Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Koffiekamer« Terug naar discussie overzicht

China verwacht verbetering economie in 2010

3 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 13 maart 2009 12:11

    PEKING (AFN) - De Chinese premier Wen Jiabao verwacht volgend jaar een verbetering van de economische situatie in China en in de rest van de wereld. Wen zei dat vrijdag op een persconferentie aan het eind van de negendaagse jaarvergadering van het Chinese parlement, het Nationale Volkscongres.

    Wen zei dat vertrouwen in de toekomst nodig is, omdat daaruit de moed en het vertrouwen moeten worden geput voor het “overwinnen van de moeilijkheden”. China trok eerder een bedrag van 585 miljard dollar (461 miljard euro) uit om de economie te ondersteunen. Wen zei dat Peking zo nodig met nieuwe stimuleringsmaatregelen komt. De plannen daarvoor zijn al gemaakt en kunnen op ieder gewenst moment in werking treden, aldus de premier.

    Verder gaf de regeringsleider toe dat hij niet geheel zonder zorgen is. Hij erkende dat het geen gemakkelijke taak zal worden om voor 2009 de beoogde economische groei van 8 procent te halen. Ook maakt Wen zich zorgen over de Chinese tegoeden in de Verenigde Staten. Hij riep Washington op die te beschermen.

    China heeft de afgelopen jaren honderden miljarden dollars geïnvesteerd in de VS. Zo heeft Peking een groot deel van de Amerikaanse staatsobligaties in handen. Als de Chinese investeringen wegvallen, zou dat de grond onder het Amerikaanse steunprogramma voor de economie wegslaan, denken veel analisten.
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.