Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Océ« Terug naar discussie overzicht

85% niet haalbaar. Hoger bod opkomst?

46 Posts
Pagina: «« 1 2 3 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Adek 2001 11 februari 2010 13:53
    quote:

    Océ olé schreef:

    Heel groot artikel. Maar het komt erop neer dat er geen enkel animo van een andere partij is, en Océ de handen moet dichtknijpen met dit bod. Hoofdreden; paperless office is de toekomst en het printen is een uitstervend proces. Allemaal aan de E-reader van kantoor! En daar zit natuurlijk wel een kern van waarheid in. Ik ben eruit gegaan vandaag.

    Kan je aangeven in welke editie, ik kan het artikel niet vinden?
    Sorry Staat in Effect nummer 3 van 6 februari.
  2. hans199 11 februari 2010 18:27
    VENLO (AFN) - De Nederlandse printer- en kopieermachinefabrikant Océ hoort vrijdag zijn aandeelhouders aan over de overname door het Japanse Canon. Diverse grootaandeelhouders hebben al aangegeven een hoger bod te willen en zij zullen Océ vrijdag dan ook het vuur aan de schenen leggen. Het ontbreekt hen echter aan drukmiddelen.

    In drie jaar tijd is de waarde van het aandeel Océ ruim gehalveerd. Geen wonder dat sommige aandeelhouders proberen hun verlies te beperken. Maar dan moet er wel een alternatief zijn.

    Sinds de aankondiging van Canon en Océ in november heeft zich geen andere partij gemeld die interesse heeft in het Nederlandse bedrijf. Océ heeft zelf aangegeven te hebben gesproken met ,,alle relevante partijen in de industrie''.

    ,,Een goede deal''

    Hoewel de prijs voor Océ een aantal jaar geleden hoger had kunnen zijn, vinden analisten de biedprijs van 8,60 euro per aandeel onder de huidige omstandigheden ,,een goede deal''.

    Ook de markt lijkt weinig vertrouwen meer te hebben in een hoger bod. De koers van Océ is al wekenlang stabiel op ongeveer 8,65 euro, net iets boven het bod.

    Sparinvest

    De aandeelhouders die hebben gezegd het bod niet te steunen, zijn Hermes, Orbis en Sparinvest. Zij hebben weliswaar gezamenlijk ruim 15 procent van de aandelen in handen, terwijl Canon mikte op een aanmeldingspercentage van minimaal 85 procent. Het concern kan uiteindelijk het bod echter ook met een lager aanmeldingspercentage doorzetten. Dit kost alleen iets meer tijd.

    ,,Ik denk dat de dwarsliggende aandeelhouders uiteindelijk ook eieren voor hun geld kiezen en hun stukken aanmelden'', zegt analist Jos Versteeg van Theodoor Gilissen. ,,Anders blijven ze zitten met stukken die niet meer te verhandelen zijn.''
  3. hans199 11 februari 2010 18:54
    VENLO (AFN) - Printerfabrikant Ocë en Konica Minolta hebben nieuwe afspraken gemaakt over hun samenwerking. De bedrijven stoppen de samenwerking op het gebied van ontwikkeling van een bepaalde categorie printer. Ocë en Konica Minolta blijven wel elkaars producten op de markt brengen.

    De aanpassingen hebben te maken met het bod dat de Japanse elektronicafabrikant Canon op Ocë heeft uitgebracht. Ocë is nu bezig de samenwerking met andere producenten onder de loep te houden, zo liet woordvoerder Jan Hol donderdagavond weten. ,,De samenwerking met Konica Minolta lag dicht bij Canon. Het bedrijf is sterk in kantoorprinters'', aldus Hol.
  4. [verwijderd] 11 februari 2010 19:23
    quote:

    Adek 2001 schreef:

    [quote=Océ olé]
    Heel groot artikel. Maar het komt erop neer dat er geen enkel animo van een andere partij is, en Océ de handen moet dichtknijpen met dit bod. Hoofdreden; paperless office is de toekomst en het printen is een uitstervend proces. Allemaal aan de E-reader van kantoor! En daar zit natuurlijk wel een kern van waarheid in. Ik ben eruit gegaan vandaag.

    Kan je aangeven in welke editie, ik kan het artikel niet vinden?
    [/quote]Sorry Staat in Effect nummer 3 van 6 februari.
    Staat nog niet op de site helaas
    www.veb.net/content/HoofdMenu/Effect/...
  5. hans199 11 februari 2010 20:20
    Ik vindt het overigens erg vreemd dat ze er alles maar dan echt alles aan doen om de aandeelhouders te overtuigen,er MOET wat achter zitten,
    kan niet anders
    er is iets belooft aan de hoge heren,ze zetten alles in werking om de grootaandeelhouders te overtuigen om de stukken aan te bieden terwijl ze de aandelen gekocht hebben 2 of 3 keer zo veel
    ik kan het niet rijmen
  6. [verwijderd] 1 maart 2010 20:23
    quote:

    hans199 schreef:

    ik heb ze ook niet aangeboden,
    wacht wel af
    minder wordt het toch niet

    ik heb ze ook nog en koers nu 8,42 ofzo
    wacht nog even af koers zal misschien nog iets dalen maar er zal toch nog iets moeten gebeuren en daar wacht ik nog even op.
    Heb wel het gevoel dat veel particuliere beleggers eruit zijn en omdat er momenteel erg weinig gepost word hierzo en de omzetten in aantallen op de beurs erg laag zijn.
    Nouja ik wacht nog even af zal toch wel iets gaan gebeuren vd week een hoger bod verlenging huidig bod Canon zit er al voor pakweg 30% in dus ze willen wel wat.
    Hoeveel % zou inmiddels aangemeld zijn dat lijkt me nu medebepalend voor de komende stappen die Canon gaat nemen.


  7. hans199 1 maart 2010 20:33
    je bent niet de enige,
    ik heb ze ook
    het is al 1 maart dus ik ben benieuwd wat Canon nu gaat doen,
    volgens mij hebben ze nog steeds niet de meerderheid,

    hieronder een citaat van 16 feb.:
    16 februari 2010

    Afgelopen vrijdag heeft de Océ-aandeelhoudersvergadering ingestemd met een statutenwijziging die het mogelijk maakt preferente aandelen over te dragen als gewone aandelen met volledig stemrecht. De weg is nu vrij voor ASR, Ducatus en ING om hun voorkeursstukken aan te melden bij Canon, waarmee het Japanse concern 19 procent zou kunnen optellen bij zijn belang van 28 procent en de overname weer een stap dichterbij komt. De aandeelhouders hebben bovendien de benoeming goedgekeurd van drie Canon-afgevaardigden in de Venlose raad van commissarissen.

    Investeerders Hermes, Orbis en Sparinvest, samen goed voor 20 procent, zetten echter grote vraagtekens bij de statutenwijziging. ASR, Ducatus en ING hebben de prefs ooit verworven in ruil voor financiering, waarbij Océ de gewone aandeelhouders heeft beloofd dat dit geen invloed zou hebben op hun stemrecht. Tijdens de vergadering kwam Orbis met een citaat waarin een van de prefbezitters de toezegging onderschrijft dat de voorkeursstukken slechts voor een zesde meetellen, dus voor 3 procent en niet voor 19 procent.

    Dit zou betekenen dat Canon op een aanzienlijk kleiner deel van het Océ-stemrecht kan rekenen dan de partijen altijd hebben gecommuniceerd. Volgens Hermes, Orbis en Sparinvest hebben andere aandeelhouders daardoor wellicht ten onrechte het idee gekregen van een gelopen race. Als ze hadden geweten dat de prefs maar voor 3 procent meetellen, hadden ze hun stukken misschien niet aangemeld. Dan waren er meer tegenstanders geweest en had Canon een grotere druk gevoeld om zijn bod te verhogen. Het Financieele Dagblad acht de kans daarom groot dat de opstandige aandeelhouders binnenkort naar de Ondernemingskamer stappen om de statutenwijziging terug te draaien.

    3 maart begint het kort geding tegen oce/canon
    :

    Zitting Ondernemingskamer Océ pas na overname door Canon
    De Ondernemingskamer van het Gerechtshof Amsterdam heeft het verzoek van Hermes en USS om deze week een enquêteverzoek om voorlopige voorzieningen te behandelen afgewezen.

    Behandeling
    In plaats daarvan heeft de Ondernemingskamer de behandeling geagendeerd op 3 maart. De Aanmeldingstermijn wordt hierdoor niet beïnvloed en eindigt op 1 maart (tenzij door Canon verlengd).

    Bod te laag
    Het enquêteverzoek werd maandag ingediend door Hermes Focus Funds, dat momenteel een belang van 3,3% houdt in Océ, en pensioenfonds USS dat een belang van 1,8% in Océ heeft. De Oce-aandeelhouders hebben ernstige bezwaren tegen de gang van zaken bij de overname van Océ door het Japanse Canon. De Britten willen een snelle afronding van de overname voorkomen.

    Bod Canon
    Het Japanse Canon bracht in november een bod uit van 8,60 euro per aandeel op de printerfabrikant uit Venlo. Canon houdt momenteel een belang van 28% in Océ.

    dus nog 2 dagen wachten op zekerheid

  8. catch22 2 maart 2010 21:42
    Ik ben blij dat 29 % zo verstandig is geweest om niet aan te melden. Voor
    Canon is Oce in financiele termen een kleuter. 8,60 euro is een fooi voor zo'n niche bedrijf. Ik ga voor een hogere biedingsprijs. Tijd zat.
    De afloop zal niet meer lang duren. Sinds november is al tijd genoeg verstreken. Weg met het Oce van Ijperen bestuur. Canon zal sneltot zaken willen komen
  9. [verwijderd] 3 maart 2010 09:54
    kans op een hoger bod is nu zeker aanwezig maar we zitten nu wel weer in een paar hele spannende dagen.
    Stel dat Canon toch de stekker uit de overname trekt en de plannen op de lange baan schuift.
    De koers klapt naar beneden naar 6euro??? maar canon heeft al 28% wat moeten ze daar dan mee?
    Gezien het feit dat men al 28% heeft is er geen weg terug en bij overnames is een tweede bod een normaal patroon.
    Bovendien de kans van afketsen overname zou groter zijn als het 2e bod ook mislukt.

    Ze kunnen ook verlengen maar gezien de erg lage omzetten op de beurs denk ik dat het probleem bij een paar grote partijen zit en die gaan voor een hoger bod 85% zal niet haalbaar zijn bij huidige bod.
    Ze pakken de aangemelde aandelen 71% en kopen via de beurs de rest op termijn een final bod voor de laatste 20%.

    Ze gaan verhogen naar 9-10euro en de overname is rond.
    OCE had een koers tussen de 10 en de 15 euro toen de zaken er nog normaal bijstonden in 2006/2007 en met 10euro betalen ze wel fors boven de 4euro van 2008/2009 maar 15+4/2=9,50 gemiddeld dus met een bod van 9,50 zou het ook kunnen.
    Sneltste mannier om het af te handelen mits de 20% die nu tegenstand bied op dit bod wel in gaat anders heeft een hoger bod geen zin.

  10. forum rang 10 voda 3 maart 2010 18:11
    Oce aandeelhouder Sparinvest heeft aandelen aangeboden


    AMSTERDAM (Dow Jones)--Aandeelhouder Sparinvest heeft de aandelen die het hield in de Nederlandse printerfabrikant Oce nv aangeboden onder het overnamebod van Canon.

    "We hebben het bod besproken en de voor- en nadelen afgewogen", zegt senior fondsbeheerder Per Kronborg Jensen van Sparinvest woensdag tegenover Dow Jones Nieuwsdienst. "Het aanbieden van de aandelen is de beste keuze voor de investeerders, maar we blijven van mening dat de overnameprijs Oce onderwaardeert."

    Het Deense Sparinvest hield een belang van circa 5% in Oce.

    Het Japanse Canon bracht een bod uit van EUR8,60 per aandeel op de printerfabrikant uit Venlo.



    Door Ben Zwirs en Harm Luttikhedde; Dow Jones Nieuwsdienst; +31-20-5715201; ben.zwirs@dowjones.com

46 Posts
Pagina: «« 1 2 3 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.