Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Dockwise« Terug naar discussie overzicht

Jaarcijfers 2010 e.a. nieuws

9 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 6 mercurius-adept 4 maart 2010 11:54
    AMSTERDAM (Dow Jones)--J. Lavine heeft een belang van 10,44% in Dockwise Ltd. Dat blijkt donderdag uit een melding in het kader van de Wet op het financiele toezicht (Wft).

    De meldingsplicht is ontstaan op 7 december 2009. Het belang wordt middellijk reeel gehouden via Sankaty Credit Member (Offshore) ltd, Sankaty Credit Opportunities Investors (Offshore) IV LP, Sankaty Credit Oppertunities (Offshore Master) IV LP, Sankaty Credit Member LLC, Sankaty Credit Opportunities Investors III LLC en bestaat uit 2.155.481 gewone aandelen. Het stemrecht bedraagt 10,44%.

    Het betreft de eerste belangenmelding van J. Lavine inzake Dockwise.

    Het in Breda gevestigde Dockwise, gespecialiseerd in zwaar zeetransport, is sinds 3 december 2009 genoteerd aan Euronext Amsterdam.

    - Door Martijn Mom; Dow Jones Nieuwsdienst
  2. forum rang 10 voda 13 april 2010 16:25
    Theodoor Gilissen geeft Dockwise buy-advies
    13 apr 2010, 16:18 uur

    AMSTERDAM (AFN) - Zakenbank Theodoor Gilissen is dinsdag begonnen met het volgen van maritiem dienstverlener Dockwise met een 'fundameneel buy-advies'. Volgens de zakenbank zijn de 'technicals' positief voor het aandeel en vertonen de aandelenmarkten zich sowieso in een stijgende trend.

    ,,Een stijging van 20 procent richting de horizontale weerstand is op korte termijn zelfs mogelijk, mits de aandelenmarkt als geheel goed blijft liggen'', aldus Theodoor Gilissen.

    Het Noorse Dockwise kreeg in december een notering aan de beurs van Amsterdam. Het bedrijf had al eerder een notering in Oslo. Dockwise noteerde dinsdag in Amsterdam 20,23 euro. Dat betekent een verlies van 0,1 procent ten opzichte van maandag.

  3. [verwijderd] 21 april 2010 09:52
    Ondersteuning positieve visie
    Maandag 19 april 2010 08:51

    RBS ziet in een bericht van het Amerikaanse bedrijf Baker Hughes een ondersteuning van de positieve visie op 'top picks' Dockwise en Fugro.

    Baker Hughes, toeleverancier aan de olieen gasindustrie, ziet een groei van het aantal operationele boorplatforms.

    Het volgt deze gegevens al sinds 1994 en zij zijn een goede indicator voor de ontwikkeling bij de toeleveranciers.

    Fugro profiteert van de groei, want het is toonaangevend in positiebepaling.

    Dockwise behaalt circa 70% van de omzet uit het slepen van installaties.

    Aandelen van oilservicebedrijven blijven in een recessie in de oliesector achter bij de beursindices en komen pas in de fase van een expansie op gang.

    Dat staat nu te gebeuren, meent RBS. Fugro en Dockwise zijn 'top picks' in de Benelux.

    www.beurs.nl/opinie/advies-en-analyse...
  4. [verwijderd] 22 april 2010 08:31
    Theodoor Gilissen schuift met fondsen
    22 apr 2010, 07:47 uur

    AMSTERDAM (AFN) - Theodoor Gilissen heeft de aandelen van Fugro, Galapagos en Vastned Retail donderdag geschrapt uit zijn 'Top Picks' lijst. Dockwise en BinckBank werden toegevoegd aan het rijtje favorieten.

    Het aandeel van bodemonderzoeker Fugro is niet meer goedkoop volgens Theodoor Gilissen. Biotechbedrijf Galapagos moet uit de lijst omdat de bank een mindere koersstijging verwacht de komende tijd. Het aandeel van Vastned Retail is niet meer ondergewaardeerd vergeleken bij sectorgenoten, aldus Theodoor Gilissen.

    BinckBank kan rekenen op een sterke stijging van het resultaat door groei van het aantal klanten en transactievolumes vooral in Frankrijk. Het aandeel van maritiem dienstverlener Dockwise is volgens Theodoor Gilissen ondergewaardeerd.
  5. Frensje 22 april 2010 20:53
    do 22 apr 2010, 12:10
    Unilever, BinckBank en Dockwise in voorkeurslijst Theodoor Gilissen door Frank van Rutten

    AMSTERDAM - Unilever, BinckBank en Dockwise zijn door Theodoor Gilissen toegevoegd aan hun zogenoemde Top Picks. Uit deze lijst van tien favoriete aandelen verdwenen daarentegen Galapagos, VastNed Retail en Fugro.
    Wel houdt de vermogensbeheerder vast aan de eerdere 'buy'-adviezen voor Galapagos en Fugro. VastNed Retail werd teruggezet naar 'hold'.

    In het voorkeursmandje zitten nu de fondsen Aegon, Ahold, ASML, BinckBank, Brunel, Dockwise, Imtech, Philips, Shell en Unilever.

    "Tot nu toe leverde ons mandje circa 20% rendement op, waar de AEX en AMX bleven steken op respectievelijk 6% en 15%", aldus een van de analisten in een toelichting. De lijst bestaat echter ook uit SmallCap- en lokaal genoteerde fondsen.

    Levensmiddelenproducent Unilever werd dus toegevoegd en ging van 'hold' naar 'buy'. Het koersdoel werd op €27 gezet en was eerder €22,50. De analisten noemen een verdubbeling van omzet door groei in de opkomende markten en door overnames.

    "Na jaren van interne focus is de nieuwe bedrijfscultuur nu meer op resultaten gericht. Van marketing- naar een sales én marketingbedrijf." Als meest waarschijnlijke overnamekandidaten voor Unilever wijst de analist op Colgate Palmolive, GlaxoSmithKline Oral Care en BaWang International.

    BinckBank maakte zijn entree met een ongewijzigd koersdoel van €17. Een 'buy'-advies had het aandeel al eerder gekregen. "Gezien onze groeiverwachtingen is de waardering aantrekkelijk", aldus een analist. "Wij verwachten dat de sterke stijging van het resultaat doorzet, de kapitaalpositie is solide."

    Lokaal genoteerd fonds Dockwise wordt met een verwachte koerswinstverhouding voor 2011 van 6,7x te laag gewaardeerd, redeneert Gilissen bij de uitverkiezing tot Top Pick. "Vooral gezien de sterke marktpositie en de vooruitzichten op groei in dit marktsegment. Zowel de prijsdruk als de zorgen om de hoge schuld zullen naar verwachting verder naar de achtergrond verdwijnen." Het koersdoel voor de maritiem dienstverlener bedraagt €35.

    Voor lokaal genoteerd biotechfonds Galapagos (koersdoel €16), Fugro (verhoogd koersdoel van €57) was het opwaartse potentieel beperkt geworden. De achtergebleven waardering van VastNed Retail (koersdoel blijft €53) is inmiddels ingelopen op de andere vastgoedfondsen. Het advies werd daarom verlaagd naar 'hold'.
9 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.