Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Koffiekamer« Terug naar discussie overzicht

Fortis, "Het Waterloo van Wouter Bos?"

31 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 25 december 2008 02:16
    En tja....dan is wat leedvermaak ook wel weer te begrijpen.

    Schreef Peter
    --------------------------------------------------
    Fortis is/was 'n grote big mash.
    De aangehaalde woorden die Bos gebruikte bij het aankondigen van de aankoop van "Nederlands deel "heb ik op dat moment en ook nu nog beleeft als: "wat argumentatie nr de belastigbetaler"

    de spanning stond op het gezicht af te lezen.

    Op enig moment zal na al die onderzoeken imo blijken dat Fortis één grote "pyramidespel" was van de Fortis leiding. En mss is de omvang wel groter dan Mad Off affaire.

    Zowel Fortis NE, Fortis BE als Abn amro zullen nog zeer zware tijden tegemoet gaan.De overlevingskansen ligt in handen van de betrokken overheden.
  2. [verwijderd] 25 december 2008 13:19
    Koffiekamer - Fortis, "Het Waterloo van Wouter Bos?"
    -------------------------------------------------

    In dit waterloo heeft iedereen verloren: aandeelhouders,klienten,personeel,maatschappij,overheden etc.

    mss dat sommige advocaten er nog 'n aardige profit aan overhouden.Én adviesburos gespecialiseerd in fusies.én mss aaccounttnatsburos.Die sinds enige tijd de proforma boekhouding van Fortis Holding voorbereiden ?
  3. [verwijderd] 22 januari 2009 15:28
    Wie gaat h'm neersabelen?? Hypocrieter kan W.B. niet zijn.
    Iemand met zijn doctorale studie had hier zeker al een beeld van moeten hebben of anders heeft hij gewoon liggen slapen....

    PARLEMENTAIR ONDERZOEK KREDIETCRISIS DICHTERBIJ
    Bos: 'Met kennis van nu wel bezwaar tegen overname ABN'
    22 januari 2009, 13:24 uur | FD.nl
    Met de kennis van nu over de wereldwijde financiële crisis en de situatie op de financiële markten was er in 2007 zeer waarschijnlijk geen toestemming gegeven voor de overname van ABN Amro door het consortium van Fortis, Royal Bank of Scotland en Banco Santander.

    Dat zei minister Wouter Bos (Financiën) donderdag tijdens een debat in de Tweede Kamer over ABN Amro. De verklaring van geen bezwaar tegen de overname is destijds wel afgegeven. De aankoop bracht uiteindelijk onder meer Fortis in grote financiële problemen waarna de staat vorig najaar ingreep.

    Verwijzend naar een onafhankelijke evaluatie van de gang van zaken rond de verkoop van ABN Amro toonde Bos zich tevreden over het optreden van de overheid en toezichthouder De Nederlandsche Bank. 'Het spel is gespeeld zoals het gespeeld moest worden.'

    Parlementair onderzoek kredietcrisis

    In de Tweede Kamer groeit inmiddels steun voor een parlementair onderzoek naar de aanpak van kredietcrisis. Na het CDA is nu ook coalitiepartij PvdA is nu openlijk voorstander van zo'n onderzoek, zo bleek donderdag. De oppositiepartijen bepleitten eind vorig jaar al zo'n onderzoek om lessen te kunnen trekken uit onder meer het overheidsoptreden en het uitgeoefende toezicht. De coalitiepartijen CDA, PvdA en ChristenUnie hielden de boot toen af omdat zij vonden dat de crisis nog in volle gang was en het kabinet dan niet voor de voeten gelopen moest worden.

    Minister Bos verzet zich niet tegen een onderzoek, maar hij waarschuwde de Kamer donderdag wel voor het grote beslag dat ermee op ambtenaren van Financiën en De Nederlandsche Bank wordt gelegd. 'Zij zijn nog volop bezig de crisis te managen', aldus de minister. Daarnaast, zo gaf hij aan, zijn er organisaties die rechtszaken willen aanspannen uit onvrede over keuzes die onder meeMinister Bos: Aankoop RBS-onderdelen optie voor ABN Amror rond bankverzekeraar Fortis zijn gemaakt.

    dossier abn amro
    dossier kredietcrisis

    Een meerderheid van de Kamer wil hoe dan ook een parlementair onderzoek doorzetten. Wel wordt bekeken of het onderzoek in fases kan verlopen.

    VEB: Fortis moet Staat meteen voor rechter dagen 22 januari 2009
    Bos: crisis bij banken niet voorbij 21 januari 2009
    Minister Bos: Aankoop RBS-onderdelen optie voor ABN Amro 20 januari 2009
  4. [verwijderd] 26 januari 2009 23:17
    ...."So I told you!"....om Corne van Zeijl eens op een quote van bijna 8 jaar geleden te citeren.

    Met het redden van ING heeft Wouter een goede zet gemaakt, dat staat buitenkijf. De vraag is alleen verdient de belastingbetaler dit binnen 10 jaar terug. Ik denk van niet, maar het kiezen voor het minst kwade. Namelijk volledige garantie. Overigens betreft dit een idee dat ik al eens een half jaar geleden in andere draadjes oppperde:

    Namelijk; "Rotzooi garanderen, en banken weer laten functioneren....."

    De vraag is nu; "Wat vinden de Fortis-aandeelhouders hiervan?" (Overigens in de meeste gevallen ook ING-aandeelhouder.)
  5. [verwijderd] 24 juni 2009 11:25
    Balkenende wilde gewoon revanche, hij is goed in geschiedenis...getuige zijn VOC kennis.

    ===================

    Novum
    woensdag, 24 juni 2009

    België wilde Nederland binnenvallen

    De Belgische koning Leopold II, die leefde tussen 1832 en 1909, had vergevorderde plannen om Nederland te veroveren. Omdat steun van Frankrijk uitbleef, kwam het niet van een Belgische invasie. Dat blijkt uit documenten in het Koninklijk Huisarchief in Brussel, waarover het Nederlands Dagblad woensdag schrijft.

    Uit de documenten blijkt dat Leopold spionagemissies stuurde om de Nederlandse militaire macht in kaart te brengen. Ook werd een aanvalsplan opgesteld en werd de hoogste Belgische diplomaat in Frankrijk gevraagd steun te verwerven van de Europese grootmacht Frankrijk. Daarmee moest het evenwicht in Europa worden behouden.

    De aanval zou razendsnel worden uitgevoerd: Amsterdam zou in een paar dagen moeten zijn ingenomen. Het Belgische leger was volgens de inlichtingen groter dan het Nederlandse en beschikte ook over meer geld. Leopold rekende bij een inval ook op steun van het katholieke zuiden van Nederland.

    De diplomaat die Leopold inzette, zag niet veel in het aanvalsplan, maar uiteindelijk kwam het tot een persoonlijk onderhoud tussen Leopold en de Franse keizer Napoleon III. Onduidelijk blijft wat zij hebben besproken, maar van een Belgische inval is het niet gekomen.

    België werd in 1830 onafhankelijk van Nederland na een burgerlijke revolutie tegen koning Willem I.
31 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.