Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Koffiekamer« Terug naar discussie overzicht

Paniek!

1.144 Posts
Pagina: «« 1 ... 7 8 9 10 11 ... 58 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 26 april 2009 13:56
    quote:

    zoefzoef001 schreef:

    ...............voor mijn gevoel zal het wel wat meevallen op die markten. Hooguit dat Pharmaceutische bedrijven in de lift komen te zitten. gr.
    Zat ik ook aan te denken, maar dat is dan alleen op de 'spin-off' want er is nog immer geen mediactie tegen dit soort virussen.
    Maar eens.....die 'spin-off' kan een hoop onverwachte dingen met de markt (= lees angst van mensen) doen...

    :-) mineset
  2. [verwijderd] 26 april 2009 13:59
    quote:

    mineset schreef:

    [quote=zoefzoef001]
    ...............voor mijn gevoel zal het wel wat meevallen op die markten. Hooguit dat Pharmaceutische bedrijven in de lift komen te zitten. gr.
    [/quote]
    Zat ik ook aan te denken, maar dat is dan alleen op de 'spin-off' want er is nog immer geen mediactie tegen dit soort virussen.
    Maar eens.....die 'spin-off' kan een hoop onverwachte dingen met de markt (= lees angst van mensen) doen...

    :-) mineset
    ja dat zou wel kunnen. Maar zelf denk ik dat het dan nog veel ernstiger moet worden. Ik weet niet hoeveel doden in Mexico, VS, een paar gevallen in verschillende Europese landen. Hoe dichter het bij gaat komen hoe ernstiger de gevolgen kunnen zijn. Lijkt mij.
    Maar naar ik hoop is dat ze nu al bezig zijn om een geschikt medicijn uit te vinden. Maarja, dat kan ook een paar jaar duren..... gr.
  3. [verwijderd] 26 april 2009 14:00
    Arthur Mexico zou ik hier over wel eens willen horen, hoe hij het allemaal beleeft, hij woont tenslotte in Mexico.

    Wat opvallend is dat vooral jonge mensen [20-45jr] getroffen worden.
    Ouderen hebben blijkbaar meer weerstand opgebouwd,
    [door misschien wel de griepprik?].

    Voor de markten geeft het wel een extra onzekerheid, zolang nog niet alles duidelijk is.
  4. [verwijderd] 26 april 2009 14:37
    En wat is nou precies griep:
    nl.wikipedia.org/wiki/Griep

    Echte griep of influenza is een ziekte die door het influenzavirus wordt veroorzaakt.
    Dit virus infecteert de luchtwegen.
    Veel mensen zeggen griep te hebben als ze in de winter of de herfst door een verkoudheid-achtige ziekte met wat koorts worden getroffen, maar hierbij gaat het meestal om een gewoon verkoudheidsvirus.
    Echte influenza leidt bij de meeste mensen tot aanzienlijke ziekteverschijnselen en een niet te verwaarlozen sterfte, vooral bij ouderen.
    Elk jaar krijgen ongeveer 80.000 Nederlanders griep.
    Tijdens een gemiddelde griepepidemie in de winter gaan er in Nederland 1000 tot 2000 personen direct aan de griep of aan de gevolgen ervan dood.

    Bij mensen gaat het om 3 verschillende HAs en 2 NAs: HA1,2 en 3 en NA1 en 2.
    Voor griep bij mensen is vooral het HA eiwit van belang.
    Het HA zorgt ervoor dat het virus de cellen van geïnfecteerde personen kan binnendringen.
    De combinatie van het specifieke HA en NA geeft naam aan het subtype van het virus, bijvoorbeeld H1N1 (zoals de huidige Mexico variant), H16N3 etc.

    Influenza is een seizoensgebonden epidemische ziekte, die in gebieden met een gematigd klimaat, tijdens de koudere maanden de kop opsteekt.
    In tropische en subtropische landen, komen infecties gedurende het hele jaar voor, met 1 of 2 keer per jaar een piek, zoals in Mexico!!

    Soms, met onregelmatige tussenpozen, is er een wereldwijde uitbraak, een grieppandemie.
    Analyse van het historisch bewijs, toont aan dat de pandemieën optreden met tussenpozen van zo’n 10-40 jaar.

    Dus.....op de huidige paniekreacties na, is er eigenlijk helemaal niets nieuws onder de zon!

    gr.mineset
  5. KungFused 26 april 2009 14:41
    quote:

    uitvreter schreef:

    Wat opvallend is dat vooral jonge mensen [20-45jr] getroffen worden.
    Ouderen hebben blijkbaar meer weerstand opgebouwd,
    [door misschien wel de griepprik?].

    en.wikipedia.org/wiki/Cytokine_storm

    Het risico op overlijden wordt bij dit soort virussen veroorzaakt door overreactie van het immuunsysteem. Juist de groep met het best werkend immuunsysteem loopt het grootste risico.
  6. forum rang 10 voda 26 april 2009 15:21
    Niet kussen en lichamelijk contact vermijden
    Varkensgriep reist snel
    PARIJS/AUCKLAND/SCHIPHOL - De zorg over de uitbraak van varkensgriep grijpt over de hele wereld om zich heen. Het virus zou een nieuwe variant zijn van de varkensgriep, een nieuw subtype van het Influenza A-virus H1N1.
    play
    Op de luchthaven van het Japanse Tokyo, Narita, worden reizigers uit Mexico al gecontroleerd. FOTO APOp de luchthaven van het Japanse Tokyo, Narita, worden aankomende reizigers al gecontroleerd. FOTO APKussen met een mondkapje is lastig...FOTO AFPMedia in Nieuw-Zeeland meldden zondag dat een groep van 22 scholieren en drie docenten gedwongen thuis zitten, nadat ze zaterdag waren teruggekeerd uit Mexico. Ze hadden daar deelgenomen aan een taalcursus.
    Volgens de autoriteiten op het gebied van volksgezondheid in Nieuw-Zeeland kampen zeker elf scholieren met griepsymptomen. Maandag worden de uitslagen van bloedonderzoek bekend. Dan blijkt of sprake is van varkensgriep. Tot die tijd moeten de leerlingen en de drie leraren thuis blijven en contact met familieleden zoveel mogelijk vermijden.

    Twee inwoners van Frankrijk kampen mogelijk met varkensgriep. Zij kwamen onlangs terug van een reis naar Mexico.

    Dat zei Didier Houssin, de hoogste ambtenaar op het gebied van volksgezondheid in Frankrijk, zondag in de krant Le Parisien. Volgens Houssin gaat het vooralsnog om vermoedens. Nader onderzoek moet uitwijzen of inderdaad sprake is van varkensgriep bij de twee reizigers.

    De ambtenaar verwacht dat in de komende dagen meer verdachte gevallen zullen opduiken. Hij wees erop dat er veel verkeer is tussen Mexico en Frankrijk, via de lucht en over het water.

    In New York zijn acht leerlingen van een school besmet met het influenzavirus type-A. Waarschijnlijk gaat het om varkensgriep. Dat heeft het hoofd van de gezondheidsdienst in de Amerikaanse miljoenenstad, Thomas Frieden, laten weten.

    Op de school in de wijk Queens waren afgelopen week circa honderd leerlingen ziek geworden. Monsters met het materiaal van negen leerlingen waren naar het Amerikaanse centrum voor ziektecontrole en -preventie (CDC) gestuurd, van wie acht positief zijn getest. Vervolgtesten moeten uitwijzen of het inderdaad om varkensgriep gaat. Frieden stelde dat de meeste kinderen milde symptomen hadden en al weer aan de beterende hand zijn.

    In de Amerikaanse staat Kansas zijn twee mensen besmet met het varkensgriepvirus. Dat hebben de gezondheidsautoriteiten bevestigd. Het gaat om twee volwassenen. Een van hen is genezen, de andere is nog ziek. Een van de twee heeft onlangs Mexico bezocht.

    Een medewerker van luchtvaartmaatschappij British Airways, die in een ziekenhuis werd opgenomen omdat hij mogelijk kampte met varkensgriep, heeft die ziekte niet. Dat maakte een woordvoerder van het ziekenhuis zondag bekend.

    De steward was uit voorzorg overgebracht naar het ziekenhuis, nadat hij zaterdagmiddag was geland op London Heathrow met een vlucht uit Mexico-stad.

    Het aantal mensen in Mexico dat is bezweken aan de varkensgriep is zo goed als zeker gestegen tot 81. Meer dan 1300 mensen zijn besmet met het virus. Dat heeft de Mexicaanse regering zaterdagavond (lokale tijd) bekendgemaakt.

    Scholen in en om de Mexicaanse hoofdstad Mexico-Stad en in de staat San Luis Potosí in Centraal-Mexico blijven tot 6 mei dicht om verdere verspreiding van het virus te voorkomen. De regering raadt aan om mondkapjes te dragen totdat duidelijk is hoe het virus zich verspreid.

    Het Mexicaanse ministerie van Volksgezondheid heeft mensen gewaarschuwd elkaar niet aan te raken of te kussen en plaatsen waar veel mensen bijeen komen te mijden. Zo moet het team van voetbalclub America zondag een thuiswedstrijd tegen rivaal Tecos in een leeg stadion afwerken, waar plaats is voor 105.000 fans.

    Schiphol heeft nog geen verscherpte maatregelen getroffen in verband met de varkensgriep. Dat heeft een woordvoerder van de luchthaven zondag gemeld. De Veiligheidsregio Kennemerland en de Airport Medical Services (AMS) zien daar ook nog geen aanleiding toe.
    De organisaties onderhouden doorlopend contact met het Centrum voor Infectieziekte van het RIVM en het ministerie van Buitenlandse Zaken over de laatste ontwikkelingen rond het virus. Luchtvaartmaatschappij KLM, die dagelijks op Mexico-stad vliegt, laat weten dat op Mexicaanse luchthavens bij het inchecken een vragenlijst over de gezondheid van de passagiers wordt uitgedeeld.
    Mensen die op basis van deze lijst vrezen dat zij last hebben van een van de symptomen van de varkensgriep, wordt gevraagd na het landen contact te zoeken met de autoriteiten op de desbetreffende luchthaven.

    In Nederland zijn nog geen verdachte gevallen van varkensgriep bekend. Dat heeft een woordvoerder van het Erasmus MC in Rotterdam zondag gemeld. Wanneer huisartsen symptomen van de ziekte signaleren, worden patiënten direct doorverwezen naar viroloog Ab Osterhaus van het Erasmus MC.

    Het ziekenhuis wordt vooralsnog niet overspoeld met telefoontjes van bezorgde Nederlanders. ,,De media communiceren heel helder wanneer mensen zich eventueel zorgen zouden moeten maken'', vindt de zegsman. ,,En als dat het geval is, kunnen mensen zich het beste melden bij hun huisarts.''

    Het varkensgriepvirus heeft volgens de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) "pandemisch potentieel". De Amerikaanse overheid denkt dat het virus "niet in bedwang kan worden gehouden".

    zie ook:
    WHO-chef noemt varkensgriep 'ernstig'

    www.ad.nl/diagnose/3176250/Varkensgri...
  7. [verwijderd] 26 april 2009 16:08
    Howdy,

    Rustig aan allemaal, geen paniek verspreiden.

    Er heerst meer opwinding op dit forum dan in geheel m\Mexico en Amerika tesamen.

    Mexico City alleen heeft al zo'n 25 miljoen inwoners en daar zijn dus enkele tientallen doden.

    Big deal !

    Het is al duidelijk dat deze ziekte niet snel verspreid, want er zijn geen massas mensen ziek geworden na Vrijdag.

    Hier en daar een enkeling.

    Sorry, maar deze epidemie is 'n mediahysterie, niet meer.

    >--:-)-->

  8. [verwijderd] 26 april 2009 16:15
    quote:

    Amor Arrows schreef:

    Howdy,

    Rustig aan allemaal, geen paniek verspreiden.

    Er heerst meer opwinding op dit forum dan in geheel m\Mexico en Amerika tesamen.

    Mexico City alleen heeft al zo'n 25 miljoen inwoners en daar zijn dus enkele tientallen doden.

    Big deal !

    Het is al duidelijk dat deze ziekte niet snel verspreid, want er zijn geen massas mensen ziek geworden na Vrijdag.

    Hier en daar een enkeling.

    Sorry, maar deze epidemie is 'n mediahysterie, niet meer.

    >--:-)-->

    Dat neemt niet weg dat het erg is voor de nabestaande van die enkelingen.

    Dus kussen is nog steeds veilig? gr.
  9. forum rang 10 voda 26 april 2009 17:01
    Rusland verbiedt vleesimport uit Mexico
    26 april 2009, 16:38 | ANP
    MOSKOU (ANP) - Rusland heeft zondag uit angst voor verspreiding van de varkensgriep per direct een importverbod van vlees uit Mexico afgekondigd. Ook vlees uit een aantal andere Latijns-Amerikaanse landen en enkele staten van de Verenigde Staten mag Rusland niet meer in, verklaarde een woordvoerder van premier Vladimir Poetin zondag.

    Er is verder een speciale commissie in het leven geroepen die de gevolgen van de varkensgriep moet aanpakken. Er is nog geen enkel ziektegeval van varkensgriep in Rusland gemeld.

    Het virus heeft in Mexico al zeker 81 mensen het leven gekost. Er zijn meer dan 1300 ziektegevallen gemeld. Verder is de ziekte tot dusver alleen nog maar opgedoken in de VS. De autoriteiten in Nieuw-Zeeland, Frankrijk en Israël onderzoeken mogelijke ziektegevallen.

    Een woordvoerder van de Russische premier Poetin heeft verklaard dat vlees uit verschillende Latijns-Amerikaanse landen en enkele staten van de VS Rusland niet meer in mag uit angst voor verspreiding van de varkensgriep. ANP

  10. [verwijderd] 26 april 2009 17:13
    quote:

    zoefzoef001 schreef:

    Dus kussen is nog steeds veilig? gr.
    Ben je echt zo bekrompen om te denken dat als er 80 van 6.000.000.000 overlijden (waarvan overdracht via zoenen een van de mogelijkheden zou kunnen zijn...), dat het dan beter zou zijn voor die 5.999.999.920 niet meer te zoenen?

    Plak aan je leesvoer voor 6 uren per dag nog maar een additionele 10 uren.
  11. [verwijderd] 26 april 2009 17:28
    quote:

    John Cleese schreef:

    [quote=zoefzoef001]
    Dus kussen is nog steeds veilig? gr.
    [/quote]
    Ben je echt zo bekrompen om te denken dat als er 80 van 6.000.000.000 overlijden (waarvan overdracht via zoenen een van de mogelijkheden zou kunnen zijn...), dat het dan beter zou zijn voor die 5.999.999.920 niet meer te zoenen?

    Plak aan je leesvoer voor 6 uren per dag nog maar een additionele 10 uren.
    er is toch een artikel aan gewijdt? en iemand vindt het kennelijk toch relevant. Het is maar een vraag. gr.
  12. durobinet 26 april 2009 18:02
    Nee, geen paniek verspreiden en Mexico en de VS zijn rustiger dan de KK. Maar ja, krijg je daar wel de info waarop je recht hebt?
    Als je kijkt naar de info van de WHO dan zie je dat ze aardig alert zijn. Geen paniek nog, want dat past niet bij een dergelijke organisatie. In paniek doe je de verkeerde dingen en daar zit niemand op te wachten. Maar behoorlijk alert zijn ze wel lees ik. Want hoewel dit (nog) geen pandemie is, is die kans niet tamelijk gering!
    vr.gr. duro

    Swine flu fears prompt quarantine plans, pork bans
    Quarantine plans, pork testing and travel warnings issued; new suspected swine flu cases found
    Frank Jordans, Associated Press Writer
    On Sunday April 26, 2009, 10:40 am EDT

    GENEVA (AP) -- Countries planned quarantines, tightened rules on pork imports and tested airline passengers for fevers as global health officials tried Sunday to come up with uniform ways to battle a deadly strain of swine flu. Nations from New Zealand to France reported new suspected cases.

    World Health Organization Director-General Margaret Chan held teleconferences with staff and flu experts around the world but stopped short of recommending specific measures to stop the disease, urging governments to step up their surveillance of suspicious outbreaks.

    Governments including China, Russia and Taiwan began planning to put anyone with symptoms of the deadly virus under quarantine.

    Others were increasing their screening of pigs and pork imports from the Americas or banning them outright despite health officials' reassurances that it was safe to eat thoroughly cooked pork.

    Some nations issued travel warnings for Mexico.

    Chan called the outbreak a public health emergency of "pandemic potential" because the virus can pass from human to human.

    Her agency was considering whether to issue nonbinding recommendations on travel and trade restrictions, and even border closures. It is up to governments to decide whether to follow the advice.

    "Countries are encouraged to do anything that they feel would be a precautionary measure," WHO spokeswoman Aphaluck Bhatiasevi said. "All countries need to enhance their monitoring."

    New Zealand said that 10 students who took a school trip to Mexico "likely" had swine flu. Israel said a man who had recently visited Mexico had been hospitalized while authorities try to determine whether he had the disease. French Health Ministry officials said four possible cases of swine flu are currently under investigation, including a family of three in the northern Nord region and a woman in the Paris region. The four recently returned from Mexico. Tests on two separate cases of suspected swine flu proved negative, they said.

    Spain's Health Ministry said three people who just returned from Mexico were under observation in hospitals in the northern Basque region, in southeastern Albacete and the Mediterranean port city of Valencia.

    Mexico closed schools, museums, libraries and theaters in a bid to contain the outbreak after hundreds were sickened there. In the U.S., there have been at least 11 confirmed cases of swine flu in California, Texas and Kansas. Patients have ranged in age from 9 to over 50. At least two were hospitalized. All recovered or are recovering.

    New York health officials said more than 100 students at the St. Francis Preparatory School, in Queens, recently began suffering a fever, sore throat and aches and pains. Some of their relatives also have been ill.

    Some St. Francis students had recently traveled to Mexico, The New York Times and New York Post reported Sunday.

    Preliminary tests of samples taken from sick students' noses and throats confirmed that at least eight had a non-human strain of influenza type A, indicating probable cases of swine flu, city health officials said. The exact subtypes were still unknown, and the federal Centers for Disease Control and Prevention was conducting further tests.

    Hong Kong and Taiwan said visitors who came back from flu-affected areas with fevers would be quarantined. China said anyone experiencing flu-like symptoms within two weeks of arrival an affected area had to report to authorities. A Russian health agency said any passenger from North America running a fever would be quarantined until cause of the fever is determined.

    Tokyo's Narita airport installed a device to test the temperatures of passengers arriving from Mexico.

    Indonesia increased surveillance at all entry points for travelers with flu-like symptoms -- using devices at airports that were put in place years ago to monitor for severe acute respiratory syndrome, or SARS, and bird flu. It said it was ready to quarantine suspected victims if necessary.

    Hong Kong and South Korea warned against travel to the Mexican capital and three affected provinces. Italy's health ministry also advised citizens to postpone travel to affected areas.

    Symptoms of the flu-like illness include a fever of more than 100 degrees Fahrenheit (37.8 degrees Celsius), body aches, coughing, a sore throat, respiratory congestion and, in some cases, vomiting and diarrhea.

    At least 81 people have died from severe pneumonia caused by the disease in Mexico, according to the WHO.

    The virus is usually contracted through direct contact with pigs, but Joseph Domenech, chief of animal health service at U.N. Food and Agriculture Agency in Rome, said all indications were that the virus is being spread through human-to-human transmission.

    No vaccine specifically protects against swine flu, and it is unclear how much protection current human flu vaccines might offer.

    Russia banned the import of meat products from Mexico, California, Texans and Kansas. South Korea said it would increase the number of its influenza virus checks on pork products from Mexico and the U.S.

    Serbia on Saturday banned all imports of pork from North America, despite reassurances from the FAO that pigs appear not to be the immediate source of infection.

    Italy's agriculture lobby, Coldiretti, warned against panic reaction, noting that farmers lost hundreds of millions of euros (dollars) because of consumers boycotts during the 2001 mad cow scare and the 2005 bird flu outbreak.

    Japanese Agriculture Minister Shigeru Ishiba appeared on TV to calm consumers, saying it was safe to eat pork.

    In Egypt, health authorities were examining about 350,000 pigs being raised in Cairo and other provinces for swine flu.

    The WHO's pandemic alert level is currently at to phase 3. The organization said the level could be raised to phase 4 if the virus shows sustained ability to pass from human to human.

    Phase 5 would be reached if the virus is found in at least two countries in the same region.

    "The declaration of phase 5 is a strong signal that a pandemic is imminent and that the time to finalize the organization, communication, and implementation of the planned mitigation measures is short," WHO said.

    Phase 6 would indicate a full-scale global pandemic.

    Associated Press writers around the world contributed to this report.

    WHO swine flu page: www.who.int/csr/disease/swineflu/en/i...
  13. [verwijderd] 26 april 2009 18:09
    quote:

    Amor Arrows schreef:

    Howdy,

    Rustig aan allemaal, geen paniek verspreiden.

    Er heerst meer opwinding op dit forum dan in geheel m\Mexico en Amerika tesamen.

    Mexico City alleen heeft al zo'n 25 miljoen inwoners en daar zijn dus enkele tientallen doden.

    Big deal !

    Het is al duidelijk dat deze ziekte niet snel verspreid, want er zijn geen massas mensen ziek geworden na Vrijdag.

    Hier en daar een enkeling.

    Sorry, maar deze epidemie is 'n mediahysterie, niet meer.

    >--:-)-->

    Wat moet jij toch een heerlijk leven hebben als je altijd je kop in het zand steekt ;-)
    Er zouden in Nederland eens 80 doden moeten vallen en honderden ziek door een potentieel dodelijk virus, kijken of je dan ook nog zo lult. Hoezo Paniek......
  14. [verwijderd] 26 april 2009 18:18
    quote:

    Wistikhetmaar schreef:

    Er zouden in Nederland eens 80 doden moeten vallen en honderden ziek door een potentieel dodelijk virus, kijken of je dan ook nog zo lult. Hoezo Paniek......
    Nee, dan ca. 55. Weet je wel: 25 mln in Meggiekoo en wel 16 mln hiero, waarvan ook nog eens velen erg verspreid wonen.
    Doet niets af aan het feit dat er in zo'n periode net zoveel verkeersdoden vallen. Maar dat is gelukkig normaal.
  15. durobinet 26 april 2009 18:27
    quote:

    John Cleese schreef:

    [quote=Wistikhetmaar]
    Er zouden in Nederland eens 80 doden moeten vallen en honderden ziek door een potentieel dodelijk virus, kijken of je dan ook nog zo lult. Hoezo Paniek......
    [/quote]
    Nee, dan ca. 55. Weet je wel: 25 mln in Meggiekoo en wel 16 mln hiero, waarvan ook nog eens velen erg verspreid wonen.
    Doet niets af aan het feit dat er in zo'n periode net zoveel verkeersdoden vallen. Maar dat is gelukkig normaal.
    Maar ja, verkeersdoden blijven min of meer op hetzelfde aantal hangen. Als dit een pandemie wordt dan praten we over honderdduizenden doden meer. Of misschien miljoenen.
    De WHO is niet voor niets zo alert, want eens in de pakweg 40 jaar breekt er een pandemie uit of je het ermee eens bent of niet.
    Voordeel is wel dat die verkeersdoden geen varkensgriep meer kunnen krijgen. Oei, wat zeg ik nou?
    vr.gr. duro
  16. [verwijderd] 26 april 2009 18:32
    quote:

    John Cleese schreef:

    [quote=zoefzoef001]
    Dus kussen is nog steeds veilig? gr.
    [/quote]
    Ben je echt zo bekrompen om te denken dat als er 80 van 6.000.000.000 overlijden (waarvan overdracht via zoenen een van de mogelijkheden zou kunnen zijn...), dat het dan beter zou zijn voor die 5.999.999.920 niet meer te zoenen?

    Plak aan je leesvoer voor 6 uren per dag nog maar een additionele 10 uren.
    Howdy,

    Niet zo fel. Zoefzoef maakte 'n grapje, en hij is niet de man die opschepte over 6 uren per dag nieuws volgen, dat was Mij Krijgen ze niet Klein.

    >--:-)-->
  17. [verwijderd] 26 april 2009 18:33
    @duro
    Bezorgdheid is waarschijnlijk op zijn plaats. Maar daar ging het me ook niet om. Wel om dat nietszeggende gelul richting Pijltjes.

    <Maar ja, verkeersdoden blijven min of meer op hetzelfde aantal hangen.>
    Zullen ook afnemen, als die honderdduizenden van jou bewaarheid worden. :-)
  18. durobinet 26 april 2009 18:38
    quote:

    ffff schreef:

    Prima verwijzing, Duro!

    Op dit soort websites ( WHO ) krijg je de goede informatie.
    Ik ben echt benieuwd hoe deze griep zich de komende weken ontwikkelt.

    Heb overigens maar 100 mondkapjes...... Tamiflu en Relenza lijkt er nog voldoende te zijn.

    Peter
    Ik heb er maar één Peter, maar misschien nog een in de schilderskist ergens.
    Ik vraag me wel af in hoever die dingen een griep kunnen weren?
    vr.gr. duro
1.144 Posts
Pagina: «« 1 ... 7 8 9 10 11 ... 58 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.