Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Koffiekamer« Terug naar discussie overzicht

Frank van Dongen - Beertje call à call

41 Posts
Pagina: «« 1 2 3 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 3 maart 2009 21:27
    Wie beweert dat dhr. Bos gezegd zou hebben dat het "allemaal" de schuld is van degenen die de
    aandelen kochten:
    1. heeft niet geluisterd naar zijn toespraak of
    2. verstaat geen engels of
    3. verdraait de feiten opzettelijk.
    1. en 2. zijn te excuseren. Alleen moet men dan geen reaktie geven.
    3. is gewoon kwaadaardig.
  2. [verwijderd] 3 maart 2009 21:52
    movi:
    Stijgingen en dalingen zijn van alle tijden. In de jaren 30 was de neergang ook de schuld van de speculanten. (Nationaal) socialist Hitler wist zondebokken te benoemen. Maar wat was en is dan toch de reden van de stijging die daaraan voorafging? Politici hollen achter de feiten aan. Toen, nu, straks.
  3. [verwijderd] 3 maart 2009 21:57
    Movi, het woord "allemaal" was een overdrijving minerzijds.
    Feit is dat ik het volledig met Cees eens ben wat Wouter betreft.

    Als MinFin lekker de schuld aan beleggers geven is nogal makkelijk.
    Wout en Nout hebben een vele grotere verantwoordelijkheid en bevoegdheid dan beleggers. Zij moeten samen met de onzichtbare Hans toezicht houden op die beleggers en worden daar ook goed voor betaald.
    De hedgefunds bij ABN AMRO, het aansluitende Fortisdebacle, het is hen allemaal overkomen.
    Regeren is vooruitzien, niet toevallig hun beroep.
    Op Prinsjesdag wist Wouter nog te verkondigen dat de ellende aan NL voorbij zou trekken.
    In dezelfde periode durfde Nout te beweren dat hij de strengste toezichthouder van Europa was.
    Of Wout en Nout verkopen klinklare onzin, of zij zijn incapabel.
    Onbegrijpelijk dat Wout en Nout nog op hun stoel zitten.
  4. lange_ton 3 maart 2009 22:01
    Cees,
    Wouter Bos stemde toe dat ABN Amro werd overgenomen. Dat is toch prima. Ik moet er niet aan denken dat ABN Amro als geheel nog bestond. Dan had Nederland een gigantisch probleem gehad. Daarvoor verdient hij een standbeeld.
    Ik had liever gezien dat heel ABN Amro in britse handen was terecht gekomen maar het meeste van de rotzooi hebben we kunnen slijten aan RBS. Je kunt hem verwijten dat ABN Amro niet als geheel is verkocht aan Barclays maar dat kun je ook de aandeelhouders verwijten.
  5. [verwijderd] 4 maart 2009 03:21
    Calletje Tomaten dan maar morgen.
    Effe de SP bellen ... Verdienen ze ook nog wat om het Bos te kappen.

    Rechtsom linksom ach, Zalmpje met z'n te dure euro hoor je niks van rechts ?? Of toch wel?
    Is het niet commentaar op Paars dan is het wel weer commentaar op Rood. Deueueueh.

    We worden gewoon het Bos in-geTuurd.
    Is gewoon pure politiek en de markt heeft altijd gelijk dus niet te veel aandacht aan besteden.

    Balkje in de Media en nou kanBas niet onderdoen natuurlijk.

    En de beleggers, ze trappen er weer in met open ogen. Evengoed allemaal betweters.

    Gewoon lekker wat goedkope stukkies inslaan wanneer het bloed stroomt ...
    Ik timmer er gewoon nog een plankje bij.
    AM-etje mooie prijs !
    SBM ook leuk.

    Mvg Rob
  6. [verwijderd] 4 maart 2009 05:55
    FvD, voor het eerst ben ik het met je eens: Kabouter Bos heeft inderdaad zelf Fortis ontmanteld. Ok. Noodgedwongen. Maar voor de aandeelhouders een slechte prijs voor ABN en Fortis.

    Bos roept:"de aandeelhouders zijn verantwoordelijk voor het idiote beloningsbeleid van de topbestuurders" Hij verwacht zeker dat wij op de stoel van de AFM en de VEB gaan zitten. Slaat nergens op. De overheid heeft zelf ook niets substantieels ondernomen om uitwassen tegen te gaan.. Ja, een omslachtig tabaksblaadje, zonder echte soevereiniteit werd gelanceerd.

    Bos is een hypocriet. Eerst laat hij de aandeelhouders barsten, in geval van Fortis helemaal. En dan geeft hij ook nog een schop na dat wij zijn overheidstaak niet hebben verricht van toezicht houden. En vervolgens gaat hij zich ook nog zichzelf verijken/populair maken bij zijn achterban door zwaar aan ABN-AMRO's IPO te verdienen over een jaartje of 2. Want reken maar dat ABN heel wat meer opbrengt dan de luizige omgerekende 8 miljard die Fouter Vos er voor betaald heeft. Over de ruggen van de aandeelhouders maakt hij zichzelf tot nieuwe kroonprins van de PvdA. Hoppa, de staat nog meer poen. De burger nog armer. Ik noem dit de De nieuwe Dictatuurleer v/d Verkapte Westerse Communistische Heilstaat onder het Financiële Regime van Louter Bos. Iedereen arm. De banken, De industriëlen, De dienstverlenende sector, de transportsector, de aandeelhouders, de werknemers, enz.. Heel Nederland aan de bedelstaf. De economie aan het infuus. Alleen de staat vaart er wel bij, want Woutertje los vraagt gerust voor zijn leenpraktijken aan de banken een woekerrente van 8% om de economie vlot te trekken. Bos dacht:”Het gaat zo lekker in de NL-Staat, dat kan nu makkelijk..

    En dat zijn nu, Mijne Dames en Heren, onze beleidsmakers in Nederland. @ your Service!
  7. martine1 4 maart 2009 09:01
    Goeie zaak dat Bos de aandeelhouders aanpakt. Die zijn immers maar op een ding uit, winst op korte termijn en het zal hun worst zijn wat er verder met een bedrijf of haar werknemers gebeurt.
    Maaar gelukkig is die tijd voorbij. Uiteraard met konsekwenties voor zakkenvullers als analysten beleggingsconsultants, overbetaalde bankiers en lieden die ik nioet anders als lijkenpikkers kan zien die middels hun call en put operaties bedrijven de vernieling in helpen.
  8. Tophaag 4 maart 2009 09:57
    Martine,

    Een nogal kortzichtige reactie van je.

    Weet wel dat er heel veel beleggers zijn die aandelen hebben voor het dividend als aanvulling op hun pensioen en, als het mee zit, een beetje koerswinst.

    Ik denk dat je de hedgefunds verwart met de normale particuliere aandeelhouders die in het geheel geen invloed hebben en de pensioenfondsen ed die op een heel fatsoenlijke beleggen.
  9. [verwijderd] 4 maart 2009 10:16
    "Dat overdreven reageren op allerlei zaken doet
    dhr. Smit en zijn collega's inderdaad.
    Dit is ook precies wat onze economie naar de knoppen heeft geholpen en wat dhr. Bos de
    speculanten terecht kwalijk neemt:
    daghandel in plaats van voor de lange termijn beleggen in bedrijven.

    Ik heb ook een advies voor dhr. Bos:
    op elke effectentransactie 1% BTW heffen.
    Volgens mij helpt dat behoorlijk tegen het overdreven reageren."

    Zonder daghandelaren cq. marketmakers geen liquiditeit . Dan kun je als lange termijn belegger
    nergens naar toe met je stukken. Zonder liquiditeit geen markt . Zeer kortzichtig .
  10. [verwijderd] 4 maart 2009 10:57
    Ik vind de kritiek op Bos niet correct. De ondergang van Fortis is naar mijn idee volledig te wijten aan Fortis zelf. Toestemming geven is heel iets anders dan initiatief nemen (al had Bos achteraf gezien betere geen toestemming kunnen geven). Uiteraard moet ook de overheid leren van deze crisis (net als sommige aandeelhouders) maar dat geeft Bos ook toe.
  11. [verwijderd] 4 maart 2009 11:17
    De overheid leert hier wel van en is straks in staat om door deze "noodsituatie"particuliere" aandeelhouders te onteigenen. Bos is handig genoeg om zijn zin te krijgen.

    Minister Bos: onteigenen beleggers optie - media

    Uitgegeven: woensdag 4 maart 2009 - 8:11

    AMSTERDAM (Dow Jones)--Minister Wouter Bos van Financiën onderzoekt de mogelijkheden om een gedwongen onteigening van aandeelhouders wettelijk mogelijk te maken. Dat schrijft het Financiële Dagblad woensdag.

    Nederland ontbeert thans een dergelijk juridisch instrument. "Hoe ingrijpend een onvrijwillige nationalisatie ook is, in een crisissituatie heb ik graag de beschikking over het gehele portfolio aan mogelijkheden", zei Bos gisteren desgevraagd in de marge van een internationaal congres over corporate governance.

    Met een speciale wet kunnen onwillige aandeelhouders worden onteigend tegen een beperkte vergoeding, zoals landeigenaren worden onteigend vanwege de aanleg van een snelweg of rails. Of zo'n maatregel zich beperkt tot financiële instellingen wil Bos niet zeggen. Bij de overname van Fortis-ABN is volgens Bos sprake van een "vrijwillige nationalisatie".

    Door Simon de Wilde; Dow Jones Nieuwsdienst; +31-20-5715 201, simon.dewilde@dowjones.com

  12. [verwijderd] 4 maart 2009 12:58
    Een beetje overdreven? Overigens, de heer Bos heeft gelijk gekregen van mijnheer Zalm op het punt van aandeelhouders en hun verantwoording. Zij stemden toe in exorbitante 'beloningen' in de waan dat men zelf er beter van zou worden. Moet ik slechter worden van die waanideeën? Ik lees in de krant dat ene Royce Tostram(goed gespeld?) 'voorspelt' dat het nog lager kan, vervolgens komt een ING-analist aanganger van 'de een DOW(N) theory' om te zeggen dat er nog 10% lager kan. Omdat men nu open staat voor wat er plaats vindt, oefenen dit soor kreten gewoon invloed uit. Lees het NRC erop na voor een commentaar op 'de peilingen van ene M. de Hond' en men weet dat technisch analisten meer geluk dan wijsheid hebben als zij verdienen aan hun beurshandel. Handelaren met een goed ontwikkeld marktgevoel zullen wel verdienen en dat komt hun toe, de rest is eigenlijk hetzelfde als astrologie maar dan op basis van grafieken.
  13. [verwijderd] 4 maart 2009 14:14
    Weer bedankt;wel kort,jammer. Eens met resumé over bos.Lips Zalm are sealled over werkgever Bos. Tostram denkt alleen aan eigen faam en nieuws wordt alleen bereikt met extrema. Bij aex=150 is het kap-systeem stuk. Geen euro-investering voor toekomstig verlies; zie koers/intr.wa.;Ik verwacht 190 als steun;wellicht 200=psych+practisch; 85% v/d markt wordt bepaald door Institutionelen en handel.
  14. [verwijderd] 5 maart 2009 11:54
    quote:

    movi schreef:

    Beste diederikdie,

    Drie uitroeptekens maar géén argument.
    Probeer het eens andersom.

    Beste Movi,

    Kijk bij al mijn postings bij bijvoorbeeld Fortis. Alle argumenten zijn daar te vinden.

    In het kort:
    Als de minister van Financien (notabene het hoogste financiele orgaan met de DNB van Nederland) valse informatie verstrekt waardoor heel veel mensen (aandeelhouders) worden bedrogen, is het onrecht op zijn toppunt gekomen lijkt me!

    Groet,
    Diederik
41 Posts
Pagina: «« 1 2 3 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.