Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Wessanen« Terug naar discussie overzicht

Feiten over Wessanen

25 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 1 maart 2010 01:55
    Wie nu aandelen Wessanen heeft, of wil kopen, moet vooruit kijken.

    Wat valt te verwachten de kwartaalcijfers over het eerste kwartaal van 2010?

    De nettoschuldpositie is teruggebracht naar circa E. 65 miljoen.

    De rentelasten zijn fors teruggebracht.

    Overige onderdelen zijn winstgevend.

    Wessanen is in Nederland marktleider op het gebied van biologische voeding.

    Het marktaandeel van biologische producten groeit ieder jaar en neemt toe ondanks de economische crisis.

    Wessanen produceert circa duizend verschillende biologische producten.

    Wie hier meer over wil weten, of een verkooppunt van dichtbij wil zien, doet er goed aan om een bezoek te brengen aan een natuurvoedingssupermarkt. Een voorbeeld is de natuurvoedingswinkel aan de Nachtegaalstraat 51A, in Utrecht.

    Biologische producten zijn duurder, maar veel beter voor de gezondheid en beter van smaak. Iedere cent die u meer betaald, is het dubbel waard.

    Uit onderzoek is bijvoorbeeld gebleken, dat bij een dagelijkse of vrijwel dagelijkse consumptie van bietsuiker de levensverwachting met gemiddeld 11 jaar afneemt.

    Biologische rietsuiker is voor de gezondheid een veel beter alternatief.

    De smaak van biologische producten is daarnaast veel beter.

    Wie een beslissing wil nemen over zijn belegging inzake Wessanen, bezoek eerst een natuurvoedingssupermarkt.

    Enkele adressen:

    Den Haag
    Maandag t/m zaterdag: 08.00-19.00
    Donderdag koopavond tot 21.00
    Zondag: 10.00-18.00

    EkoPlaza Den Haag
    Grote marktstraat 115
    2511 BJ Den Haag
    (in de Spuimarkt, recht tegenover V&D)
    Telefoon: 070 3281378
    Fax: 070 3283626
    E-mail: denhaag@ekoplaza.nl

    Bussum
    Maandag t/m zaterdag: 08.00 tot 19.00
    Vrijdag koopavond tot 21.00

    EkoPlaza Bussum
    Huizerweg 17-19
    1401 GD Bussum
    Telefoon: 035 6981515
    Fax: 035 6981656
    E-mail: bussum@ekoplaza.nl

    Veenendaal
    Maandag t/m vrijdag: 08.30-18.00
    Zaterdag: 08.30 t/m 17.00

    EkoPlaza Veenendaal
    Prins Bernhardlaan 1
    3901 CA Veenendaal
    0318 516537
    E-mail: veenendaal@ekoplaza.nl

    De Natuurwinkel
    Nachtegaalstraat 51a
    3581 AH Utrecht
    Telefoon: 030-2317885
    Telefax: 030-2334994

    Onze openingstijden:
    Maandag t/m woensdag: 08.30 – 18.00 uur
    Donderdag: 08.30 – 20.00 uur
    Vrijdag: 08.30 – 18.00 uur
    Zaterdag: 09.00 – 17.00 uur

    Amsterdam
    1e van Swindenstraat 30-36
    van Woustraat 80-82
    Scheldestraat 53
    JP Heijestraat 105- 109
    Haarlemmerdijk 160-164
    Constantijn Huygensstraat 49-55
    Elandsgracht 23
    Marathonweg 118
    Osdorpplein 620
    Waterlooplein 129-131

    Zie verder: www.denatuurwinkel.com/nw/vestigingen...
  2. [verwijderd] 1 maart 2010 05:32
    Het plaatje hierboven geschetst over Wessanen van Beursplein 5 ,ziet er goed uit en het meeste ervan zal kloppen.
    Dat in het vierde kwartaal Wessanen winst gedraaid heeft met zijn overige activiteiten, kan ik nergens terugvinden.
    Maar beleggers moeten zich niet blind staren op de jaarcijfers of vierde kwartaalcijfers.
    Men moet vooruitkijken.
    Een outlook in getallen ontbreekt voor het eerste kwartaal.
    De groei kan negatief worden beinvloed door oplopende werkeloosheid en lage niveaus van het consumentvertrouwen , zegt Wessanen.
    De schuldpositie wordt negatief beinvloed in het eerste kwartaal door ABC die meer kosten maakt i.v.m de aankomende zomer.
    Daarnaast moet Wessanen nog een post van 6 miljoen euro afhandelen en verwacht in 2010 ,10 miljoen te moeten uittrekken voor allerlei zaken zoals het hoofdkantoor etc.
    Maar beleggers moeten vooral kijken naar de groei en die stagneert helaas.
    De omzet ligt rond de 170 miljoen op kwartaalbasis en je zou zeggen dat die wat stabiliseert.
    Groei is wat anders.
    Daar staan allerlei bezuinigingsprogramma s, efficienter werken en wat rentevoordelen van een paar miljoen op kwartaalbasis tegenover.

    Wessanen zit tijdelijk in een dip , hoe rooskleurig het beeld ook mag zijn van Beursplein 5.
    Straks(bij herstel economie) moet het weer gaan aantrekken en geld worden verdiend onder de streep.
    Daar de outlook ontbreekt en de omstandigheden uitdagend zijn, zal het eerste kwartaal geen vetpot worden bij Wessanen.
    Ik sluit mij aan bij het bovenstaande van B5, kwalitatief zeer goede producten, koop ze zelf ook maar in een recessie, piepen en kraken de omzetten en de winstontwikkeling.
  3. [verwijderd] 5 maart 2010 17:52
    Beursplein 5 schreef
    Uit onderzoek is bijvoorbeeld gebleken, dat bij een dagelijkse of vrijwel dagelijkse consumptie van bietsuiker de levensverwachting met gemiddeld 11 jaar afneemt.

    Biologische rietsuiker is voor de gezondheid een veel beter alternatief.

    Over rietsuiker en bietsuiker het volgende, beide bestaan uit saccharose (C12H22O11), wat zelf een combinatie is van fructose en glucose. Eenmaal tot witte suiker verwerkt zijn er geen verschillen tussen rietsuiker en bietsuiker; er zit dan niks anders in dan saccharose.

    In veel andere landen wordt rietsuiker ook wit verkocht, maar bij ons niet; de leveranciers denken (terecht) dat de consument het interessant vindt als er een kleurtje aan zit. Dat komt doordat één stap in het zuiveringsproces is overgeslagen, of omdat er suikerstroop (melasse) aan is toegevoegd.

    FEIT IS DAT RIETSUIKER NIET GEZONDER IS DAN BIETSUIKER, vind je het een slecht, dan is het ander dat ook.

    Beste Beursplein 5, geloof je nu zelf al die onzin die je hier schrijft?
  4. belegger7 5 maart 2010 19:44
    quote:

    Avalanche schreef:

    Beursplein 5 schreef
    Uit onderzoek is bijvoorbeeld gebleken, dat bij een dagelijkse of vrijwel dagelijkse consumptie van bietsuiker de levensverwachting met gemiddeld 11 jaar afneemt.

    Biologische rietsuiker is voor de gezondheid een veel beter alternatief.

    Over rietsuiker en bietsuiker het volgende, beide bestaan uit saccharose (C12H22O11), wat zelf een combinatie is van fructose en glucose. Eenmaal tot witte suiker verwerkt zijn er geen verschillen tussen rietsuiker en bietsuiker; er zit dan niks anders in dan saccharose.

    In veel andere landen wordt rietsuiker ook wit verkocht, maar bij ons niet; de leveranciers denken (terecht) dat de consument het interessant vindt als er een kleurtje aan zit. Dat komt doordat één stap in het zuiveringsproces is overgeslagen, of omdat er suikerstroop (melasse) aan is toegevoegd.

    FEIT IS DAT RIETSUIKER NIET GEZONDER IS DAN BIETSUIKER, vind je het een slecht, dan is het ander dat ook.

    Beste Beursplein 5, geloof je nu zelf al die onzin die je hier schrijft?

    Ik zag in de koffiekamer een topic over alternatief beleggen. Gelijk dacht ik aan Wessanen. Blijkt het te gaan over niet alledaagse beleggingen.......? Foutje van mij, ik dacht gelijk aan duurzaam beleggen en dat doe je met Wessanen echt. Deze topic is een goede om dat duidelijk te maken. Als je belegt met het oog op de toekomst, dus niet alleen je financiele, maar ook die van je kinderen en kleinkinderen,is Wessanen een goede keuze. Dat het nu financieel even, of eigenlijk al een behoorlijke periode, tegenzit is vervelend. Maar wie het laatst lacht..... Ik heb vertrouwen in dat wat Wessanen doet ik zou alleen wensen dat ze beter wordt in communiceren want dat is bijna nog belangrijker dan de goede dingen doen.
  5. [verwijderd] 5 maart 2010 21:10
    ING denkt dat Wessanen ruim 5 miljoen netto (8 cent per aandeel) gaat verdienen in 2010 en dat is beduidend minder dan hun eerste outlook die 10 miljoen euro(16 cent) bleek te zijn.
    Zou betekenen dat Wessanen t.o.v 2009 het beter gaat doen m.n in de tweede helft 2010.
    Het zijn niet meer dan schattingen.
    Een emissie zit hier niet bij.
    Je moet er rekening meehouden dat er nieuw kapitaal moet worden opgehaald i.v.m de strategische beschouwingen op de termijn tenzij in 2010 men afstand doet van nog 3 onderdelen.
    Maar ook dan heeft men behoefte aan nieuw kapitaal omdat men in 2010 wat overnames wil gaan doen.
    Je kunt wel een huis kopen terwijl je het huis waarin je zit nog niet verkocht hebt.
    Dat is vragen om moeilijkheden.

    Wessanen Europa heeft jarenlang goed gedraaid. In 2009 zie je stagnatie en terugval.
    Men heeft nu een rentevoordeel van 6 miljoen euro, waar tegenover weer wat kostenposten staan in 2010.
    Het wordt geen sterk jaar in 2010.
  6. [verwijderd] 6 maart 2010 17:26
    quote:

    Avalanche schreef:

    Over rietsuiker en bietsuiker het volgende, beide bestaan uit saccharose (C12H22O11), wat zelf een combinatie is van fructose en glucose. Eenmaal tot witte suiker verwerkt zijn er geen verschillen tussen rietsuiker en bietsuiker; er zit dan niks anders in dan saccharose.

    In veel andere landen wordt rietsuiker ook wit verkocht, maar bij ons niet; de leveranciers denken (terecht) dat de consument het interessant vindt als er een kleurtje aan zit. Dat komt doordat één stap in het zuiveringsproces is overgeslagen, of omdat er suikerstroop (melasse) aan is toegevoegd.

    FEIT IS DAT RIETSUIKER NIET GEZONDER IS DAN BIETSUIKER, vind je het een slecht, dan is het ander dat ook.

    Rietsuiker is een veel minder bewerkt product, waardoor de voedingsstoffen beter geconserveerd blijven. Bietsuiker bevat alleen maar schadelijke stoffen.
    Rietsuiker is geen bruine buitsuiker, het gaat om een volledig verschillend product, wat dus veel beter is voor de gezondheid.
  7. [verwijderd] 6 maart 2010 17:55
    Uit onderzoek is bijvoorbeeld gebleken, dat bij consumptie van pizza van 2 maal per week de levensverwachting met gemiddeld 9 jaar afneemt.
    Zit hierin rietsuiker verwerkt dan kan dit wel oplopen tot 14 jaar.

    Hey pizzaman kun je ook inhoudelijk reageren op mijn opmerking betreffende je zuivere leugens over bietsuiker

    Zoals gezegd zijn de bewerkingen hetzelfde op één na (bij rietsuiker vind geen centrifugeren plaats),of wordt melasse toegevoegd.
    De chemische samenstelling is exact dezelfde.

    FEIT IS DAT RIETSUIKER NIET GEZONDER IS DAN BIETSUIKER, vind je het een slecht, dan is het ander dat ook.

    Door te volharden in pertinente onjuistheden geef je blijk van weinig kennis van zaken.

  8. me_n 6 maart 2010 17:57
    quote:

    Avalanche schreef:

    Beursplein 5 schreef
    Uit onderzoek is bijvoorbeeld gebleken, dat bij een dagelijkse of vrijwel dagelijkse consumptie van bietsuiker de levensverwachting met gemiddeld 11 jaar afneemt.

    Biologische rietsuiker is voor de gezondheid een veel beter alternatief.

    Over rietsuiker en bietsuiker het volgende, beide bestaan uit saccharose (C12H22O11), wat zelf een combinatie is van fructose en glucose. Eenmaal tot witte suiker verwerkt zijn er geen verschillen tussen rietsuiker en bietsuiker; er zit dan niks anders in dan saccharose.

    In veel andere landen wordt rietsuiker ook wit verkocht, maar bij ons niet; de leveranciers denken (terecht) dat de consument het interessant vindt als er een kleurtje aan zit. Dat komt doordat één stap in het zuiveringsproces is overgeslagen, of omdat er suikerstroop (melasse) aan is toegevoegd.

    FEIT IS DAT RIETSUIKER NIET GEZONDER IS DAN BIETSUIKER, vind je het een slecht, dan is het ander dat ook.

    Beste Beursplein 5, geloof je nu zelf al die onzin die je hier schrijft?

    Allereest moet u niet alles geloven wat u leest, o.a in de volkskrant. Iedereen heeft zijn belangen.

    Ik ben nog steeds van mening net als Beursplein5 dat ruwe rietsuiker veel gezonder is als het gebleekte biet suiker.

    Geraffineerde rietsuiker is hetzelfde als geraffineerde bietsuiker, dus allebei even slecht. Bij de raffinage van suiker gaat 95% van het chroom, 88% van het zink en 89% van het mangaan verloren. Deze spoorelementen zijn onmisbaar voor de stofwisseling om sucrose te verwerken. Het is dus wel nuttig om onderscheid te maken bij de keuze van suiker, maar dan tussen geraffineerde en ruwe (riet-)suiker.Des te donkerder het ruwe rietsuiker des te beter. Ruwe rietsuiker bevat minimaal 3-5% zeer gezonde flavonolen.
    De hele donkere zelfs veel meer.
    Dat is niet bepaald niks !

    RUW Ruitsuiker is wel degelijk gezonder dan witte suiker…

  9. [verwijderd] 6 maart 2010 19:52
    Beste Mr Menno,ook jouw informatie is niet correct

    Gewoon ingedroogde rietsuiker bevat inderdaad meer supplementen ruwe rietsuiker niet.
    Hoe je aan die bruine kleur komt heb ik al uitgelegd .

    Je mag er verder vanuitgaan dat ik als voormalig teler van de NBF voor mijn informatievoorziening niet ben aangewezen op de volkskrant:-))

    Het is natuurlijk van de ratten om te suggeren dat je 11 jaar korter leeft als je bietsuiker gebruikt ipv rietsuiker, maar ik ben die suggestieve berichtgeving van BP5 al wel gewend.

    Ik laat het hier verder maar bij

    mvg
    sugarman
  10. me_n 6 maart 2010 21:21
    quote:

    Avalanche schreef:

    Beste Mr Menno,ook jouw informatie is niet correct

    Gewoon ingedroogde rietsuiker bevat inderdaad meer supplementen ruwe rietsuiker niet.
    Hoe je aan die bruine kleur komt heb ik al uitgelegd .

    Je mag er verder vanuitgaan dat ik als voormalig teler van de NBF voor mijn informatievoorziening niet ben aangewezen op de volkskrant:-))

    Het is natuurlijk van de ratten om te suggeren dat je 11 jaar korter leeft als je bietsuiker gebruikt ipv rietsuiker, maar ik ben die suggestieve berichtgeving van BP5 al wel gewend.

    Ik laat het hier verder maar bij

    mvg
    sugarman

    Beste Sugarman,

    Allereerst bedankt voor u antwoord.

    Sorry, ik heb me er niet zover in verdiept als u.
    Maar ik vind het fijn om te horen hoe het wel zit.
    Ook vind ik dat u een leuk beroep heeft. En vind ik suiker al jaren een zeer intressant product.
    Ik begrijp dat u er heel wat meer vanafweet dan ik.

    Wat betreft het 11 jaar korter leven, dat is inderdaad wel van de zotte.

    Ik ben van mening dat voedsel steeds duurder word en dus ook suiker, door inflatie. Mensen eten tenslotten altijd en suiker is een substantieel element in voedsel. Naar mijn mening word suiker en voedsel dus alleen maar duurder... Hoe denkt u hierover ?

    Graag zou ik nog wat beleggingsgerelateerd aan u vragen:
    Hoe is het om teler te zijn in economisch opzicht ?
    Hoe kijkt u tegen suiker aan als belegging?
    En wat doet de suikerprijs momenteel ?

    Ik kijk uit naar u antwoord

    Met vriendelijke groet,

    Menno

  11. [verwijderd] 6 maart 2010 23:52
    Menno bedankt voor je belangstelling,ik ben van plan hier volgende week wat uitgebreider op terug te komen omdat het al met al een vrij complexe materie is (jawel europese regelgeving)en er wel het een en ander over te zeggen valt.

    Aan jouw om te beoordelen of je witte of de bruine moet hebben..

    www.youtube.com/watch?v=r4HOGhysjLg
  12. [verwijderd] 8 maart 2010 19:58
    Sugar Sugar

    Menno , de 3 maands euribor kan ik je zo geven evenals het percentage waartegen Griekenland vorige week de staatsleningen heeft geplaatst, de notering van suiker op de termijnmarkt zou ik net als jij ook moeten opzoeken.

    Om op je vragen in te kunnen gaan zal ik toch eerst kort het Europese suikerstelsel moeten uitleggen.
    Europa heeft een eigen markt en die is tot in detail gereguleerd. Het Europese handelsblok staat daardoor grotendeels los van de wereldmarkt.

    Europa consumeert jaarlijks 16,5 miljoen ton suiker, zo'n 10% van de wereldconsumptie. De Europese boeren mogen daarvan 13 miljoen produceren in de vorm van bietsuiker. Het tekort van 3,5 miljoen ton mag worden geïmporteerd. De vijftig minst ontwikkelde landen krijgen daarbij korting. Zij mogen tegen de Europese prijzen verkopen, zonder de importheffing die voor rijkere landen geldt.
    Deze 13 miljoen ton zijn weer verdeeld over de lidstaten en in elk afzonderlijk land heeft de teler quota om te kunnen produceren.De interne prijzen zijn verlaagd en daarvoor in de plaatst komt compensatie die niet productiegebonden is.
    Het is de bedoeling dat de markt in 2015 geheel open wordt
    Om ervoor te zorgen dat de overproductie hier niet drukkend werkt op de wereldmarktprijs mag er door de Unie slecht iets van 1,3 miljoen ton op de wereldmarkt worden gebracht.
    De suikerproductie was vorig teeltseizoen in Nederland gewoon fantastisch, wat normaliter dus niet wordt beloond(overproductie), maar door de hoge wereldmarktprijs geeft dit een meevallertje voor de producenten hier

    Doordat de suikerprijs op de wereldmarkt veel hoger ligt dan de prijs die hier betaald wordt zou je denken dat die ontwikkelingslanden hun suiker zeker niet naar Europa zouden leveren,
    Doordat ze vaak aan langetermijncontracten gebonden zijn kunnen ze dus niet profiteren van de hoge prijs op de wereldmarkt.
    De suikerprijs op de wereldmarkt is het afgelopen jaar meer dan verdubbeld. De enorme prijsstijgingen zijn het gevolg van een wereldwijd suikertekort dat nu al twee jaar aanhoudt.

    Vorig jaar leed de markt vooral onder slecht weer in Brazilië en India, de tweede grootste suikerproducenten ter wereld. Nu komt daar nieuws bij dat de oogsten in China en Florida mogelijk ook tegenvallen, als gevolg van het koude weer en droogte.
    De lijst van landen met een suikertekort groeit daardoor gestaag en telt nu al landen als Indonesië, Irak, Pakistan en Tanzania. India en China, normaliter exporteurs van suiker, dreigen nu netto-importeurs te worden.
    De Indiase overheid heeft de importtarieven voor suiker opgeschort. Analisten denken dat China een tekort van 3,3 miljoen ton suiker zal hebben. Wereldwijd zal het tekort oplopen naar 13,5 miljoen ton voor het seizoen 2009 - 2010 voorspelde een grote suikerraffineerder uit India
    Bijgaand de visie van Rabobank van 4 maart
    www.agd.nl/1096375/Nieuws/Artikel/Rab...

    Persoonlijk ben ik van mening dat er enorm veel speculatie in die prijs zit zodat je met flinke schommelingen rekening moet houden.

    De Nederlandse consument besteed nog geen 10% van zijn inkomen aan voedsel,dit ligt voor veel landen wel anders waar de mensen het grootste deel van hun inkomen nodig hebben voor levensonderhoud,In oa Mexico,Mozambique en Bangladesh kreeg je in 2008 al voedselrellen omdat voedsel te duur werd.
    Hier echter heeft de consument nauwelijks besef wat de producent krijgt voor zijn producten en is ook de verhouding tussen wat de producent krijgt en de uiteindelijke verkoopprijs
    scheef gegroeid.

    Dat veel sectoren in de agrarische sector het moeilijk hebben is ook niets nieuws, wat wel nieuw is dat je dezelfde geluiden hoort uit productiegebieden als Brazilië, VS en Europa terwijl men vroeger elkaar de schuld gaf zitten ze nu vaak in hetzelfde schuitje. Vooral uit de zuivelsector komen slechte berichten uit de VS en ook hier zakt hij na een kleine opleving weer terug, ook zijn er hier grote problemen in de glastuinbouw .
    Net als de suikersector is ook de melksector volledig gereguleerd met daarbij behorende quota en toeslagen.
    In dit laatste zit natuurlijk een levensgroot gevaar,de toeslagen worden onherroepelijk afgebouwd de markten gaan voor iedereen open en de inkomens komen onder druk.
    Eigenlijk liggen er teveel sectoren aan het Brusselse infuus om het zo maar te zeggen

    Het is natuurlijk ook gewoon een markt van vraag en aanbod, sommige aangeboden contracten door de conservenindustrie voor dit jaar zijn bijvoorbeeld 20% lager dan vorig jaar .

    Het advies van Jim Rogers om nu boer te worden zou ik hier niet willen aanbevelen, de winst wordt niet door de producent gemaakt .

    Als belegging kunnen suiker mais graan etc wel degelijk interessant zijn, er zijn turbo’s genoeg voorhanden, wel zorgen dat je niet de bietenbrug opgaat door er eentje te nemen met een hefboompje van 10 of zo want dan wordt je er door de hoge vola zo weer uitgeknikkerd door de stoplos .
    Om het serieus te doen zou je eigenlijk naar de termijnmarkt moeten .
    Je kunt je ook de vraag stellen of je moet speculeren op een stijging van voedselprijzen wetende dat je daarmee andere mensen rechtstreek de honger injaagt, hoewel ik denk niet dat de conservenfabriek met zijn wurgcontracten zich die vraag ook heeft gesteld.....

    Sugar Sugar When the morning comes where will I go?, zei de blanke boer uit Zimbabwe tegen zijn vrouw toen hij hardhandig van zijn boerderij werd verwijderd..........of hoe help je een heel land naar de Filistijnen(wel de centrale bank overeind houden, er moeten immers nieuwe bankbiljetten worden gedrukt met wat meer nullen)

    Geraadpleegde literatuur: Kunst en cultuurbijlage van de volkskrant :-))
  13. [verwijderd] 8 maart 2010 22:59
    Hallo Innovatie,dank voor het compliment.

    Uit het venijn aan het eind van het artikel mag je afleiden dat ik nog in de sector zit.

    Om het hoofd boven water te houden werk ik inderdaad part time bij de volkskrant :-)

    Zonder gein,hobbymatig nog wel,ben eigenlijk belegger,vandaar dat je me hier tegenkomt
  14. nobullshitplease 9 maart 2010 01:05
    quote:

    NewGuest schreef:

    Helaas heb ik geen vertrouwen meer in wessanen morgen neem ik afscheid van de aandelen na een verlies van 40%.
    wat heb je aan een overname als het aandeel eerst met zo’n 80% daalt en vervolgens een overname premie van 60% ontvangt!
    Gr.
    Ik stap morgen in op 2 euro
    Koop die van jou wel :-)
    succes morgen
  15. [verwijderd] 9 maart 2010 11:57
    wie heeft de aandelen gekocht die nu uitgegeven zijn.
    iemand hierboven stelt dat hij niet meer in een overname gelooft nou ik ook niet maar dit is wel heel erg uitroken wat er nu gebeurd.
    Zo staat de koers op 4,80 en dikke overname geruchten en zo staat de koers onder de 2,80 euro.
    Ze vangen een bak geld bij verkoop tree of life en kunnen daarmee schulden aflossen en vervolgens hebben ze nog meer geld nodig.
    Jarenlang geven ze een goed dividend rendement maar uiteindelijk blijkt nu dus dat men een verliesgevend bedrijf is dat nu op een laagste koers 10% extra aandelen uitgeeft loopt allemaal een beetje financieel achter de feiten aan zo.
    Smoesjes dat men nu met deze 10miljoen extra kapitaal overnames wil doen is onzinnig.
    Zorg eerst maar eens dat je je bestaande onderdelen winstgevend krijgt en houd want dit soort acties duiden op wanbeleid.
    Misschien was het beter geweest om de toko snel op te delen en te verkopen want wessanen zelf is niet in staat om een bedrijf goed te runnen.
    Met de verkoop van leerdammer kaas en de aankoop van amerikaanse bedrijven is een miskleun geweest.
    Wat nu nog in wessanen zit is eigenlijk bij mekaar geraapt hiermee zeg ik niet dat de onderdelen slecht zijn integendeel maar de onderdelen zijn beter af op zelfstandige basis dan onder een dure holding die alleen maar geld kost.


  16. [verwijderd] 10 maart 2010 23:35
    Professionaliseren
    10 mrt 2010 18:26

    De Rabobank heeft voor 2 miljard euro aan risicovolle kredieten uitstaan in de glastuinbouw.

    Die bekendmaking geeft de enorme problemen weer van de sector. Dat weinig bedrijven in faillissement geraken, zegt lang niet alles over de pijn op de bedrijven. Een veelvoud van bedrijven is in de verkoop of komt in de verkoop de komende maanden of jaren.

    Voor een niet-ingewijdene moet de economische situatie in de glastuinbouw als bijzonder schokkend overkomen. Hoe kan een sector in korte tijd zo in de problemen komen? Wat zegt dat over de professionaliteit? De bank stak dinsdag opnieuw de hand in eigen boezem door te erkennen dat ze te makkelijk en te veel financierde. Ook de overheid en LTO Glaskracht hebben boter op het hoofd, stelt de bank. De verduurzamingsslag in het traject Schoon en zuinig leidde afgelopen jaren tot extra veel nieuwbouw en overproductie.

    Normale economische principes leken niet te gelden voor de glastuinbouw. Er waren geen langetermijn visies, geen scenario’s. Risico’s zijn daardoor niet ingezien. Analisten van de Rabo hebben nu alle mogelijke voetangels in kaart gebracht voor 2015. Het komt alleen twee jaar te laat. Die professionaliseringsslag van de bank moet voor telers en afzetorganisaties de aanzet zijn ook die stap te maken in de afzet.

    auteur: Agrarisch Dagblad
  17. forum rang 7 lucas D 10 maart 2010 23:39
    quote:

    NewGuest schreef:

    Helaas heb ik geen vertrouwen meer in wessanen morgen neem ik afscheid van de aandelen na een verlies van 40%.
    Wat heb je aan een overname als het aandeel eerst met zo’n 80% daalt en vervolgens een overname premie van 60% ontvangt!
    Gr.
    Geen 40% verlies?

    lucas D
25 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.