Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Aandeel ING Groep AEX:INGA.NL, NL0011821202

Laatste koers (eur) Verschil Volume
16,084   +0,064   (+0,40%) Dagrange 15,932 - 16,080 1.445.191   Gem. (3M) 9,6M

ING straks opnieuw door de plee

3.062 Posts
Pagina: «« 1 ... 19 20 21 22 23 ... 154 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 5 andre68 19 april 2010 21:39
    Zie onderstaande. Dit gaat ING, Aegon en andere woekeraars nog veel "krediet" kosten. En dan hebben we het hier alléén nog maar over de woekerpolissen. De woeker-PENSIOENEN, dat is het echte zwaard van Damokles dat boven de markt hangt. Veel succes met uw aandelen ING en Aegon........

    Financieel schandaal Journalist zelf slachtoffer
    ‘Ellende gaat nu pas komen’
    Door: Jan-Hein Strop
    Gepubliceerd: gisteren 21:44
    Update: gisteren 21:48

    Met zijn boek De woekerpolisaffaire wil Kees Kooman Nederland wakker schudden. Want de affaire is volgens hem nog lang niet voorbij.

    Net als zeven miljoen andere Nederlanders is journalist Kees Kooman eigenaar van een woekerpolis. Al voordat de affaire rond beleggingsverzekeringen met hoge, verborgen kosten eind 2006 opbloeide, kreeg hij het aan de stok met zijn verzekeraar. Het leidde tot een dikke stapel correspondentie en 1.500 euro vergoeding ‘uit coulance’.

    Daarmee was het voor Kooman klaar. Maar toen hij zag welke enorme proporties de affaire had, ging hij op onderzoek en kwam tot de conclusie dat het probleem helemaal niet is opgelost. De zogeheten schikkingen met verzekeraars leiden volgens Kooman tot niet meer dan een fooi voor de miljoenen gedupeerden. Mede dankzij de publiciteit rond zijn boek begint er ook in Den Haag weer aandacht te komen voor het grootste financiële schandaal dat Nederland ooit kende.

    Wat heeft u het meest verbaasd aan deze affaire, afgezien van de schaal ervan?

    ‘De blindheid van verzekeraars. Dat ze denken dat ze ermee wegkomen. Dat ze denken dat ze slachtoffer zijn van een kruistocht van politiek en media. Ze zeggen ook letterlijk: wij hebben niets verkeerd gedaan. Ze zeggen dat het een storm in een glas water is en dat het probleem is opgelost.’

    ‘Maar de ellende gaat nu pas komen, want de schade openbaart zich pas aan het eind van de looptijd van de polis. Omdat de meeste polissen zijn verkocht tussen 1995 en 2005, die in de meeste gevallen een looptijd van minimaal vijftien jaar hebben vanwege het fiscaal voordeel, zullen consumenten vanaf dit jaar zien wat er van hun polis over is.’

    U zegt net als veel andere critici dat polishouders zijn afgekocht met een fooi. Waarom is er dan zo weinig verzet tegen?

    ‘Mensen denken dat het goed komt. Ze krijgen van verzekeraars brochures met foto’s van lachende mensen. Weet je wat pas echt moeilijk was tijdens mijn onderzoek? Gedupeerden vinden die kritiek willen leveren. Ze zijn bang dat ze dan hun geld niet krijgen.’

    ‘De consument is een beetje murw geworden. Die denkt: ik stop die polis diep in een kast en misschien komt het wel goed. Dat is ook de tactiek van de verzekeraars.’

    U schetst in uw boek het beeld van politici, toezichthouders en verzekeraars die ten koste van de consument snel een einde aan de affaire hebben proberen te maken. Waarom heeft de overheid niet meer de kant van de consument gekozen?

    ‘Omdat de overheid bang is dat de schade bij haar terechtkomt. Daarom mochten de verzekeraars niet omvallen, dan betaalt de burger alsnog de rekening. De deksel moest erop.’

    De effectenleaseaffaire heeft geleerd dat maar weinig mensen bereid zijn te procederen. Verzekeraars hebben dus weinig te vrezen.

    ‘Vergeet niet dat er tien keer meer woekerpolissen zijn verkocht dan aandelenleaseproducten. 20.000 gedupeerden besloten te procederen tegen Dexia (legiolease, red.). Als je dat vermenigvuldigt met tien kun je nu 200.000 procedures verwachten. Ik kan me niet voorstellen dat mensen het erbij laten zitten.’

    Is het de moeite waard te gaan procederen?

    ‘Er zijn achter de schermen met particulieren schikkingen getroffen voor veel geld. Dat betekent dat er kansen zijn. De financiële ombudsman Jan Wolter Wabeke en de verzekeraars proberen dat natuurlijk te ontmoedigen. Maar wat heb je te verliezen als je je ergens no cure no pay kunt aansluiten?’

    Wat heeft u zelf aan uw woekerpolis gedaan?

    ‘Ik heb er nog niets aan gedaan, want mijn boek moest daar los van staan. Bovendien heb ik de ellende van me afgeschreven. Maar over een half jaar ga ik procederen voor 15.000 euro schadevergoeding. Ik ga winnen hoor!’

    Trefwoorden: Kees Kooman, woekerpolis
  2. [verwijderd] 20 april 2010 17:05
    "De vastgoedbeheertak van ING beheert circa EUR65 miljard aan vastgoed in Europa, Azie en de VS en is daarmee een van de grootste vastgoedbeheerders"

    Zin uit een net gepubliceerd PB(overname!)
    Haal er maar >15% aan waardeverminderingen af ...overvalued.

    "ING Real Estate neemt fonds over van failliet Creed - Nikkei"

    De kreupele neemt de manke over.
  3. [verwijderd] 21 april 2010 08:33
    Toch goed van veel mensen dat ze door hebben, dat levenverzekeringen, woonlastenverzekeringen, overlijdensrisicoverzekeringen, kapitaalverzekeringen enz. Geen enkel rendement oplevert, dan alleen de zakken vult van de maatschappijen die ze uitgeeft.
    Reken eens uit wat het opbrengt als je de premie op een bank zet jaar in jaar uit. Wel niet meer dan 100K per bank, want anders kun je ook nog van een koude kermis thuis komen.
  4. [verwijderd] 21 april 2010 08:38
    quote:

    succes46 schreef:

    Toch goed van veel mensen dat ze door hebben, dat levenverzekeringen, woonlastenverzekeringen, overlijdensrisicoverzekeringen, kapitaalverzekeringen enz. Geen enkel rendement oplevert, dan alleen de zakken vult van de maatschappijen die ze uitgeeft.
    Reken eens uit wat het opbrengt als je de premie op een bank zet jaar in jaar uit. Wel niet meer dan 100K per bank, want anders kun je ook nog van een koude kermis thuis komen.
    ORV'tjes zijn natuurlijk een uitzondering.
    Daar is niet tegenop te sparen en bovendien kan je je daar ook geen buil aan vallen.
  5. Dutchwax 21 april 2010 09:28
    quote:

    andre68 schreef:

    Vanochtend op radio 1 journaal: er worden bijna geen levensverzekeringen meer verkocht. U en ik weten wel waarom...........
    Veel succes met uw aandelen Aegon, SNS en ING(Nationale Nederlanden en RVS)
    Ach over 1 jaar is het volk alles vergeten en trapppen massaal weer in die gladde verkoop praatjes. Vergeet niet dat wij in nederland ook via de meeste werkgevers een verplicht pensioen hebben. Ik heb werkelijk alles geprobeerd om er onder uit te komen maar het is gewoon niet mogelijk. Dus de inkomsten zijn gegarandeerd, via de wet/vriendjes.

    Wat ik wel heb gedaan is alle verzekeringen die niet verplicht zijn opgezegd, dit nadat mijn vrouw was overleden en opeens de kleine letters uitvergroot werden en die mooie verzekeringen niks maar dan ook niks voor je doen. Zit je met je dode vrouw in het buitenland en zoek het maar lekker zelf uit...

    Vergeet ook niet die mooie verplichte peperdure ziektekostenverzekering niet. Toen ik nog particulier verzekerd was had ik geen eigen risico en betaalde per maand een stuk minder, hoezo marktwerking, dit is niet mogelijk zolang het verplicht is.

    Verzekeren betekend dat de verzekeringsmaatschappij verzekerd is van inkomsten, niets meer en niets minder.
  6. [verwijderd] 21 april 2010 14:20
    ING-verzekeringen is onverkoopbaar, er hangen diverse miljardenclaims boven dit bedrijf.
    De productie van nieuwe producten daalt steeds sneller.
    Het verdienmodel bij deze afdeling is mij niet meer geheel duidelijk.
    Binnenkort komt het programma "Radar"(lees forum) met het definitieve nekschot, rechtzaken duren te lang.
    Zeer waarschijnlijk gewoon het advies om af te kopen(ook voor bestaande klanten).
    Ze zijn er al jaren mee bezig ....
  7. [verwijderd] 21 april 2010 14:28
    TOKYO (Dow Jones)--De Aziatische vastgoedtak van ING Groep (ING) heeft het beheer overgenomen van een niet-beursgenoteerd vastgoedfonds met een waarde van Y104 miljard (EUR831 miljoen) van de failliete vastgoedbeheerder Creed Corp, schrijft dagblad The Nikkei in zijn woensdagochtendeditie.

    Het fonds bezit ongeveer 100 objecten in Japan, waaronder kantoren, woningen en winkelfaciliteiten. De meeste werknemers van Creed die bij het fonds betrokken zijn, zullen overgaan naar ING Real Estate Investment Management Asia.

    De vastgoedbeheertak van ING beheert circa EUR65 miljard aan vastgoed in Europa, Azie en de VS en is daarmee een van de grootste vastgoedbeheerders.

    Een aankoop terwijl ze moeten desinvesteren!
    Ze waren al verbonden aan elkaar via dubieuze transacties.
    De aankoop gaat eigenlijk met belastinggeld daar er nog wat op de lat staat(€5 miljard).

    Heb het bericht ff doorgemailed naar wat 2e-kamer fin. specialisten(anders ontgaat het ze).
    Weet heer de Waal hier dan van? "Hommem moet op het matje komen"
  8. [verwijderd] 21 april 2010 14:51
    Gewoon een mening hoor!
    Kamervragen?

    De instorting van de vraag naar levensverzekeringen biedt ruimte aan nieuwe toetreders, zoals Brand New Day. De gevestigde partijen zien hun groeimodel onderuitgehaald en moeten ingrijpend herstructureren.

    De keuze lijkt me toch duidelijk als je >€65K kan besparen ....
  9. forum rang 10 voda 21 april 2010 19:09
    Strengere regels aan tophypotheken
    21 apr 2010, 19:05 uur

    DEN HAAG (AFN) - Demissionair minister Jan Kees de Jager (Financiën) gaat de regels rond tophypotheken aanscherpen. Hij neemt een voorstel van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) over. De Consumentenbond en de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) hebben flinke kritiek.

    In de toekomst mag de hypotheek nog maximaal 112 procent van de aankoopwaarde bedragen. Het deel dat hoger is dan de aankoopwaarde moet binnen zeven jaar zijn afgelost of worden gedekt met opgebouwd vermogen. Dit geldt dan niet voor hypotheken die onder de Nationale Hypotheekgarantie vallen. De AFM wil ook dat beter rekening wordt gehouden met de samenstelling en het budget van het huishouden.

    De Consumentenbond vreest voor hogere hypotheeklasten van een grote groep mensen. De NVB vindt het onverstandig om gezinnen met kinderen te beperken in hun mogelijkheden.

    Gezinnen met kinderen

    Volgens de NVB kunnen gezinnen met kinderen voortaan minder lenen in de plannen en eenpersoonshuishoudens juist meer. ,,Trouw betalende gezinnen worden onnodig beperkt bij het vinden van een geschikt huis'', aldus de NVB. De banken bepalen de maximale leencapaciteit nu op basis van de zogeheten Nibud-norm, die geen verschil maakt naar huishoudtype. De NVB vreest dat dit voorstel de doorstroming in de woningmarkt zal belemmeren. Bovendien wijzen ze erop dat er in Nederland weinig betalingsproblemen en gedwongen verkopen zijn.

    De Consumentenbond noemt de plannen van de AFM buiten proportie. Ze zijn bedoeld om betalingsproblemen te voorkomen, maar zullen juist leiden tot problemen, aldus de bond. Voor een gewone huizenkoper kunnen de netto lasten met ruim 12 procent stijgen, heeft de Consumentenbond berekend.

    In de Tweede Kamer is er steun om het verstrekken van te hoge hypotheken tegen te gaan, maar er worden kritische kanttekeningen geplaatst bij de nieuwe regels. ,,Het hebben van kinderen kan geen criterium zijn'', stelt CDA-Kamerlid Elly Blanksma. Ze wijst erop dat criteria te handhaven moeten zijn. Ook andere partijen in het parlement tonen zich kritisch.

  10. [verwijderd] 21 april 2010 19:14
    SAN FRANCISCO (MarketWatch) -- John Paulson, the hedge fund manager famous for betting against mortgage securities, is now bullish on the U.S. housing market and the economy.

    Ja ja vriend, ik ga met je mee, ik wil ook een miljard.Je gaat voor zeker 4 jaar de bak in net als je oude vriend Michael Milken($4 miljard winst)....
3.062 Posts
Pagina: «« 1 ... 19 20 21 22 23 ... 154 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.