Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Aandeel ABN AMRO BANK N.V. AEX:ABN.NL, NL0011540547

Laatste koers (eur) Verschil Volume
15,650   +0,435   (+2,86%) Dagrange 15,375 - 15,835 3.554.602   Gem. (3M) 2,3M

ik ben even aan het overwegen of de kans gaat best

6 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 1 mei 2000 21:30
    AAB en Fortis. Ik las er vandaag een mooi stuk over in de Elsevier. Zij dachten dat dit een pracht combinatie zou zijn. Immers, AAB heeft Nederland, Fortis België. En de verzekeringsdelen zouden dan naar Aegon verkocht worden. Nou nee, ik geloof er niet in. Ten eerste, de verzekeringsdelen zijn te waardevol. Maar zelfs dan. Ze bijten te veel. Waarom verkocht AAB Meespeerson aan Fortis? precies. En waar concentreerd Fortis zich momenteel op: precies de activiteiten genaamd private banking. Nee. Het bijt elkaar te veel. Als AAB wil groeien zullen ze dat internationaal moeten doen. Dresdner, Commerzbank, een Fransman (Societé Générale) of straks Banca di Roma. Maar ik geloof niet dat verdere concentratie in Nederland staat te gebeuren. Dan nog eerder het AAA concern (ABN-AMRO-Aegon). Ik denk dat AAB zijn volgende poging kan wagen in Duitsland (als ze niet te laat zijn), Frankrijk (SocGen), Engeland (Barclays) of Italië (Banca di Roma). Niet met Fortis. En ING is ook zeker geen optie, een te grote concentratie.
  2. [verwijderd] 6 mei 2000 14:45
    KBC is geen optie voor AAB. Simpelweg omdat deze hele sterke banden heeft met de Rabobank. En ten eerste is daar dus bijna niet tussen te komen en ten tweede zal AAB NOOIT het vredige thuislandschap willen verstoren. Daarnaast heeft de nieuwe topman (tot mijn grote verbazing) gezegd voorlopig geen nieuwe overnames te willen doen. De markt is niet klaar voor grensoverschreidende fusies in Europa zegt hij. Hij wil het vooral op eigen kracht doen (via internet). Ik ben erg benieuwd. Ik denk dat AAB misschien in Azië of Noord Amerika nog wat gaat schoppen. Niet in Europa, de woorden van Groenink waren duidelijk (of ze eerlijk zijn zullen we pas later te weten komen).
  3. [verwijderd] 8 mei 2000 04:51
    chi wa sa , Gesprekken met Rabo zijn al een jaar geleden gestopt. KBC zou ideaal voor AAB zijn maar wil ( kunnen is iets anders) onafhankelijk blijven . Dat Groenink zegt niet op buitenlandse overname uit te zijn heeft meer te maken met het bewerken van martverwachtingen dan realiteit. Maakt mij eerder achterdochtig.
  4. [verwijderd] 10 mei 2000 15:48
    Hoewel de fusiebesprekingen inderdaad gestopt zijn tussen KBC en de Rabo, hebben zij naar mijn beste medeweten nog steeds een samenwerking. Samen met nog een paar banken. Misschien dat het een optie is voor AAB, ik geloof echter niet dat ze erachter aan zullen gaan. En je hebt gelijk dat het verbazingwekkend lijkt om geen kansen te zoeken. Misschien zijn ze wel ver. Maar ik kan van de AAB geen hoogte meer krijgen. Ze blijven al tijden achter, maar springen ook niet in op kansen.
6 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.