Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
IEX 25 jaar desktop iconMarkt Monitor

Koffiekamer« Terug naar discussie overzicht

topic verwijderd?

58 Posts
Pagina: 1 2 3 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Blokkendoos 21 juni 2009 02:49
    Goedenavond allemaal,

    Ja, het is laat. Maar zo af en toe kan dat gebeuren. Ik dacht, eens even kijken op dit fijne forum. Speciaal bij het topic 'Boemba op TV?', omdat daarin ook de Wajong aanbod kwam, dus ik dacht: toch even volgen hoe/wat/waarom mensen zus of zo hierover denken.

    Maar deze hele topic is verwijderd?
    Niet een reactie, maar gewoon de hele topic..?

    Is er iemand die me (gewoon informatief, niet subjectief) kan vertellen waarom?

    Ik ben immers al weer een paar dagen niet op het IEX-forum geweest, vandaar mijn vraag.

    Alvast bedankt, slaap lekker en groet,
    Blokkendoos
  2. [verwijderd] 21 juni 2009 12:20
    Vind het wel een interessant (economisch) onderwerp.

    Waarom is de instroom in de Wajong zo gegroeid? (Neem aan dat er niet meer gehandicapte jongeren zijn tegenwoordig dan vroeger).

    Is het feit dat jongeren in de Wajong zitten een beletsel om ze aan te nemen? Blijkbaar wel. Hoe kun je dat verbeteren?
  3. [verwijderd] 21 juni 2009 12:22
    "18-03-2008 Dit stelt Monique Klompé, voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Arbeidsdeskundigen.

    Het aantal jonggehandicapten met een uitkering dreigt binnen tien tot vijftien jaar te stijgen tot een half miljoen, zegt Kroonlid Hans Kamps van de Sociaal-Economische Raad (SER). De groei kan best worden ingedamd, stelt Monique Klompé, voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Arbeidsdeskundigen. 'Zolang we maar niet obsessief inzetten op werk.'

    De Wajong groeit om verschillende redenen.

    * Er is een autonome groei.
    * Gemeenten zijn bezig om hun bestanden te schonen: alle mensen die een WWB-uitkering kregen terwijl ze eigenlijk een Wajong-uitkering zouden moeten hebben, worden overgezet naar de Wajong.
    * Er worden betere diagnoses gesteld. Vroeger was iemand lastig, nu krijgt hij bijvoorbeeld een diagnose als adhd."

    1e punt: waarom?
    2e punt: ok, da's administratief en vertekend dus het spookbeeld van groei
    3e punt: zijn dat 'betere' diagnoses of worden lastige jongeren hier in een hoek gezet van niet bemiddelbaar en dus Wajong?
  4. [verwijderd] 21 juni 2009 12:25
    Minister Donner heeft het kenniscahier van UWV over de groei van de Wajonginstroom aan de Tweede Kamer aangeboden. Het rapport presenteert de resultaten van een omvangrijk dossieronderzoek naar de instroom in de Wajong.

    In het rapport wordt geconcludeerd dat de instroom in de Wajong onder andere groeide vanwege de toenemende doorstroom vanuit de bijstand. De verwachting is dat de instroom voorlopig sterk blijft toenemen.

    Tijdelijk
    De onderzoekers merken op dat het bij de toenemende doorstroom vanuit de bijstand niet om nieuwe uitkeringen gaat en dat het een tijdelijke ontwikkeling betreft. Er is geen sprake van een maatschappelijke toename van het aantal uitkeringsgerechtigden; alleen van een verschuiving tussen regelingen.

    Arbeidsgehandicapten

    De bijstand bevat een belangrijke component arbeidsgehandicapten. Zij kunnen, doordat ze een Wajonguitkering hebben, bovendien gebruik maken van alle faciliteiten die bij de Wajong horen, ook op het gebied van participatie.

    Participatie

    De groep bestaat vooral uit mensen met een psychische problematiek. Vaak gaat het om ziektebeelden met een progressief karakter die zich pas volledig openbaren na hun 18e jaar (bijvoorbeeld schizofrenie). De verwachting is dat de participatiemogelijkheden van deze groep niet zo groot zijn.

    ---

    Ik heb persoonlijk toch wel wat vraagtekens bij het feit dat het voornamelijk om mensen met psychische problemen gaat.
  5. Blokkendoos 21 juni 2009 13:42
    Een aantal punten, gewoon kris kras:

    - Als je zelf geen psychische handicap hebt, kun je niet weten hoe het is om er wel een te hebben... Je hoeft er niet jaloers op te zijn in elk geval. Liever kunnen werken (werk kan leuk zijn!) en een (veel) hoger inkomen toch?
    Je hele leven lang leven op 75% van het minimuminkomen: Joepie maar niet heus!

    -
    * Er is een autonome groei.
    => Kan ik niet veel over zeggen: misschien doordat de bevolking ook groeit? Maar misschien inderdaad ook door die 'betere' diagnoses..

    * Gemeenten zijn bezig om hun bestanden te schonen: alle mensen die een WWB-uitkering kregen terwijl ze eigenlijk een Wajong-uitkering zouden moeten hebben, worden overgezet naar de Wajong.
    => Inderdaad, had ik ook al aangestipt in mijn post in die topic die verwijderd is.

    * Er worden betere diagnoses gesteld. Vroeger was iemand lastig, nu krijgt hij bijvoorbeeld een diagnose als adhd."
    => Inderdaad een groot issue: moet je iemand die 'lastig' is, meteen op zijn/haar 18e een Wajong geven? Wajong is niet alleen uitkering, maar ook een groot stempel! 'Ongeschikt', 'kan niet werken', 'moeilijk', 'weinig mogelijkheden', en ja, er zijn ook mensen die het "luie flikkers" noemen..

    - Volgens de SER heeft 60% van de Wajongers "mogelijkheden om te werken". Dat kan bij een reguliere werkgever, maar ook bij een WSW-werkgever (sociale werkvoorziening)
    BELANGRIJK: dat betekent dus NIET dat zij allemaal op de standaardmanier kunnen werken!
    * Velen kunnen niet fulltime werken (ik ook niet).
    * Velen hebben aanpassingen en voorzieningen op de werkplek nodig. Mensen denken dan meteen aan rolstoeltoilet ofzo, maar ook bijvoorbeeld een jobcoach, een brailleleesregel, of een 'stil kamertje' (voor mensen met een psychische handicap, die dus niet moet werken op een afdeling waar 20 mensen allemaal op hun eigen manier geluid maken...) zijn voorbeelden van aanpassingen/voorzieningen.
    * Er zijn er die alleen maar thuis kunnen werken.

    Dat betekent dus ook dat 40% echt niet kan werken (volgens de SER). Zij moeten gewoon een goede solide uitkering krijgen. Velen van hen maken ook veel meer zorgkosten (waar soms/vaak ook een eigen bijdrage voor gevraagd wordt!)

    - Er wordt nog veel te veel gesproken over 'hoge instroom', 'uitkering', 'probleem', 'duur', met andere woorden: de KOSTENkant.
    En er wordt nog steeds veel te weinig gekeken naar de mogelijkheden, oplossingen, de BATENkant. Hoe kunnen we hen inzetten? Wat zijn hun mogelijkheden? Waar liggen als maatschappij onze kansen? (onze = dus van ons ALLEN)
    En: het kunnen heel goede, loyale werknemers zijn, die blij zijn dat ze een kans krijgen, dat ze mogen werken.

  6. Blokkendoos 21 juni 2009 13:43
    quote:

    BJL schreef:

    Vind het wel een interessant (economisch) onderwerp.

    Waarom is de instroom in de Wajong zo gegroeid? (Neem aan dat er niet meer gehandicapte jongeren zijn tegenwoordig dan vroeger).

    Is het feit dat jongeren in de Wajong zitten een beletsel om ze aan te nemen? Blijkbaar wel. Hoe kun je dat verbeteren?
    Hier heb ik dus een onderzoek (in dienst van FNV Bondgenoten) en een hele scriptie over geschreven.

    Als je geinteresseerd ben, stuur ik je deze graag toe!
  7. [verwijderd] 21 juni 2009 13:48

    Blokkendoos, ik denk dat een vraag van mij aan jou de aanleiding is geweest voor de moderator om jouw draadje eruit te gooien. Die vraag zou mogelijk naar de inschatting van de moderator aanleiding kunnen zijn geweest tot allerlei politiek ideologisch gesteggel.

    Dat was niet mijn bedoeling, maar dat komt hier helaas maar al te snel. Ik had die vraag dus maar beter niet kunnen stellen en ik ga zelf wel elders naar een antwoord op zoek.

    Ik weet dat je betrokken bent bij dit grote probleen en er wat van afweet. Simpele oplossingen zijn er waarschijnlijk ook niet. Toch is het bijzonder vreemd, dat er zoveel geestelijk gehandicapten onder jongeren zijn.

    Hoe kan dat? Wat is er veranderd vergeleken met vroeger? Het draadje is ook niet direct beleggingsgerelateerd, maar indirect wel. Het valt te vergelijken met de discussie over de WAO. Via de belasting/premiedruk heeft dat allerlei economische gevolgen.

    Sorry als het mijn schuld is, maar laat je niet weerhouden dit onderwerp aan de orde te stellen.

    Groet, Jonas
  8. Blokkendoos 21 juni 2009 14:42
    Jonas,
    ja, dat is wel apart, ik lees hier wel veel meer dingen die 'niet-beleggingsgerelateerd' zijn en zouden kunnen leiden tot politieke discussies. Jammer dat dat hier gebeurd?

    "Simpele oplossingen zijn er waarschijnlijk ook niet. Toch is het bijzonder vreemd, dat er zoveel geestelijk gehandicapten onder jongeren zijn."

    Klopt, omdat 'de' Wajonger niet bestaat. Net zoals 'de' Marokkaan, 'de' VVD'er, 'de' voetballer, 'de' student.
    Men denkt nog veel te veel in hokjes, in 'het moeten groeperen'. Anders snapt men het niet meer. Standaard-oplossingen zijn altijd makkelijker dan individuele oplossingen. Maatwerk.

    Er is een groep Wajongers die kan werken, zij moeten gestimuleerd worden en ook AANGENOMEN worden door werkgevers en overheid.
    En er is een groep Wajongers die echt niet kan werken.

    Wat betreft die Wajongers met een verstandelijke handicap: deels heeft BJL al aangegeven: er worden nu meer en 'betere' diagnoses gesteld.

    Daarnaast zijn andere redenen voor de grote instroom: ik ben zo vrij geweest dit hieronder uit mijn afstudeeronderzoek te kopieren.

    Uiteraard stuur ik ook jou graag mijn onderzoek toe, mocht je hierin geinteresseerd zijn.

    groet,
    Blokkendoos

    Veel aandacht gaat met name uit naar de hoogte van de instroom in de Wajong. Zoals al aan de orde gekomen is, is de instroom in 2006 explosief gegroeid. In de adviesaanvraag aan de SER wordt vooral een grotere bekendheid van de Wajong-regeling als mogelijke oorzaak voor de groei van de instroom genoemd. Daarnaast wordt de vooruitgang van de medische wetenschap en technologie als oorzaak genoemd van de hogere levensverwachting van jongeren met een beperking en dat zij daardoor langer gebruik maken van de Wajong-regeling. In het SER-advies worden ook de ontwikkeling van het aantal 18-jarigen, uitvoeringsfactoren (bijvoorbeeld de snelheid van het gehele proces) en het groeiende aantal leerlingen in voortgezet speciaal onderwijs en praktijkonderwijs als verklarende factoren genoemd. Ook speelt de intensievere regierol van het UWV mee, waardoor de samenwerking tussen het UWV, scholen en jongeren met een beperking beter en efficiënter geworden is, waardoor meer jongeren met een beperking een Wajong-uitkering aanvragen. Daarnaast wordt in het onderzoek van het UWV naar de groei van de Wajong-instroom benoemd, dat een deel van de groei van de instroom veroorzaakt wordt door een strenger toelatingsbeleid met betrekking de Wet Werk en Bijstand (WWB). Verder geeft dit onderzoek weer dat vooral de categorieën P697 (verstandelijk gehandicapt) en P699 (overige psychische stoornissen) flink gegroeid zijn. Samen zijn deze twee categorieën gestegen van 43,2 procent van de totale instroom in 2002 naar 54,7 procent van de totale instroom in 2006. Wat betreft de specifieke diagnoses van de aard van de beperking, gebaseerd op drie UWV-onderzoekskantoren in 2006, komt naar voren dat de meeste voorkomende diagnoses ‘lichte verstandelijke beperking’ en ‘zeer lichte verstandelijke beperking’ zijn, respectievelijk 15,9 procent en 10,0 procent. Andere diagnoses die veel gesteld worden, zijn ‘emotioneel instabiele persoonlijkheidsstoornis’ (5,8 procent), ‘schizofrenie’ (4,8 procent) en ‘matige verstandelijke beperking’ (4,6 procent).

    gebruikte bronnen bij dit stukje:
    * Geus, A.J. de, (Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid) (2006), Adviesaanvraag over de bevordering van de arbeidsparticipatie van Wajonggerechtigden, pag. 4

    * Sociaal-Economische Raad (2007), Advies ‘Meedoen zonder beperkingen: Meer participatiemogelijkheden voor jonggehandicapten’, (advies van de Sociaal-Economische Raad aan de Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid), pag. 30

    * Stoutjesdijk, M. (UWV) Berendsen, E. (UWV) (2007), De groei van de Wajonginstroom: Een onderzoeksrapport in het kader van het dossieronderzoek Wajong 2007, pag. 22

    * Stoutjesdijk, M. (UWV) Berendsen, E. (UWV) (2007), De groei van de Wajonginstroom: Een onderzoeksrapport in het kader van het dossieronderzoek Wajong 2007, tabel A.4, pag. 72

    * Stoutjesdijk, M. (UWV) Berendsen, E. (UWV) (2007), De groei van de Wajonginstroom: Een onderzoeksrapport in het kader van het dossieronderzoek Wajong 2007, tabel D.1, pag. 81
  9. [verwijderd] 21 juni 2009 15:14
    quote:

    Blokkendoos schreef:

    Goedenavond allemaal,

    Ja, het is laat. Maar zo af en toe kan dat gebeuren. Ik dacht, eens even kijken op dit fijne forum. Speciaal bij het topic 'Boemba op TV?', omdat daarin ook de Wajong aanbod kwam, dus ik dacht: toch even volgen hoe/wat/waarom mensen zus of zo hierover denken.

    Maar deze hele topic is verwijderd?
    Niet een reactie, maar gewoon de hele topic..?

    Is er iemand die me (gewoon informatief, niet subjectief) kan vertellen waarom?

    Ik ben immers al weer een paar dagen niet op het IEX-forum geweest, vandaar mijn vraag.

    Alvast bedankt, slaap lekker en groet,
    Blokkendoos
    je kan 'm googlen natuurlijk, haha knippen en plakken..........

    Koffiekamer - Boemba op TV?
    Nieuw: opties op Arcadis. Lees hier meer

    Posts 10 20 30 50 100 [1] 2 3 >>
    Zoeken Reageer


    BJL - 18 jun 09, 20:48 | Dit is niet OK | Aanbevolen: 0

    Net bij Netwerk?

    ;-0)
    mineset - 18 jun 09, 20:51 | Dit is niet OK | Aanbevolen: 0

    Worden de jongeren de dupe van de vergrijzing?

    :-)
    Achilias - 18 jun 09, 21:56 | Dit is niet OK | Aanbevolen: 0

    mineset schreef:

    Worden de jongeren de dupe van de vergrijzing?

    :-)

    ja
    zoefzoef001 - 18 jun 09, 22:01 | Dit is niet OK | Aanbevolen: 0

    Achilias schreef:

    mineset schreef:

    Worden de jongeren de dupe van de vergrijzing?

    :-)

    ja

    en ik dacht dat zij qua werkgelegenheid er van zouden kunnen profiteren? gr.
    mineset - 18 jun 09, 22:18 | Dit is niet OK | Aanbevolen: 0

    zoefzoef001 schreef:

    Achilias schreef:

    mineset schreef:

    Worden de jongeren de dupe van de vergrijzing?
    :-)

    ja

    en ik dacht dat zij qua werkgelegenheid er van zouden kunnen profiteren? gr.

    CPB: Sterke stijging Wajong en jongeren in de Bijstand verontrustend

    SER: Het aantal jonggehandicapten met een uitkering en jongere werklozen stijgt de komende jaren sneller dan verwacht.

    oftewel......de nieuwe generatie heeft sterk de behoefte om de groep 'niet werkende uitkeringsgerechtige' babyboomers te verslaan. Procentueel gezien wordt in 2010 zelfs een omslagpunt verwacht, dan zitten er verhoudingsgewijs meer jongeren in een uitkeringscircuit dan er op de piek babyboomers ingezeten hebben.
    L'histoire ce répète !

    Q: En wie moet dan de uitkeringen van de babyboomers en jongeren Wajong- & WW- en Bijstand betalen ?
    A: De Boemba Peter Pan generatie. Zij mogen tot minimaal hun 70 ste keihard doorwerken om zowel voor hun ouders als hun kinderen te betalen.


    jojobuitenzorg - 18 jun 09, 22:25 | Dit is niet OK | Aanbevolen: 0

    Goed zo doorwerken met die volgevreten Mac generatie.
    Net als deze piloot.

    Piloot sterft tijdens vlucht
    Een piloot is tijdens een vlucht van Brussel naar New York overleden.
    Veilig geland! De Boeing 777 van Continental Airlines wordt op het vliegveld van Newark uitgeladen. Foto: AFP
    Twee co-piloten hebben het toestel, een Boeing 777 met 247 mensen aan boord, overgenomen. Ze maakten een noodlanding op vliegveld Newark in New York, meldt CBS News.

    De piloot was 61 jaar en werkte 21 jaar bij Continental. Hij zou een natuurlijke dood zijn gestorven.

    Vanwege de uitzonderlijke situatie besloot de verkeerstoren van Newark het vliegtuig voorrang te geven bij het landen.

    Gewoon doorvliegen,als we in dit soort vluchten de wajongers en de BB ers stoppen,lossen de problemen zichzelf op.

    mvrgr jo jo

    BJL - 18 jun 09, 22:25 | Dit is niet OK | Aanbevolen: 0

    Foute (?) invalshoek:

    Onlangs gelezen dat mensen wel ouder worden, maar de winst van de laatste jaren de kwaliteit van het leven niet ten goede komen. Mensen blijven dus langer kwakkelend leven.

    Bron van hoge stijging kosten gezondsheidszorg en vergrijzing.

    mineset - 18 jun 09, 22:29 | Dit is niet OK | Aanbevolen: 0

    Wat dacht je dat al die Wajongers kostten aan Ritalin etc.....en dan heb ik het nog niet over alle medicatievragende bijwerkingen van die semi-ADHD rotzooi medicatie op de lange termijn.

    Al die Wajongers gaan (naast een levenslange uitkering, zonder ooit nog herkeurd te worden, zoals bij de WAO wel 5-jrlijks het geval was) daarnaast ook een fors beroep op de gezondheidszorg doen.
    The Wishbone - 18 jun 09, 22:33 | Dit is niet OK | Aanbevolen: 0

    Daarom loonmatiging in de zorg
    zeker in de top kan het veel efficiënter,Moraal en consequentie is een zaak van normen en waarden
    Die bij zelfregulering niet van zijn plaats komt

    groet,

    BJL schreef:

    Foute (?) invalshoek:

    Onlangs gelezen dat mensen wel ouder worden, maar de winst van de laatste jaren de kwaliteit van het leven niet ten goede komen. Mensen blijven dus langer kwakkelend leven.

    Bron van hoge stijging kosten gezondsheidszorg en vergrijzing.


    zoefzoef001 - 18 jun 09, 22:34 | Dit is niet OK | Aanbevolen: 0

    BJL schreef:

    Foute (?) invalshoek:

    Onlangs gelezen dat mensen wel ouder worden, maar de winst van de laatste jaren de kwaliteit van het leven niet ten goede komen. Mensen blijven dus langer kwakkelend leven.

    Bron van hoge stijging kosten gezondsheidszorg en vergrijzing.

    hee daar sta ik toch van te kijken. Ik dacht dat de techniek naast levensreddend en levensverlengend ook de kwaliteit omhoog kon trekken. En door Ict (wat nog niet zo gek veel wordt toegepast schijnbaar) zou er ook veel meer opgevangen kunnen worden.


  10. [verwijderd] 21 juni 2009 15:29
    quote:

    Blokkendoos schreef:

    * Er worden betere diagnoses gesteld. Vroeger was iemand lastig, nu krijgt hij bijvoorbeeld een diagnose als adhd."
    => Inderdaad een groot issue: moet je iemand die 'lastig' is, meteen op zijn/haar 18e een Wajong geven? Wajong is niet alleen uitkering, maar ook een groot stempel! 'Ongeschikt', 'kan niet werken', 'moeilijk', 'weinig mogelijkheden', en ja, er zijn ook mensen die het "luie flikkers" noemen..
    Probleem is denk ik dat als je eenmaal in de WaJong zit met het extra lastig wordt om later (als je wat rustiger bent en niet meer zo lastig) een baan te vinden. Vanwege het Wajong stempel.
  11. [verwijderd] 21 juni 2009 15:29
    quote:

    Blokkendoos schreef:

    [quote=BJL]
    Vind het wel een interessant (economisch) onderwerp.

    Waarom is de instroom in de Wajong zo gegroeid? (Neem aan dat er niet meer gehandicapte jongeren zijn tegenwoordig dan vroeger).

    Is het feit dat jongeren in de Wajong zitten een beletsel om ze aan te nemen? Blijkbaar wel. Hoe kun je dat verbeteren?
    [/quote]

    Hier heb ik dus een onderzoek (in dienst van FNV Bondgenoten) en een hele scriptie over geschreven.

    Als je geinteresseerd ben, stuur ik je deze graag toe!
    Graag naar bleppers@gmail.com
  12. [verwijderd] 21 juni 2009 16:05

    Blokkendoos, misschien is het een idee om via een jongerenorganiatie van een politieke partij aandacht te vragen, want met de huidige politiek schiet het niet op.

    Het zal zo worden net zoals de WAO. Eerst jarenlang taboe onderwerp en dan pas ook in mijn ogen in sommige gevallen keiharde maatregelen. Dat betreur ik, omdat met eerder zaken aan te pakken veel ellende te vermijden was geweest.

    Kom ik op de Wajong. Je stelt:

    "Samen zijn deze twee categorieën gestegen van 43,2 procent van de totale instroom in 2002 naar 54,7 procent van de totale instroom in 2006. Wat betreft de specifieke diagnoses van de aard van de beperking, gebaseerd op drie UWV-onderzoekskantoren in 2006, komt naar voren dat de meeste voorkomende diagnoses ‘lichte verstandelijke beperking’ en ‘zeer lichte verstandelijke beperking’ zijn, respectievelijk 15,9 procent en 10,0 procent. Andere diagnoses die veel gesteld worden, zijn ‘emotioneel instabiele persoonlijkheidsstoornis’ (5,8 procent), ‘schizofrenie’ (4,8 procent) en ‘matige verstandelijke beperking’ (4,6 procent)."

    Wat ik mij afvraag is: in hoeverre zijn sociale factoren verantwoordelijk en in hoeverre gewoon harde medische? Bij dat laatste kan ik me ook wat voorstellen.

    Een zus van mij heeft hersenverliesontsteking gekregen n.a.v. van een vaccinatieprik en is nu minder begaafd en WAO-geval. Het niet dat ik stel; geen prikken meer, want dat was zoiets als 100.000 kinderen beschermen met 1 risicogeval voor alle duidelijkheid.

    Het is tragisch en zeer moeizaam haar een beetje normaal leven te laten leiden. Het is wel duidelijk medisch. Toch zijn zaken zoals ADHD wel psychisch? Veel topmanagers zijn dat volgens mij een beetje. Wat te denken van een Marokkaanse jongere die vanwege nieuw bruidje halen door pa in de problemen geraakt? Antilliaanse tienermoeders?

    De ellende is dat je alleen al bij het constateren van bepaalde problemen politiek niet echt oplossingsgericht gekakel over je afroept. De aanpak schiet natuurlijk dan ook niet op.

    Waarschijnlijk heb ik hier met het bovenstaande alweer te veel gezegd, want ik schijn te werken als een rode lap op bepaalde stieren alhier ongeacht wat ik stel.

    Groet, Jonas

  13. [verwijderd] 21 juni 2009 17:05
    quote:

    ~~**boemba**~~ schreef:

    misschien toch meer iets voor het politiek forum?
    nou, ik denk dat het buitenspel zetten van een aanzienlijke groep arbeidspotentieel in de komende tijd van vergrijzing toch duidelijk naast een maatschappelijk en persoonlijk ook een economisch drama kan worden.
  14. [verwijderd] 21 juni 2009 17:18
    veel nieuwe Wajong uitkeringen zijn drugs gerelateerd!
    maw verslaafd aan drugs en daardoor hersenbeschadiging opgelopen.

    deze groep wordt steeds groter.
    adhd wordt dan aangegrepen om een wajong uitkering aan te vragen! terwijl onderzoekers weten dat in beginsel harddrug de boosdoener is!!

    in mijn omgeving een tiental wajongers.allen drugsverslaafden!

    dat is grotendeels de verklaring van grotere instroom!
  15. [verwijderd] 21 juni 2009 17:24
    Laat helder zijn: wie door ziekte of handicap niet kán werken, hoeft niet te werken.

    Opvallend is wel dat de Wajong een bullmarktsignaal afgeeft....waardoor dat wordt veroorzaakt weet ik niet.
    Wel weet ik, dat in de jaren '84-'90 grote aantallen mensen (ook ontiegelijk veel NIET-babyboomers....boemba) grofweg de WAO ingekieperd werden, wat de WAO in een bullmarket deed belanden.

    Mijn signaal mbt o.m. ADHD en jeugdsuiker is niet meer dan een 'sneer' naar de politiek, voedingsmiddelen-en pharmaceutische industrie.
    Veel goedgekeurde!! smaakmakers- en smaakversterkers in ons dagelijks 'voer' zijn killing voor het microbiologisch evenwicht in ons menselijk lichaam, echter sterk winstgevend voor voedingsmiddelen- en naderhand farmaceutische industrie.

    Veel mensen....heel veel mensen (m.n. jongeren) worden onnodig ziekgemaakt. Allereerst zijn zijzelf de dupe, echter daarnaast ook nog eens alle belastingbetalende- en ziektekosten afdragende Nederlanders.

    Dàt was mijn statement, niet meer en niet minder....
58 Posts
Pagina: 1 2 3 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.