Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Koffiekamer« Terug naar discussie overzicht

Frank van Dongen - Crisis? Welke crisis?

19 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 24 november 2008 09:37
    Frank, ik heb precies hetzelfde gedaan vrijdag, calls 220 op de AEX gekocht en vanmorgen een leuk winstje gemaakt. Ik verbaas me wel eens over sommige agressieve reacties hier, alsof jij bvb in staat bent om een bank of GM failliet te schrijven. Daarom een compliment, ik lees je columns graag en vind me er vaak in terug. Liever een realist dan een hype-hopper. Peter
  2. [verwijderd] 24 november 2008 09:46
    Nu gaan we even omhoog, maar hoelang kunnen we dit vasthouden? Bij velen moet de crisis nog echt doordringen. Berkshire kan nog veel verder omlaag (YTD: -36%). Een lange termijn belegger als Warren wordt niet gespaard in deze huidige malaise. Staat bij ieder nog in het geheugen gegrift dat de superbelegger aandelen kocht van Citigroup en Goldman (130usd) (bodem was bereikt....want Buffet stapt in?).
  3. Erik.S 24 november 2008 12:32
    Doordat er veel geld is verdwenen, is het geld schaarser geworden en dus loopt de prijs op.

    Juist omgekeerd, dan dalen de prijzen. Het geld wordt meer waard, dat is deflatie.
    De rente daalt dan.

    De geldhoeveelheid krimpt, vanwege de kapitaalvernietiging van vermogenstitels.
    De vraag is of de geldcreatie van de overheden opweegt tegen die kapitaalvernietiging.

    Ik denk dat het niet kan vanwege de astronomische bedragen. De staatsschulden exploderen dan. Ik denk dat selectief, zoals bij banken de kapitaalvernietiging wel teniet gedaan wordt omdat anders de economie volledig instort.
    Maar de pijn in veel marktsectoren, zal men niet kunnen en willen opvangen. Per saldo houden we flinke kapitaalvernietiging over en dat is geldhoeveelheid

  4. [verwijderd] 24 november 2008 15:56
    quote:

    @0,01 schreef:

    lol.
    Omdat deze een kolompie schrijft?
    Wie ken jij nu in deze markt?
    En wat heb jij tot nu toe gepresteerd in deze wereld? Enige wat ik van jou lees is schoppen tegen columnschrijvers maar weinig constructiefs kom ik nooit iets tegen.

    Ga zelf eens iets schrijven!

  5. [verwijderd] 24 november 2008 22:59
    Beste,

    U schrijft:
    <quote>Er is heel veel geld verdwenen door de vernietigende beursdaling, maar ook door de deleveraging van hedge funds en andere partijen</quote>

    Is er altijd geen winnaar en een verlieser?
    Hebben de Chinesen momenteel niet veel geld / geld gemaakt door deze crisis?
  6. [verwijderd] 25 november 2008 10:18
    Een vicieuze circel: Er wordt extra geld gedrukt, de banken likken hun eigen wonden en verstrekken geen extra krediet, terwijl de overheid hiervoor wel geld in gepompt heeft, daardoor zelf kredieten aan het bedrijfsleven verschaft, de rente kunstmatig probeert laag te houden, terwijl bij het extra geld drukken er eerder sprake is van geldontwaarding,dus inflatie waardoor de rente voor op de l.t. een inhaalslag gaat maken, de lonen niet omhoog gaan en er minder gekocht wordt. Zo kan het bedrijfsleven wel tijdelijk geholpen zijn, maar voor op de lt niet. De banken houden voor deze gevolgen hun knip op de beurs; aldus dat is mijn visie.
    Voor de lange termijn is van Dongen negatief en schrijft het woordje NOG in zijn artikel, voor op de kt begrijp ik hem niet, waarom calls kopen, in plaats van cash te blijven en bij de koersstijging zo goedkoop mogelijk de puts oppikken? Lijkt me met dit klimaat verstandiger.

    Van Dongen:
    Aangenaam verrast
    Maar laten we ons nog niet teveel druk maken over de lange termijn
  7. [verwijderd] 25 november 2008 10:35
    Vanuit amerika is de crises komen overwaaien en daar worden momenteel ingrijpendere maatregelen getroffen dan hier, waardoor de dollar in waarde wel eens gehalveerd kan worden. Dat is in het verleden aldaar ook al eens toegepast, het werd een moeilijk jaar, maar het jaar daarna liep de economie weer als een tierelier. Bij ons is het spreekwoord, ook in diezelfde periode van voordien van toepassing: zachte heelmeesters maken stinkende wonden. Het zal mij dan ook niet verwonderen dat Amerika dan ook weer het eerst uit de recessie komt.
  8. [verwijderd] 25 november 2008 10:45
    quote:

    knap schreef:

    Vanuit amerika is de crises komen overwaaien en daar worden momenteel ingrijpendere maatregelen getroffen dan hier, waardoor de dollar in waarde wel eens gehalveerd kan worden. Dat is in het verleden aldaar ook al eens toegepast, het werd een moeilijk jaar, maar het jaar daarna liep de economie weer als een tierelier. Bij ons is het spreekwoord, ook in diezelfde periode van voordien van toepassing: zachte heelmeesters maken stinkende wonden. Het zal mij dan ook niet verwonderen dat Amerika dan ook weer het eerst uit de recessie komt.
    Resultaten uit het verleden zijn geen garantie voor de toekomst. De ene crisis is de ander niet en het middel dat vorige keer in de US werkte, hoeft deze keer niet de oplossing te zijn. Dus even afwachten voordat je ons behoedzamere beleid afkraakt.
  9. [verwijderd] 25 november 2008 11:05
    Sadderbudweiser - 25 nov 08, 10:45
    Het behoedzamere beleid is momenteel gericht t.b.v. het bedrijfsleven, maar in kleine proporties hetgeen - volgens mij - afwachtend en te weinig resultaat opleverd,natuurlijk wacht de burger af met wat er komen gaat, hem rest niet anders. Een robuster optreden in deze omstandigheden, maar dan niet alleen vanuit amerika,zou - volgens mij- beter zijn; we zullen "even" wachten en de feiten daarna zien hoe/of het huidig beleid, buiten amerika om,dus ook in nederland en wanneer zijn vruchten afwerpt.
19 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.