Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Koffiekamer« Terug naar discussie overzicht

Bas Heijink - TA: demarrage bergop

20 Posts
| Omlaag ↓
  1. Openneer 15 oktober 2009 13:26
    Bas werkt voor een financiële instelling. Zijn opdracht is: positief zijn, om zo de onwetende belegger over te halen om weer te gaan beleggen.
    Dit is een gevaarlijk moment, Bas. Doe niet zo positief.

    p.s. Ik weet het niet meer, maar had je ook die grote smile op je foto, toen de AEX onder de 200 kwam?
  2. [verwijderd] 15 oktober 2009 14:10
    Laat ze maar kletsen Bas: all sour grapes:)

    Ja: 340-350 eerst en op naar 370 binnen de 6 maanden.
    Daarna verwacht ik zelf een lange consolidatie periode, voordat het naar de 400 gaat.

    M'n complimenten voor je column.
    Ja ja: we weten allemaal dat Bas het in het verleden een tijdje goed mis had, maar laten we wel wezen: sommige van de "negatieve stuurlui aan wal" die hier reageren, hebben de plank inmiddels al langer mis geslagen dan Bas.

    En ze blijven maar wachten en hopen op die grote correctie, zodat ze dan in grote getale weer kunnen reageren op jouw column en dan heel hard roepen van, zie je wel ik heb het wel gezegd! :)
  3. [verwijderd] 15 oktober 2009 15:29
    Bedankt Bas,

    Wederom duidelijkheid van jouw kant.

    Een vraag over de dag-candle van vandaag..

    Vind je deze ook wat negatieve kenmerken hebben?

    De high and low (tot nu toe) zijn vrijwel gelijk t.o.v. de sessie van gister. Opening was hoger, maar gedurende de dag vandaag moeten de kopers wel prijs geven. Okay.. de dag is nog niet voorbij en moeten we eerst afwachten hoe de candle er uiteindelijk uitziet.

    M.i. mogelijkheid tot tweezer tops, Dark cloud cover of zelfs een bearish engulfing. Mocht er nu aan het einde van de sessie vandaag nog wat stijging plaatsvinden, is er de kans op een hanging man, al dient deze bevestigd te worden.

    Begrijp me niet verkeerd; trend is up! Maar hoeveel waarde hecht jij aan dit soort patronen, die op zijn minst een waarschuwing geven dat er tussentijds een top is geplaatst?

    Mvg
  4. forum rang 6 shortie 15 oktober 2009 19:45
    Wat een heerlijk knappe regie op de olieprijzen weer vandaag. Voorraden lopen terug. Is dat vreemd wanneer je de productiecapaciteit terugschroeft van 85 naar 80%. Met andere woorden, er wordt gewoonweg veel minder olie verbruikt dan men de belegger met deze cijfers wil doen laten geloven. En wat denk je?? Natuurlijk, we slikken het voor goete koek en de olie mag weer 2% bijschrijven.

    Dit is echt een Walt Disney markt.
  5. [verwijderd] 15 oktober 2009 22:03
    Het wordt tijd om weer uit te stappen. Van mij mag ie dan evt. gaan toppen richting de 350. Mensen geloof dat optimisme van Bassie niet te veel. De beurs staat namelijk 130 punten boven zijn bodem maar nog 155 punten achter het punt waar Bassie begon te roepen dat we echt weer long konden gaan. Zo'n ventje wordt betaald door de bank om de gewenste koersdoelen van de bank te promoten en continue hetzelfde verhaaltje te roepen: upupup en kopenkopenkopen, maakt niet uit waar de beurs precies staat, het is is zijn job en zijn opdracht.
    Het punt is dat ze in de VS niks geleerd hebben, kijk maar naar de bonussen die er weer betaald worden en hoe de jongens die die bonussen krijgen op allerlei dubieuze wijzen verdienen aan 'mainstreet'. Voorspelling: gaat weer leiden tot een nieuwe bubble, wanneer weet ik niet maar dat ie er weer komt staat vast.
  6. [verwijderd] 15 oktober 2009 22:28
    quote:

    Broekhoest schreef:

    Het punt is dat ze in de VS niks geleerd hebben, kijk maar naar de bonussen die er weer betaald worden en hoe de jongens die die bonussen krijgen op allerlei dubieuze wijzen verdienen aan 'mainstreet'. Voorspelling: gaat weer leiden tot een nieuwe bubble, wanneer weet ik niet maar dat ie er weer komt staat vast.
    ...en dan weer de "pump and dump" strategie om de insiders te verrijken ten koste van de outsiders...ik begin er een beetje moe van te worden. Ik verzilver mijn kleine winsten en zie ik jullie weer in 2010 .
  7. forum rang 6 shortie 15 oktober 2009 22:58
    quote:

    chiappucci92 schreef:

    Zo te zien morgen maar weer een ADV dagje voor deze Beer....zucht.
    Google was goed. Mensen blijven immers ook gewoon internetten, ook (of misschien wel juist) als het crisis is. Winst kwam met name uit clickable ads. Aantallen waren veel hoger, prijzen lager.
    Begrijp alleen niet waarom beleggers dit soort aandelen blijven kopen ondanks een KW van rond de 80.

    IBM cijfers waren minder goed en zeker als je de omzetgroei tov vorig jaar bekijkt. Ik zou zeggen SLECHTS 14% nettoresultaat erbij en wederom puur uit kostenbesparingen.

    We worden in ieder geval nog steeds dagelijks gefopt zo bleek maar weer met de olieprijs. Puur speculatie en verder nergens op gebaseerd.

    Al met al vlakke futures nu nog. Maar eens kijken wat morgen ons brengt met de expiratie.

  8. [verwijderd] 16 oktober 2009 07:56
    sjonge jonge het wordt nou wel allemaal erg positief....... jah je zat goed de afgelopen maanden, maar 410 is wel bijzonder snel, maar jah met zoveel liquiditeit in het systeem weet je nooit. Mocht er iets mis gaan dan staan heeel heeel veel mensen klaar om met zijn allen tegelijk op de sell button te drukken.
  9. [verwijderd] 16 oktober 2009 08:44
    Alle seinen staan op groen en kaf wordt van koren gescheiden...

    Overheidsbanken gaan weer draaien (overigens op basis van kostenbesparingen) en 3e kwartaalcijfers vallen in of boven de prik, omdat we niet slechter meer kunnen na de laatste diepte punten.

    Zit nog wel lucht in tot aex 360, maar dan? Psssssssssssssssss
20 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.