Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Koffiekamer« Terug naar discussie overzicht

Student vraagt advies aan beleggingsexperts..

140 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 7 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 16 juni 2009 09:49
    quote:

    ouwebeursrot schreef:

    Studentje is al vaker langs geweest in het dagdraadje. Geen domme jongen hoor, dus een overbodig topic van zijn kant lijkt me. ;-)
    Deze studentje is wellicht nog slimmer dan de gemiddelde beleggingsexperts (of analisten); en wellicht inderdaad een overbodig topic van zijn kant... :)

    Probably, the new Buffet of the future? Who knows -:)
  2. [verwijderd] 16 juni 2009 13:13
    quote:

    Marijke57 schreef:

    [quote=ouwebeursrot]
    Oke Marijke, wat zou jij hem adviseren ?
    [/quote]

    't Is misschien niet duidelijk overgekomen dat ik hier juist was gaan lezen om kennis op te doen, toch zal ik proberen te antwoorden, doch niet uit de losse pols.
    Tot later.
    Belofte maakt schuld, dat is dan ook de enige reden dat ik met een antwoord kom. Als moeder ben ik meer ervaringsdeskundige in opvoeden dan in financiele vraagstukken.
    325 posts van deze student bij 'n lidmaatschap van bijna 2 jaar is niet overdreven toch raad ik aan om i.p.v. aan portefeuillespreidng eens aan hobbyspreiding te doen. Je bent immers maar 1 keer jong (van geest EN lichaam althans)
  3. [verwijderd] 16 juni 2009 13:47
    @ economie_is_niet_saai,

    Het maakt niet zoveel uit wat je koopt als je maar met 1 ding rekening houdt. En dat is dat je voor een winnaar moet gaan en niet the underdog... Je zal zeggen dat dit nogal voor de hand ligt maar dit is helaas de meest gemaakte beginners fout.... Daarom zou ik Pharming dan ook weg doen... En bijv index trackers of turboos kopen met een redelijke spreiding.
  4. forum rang 4 ONN 16 juni 2009 13:50
    quote:

    Marijke57 schreef:

    [quote=ouwebeursrot]
    Nou ja, met een klein vermogen over een paar jaar zijn er wel een paar extra interessante hobby's mogelijk. ;-)
    [/quote]

    Ok, maar ik had 't over nu en voor veel interessante hobby's heb je geen klein vermogen nodig. Neem nou lezen bij de Iex, kosteloos! ;)
    Tuurlijk, ik zit maar een beetje te dollen.

    Persoonlijk denk ik dat onze student best wel een goede kans maakt om aan z'n beleggingen te verdienen met een horizon van 3 a 4 jaar. Gaat het omhoog wel op tijd de winst pakken dan.

    Probleem met beleggen voor veel mensen is dat ze uiteindelijk bijna altijd in de markt willen zitten. De hebzucht en de spanning is vaak groter dan het verstandig zijn. En als ze het echt niet meer zien zitten is het vaak te laat.
  5. david bohm 16 juni 2009 13:54
    quote:

    ouwebeursrot schreef:

    Probleem met beleggen voor veel mensen is dat ze uiteindelijk bijna altijd in de markt willen zitten. De hebzucht en de spanning is vaak groter dan het verstandig zijn. En als ze het echt niet meer zien zitten is het vaak te laat.
    En daar kom je nu mee!!
  6. [verwijderd] 16 juni 2009 17:43
    Als ik jouw was zou ik me verdiepen (dus geen kooptips op dit moment!) in:

    Arcadis
    Bam
    Smit (overnameprooi binnenkort?)
    SBMO
    Aalberts
    Imtech
    Crucell
    ASML
    Arseus (Belgische farmaceut)
    DSM

    ...want hier zit ik zelf in :-)
    Zijn vrijwel allemaal sterke bedrijven met weinig schuld of juis veel cash voor overnames tijdens deze recessie.

    Waar ik ook in zit, maar er wellicht uit wil/ga gooien omdat er weinig fantasie in komt/gaat komen:
    Ahold
    Kpn (heb ik er al uitgegooid)
    Reeds Elsevier

    En vind ik TNT en Grontmij en Fugro ook mooie bedrijven.

    Redelijk veel bouw dus. Hebben veel klappen gehad, verwacht dat OH hierin zal investeren en dat het ergste achter de rug is.

    (Een andere 'gevaarlijkere) tip is, mits je niet veel daling meer verwacht (lager dan 230) of een enorme stijging (boven de 300) dit jaar, om DEC puts te gaan schrijven op je gewenste fondsen.)
  7. [verwijderd] 16 juni 2009 18:13
    quote:

    mickey74 schreef:

    Mag ik misschien weten waarom "A,B of C" wordt aanbevolen?
    Ben benieuwd naar de drijfveer waarom deze worden aanbevolen, kortom waar liggen de winkansen volgens de (experts), waar wordt naar gekeken(FA TA)?

    Iedereen die hierop zou reageren pretendeert expert te zijn, en ja, dat gaat nou net even te ver.
  8. [verwijderd] 16 juni 2009 20:37
    quote:

    Telamon73 schreef:

    Redelijk veel bouw dus. Hebben veel klappen gehad, verwacht dat OH hierin zal investeren en dat het ergste achter de rug is.

    Hoor wel in de wandelgangen (dit door mensen die in de buurt staan van die hun handen er vuil maken) dat na de bouwvak het ergste nog moet komen, of is het angst enkel en alleen voor het behoud van hun baan en inkomen?
    En begint de bouwsector weer stevige voet aan de grond te krijgen?
  9. FEGG 16 juni 2009 20:39
    quote:

    jonas schreef:

    FEGG, ik zie jou niet graag met jouw schulden als vriend of toekomstige echtgenoot voor mijn (studie--)schuldvrije dochters. Kan zij, en indirect ik, dus voor jouw spendinggedrag gaan opdraaien. Daar heb ik niet zo'n zin in.

    Bovendien geef je aan dus totaal niet met geld te kunnen omgaan en dat is nog erger! Steek de handen uit je mouwen. Dat doet mijn dochter die dik cum laude B.A. (bedrijfseconomie Erasmus) , met een leidinggevend baantje ernaast nu binnenhaalt ook.

    Plan is binnen 3 jaar R.A. en ook cum laude. Daar zie ik jou met die studieschuld en schuldmentaliteit liever niet naast staan.

    Bij geld is het namelijk zo: EERST ECHT VERDIENEN EN PRESTEREN EN DAN UITGEVEN EN NIET ANDERSOM!

    Groet, Jonas
    Je hebt gelijk. Ik heb nu het licht gezien. Het vooruitblik kans te maken bij je dochter heeft me over de streep getrokken. Ik ga morgen een tweede studie oppakken én solliciteren!

    Maar wat ik eigenlijk bedoel te zeggen:

    ???

    Ik ben opeens een student met zwaar negatief vermogen en een lamlendige mentaliteit? En dat is te concluderen op grond van één opmerking?

    Nieuwe poging tot het maken van een punt: het is niet voor niets dat ik de IBG-lening met een spaarrekening vergelijk. Elke maand maximaal lenen. Geleende geld netjes overboeken naar een spaarrekening en rente laten maken. IBG rekent een lagere rente. Ergo: gratis geld. Als een student kan rekenen, doet hij dat ook. Zeker een economisch onderlegde student zoals je dochter. ;)
140 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 7 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.