Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Aandeel KPN Koninklijke AEX:KPN.NL, NL0000009082

Laatste koers (eur) Verschil Volume
3,617   +0,008   (+0,22%) Dagrange 3,595 - 3,635 7.293.550   Gem. (3M) 7,5M

PB

2.632 Posts
Pagina: «« 1 ... 22 23 24 25 26 ... 132 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 5 januari 2010 16:42
    KPN advies omhoog naar buy van hold - Kempen


    AMSTERDAM (Dow Jones)--Kempen & Co heeft het advies voor KPN verhoogd naar buy van hold. Volgens analist Frederic van Daele heeft de markt de sterke voortgang in de Nederlandse telecomtak, hetgeen zal leiden tot een verdere winststijging in 2010, onderschat. Prijsstijgingen en kostenbesparingen zijn de belangrijkste drijfveren achter deze performance, aldus de analist. Een verdere voortzetting van het aandeleninkoopprogramma en een vriendelijk aandeelhoudersbeleid zouden de aantrekkelijke waardering van het aandeel weer voor het voetlicht brengen. Het koersdoel is verhoogd naar EUR14 van EUR11,20. Maandag sloot KPN op EUR12,00. (MAN)



    Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com

  2. [verwijderd] 12 januari 2010 13:44
    KPN opnieuw beboet voor onrechtmatige kortingen

    De OPTA heeft een boete van een half miljoen euro aan KPN opgelegd vanwege het verstrekken van selectieve kortingen. Het bedrijf bood kortingen aan zakelijke klanten die naar concurrenten overstapten, om ze over te halen weer KPN-klant te worden.

    OptaTelecomwaakhond OPTA heeft KPN verboden om vergelijkbare klanten verschillende tarieven te berekenen, omdat het bedrijf een machtspositie zou hebben ten opzichte van concurrenten. Met het aanbieden van zogenoemde selectieve kortingen kunnen concurrenten uit de markt worden gedrukt, stelt de OPTA , en dat kan de concurrentie 'ernstig belemmeren'. De toezichthouder vindt de kortingsregeling 'actiekorting internationaal', die KPN bovenop andere kortingsregelingen aanbood aan zakelijke klanten, daarom onrechtmatig.

    De kortingsregeling voor internationale telefonie werd tussen 2006 tot begin 2008 aangeboden aan zakelijke klanten die naar de concurrentie waren overgestapt. KPN zou met de regeling in totaal 46 klanten hebben teruggewonnen. De OPTA verwijt KPN dat de kortingen niet op het internet werden gepubliceerd en dat ze niet werden aangemeld bij de OPTA, wat wel verplicht zou zijn. Omdat het niet de eerste keer is dat het telecombedrijf wordt betrapt op het geven van selectieve kortingen, legde de OPTA een relatief hoge boete op. KPN moet ongeveer 523.000 euro betalen.

    KPN laat in een reactie weten het besluit te zullen aanvechten. Volgens de telecomgigant worden bepaalde diensten weliswaar door de OPTA gereguleerd, maar mag KPN voor andere diensten 'naar eigen inzicht commerciële aanbiedingen doen'. In 2008 kreeg KPN een boete van anderhalf miljoen euro voor het geven van selectieve kortingen, eveneens aan zakelijke klanten. Daarbij ging het om klanten die van plan waren over te stappen. Destijds erkende het telecombedrijf dat het de kortingen niet had mogen geven, en werd ook nog eens acht miljoen euro schadevergoeding aan concurrenten betaald.
  3. forum rang 10 voda 12 januari 2010 20:08
    Scheepbouwer roept Kroes op tot actie
    12 jan 2010, 19:47 uur

    BRUSSEL (AFN) - Eurocommissaris Neelie Kroes (Concurrentie) moet in haar nieuwe rol als EU-commissaris voor ICT optreden tegen 'ineffectieve' en 'anti-competitieve' toezichthouders in Europa. Dat zei KPN-topman Ad Scheepbouwer dinsdag tijdens een nieuwjaarsreceptie in Brussel.

    ,,Een competitieve Europese communicatiemarkt is nog niet van de grond gekomen'', zei Scheepbouwer. Zowel toezichthouders als parlementen en nationale regeringen schieten volgens hem tekort als het gaat om de bevordering van concurrentie.

    Kroes is als eurocommissaris nu nog belast met Concurrentie, maar wordt in februari EU-commissaris voor ICT, als het Europees Parlement daar op 26 januari mee instemt.

    Macht

    KPN hekelde eerder het Belgische en het Duitse concurrentietoezicht. Tegen de Duitse toezichthouder onderneemt het bedrijf zelfs gerechtelijke stappen, omdat deze de concurrentie zou bevoordelen bij de veiling van frequenties.

    ,,Zeer snelle dataverbindingen zijn onmisbaar voor nieuwe diensten op het gebied van gezondheidszorg, mobiliteit en onderwijs. Om dit van de grond te krijgen, is er een grootschalige internationale markt voor applicaties nodig'', verklaarde Scheepbouwer.

    De topman hekelde tot slot de macht van voormalige staatsbedrijven, dankzij de steun van nationale regeringen. ,,Als we zo doorgaan in Europa, zullen bedrijven uit kleinere landen het steeds moeilijker krijgen met zakendoen in grote Europese landen.''

  4. forum rang 10 voda 13 januari 2010 16:49
    Boete vanwege kortingen KPN
    13 januari 2010 | Het Financieele Dagblad

    Telecomconcern gaf bepaalde klanten extra korting op internationaal telefoonverkeer

    Van onze redacteur

    Amsterdam

    De Onafhankelijke Post en Telecommunicatie Autoriteit (Opta) heeft telecombedrijf KPN een boete van euro 523.264 opgelegd. Dat maakte de toezichthouder voor de telecomsector gisteren bekend. KPN krijgt de boete voor het verstrekken van extra kortingen op internationaal telefoonverkeer aan bepaalde zakelijke klanten van 2006 tot begin 2008. KPN heeft aangekondigd bezwaar in te zullen dienen tegen het Opta-besluit.

    Het boetebesluit van Opta betreft de kortingsregeling 'Actiekorting Internationaal' van KPN. De kortingen binnen deze regeling werden aan bepaalde klanten aangeboden in combinatie met de kortingsregelingen 'Belzakelijk', 'Belzakelijk Company' of 'Worldline XL'. KPN meldde die laatste drie genoemde regelingen aan voor goedkeuring door Opta, maar de kortingsregeling 'Actiekorting Internationaal' niet.

    Volgens Opta werden klanten van KPN selectief voor deze extra korting benaderd in het kader van de actie 'Terug naar KPN'. De telecomwaakhond meent dat KPN op deze manier 46 klanten heeft weten terug te winnen van zijn concurrenten. Omdat er bovendien sprake is van een herhaalde overtreding is de boete verhoogd.

    KPN mag, vanwege de machtspositie die het bedrijf bezit, dezelfde diensten niet tegen verschillende voorwaarden en tarieven leveren aan dezelfde soort afnemers.

    Volgens Opta zou KPN op die manier namelijk concurrenten uit de markt kunnen weren of drukken, waardoor het de ontwikkeling van de concurrentie ernstig zou kunnen belemmeren.

    'Zakelijke klanten zijn gebaat bij de ontwikkeling van een effectief en duurzaam concurrerende markt met ook op langere termijn voldoende keuzevrijheid. KPN heeft met het selectief aanbieden van de kortingsregeling Actiekorting Internationaal bovenop andere kortingsregelingen zowel de concurrentie als afnemers benadeeld', schrijft Opta in het persbericht waarin de boete gisteren bekend werd gemaakt.

    Opta kwam de gewraakte kortingsregeling op het spoor tijdens onderzoek naar een andere ongeoorloofde regeling: 'Business Voice International'. In die zaak, waarbij de kortingen eveneens werden gebruikt om klanten terug te winnen op de concurrentie, legde Opta KPN in oktober 2008 een boete van euro 1,5 mln op. In verband met de kortingsregeling betaalde KPN destijds in totaal euro 8 mln aan schadevergoeding aan de benadeelde concurrenten.

    KPN reageerde gisteren direct op het nieuwe besluit van Opta. Het concern is het niet eens met het besluit en zal bezwaar indienen.

    Volgens het telecombedrijf had het in dit geval zelf mogen bepalen aan wie het kortingen wilde verlenen. 'Als marktleider in Nederland wordt KPN voor bepaalde diensten door Opta gereguleerd. KPN is zich bewust van zijn verplichtingen en spant zich in om deze regels na te leven. Voor andere diensten is KPN vrij om naar eigen inzicht commerciële aanbiedingen te doen. Verschil van inzicht tussen KPN en Opta ontstaat vaak waar klanten zowel gereguleerde als ongereguleerde diensten van KPN afnemen zoals in het vandaag gepubliceerde besluit van Opta', aldus KPN.

    Copyright (c) 2010 Het Financieele Dagblad
  5. forum rang 10 voda 13 januari 2010 16:53
    KPN hoopt dat Kroes telecommarkt opent
    13 januari 2010 | Het Financieele Dagblad
    Door: Visser, M.

    Martin Visser

    Brussel

    Op de Europese telecommarkt is er een schrijnend gebrek aan concurrentie. Veel overheden trekken nog steeds de grote telecombedrijven voor waarvan zij zelf aandeelhouder zijn. Daarom moet Neelie Kroes, de komende vijf jaar eurocommissaris van Digitale agenda, korte metten maken met deze praktijken.

    Deze oproep deed bestuursvoorzitter Ad Scheepbouwer gisteravond tijdens de nieuwjaarsreceptie van zijn bedrijf in Brussel. 'Om de digitale agenda te laten ontwikkelen, moet mevrouw Kroes harder optreden tegen ineffectieve en anticompetitieve regelgevers in Europa.'

    'Kroes moet goed opletten of overheden hun belangen als aandeelhouder van een telecombedrijf niet verwarren met de belangen van consumenten en bedrijven', zei Scheepbouwer na afloop van zijn toespraak. 'Die belangen komen nogal eens in de knel. En in de landen waar dat gebeurt, is er duidelijk minder concurrentie.'

    Volgens Scheepbouwer gaat het goed in landen als Nederland, Denemarken en Groot-Brittannië. Maar met het optreden van de Duitse overheid in de telecommarkt heeft hij grote problemen. KPN-dochter E-Plus en O2 vechten de Duitse veiling van frequenties voor mobiele telefonie aan, omdat die oneerlijk zou zijn.

    Volgens Scheepbouwer zijn telecomautoriteiten lang niet altijd onafhankelijk. 'Die regelgevers doen niet altijd wat goed is voor de markt. Ze moeten namelijk rapporteren aan overheden. Het duidelijkst is dat in Duitsland. Daar rapporteert de autoriteit aan de minister van economische zaken, terwijl zijn collega van financiën aandeelhouder van het Duitse telecombedrijf is.'

    De bestuursvoorzitter hoopt dat Kroes gaat afdwingen dat telecomautoriteiten onafhankelijk zullen worden van de overheden. KPN stuit in diverse buitenlandse markten op problemen. Zo trok het bedrijf zich terug van de zakelijke markt in België, omdat KPN niet in staat was te concurreren tegen de lage tarieven van Belgacom.

    Copyright (c) 2010 Het Financieele Dagblad
    Actuele koers KPN, Kon. 11,89 (-0,67%)

  6. [verwijderd] 20 januari 2010 10:06
    Weer boete KPN wegens prijsafspraak

    De toezichthouder Opta heeft KPN een
    boete opgelegd van 780.000 euro voor
    het maken van verboden prijsafspraken
    met drie zakelijke klanten. In ruil voor
    de ongeoorloofde kortingen mocht KPN
    steeds meebieden bij offertes.

    Ook zou KPN op de hoogte worden gesteld
    van de aanbiedingen van concurrenten,
    opdat KPN dat bod zou kunnen evenaren.
    De klant was dan verplicht voor KPN te
    kiezen.

    Opta heeft KPN al vaker beboet voor
    hetzelfde vergrijp. Het bedrijf staat
    onder verscherpt toezicht van de Opta
    omdat KPN nog steeds een machtspositie
    in de markt heeft.

    Bron: NOS-TXT
  7. gerrit 69 20 januari 2010 11:32

    Waarom heeft de OPTA zo de pik op KPN??

    Zijn de kleine provider aanbieders niet even slecht als ze de kans krijgen en grijpen?

    De OPTA begint trekken te krijgen van een arrogante instelling en torpedeert zij met haar boetebeleid niet min of meer de vrije markt!!

    Mvrgr. van Gerrit
  8. [verwijderd] 28 januari 2010 13:25
    Enkele commerciële radiostations zijn
    sinds gisteravond niet of slecht te
    ontvangen via KPN. Dat komt doordat er
    een satelliet is uitgevallen,zegt het
    bedrijf. Daardoor kan geen radiosignaal
    meer worden doorgegeven. Onder meer Sky
    Radio,Radio Veronica en BNR Nieuwsradio
    zijn slecht te ontvangen door de
    storing. Bron: NOS-txt
  9. [verwijderd] 7 februari 2010 22:24
    Internetstoring KPN weer verholpen

    DEN HAAG - Een grote landelijke internetstoring die vroeg in de middags optrad bij KPN is in de loop van de middag weer verholpen. Dat heeft een woordvoerder van het telecommunicatiebedrijf bevestigd. Over de exacte oorzaak van de storing kon hij echter geen mededeling doen.

    Afgelopen november kregen KPN-klanten ook te maken met een grote netwerkstoring. Die storing ontstond destijds na een tijdelijke onderbreking van de stroomvoorziening. Een aantal diensten lag er daarna uit. Toen werd geprobeerd die opnieuw op te starten, ging het mis.

    Storingen komen niet alleen bij KPN voor: recent mochten Nederlandse klanten van het Britse Vodafone een weekend lang gratis sms’en, als goedmakertje voor een langdurige en zeer grote storing bij dit telecombedrijf.
  10. pilot1 10 februari 2010 07:51
    BlackRock meldt stemrecht 5,05% in KPN - Wft
    10-02-2010 07:13:00
    AMSTERDAM (Dow Jones)--De Amerikaanse vermogensbeheerder BlackRock Inc heeft een stemrecht van 5,05% in Koninklijke KPN nv. Dat blijkt woensdag uit een melding in het kader van de Wet op het financiele toezicht (Wft).

    De meldingsplicht is ontstaan op 5 februari 2010. Het stemrecht wordt middellijk reeel gehouden via diverse onderdelen van BlackRock en bestaat uit 82.224.467 stemmen. De vorige melding van BlackRock inzake KPN dateert van 3 februari 2010. Toen bedroeg het stemrecht 4,97%, bestaande uit 81.029.598 stemmen.

  11. Max1982 10 februari 2010 08:10
    quote:

    pilot1 schreef:

    BlackRock meldt stemrecht 5,05% in KPN - Wft
    10-02-2010 07:13:00
    AMSTERDAM (Dow Jones)--De Amerikaanse vermogensbeheerder BlackRock Inc heeft een stemrecht van 5,05% in Koninklijke KPN nv. Dat blijkt woensdag uit een melding in het kader van de Wet op het financiele toezicht (Wft).

    De meldingsplicht is ontstaan op 5 februari 2010. Het stemrecht wordt middellijk reeel gehouden via diverse onderdelen van BlackRock en bestaat uit 82.224.467 stemmen. De vorige melding van BlackRock inzake KPN dateert van 3 februari 2010. Toen bedroeg het stemrecht 4,97%, bestaande uit 81.029.598 stemmen.

    En zo steken ze in 2 dagen tijd weer even +- € 500.000,- in hun zak....!
  12. barns 10 februari 2010 14:59
    AMSTERDAM - Het wereldwijde mobiele dataverkeer groeit tot 2014 met gemiddeld 108 procent per jaar. Dat komt vooral door de populariteit van mobiele video en smartphones.
    © nu.nl/maarten nannes inertiaDat voorspelt technologiebedrijf Cisco, dat onder meer netwerkapparatuur verkoopt. Volgens het bedrijf gaat er wereldwijd nu al iedere maand 90 petabyte aan mobiel dataverkeer door de lucht, het equivalent van 23 miljoen dvd's. In 2014 zal dat zijn toegenomen tot 3,6 exabyte.

    Mobiel dataverkeer groeit volgens het bedrijf 2,4 keer zo snel als het gebruik via reguliere breedbandnetwerken, zoals kabelinternet. Dat komt vooral door de snel toenemende populariteit van smartphones - zoals de iPhone - en van netbooks - kleine, lichte laptops die vaak worden gebruikt op de mobiele datanetwerken van telecomproviders.

    Samen zijn smartphones en laptopkaartjes goed voor 90 procent van het mobiele dataverkeer.

    Video

    Volgens Cisco neemt het mobiele dataverkeer vooral sterk toe door online videotoepassingen. In 2014 is dat de bron van tweederde van alle dataverkeer, zegt het bedrijf, 66 keer meer dan nu.

  13. forum rang 10 voda 26 februari 2010 20:56
    BlackRock meldt stemrecht 5,13% in KPN - Wft


    AMSTERDAM (Dow Jones)--De Amerikaanse vermogensbeheerder BlackRock Inc heeft een stemrecht van 5,13% in Koninklijke KPN nv. Dat blijkt vrijdag uit een melding in het kader van de Wet op het financiele toezicht (Wft).

    De meldingsplicht is ontstaan op 22 februari 2010. Het stemrecht wordt middellijk reeel gehouden via diverse onderdelen van BlackRock en bestaat uit 83.534.113 stemmen. De vorige melding van BlackRock inzake KPN dateert van 17 februari 2010. Toen bedroeg het stemrecht 4,99%, bestaande uit 81.258.726 stemmen.



    - Door Martijn Mom; Dow Jones Nieuwsdienst; +31-20-5715 201; martijn.mom@dowjones.com

  14. [verwijderd] 1 maart 2010 08:20
    *KPN: door betaling belasting in KW1 '10 korting van EUR6 mln

    (die zijn dus niet van plan om te veel te gaan bieden in de Duitse veiling en hebben nog zoveel cash weg te zetten dat ze naast dividend-verhoging en 1 mrd aandeleninkoop maar voor deze relatief laag-renderende mogelijkheid kiezen).
  15. [verwijderd] 1 maart 2010 10:39
    AMSTERDAM (FD.nl/DJ)--Koninklijke KPN nv betaalt de voorlopige aanslag vennootschapsbelasting 2010 vooruit, meldt het telecombedrijf maandag in een persbericht.

    Door in het eerste kwartaal het hele bedrag van euro 543 mln voor het lopende jaar te voldoen, profiteert KPN van een korting van euro 6 mln.

    KPN zegt in de positie te zijn de belasting vooruit te betalen vanwege een tijdelijke ruimere kaspositie.

    Vorig jaar betaalde het bedrijf de voorlopige aanslag vennootschapsbelasting ook vooruit in plaats van maandelijks.
2.632 Posts
Pagina: «« 1 ... 22 23 24 25 26 ... 132 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.