Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Koffiekamer« Terug naar discussie overzicht

AEX – 21/01 – Bodemvissen of Diepzeeduiken?

457 Posts
Pagina: «« 1 ... 5 6 7 8 9 ... 23 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 21 januari 2009 10:20
    Met alle respect voor de shorters.. en alle doemdenkers...

    De correctie was te verwachten, maar om nu regelrecht naar de 180-200 te gaan, dat zie ik niet gebeuren...

    Allereerst is het voor iedereen bekend dat we in de crisis zitten, dat verklaarde de 220 destijds, bijna historisch laag. Ondertussen weten we dat we in een crisis zitten en is veel ook verwerkt.

    Ten tweede denk ik dat we deze sell off, met name te danken hebben aan angst en lage volumes..

    Voorzichtig ga ik nu in maand calls stappen.. ben er nog niet uit of het de feb of maart worden..
  2. [verwijderd] 21 januari 2009 10:21
    quote:

    sjors1 schreef:

    Ben weg helaas zakken we weer weg houd mijn longs vast stoploss 231,40 ingelegd. We zullen einde dag wel zien wat het geworden is.

    Succes allen.
    Rustig maar..rustig maar..niks aan het handje..

    Wat we nu zien is slechts een normale technische correctie op de zeer snelle stijging van begin van het jaar..:-)
  3. [verwijderd] 21 januari 2009 10:22
    quote:

    Paulus29 schreef:

    [quote=jacoba]

    Dat krijg je als de rente maar genoeg blijft dalen. Tot op heden heb ik nog geen enkele bank gezien die een renteverlaging heeft doorgevoerd naar aanleiding van de laatste ECB verlaging.

    Noppes! Op de variabele rente na die de euribor volgt. Boeventuig is het.
    Aleen al dit gegeven betekent nationalisatie op den duur.
    Neem daarbij de financieele tekorten en je weet het wel zeker.

    mvrgr jo jo
  4. relic 21 januari 2009 10:25
    Het blijft toch vreemd dat ondanks de afschrijvingen beleggers niet naar de cijfers kijken,
    Uit onderstaande gegevens blijkt toch duidelijk dat de beurswaarde in geen verhouding staat tot het balans totaal.

    maw in feite zou iedereen ze moeten kopen ipv verkopen!

    Ik ben met TomTom de weg echt helemaal kwijt.

    ter info uit FD:

    Gat met beurswaarde
    Toch laat de verhouding tussen balanstotaal en beurswaarde opmerkelijke individuele verschillen zien. Gemeten naar bezittingen is bijvoorbeeld Deutsche Bank de grootste ter wereld, met een balanstotaal van iets meer dan 2000 miljard euro. Dat is het dubbele van de grootste Chinese bank.

    Op de beurs is Deutsche Bank momenteel echter iets meer dan 10 miljard euro waard, 200 keer minder dan het balanstotaal.

    Bij de Chinese ICBC bank is het balanstotaal maar het tienvoudige van de beurswaarde. Volgens het Amerikaanse blad Newsweek, boeren de Chinezen momenteel vooral goed, omdat ze de afgelopen jaren meer werk hebben gemaakt van het streng toezicht op de kredietverlening.

    Ook het Nederlandse ING hoort tot de westerse banken waar de verhouding tussen beurswaarde en balanstotaal fors uiteenloopt. Op de beurs is ING zo'n 13,6 miljard euro waard, op de balans staat honderd keer zoveel aan bezittingen.

    Maar het kan nog erger: Royal Bank of Scotland, een van de drie partijen die ABN Amro overnam, was maandag op de beurs nog 5,6 miljard euro waard. En dat terwijl er volgens de laatste gegevens medio 2008 ruim tweeduizend miljard euro aan bezittingen op de balans van de Schotse bank stond.

    Angst probleemkredieten
    Een en ander is tekenend voor de grote onzekerheid die banken en verzekeraars omgeeft. Beleggers zijn nog altijd beducht voor extra afboekingen op probleemkredieten, en waardedalingen van de beleggingsportefeuilles van financiële instellingen. Die hakken direct in op het eigen vermogen dat maatgevend is voor de beurswaarde.

    Op de beurs mogen banken en verzekeraars flink zijn gestraft, zolang niet duidelijk is hoeveel slechte kredieten er nog op de overvolle balansen staan, kan er geen streep worden gezet onder de kredietcrisis.
  5. Peter_H 21 januari 2009 10:35
    quote:

    Brievenbus schreef:

    [quote=Peter_H]
    Kans... nou ik weet niet hoor, ik zie die kans niet... het voelt aan dat financials toch echt genationalisered MOETEN worden voordat de horde hongerige wolven tevreden is... dat de koers dan 0 of 1 is doet niet ter zake...

    [/quote]

    Peter, wat spreekt er toch altijd een angst uit je postings!
    Gisteravond wist je ook al zeker dat ING vandaag met een 4 zou beginnen?
    Volgens mij vind jij aandelen eigenlijk maar eng? :-)
    Het kunnen toch echt ook kansen zijn hoor, al zou je het af en toe niet denken als je hier te veel leest......
    Er zit inderdaad nu angst in mijn postings...

    En ja... ING met een '4', dat duurt nu helaas niet zo lang meer (nu 5,05 'as we speak').

    Het punt is, een half jaartje geleden heb ik de draad weer opgepakt nadat ik in 2003 nogal veel geld op de beurs verloren had.

    Op zich is het tot op heden nog behoorlijk goed gegaan... Mijn vaste mechanisme was dat ik op zo'n 'black anyday' ergens bij een AEX van -7% vol in een divers mandje ging (financials en tech) en dan wachtte op de rebound. Na een paar dagen dan met een winst van pak-m-beet 5% er weer snel uit, en dat dan steeds herhalen.

    Tot op heden heb ik op deze manier ongeveer 20% gemaakt in het laatste half jaar, maar ik ben me redelijk dood geschrokken van een van mijn laatste trades toen: op 5,20 dacht ik dat Fortis ook zo'n buitenkansje was. Dus op de beruchte vrijdagmiddag (je weet wel het Lippens interview) vol ingestapt om dan het ritje te maken. Zoals bekend ging Fortis daarna opeens naar 4 en keek ik tegen een aanzienlijk verlies aan. Op de woensdag daarna heb ik toch met pijn in mijn hart een verlies genomen op 4,90... om te zien dat daarna Fortis opeens helemaal weg was op 1... wow... dat noem ik dan wel 'het oog van de naald'...

    Sindsdien ben ik wel veel voorzichtiger geworden, maar mijn strategie lijkt steeds minder goed te werken en de risico's lijken toch steeds heftiger te worden.

    Het punt is volgens mij dat het met beleggen net zo is als met tanken vroeger: 'ik heb geen last van het stijgen van de benzineprijs hoor, ik tank altijd voor 50 gulden... :-)'

    Als ik nu een positie open dan doe ik dat voor een bepaald bedrag en niet voor een aantal stukken. Dus waar ik een half jaar geleden 'all-in' op ING ging met 500 stukjes zou ik dat nu met 2000 stuks doen. Toen voelde het echter als een klap als ze van 18 naar 16 gingen, maar nu is dat veel extremer geworden en dus ook de risico's...

    Natuurlijk zijn er kansen nu... en ja mijn handen jeuken ;-)
  6. [verwijderd] 21 januari 2009 10:43
    ING eerste kandidaat kapitaalinjectie - RBS
    21 januari 2009, 10:34 uur | FD.nl/DJ
    AMSTERDAM (FD.nl/DJ)--ING blijft de meest waarschijnlijke Nederlandse kandidaat voor een nieuwe kapitaalinjectie, stelt analist Thomas Nagtegaal van RBS, gezien de beperkte kapitaalbuffer en grote blootstelling aan risico's. Volgens de analist stond het aandeel de afgelopen dagen onder druk door speculatie dat het bedrijf op zoek is naar een nieuwe kapitaalversterking. Het zou de analist verrassen als dit nu al aan de orde was, omdat hij verwacht dat ING nog enige ruimte om te manoeuvreren heeft. Nagtegaal rekent op een negatieve kasstroom van euro 1 mrd na belastingen in het vierde kwartaal, waardoor een kapitaalbuffer van euro 2 mrd zou overblijven. De impact van meer staatskapitaal zal negatief zijn voor aandeelhouders, en de analist houdt rekening met minder gunstige voorwaarden dan bij de eerste kapitaalinjectie van euro 10 mrd. Het aandeel ING noteert woensdag rond 10.20 uur 5,6% lager op euro 5,10. Sinds het begin van het jaar verloor het aandeel al meer dan 30%. RBS heeft een buy-advies en koersdoel van euro 15. (AVR)

    Hilarisch, RBS is een bank die langs de afgrond manoeuvreert door de te dure overname. volgens mij heeft ing geen overname gedaan

  7. [verwijderd] 21 januari 2009 10:45
    Relic,
    Op de balans van een bank staan ook verplichtingen, welke ongeveer 90% tot 95% van het balanstotaal zijn.
    Als nu de verplichtingen minder snel in waarde dalen dan de bezittingen krijg je temaken met een snel lager wordend eigen vermogen, dat EV is toch echt wat de waarde voor de aandeelhouder vertegenwoordigd.
    Natuurlijk zijn banken slim en matchen ze verplichting en bezitten zoveel mogelijk, maar ze verdienen geld om hun met bezittenen voor lange tijd weg te zetten (hoge rente) en de hun verplichting zijn sneller opeisbaar. Dus als ze krap bij kas komen is het moeilijk om snel (zonder waardeverlies) aan geld te komen.
    De gehele inrichting van een bankbalans en werkwijzen was eerst een rendementsversneller maar werkt in zulke moeilijke tijden toch echt als faillissementsversneller. Zo zijn er nog tal van redenen (werkwijzen banken) te bedenken dat het nu ff niet makelijk is voor banken.

  8. [verwijderd] 21 januari 2009 10:45
    Er zit inderdaad nu angst in mijn postings...

    Dat is ook niet zo gek Peter. Ook ik ga niet zo maar in aandelen nu. Maakt mij niets uit wat anderen doen, ik denk dat dit niet het einde van de daling is. Zo, punt uit. En dat heeft niets met negatief te maken, gewoon alles volgen... en dan kom je bij: komt nog meer troep.
  9. Peter_H 21 januari 2009 10:54
    Nou het is ook allemaal nu wel heel erg veel bloed door de straten, laat ik eens gek doen want er zal toch wel ergens weer een (tijdelijke) opleving komen? :-)

    Net erin gezet 500 ING op 4,60, 200 RD op 17,50 en 300 Philips op 12,20...

    Eens kijken of ik ergens vandaag een vallend mes in mijn hand gedrukt krijg...

    Banzai! :-)
457 Posts
Pagina: «« 1 ... 5 6 7 8 9 ... 23 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.