Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Koffiekamer« Terug naar discussie overzicht

Banken volgens de Bankiers.............

25 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 13 november 2008 14:45
    Helaas weten de heren aan het roer vaak slechts gedeeltelijk waar ze over praten. Het recente verleden wijst dat wel uit.

    CEO's en andere beleidsbepalers moeten zich meer en meer baseren op cijfers van twijfelachtige betrouwbaarheid. De appel is vaak al rot van binnenuit.

    De betrouwbaarheid van interne cijfers is twijfelachtig omdat het steeds moeilijker is om de de waarde van de -steeds gecompliceerdere, weer van andere producten afgeleide - producten die ze verkopen in te schatten. Vaak is er eigenlijk niemand die het helemaal overziet. Daar schuilt het gevaar.

    Het is inderdaad nog niet over, en uitzieken is de enige mogelijkheid. De rotte appels zullen uiteindelijk vanzelf van de boom vallen.

    Tot die tijd kunnen we het beste gewoon geduld hebben, ons niet gek laten maken. Dat is niet zo moeilijk. Ga geen transacties aan die je zelf niet volledig kan doorgronden. Baseer je niet op beloftes maar op harde afspraken. Hanteer het motto: wat de boer niet kent, dat vreet ie niet.
  2. [verwijderd] 13 november 2008 15:58
    Het probleem bij bankiers, en met name de staatsbankiers ING, ABN AMRO, FORTIS, AEGON en SNS, is dat ze zich gedragen als ambtenaren. Ze willen er altijd alleen maar geld bij, zonodig van de belastingbetaler. Aan kostenbesparingen doen ze niet. Zelfs nu ze gedecimeerd zijn en 80% van hun 'innovatieve produkten' onverkoopbare gebakken lucht is, bezuinigen ze nog voor geen cent. Wanneer vallen de eerste ontslagen? Net als bij de rest van het bedrijfsleven als 'de stekker eruit moet' van de relatiemanager van de bank?
  3. [verwijderd] 13 november 2008 16:28
    quote:

    pjotre7 schreef:

    7) De enige oplossing voor deze crisis is dat de financiele wereld "uitziekt", de rotte appels eruit.[/quote]

    Loop ik al 1,5 jaar te vertellen.

    quote:
    9) Een aantal "bedrijfspensioenfondsen" gaan het niet redden wegens insolvabel
    Ik denk dat de overheid dan toch instapt (wellicht Argentinie scenario, nationalisatie van alle pensioenfondsen) want dan breekt echt (op z'n Haags) de Pleuris uit.

    [quote]
    10) Rabobank ziet zichzelf als grote winnaar aan het eind van de crisis.
    Uiteraard waren de aanwezigen De Winnaars.

25 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.