Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Koffiekamer« Terug naar discussie overzicht

Corné van Zeijl - Helemaal goud

19 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 19 oktober 2009 11:42
    Even een opmerking: U stelt dat Goud een waardeloze belegging is want het ligt maar te liggen en levert in de tussentijd niets op, in tegenstelling tot aandelen, onroerend goed, obligaties of spaargeld.

    Ik ben het hier volledig mee oneens. Mensen die de afgelopen jaren in goud belegd hebben, hebben nu een fors rendement (bij verkoop). Ik zou zelfs durfen te stellen dat juist aandelen een waardeloze belegging zijn. Kijk maar naar waar de AEX stond 10 jaar geleden? Wat hebben aandelen dan opgeleverd? Niets in principe voor de "Buy & Hold" belegger, sterker nog, hij heeft verlies.

    Of wat te denken van Nikkei 40.000 Buy & hold beleggers? Het probleem is dat de meeste mensen gewoon geen tijd hebben voor "traden" en dat de enige mensen die op de beurs iets verdienen de beroepshandel is. Die verdienen immers of U nou koopt of verkoopt!

    MAW Buy & hold is dood en iets laten liggen is altijd een waardeloze belegging, ook spaar centjes worden door de fiscus en inflatie opgegeten.

    Men moet dus traden maar ja, wie kan dat? Bijna niemand. En Goud? Ach gewoon lekker winst nemen en een deel laten liggen......want misschien stijgt het wel verder.

  2. [verwijderd] 19 oktober 2009 12:11
    Conrne, je kunt ook eens kijken naar de hoeveelheid goud die uit de grond wordt gehaald (zie GFMS research). Dat neemt al een aantal jaren gestaag af, terwijl de vraag (investeringsvraag metname) alleen maar stijgt. Het duurt een aantal jaar voordat nieuwe mijnen operationeel zijn.

    Kijk ook eens naar de inverse relatie met de US$, verband met (negatieve) reeele rente en de Dow-to-Gold-ratio. Ik denk aan minimaal $1.500 per troy ounce voor goud. Er zijn nog te weinig profs die goud of goudmijnen in hun allocatie opnemen. Ik maak me dus nog steeds geen zorgen over mijn goudbeleggingen. Vr.gr.,
  3. [verwijderd] 19 oktober 2009 13:45
    Als ik mij niet vergis gaat de handel in Goud via de Dollar.
    Maandje terug kreeg je voor 1euro 1.47 en nu 1.49 en Goud was maandje terug 1012 en nu 1056.
    De devaluatie van dollar (1.49/1.47=1.01)
    De stijging van Goud (1056/1012=1.04)
    Per saldo een magere opbrengst dus ;-)

    Op jaarbasis is goud gegaan van 720 naar 1056
    Op jaarbasis is dollar van 1.30 naar 1.49.
    Dus de winst op goud lever je dubbel en dwars in als je deze wilt verzilveren in euro's ;-)

    Ik snap niet waarom Corne dit niet vermeld. Of zit ik fout ?
  4. [verwijderd] 19 oktober 2009 14:28
    quote:

    Redactie IEX.nl schreef:

    Helemaal goud
    Corné van Zeijl - 19 okt; 11:15 uur

    "Waarom stijgt de goudprijs juist nu zo hard? Kan die nog verder omhoog of zijn er te veel optimisten...?"

    www.iex.nl/columns/columns_artikel.as...
    Een hele korte reactie:

    Corné van Zeijl:
    In het Westland hoor je de term wel vaker. Helemaal goud betekent dat iets erg leuk is of erg goed. Hetzelfde zullen de bezitters van goud over hun bezit denken.

    Mineset:
    Spreken is zilver, zwijgen is goud

    Goud heeft sinds mensenheugenis al een zekere waarde c.q. betekenis.
    Alles wat over de waarde van goud beweerd wordt, heeft een andere kant .... net zoals dit met geld het geval is:
    'kop of munt'

    ;-) mineset
  5. [verwijderd] 19 oktober 2009 16:54
    Ik ga maar eens wat vaker posten.
    Corne,Je haalt Marc Faber aan.

    Hij heeft in een van zijn video's beargumenteerd dat de CSI,de inflatie niet goed weergeeft.
    Op dit moment wordt alleen een zogeheten "core inflation" gepubliceerd door de FED.
    DE totale inflatie in de U.S. wordt niet meer door de
    Fed gepubliceerd.
    De echte inflatie is hoger.
    Daarom zijn tips bonds ook een slechte investering.

    Met de vriendelijke groeten.
  6. [verwijderd] 19 oktober 2009 17:20
    Sinds het loslaten van de gouden standaard in 1971 heeft de dollar al zo'n 75% van haar waarde verloren en in een eeuw zelfs 97%.
    De oude recordprijs uit 1980 van $860 per ounce zou, omgerekend naar dollars van nu, $2400 bedragen, dus we zijn maar op de helft van de prijs uit 1980 terwijl de crisis van nu veel en veel erger is, dus we hebben denk ik nog een aardige weg te gaan.....
  7. [verwijderd] 19 oktober 2009 19:27
    Mensen, zoals Corné van Zeijl, die denken dat een goudprijs van 1.000 $ duur is hebben geen enkel idee waar zij het over hebben (en zouden dan maar ook best zwijgen over dit onderwerp).
    Goud is aan deze prijzen nog spotgoedkoop (zie bijlage). Wereldwijd wordt er sinds jaren een veelvoud van goud verkocht dat niet bestaat . Paper gold, een creatie van de commerciële banken.
    En als Corné zijn huiswerk een beter beetje zou doen, zou hij moeten vaststellen dat een belegging in goud sinds 2000 een veel en veel beter resultaat opleverde dan aandelen, onroerend goed, obligaties of spaargeld.
    Het blijft een schande dat de profs op IEX dit blijven negeren.

    Mijn advies blijft sinds 2001 nog steeds hetzelfde.
    Koop goud, zilver en overige edelmetalen.

    Wim_15
  8. [verwijderd] 19 oktober 2009 19:31
    quote:

    DrDoom schreef:

    Men moet dus traden maar ja, wie kan dat? Bijna niemand. En Goud? Ach gewoon lekker winst nemen en een deel laten liggen......want misschien stijgt het wel verder.

    Bij goud winst nemen = traden. Kan dus ook bij aandelen. Oh nee, dat kan niemand volgens jou (behalve de professionele handel)...

    En sinds wanneer kan een bah-belegger niet handelen? Het verschil met anderen is dat hij beduidend minder vaak handelt. Als je niet in staat bent regelmatig naar je pakket te kijken (al dan niet via je adviseur), moet je er überhaupt niet aan beginnen. Maar een bah-belegger, die nooit handelt... wellicht zijn ze er; maar echt geloven doe ik het niet.
  9. [verwijderd] 19 oktober 2009 20:07
    Keiharde cijfers geven aan dat er op dit moment een record hoeveelheid speculanten geld in goud zit en dat tegelijkertijd met de berichten uit Amerika dat consumenten weer de oude sieraden aan het zoeken zijn om te verkopen om enerzijds schulden af te lossen en anderzijds omdat de prijs gewoon zo hoog is in dollars.

    Komt nog eens bij dat grotere westerse partijen met goud per saldo verkoper zijn, IMF en zo.

    Het is met olie al gebeurt, zodra het geloof er even uit is stappen alle speculanten uit en is het voor langere tijd afgelopen met deze hogere niveaus. De vraag is echter wanneer dit gebeurt want bij olie wist men ook al richting de 100 dat er heel veel speculanten in zaten en pas bij 150 ging de bel stuk.

    Uiteindelijk verwacht ik in ieder geval in euro's dat goud nog een flinke val gaat maken, zodra het ook maar even zijn schone schijn verliest.
  10. [verwijderd] 19 oktober 2009 21:40
    Al jarenlang is de heer Corné van Zeijl ontzettend flauw op goud. Mbt goud bakt hij er maar weinig van. Hiermee zet hij beleggers op het verkeerde been en laat hen teveel in vertwijfeling. In deze roerige tijden mogen goud en zilver simpelweg niet ontbreken in een beleggings portefeuille, althans in mijn opinie.
  11. [verwijderd] 19 oktober 2009 22:27
    CvZ kan het net zo goed hebben over elk willekeurig aandeel dat te hoog of te laag staat...en obligaties die in een portefeuille zitten kunnen dalen als de rente stijgt...wees dan maar blij met de rente, die m.i. niet meer is dan een douceurtje voor geldontwaarding. Ja, rente kan een vergoeding zijn voor het uitlenen van geld, maar waarom kan goud dat niet?

    Als iemand geld uitleent en geld én goud terugvraagt, dan is dat hetzelfde principe.

    Heren als CvZ zullen ergens moeten erkennen dat ze praten naar hun broodheer...en goud is de grote tegenhanger van geld.
    Geld heeft overigens meerdere keren een fatale afloop gekend(waardeloos) om daarna steeds opnieuw uitgevonden te worden...met goud is dat nooit gebeurd; je kan hoogstens zeggen dat men soms meer en soms minder goud overhad voor geld...;-))

    Als goud de waarde zal moeten dekken van al het geld dat in omloop is, dan is het onbetaalbaar...dus dat zal niet zo snel gebeuren...toch?

    ivet
  12. [verwijderd] 30 december 2009 14:14
    bij die man is de wereld nog steeds plat, kennis is macht,en dan zo uitspraak !

    Ik zal hem een beetje helpen

    Goud binnenkort flink onderuit

    Terwijl steeds meer partijen positief worden over de goudprijs, is het zaak alert te blijven. De kans dat goud binnenkort namelijk flink onderuit gaat, is mijn inziens groot. De goudprijs is in mijn beleving bezig met het opzetten van ‘bull trap’. Goud heeft recent $ 943 per ounce aangetikt, hetgeen diverse partijen doet geloven dat we op weg zijn naar de oude toppen rond $ 1.000. Ongetwijfeld heeft goud nog wat opwaarts potentieel, maar ik verwacht in de week van 18 mei tot 22 mei een top. Er is een tweetal redenen voor een aanstaande daling. De eerste reden is, met dank aan Matrix Asset Management, het patroon. Patroontechnisch is het nog steeds het meest waarschijnlijk dat de goudprijs lagere niveaus gaat opzoeken. Een correctie brengt ons idealiter terug naar $ 600.

    Een tweede argument is gelegen in het solunarmodel zoals dat door Christopher Carolan wordt bijgehouden. Door de goudkoersen ‘bij elkaar op te tellen’ van die jaren waarin de maankalender gelijk is aan die van 2009, wordt dit model zichtbaar. Ik hoor u denken: jaja, de maankalender, dat heeft wel een hoog Jomandagehalte hoor… Heeft u zich wel eens bedacht dat de maankalender altijd klopt? Terwijl onze eigen Gregoriaanse kalender van geen kanten klopt? De maanden september, oktober, november en december hebben respectievelijk het getal 7 (sept), 8 (okt), 9 (nov) en 10 (dec) in zich. Toch zijn deze maanden bij ons 9, 10, 11 en 12! Rara, hoe kan dat? Daarnaast hebben we schrikkeljaren/-dagen en schrikkelsecondes nodig om onze kalender met de natuur (de zon, de maan) weer in de pas te laten lopen. In mijn beleving heeft onze eigen kalender dan ook een hoger Jomandagehalte dan de maankalender…

    Hoe dan ook, iedere 19 jaar is de maankalender hetzelfde. Carolan heeft derhalve voor een indicatie voor de goudprijs in 2009 de bewegingen van de goudkoers van 1990, 1971, 1952 etc. bij elkaar gevoegd om te zien wat de mogelijke performance is. De grafiek hieronder laat zien hoe zeer de zwarte stippellijn (de goudkoersen in het verleden met dezelfde maankalender) in het afgelopen jaar een prachtige indicator was voor de blauwe lijn, de daadwerkelijke goudprijs.

    Wanneer we inzoomen op de huidige periode en de komende twee maanden, dan zien we dat in het verleden de goudprijs van 8 mei tot 22 mei flink opliep. Gelijk aan de situatie nu.

    Echter in de fase daarna, van 22 mei tot circa 6 juni zien we de goudprijzen een ware snoekduik maken. En wel in de vorm van één rechte streep naar beneden. Gezien de historische performance van het gold solunarmodel is er alle aanleiding om voor de komende weken voorzichtig te worden op goud.

    Elmer Hogervorst

    www.hogervorstadvies.nl

    info@hogervorstadvies.nl

    Voor de bijbehorende grafiek verwijzen wij u naar het weekblad

19 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.