Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Koffiekamer« Terug naar discussie overzicht

Brits onderzoek naar bonussen bij banken.

6 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 8 februari 2009 14:20
    zondag 08 februari 2009
    Brits onderzoek naar bonussen bij banken
    LONDEN - Groot-Brittannië gaat onderzoeken of er een verband bestaat tussen de risico's die bankiers hebben genomen en de bonussen die zij kregen. Dat heeft de Britse minister van Financiën Alistair Darling zondag geschreven in een stuk in The Sunday Telegraph.
    Dit onderzoeksaspect maakt deel uit van een groter onderzoek naar de manier waarop banken worden bestuurd en het Britse banksysteem in het algemeen, aldus de minister. Darling waarschuwde dat het onacceptabel is dat bestuurders die hebben gefaald beloond worden met forse bonussen.
    In een interview met de BBC liet Darling weten dat ,,banken terughoudendheid moeten tonen, omdat zij er niet zouden zijn zonder de Britse belastingbetaler''. De Britse overheid heeft de afgelopen maanden miljarden in de Britse financiële sector gepompt en een aantal banken genationaliseerd.

  2. [verwijderd] 8 februari 2009 14:23
    Dit zou ook bij de Nederlandse banken moeten gebeuren. De belastingbetaler betaalt tenslotte de bonussen van de ABN en de Fortis medewerkers. Ook ING/SNS en zelfs Aegon hebben staatssteun ontvangen.

    De banken hebben gegraaid en laten de belastingbetaler de bonussen betalen.

    Bos moet laten zien dat het onacceptabel is dat bestuurders die hebben gefaald nog fors beloond worden met forse bonussen.

    Hans
  3. [verwijderd] 8 februari 2009 14:48
    zo 08 feb 2009, 14:39 Frankrijk gaat beloning handelaren regelen.

    PARIJS - De Franse banken gaan de salarissen en bonussen van hun financiële handelaren aan banden leggen. De banken komen over enkele dagen zelf met een richtlijn over de beloningen, zo liet een woordvoerder van het Franse ministerie van Financiën zondag weten.

    De Franse president Nicolas Sarkozy zei afgelopen week al dat het systeem van bonussen voor handelaren een „catastrofe veroorzaken, waar wij allemaal getuige van zijn”. Sarkozy heeft de Franse bankierstop er al toe gezet af te zien van een groot deel van de bonussen over 2008, als voorwaarde voor de overheidsgarantie van ruim 20 miljard euro.

    De nieuwe richtlijn is onder meer bedoeld om te voorkomen dat er een herhaling plaatsheeft van schandalen als bij de bank Société Générale. De bank moest een verlies van bijna 5 miljard euro incasseren doordat een handelaar ongeoorloofde risico's nam.

  4. dutchtrader 8 februari 2009 14:54
    Naief of crimineel? De tijden dat de boeven voor de loketten staan zijn voorbij.

    Aus Naivität oder mit böser Absicht?
    Es ist eine Mischung aus Gier und Branchenverdummung. Das unsägliche «Financial Engineering» hat die Produkte so kompliziert gemacht, dass selbst die Finanzanalysten nicht mehr durchblicken. Wir sollten nicht glauben, die Banken hätten aus Gedankenlosigkeit so komplizierte Modelle entworfen, da steckt klar kriminelle Absicht der Investment-Banker dahinter. Je komplexer ein Produkt ist, desto mehr verdient die Bank damit, so einfach ist das. Die Zeiten, als in den Banken die Gangster vor den Schaltern standen, sind vorbei. (Bernerzeitung.ch/Newsnetz)
6 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.