Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
IEX 25 jaar desktop iconMarkt Monitor

Koffiekamer« Terug naar discussie overzicht

Frank van Dongen - Vastgoedmoe

39 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 23 november 2009 13:01
    Als zwaar overbetaald financieel intermediair mag ik u wel verklappen dat de beloning wettelijk gezien voor ons soort volk in relatie moet staan tot de dienstverlening oftewel de gewerkte uren. Bij een hypotheek van een miljoen wordt een beloning van 10.000 euro (1%) vast en zeker als bovenmatig gezien ondanks HBO opleiding financiële aansprakelijkheidsrisico's enzovoorts.

    Het beoogde uurloon lijkt nu een beetje richting een maximale 200 euro incl btw te gaan, voor een ervaren adviseur met wat letters voor of achter z'n naam op HBO+ niveau. Het inkomen wat zo'n adviseur/ondernemer dan op jaarbasis verdiend komt ongeveer op dat van een middenkader ambtenaar uit. Dan krijg je er nog gratis drie keer per week de zakkenvullers kritiek van politici en consumentenprogramma's bij ter verhoging van de arbeidsvreugde.

    Voor 1.5 miljoen moet je dan 7500 uur adviseren, oftewel 187 ouderwetse werkweken, dan wel ruim viereneenhalf jaar werken, zonder ook maar een niet declarabel uur, tegen het hoogste acceptabele tarief. Maar in het vastgoed weten ze het vast beter.
  2. [verwijderd] 23 november 2009 13:40
    Die foreclosures? Ach, dat speelt in de VS en niet in de EU, is kennelijk de gedachtegang. Ik lees elders: Het gaat weer goed, is een uitgesproken verwachting, als amerikanen weer koopjes gaan jagen voor thanksgivingday. Tja. Een zwaluw brengt de zomer? Waarom daar en niet hier of Japan of China of Vietnam? Alsof 300 miljoen mensen de dienst uitmaken voor die nader 6 miljard. Of moet je belegger of financieel specialist zijn dat te geloven. Dan maar het artikel in de NRC van afgelopen zaterdag waarin een mogelijke oplossing staat beschreven voor deze crisis. Zelf geloof ik niet dat er technisch-fianciële oorzaken want dat is de boel omdraaien. Techniek gebruik je om niet al te vaak onderuit te gaan en dat was men vergeten.
  3. [verwijderd] 23 november 2009 14:39
    Het waarschijnlijk grootste vastgoedbedrijf ter wereld(ING) gaat woensdag vergaderen en stemmen voor het uitgeven van een andere 1 miljard nieuwe aandelen.
    De goedkeuring zal er zeker komen...de emissie-koers zal later bekend worden.
    Huidige aandeelhouders hebben vandaag de dag gewoon niet de poen en de zin om mee te doen(dus gaat de koers van ING deze week fors naarbeneden).
    De aankondiging dat er miljarden euros afgeschreven moet worden op bakstenen zal de boel niet vrolijker maken ...
    Take care.
  4. forum rang 7 ffff 23 november 2009 16:18

    www.iex.nl/forum/topic.asp?forum=23&t... Retail Estates op 6 juni 2005

    Het is in de KK al jarenlang mode om onroerend goed een slechte belegging te vinden.

    Maar een bedrijf als Retail Estates stelde ik al 5 jaar gelden voor in de KK en blijft het uitstekend doen.

    Verhuren dan ook aan bedrijven als Heytens, vandeBorre, de typische baanwinkels, Ikea.

    Betalen steeds een goed dividend.

    Nog altijd de moeite, zeker als diversificatie.

    En een ander groot voordeel: Je bent indirect eigenaar van een stuk onroerend goed zonder al die ellende met die huurders....

    Peter
  5. @iPlof 23 november 2009 18:54
    quote:

    ijscoman schreef:

    Frank van Dongen - 23 nov; 12:00 uur

    "Veel beleggers vinden dan ook de portefeuille voor minimaal 5% uit vastgoed moet bestaan. Ik vind van niet, alleen al omdat veel beleggers zelf een huis hebben en dus al belegd zijn in deze sector."
    lol,

    wordt moeilijk hoor divdidend uit je eigen huis trekken..

    Van mensen die hun eigen huis als belegging zien is het ws hun enige "belegging"
  6. @iPlof 23 november 2009 19:02
    quote:

    pollo schreef:

    Het beoogde uurloon lijkt nu een beetje richting een maximale 200 euro incl btw te gaan, voor een ervaren adviseur met wat letters voor of achter z'n naam op HBO+ niveau. Het inkomen wat zo'n adviseur/ondernemer dan op jaarbasis verdiend komt ongeveer op dat van een middenkader ambtenaar uit.
    Zo, ja, nee, slechts 200 euro per uur voor iemand met HBO. Dat is niet veel nee. Dat is maar zo'n Euro 3,5 ton per jaar. Dat die lui dat daarvoor doen zeg? Dat is maar net een modaal ambtenarenloontje inderdaad

    (blijkbaar beschikt u overigens niet over dat HBO(+) niveau want verdienT is in dat geval gewoon met een T trouwens)
  7. forum rang 7 ffff 23 november 2009 19:02
    quote:

    rozs schreef:

    peter, waarom in een onroerendgoedfonds beleggen?
    de meesten nederlanders wonen al in een eigen huis !

    en daar wordt weer druk in geïnvesteerd.
    want de doe het zelf markt en de keuken verkoop begint weer aan te trekken.
    Rozs,

    Belangrijkste reden voor mij: Als diversificatie! Ik heb heel slechte persoonlijke ervaringen met aankoop van onroerend goed en dan verhuren. Ik ken jouw postings uit het verleden, dat jij daar juist goed mee boerde.
    Maar ik niet: Ik trof blijkbaar alleen maar huurders die na verloop van tijd verdomden om de huur te betalen en met een hoop kosten eruit kon krijgen. Vandaar dat ik nooit meer een cent in onroerend goed steek en dan zelf ga verhuren. Dat station is gepasseerd.

    Het fonds dat ik bedoel bezit voroal baanwinkels die voor 99 procent verhuurd zijn aan goedlopende bedrijven. Het dividendrendement is al jaren zo rond de 6 en 7 procent. Ik ben er dik tevreden mee, zeker als je het vergelijkt wat heel veel andere aandelen gedaan hebben.

    Natuurlijk gaat zo'n aandeel niet in korte tijd verdubbelen wat we onlangs met Rhodia meegemaakt hebben, maar daar staat tegenover dat die panden niet weglopen en dat die huurinkomsten de afgelopen jaren zeer stabiel bleken.

    Kortom: Ik blijf in die twee fondsen als " stukje verhuurd goed renderend onroerend goed"

    Ik heb het dan concreet over Retail Estates en Warehouses Estates, beide genoteerd in Brussel.

    Peter
  8. [verwijderd] 23 november 2009 19:06
    quote:

    paul63 schreef:

    Winkelvastgoed is nog niet zo slecht,merkte ik vandaag. Omgeving Amsterdam bijna niets op een redelijke locatie te huur. VB Zaandam gedempte gracht 66m2 voor 2450 euro per maand. Bel met de makelaar en ja hoor is al verhuurd.
    Winkels op AAA locaties doen het zeker goed, alles daarbuiten vergaat het een stuk slechter.
    Deze pandjes voorzover te koop kunnen inderdaad een mooie investering zijn.
    Het minder courante vastgoed loopt niet erg hard; vaak kom ik extreem lange perioden huurvrij tegen.
    Twee jaar geleden was een maand of twee huurvrij (periode net lang genoeg voor verbouwen/ inrichten) max, nu komt zelfs 2 jaar huurvrij regelmatig voor (op een 5 jaarscontract!).

    Op wat oudere bedrijventerreinen staan zoveel borden te huur/ te koop dat je de panden die nog wel bevolkt zijn niet eens meer ziet.
    Hierin beleggen is lange adem werk en als je een mogelijke waardestijging van 30% deelt door het aantal jaren dat je je geld vastzet, blijft er verdomd weinig over.

    Neem ook nog even de nog te nemen afboekingen op de huidige waarde in de berekening mee en financiering bij een oplopende rente (3% wordt bij oversluiten ineens 5 of 6%).

    In de afgelopen jaren zijn veel fondsen leeggezogen door uitkering van 'overwaarde dividend' waardoor ze nog jaren aan het revalideren zijn.
  9. [verwijderd] 23 november 2009 23:42

    Pollo, volgens mij haal je ondernemersbeloning en redelijk werknemerssalaris wat door elkaar. Ben ondernemer dan betekent dat risico en een variabele beloning varierend van de jackpot tot failliet.

    Uiteraard kan je als ondernemer kiezen voor een vast uurtarief als je denk daarmee meer klanten te trekken en meer te verdienen. Er blijft staan dat het saldo van opbrengsten en kosten (incl belasting e.d.)in de ondernemerszak verdwijnt. Daar is op zich niets mis mee.

    Wil je wat anders dan moet je geen ondernemer worden maar in loondienst gaan. Weet je waar ik mij aan stoor is dat groepen beroepsbeoefenaars zoals notarissen luid roepen dat ze ondernemer zijn wanneer ze vet verdienen, maar als het tegenzit beginnen met vergelijkingen met loonslaven.

    Het grappige is wannneer je dan stelt: notaris wordt maar loonslaaf en treed in overheidsdienst dat dan ook weer niet goed is, omdat ze die jackpot in betere jaren niet mis willen lopen.

    Hier reactie Pollo:

    "Als zwaar overbetaald financieel intermediair mag ik u wel verklappen dat de beloning wettelijk gezien voor ons soort volk in relatie moet staan tot de dienstverlening oftewel de gewerkte uren. Bij een hypotheek van een miljoen wordt een beloning van 10.000 euro (1%) vast en zeker als bovenmatig gezien ondanks HBO opleiding financiële aansprakelijkheidsrisico's enzovoorts.

    Het beoogde uurloon lijkt nu een beetje richting een maximale 200 euro incl btw te gaan, voor een ervaren adviseur met wat letters voor of achter z'n naam op HBO+ niveau. Het inkomen wat zo'n adviseur/ondernemer dan op jaarbasis verdiend komt ongeveer op dat van een middenkader ambtenaar uit. Dan krijg je er nog gratis drie keer per week de zakkenvullers kritiek van politici en consumentenprogramma's bij ter verhoging van de arbeidsvreugde.

    Voor 1.5 miljoen moet je dan 7500 uur adviseren, oftewel 187 ouderwetse werkweken, dan wel ruim viereneenhalf jaar werken, zonder ook maar een niet declarabel uur, tegen het hoogste acceptabele tarief. Maar in het vastgoed weten ze het vast beter".

    Groet, Jonas
  10. [verwijderd] 24 november 2009 10:59
    @ Plof en Jonas, ik haal helemaal niks door elkaar. Ik geef een maximale beloning aan zoals die volgens mij wettelijk ongeveer zal gaan gelden, in het kader van de opmerking van Cees over 1,5 miljoen declaratie voor een vastgoedadvies.

    Wat mij stoort is dat nu de beloningstransparantie er is -daarheeft Jonas gelijk in- iedereen de OMZET van een bedrijf maar meteen als de WINST calculeert, zie ook de reactie van plof en TG01.
    Ondernemersrisico mag blijkbaar niet beloond worden.

    Iedereen begrijpt dat je niet elk uur declareert. Bovendien zijn er ook personeelskosten kantoorkosten enzovoorts, en de BTW is gewoon een afdracht. Ik heb zelf 'n wat bescheidener tarief (95 euro) en kwam vrij recent tot de ontdekking dat ik ongeveer hetzelfde verdien als een leraar op het VWO, nu het economisch wat minder gaat. Op zich vind ik dat prima, er komen ook wel weer betere tijden.

    Blijft staan dat er in de financiële adviesbranche nu extreem veel wettelijk toezicht is en dat in het vastgoedwereldje alles blijkbaar nog maar kan en mag.

39 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.