Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Koffiekamer« Terug naar discussie overzicht

Jacques Potuijt - Uitzendkrach

11 Posts
| Omlaag ↓
  1. rdeleeuw 6 november 2008 19:05
    in ieder geval zijn er bij jacques ook opschuivende horizonnen te bespeuren tov zijn lofpredeking van Q2 (eind aug 2008). ik heb toentertijd ook prettig kunnen profiteren van het herstel van randstad, maar denk dat jacques nu ook wat beter de doorlooptijd vna de crisis aan het inschatten is. Kan geen kwaad om eerder in te stappen, zodra ze onder de 11 noteren of zo.
    maar dan is het toch wachten op 2010 - 2012. wat ook geen ramp is.
  2. [verwijderd] 7 november 2008 12:47
    @Pro Trader: weet je wel wat je zegt met "de wereld blijft groeien?" Als er een ding vast staat is dat de wereld NIET blijft groeien. Veel grondstoffen zijn eindig, fossiele brandstoffen zijn eindig, het aantal vierkante meters is eindig. Stel dat de aarde zo doorgroeid als ze doet dan zou er over 720 jaar op elke vierkante meter droog land 1 persoon leven en over 3400 jaar zou de massa van alle mensen bij elkaar gelijk zijn aan de massa van de aarde... Klinkt idioot maar jij beweert dat impliciet... Reeel is dat er ergens een punt is waar fysieke groei niet meer mogelijk is... lastig te bepalen wanneer? Nou valt wel mee.. er is namelijk een grote correlatie tussen ons energie gebruik en de bevolkingsgroei en zelfs het BNP. Laat nou de energie productie sinds 2004 nauwelijks meer groeien? Alle groei sindsdien is kunstmatig door krediet. Die bubbel is gebarsten en men probeert 'm nog een keer op te blazen door nogmaals de rente te verlagen. Ook die bubbel zal barsten en veel sneller dan 4 jaar en dan is er geen instrument meer over om de economie te redden en is het over en uit. De tegen die tijd (max 2 jaar imho) dalende wereld olie productie zal de economie dan definitief een nekslag geven... En denk nou niet dat dat niet kan.. in de geschiedenis zijn talloze beschavingen ten onder gegaan en is al 120x een monetair systeem zoals wij dat hebben in elkaar gestort. Ook die mensen wilden dat heus niet hoor, maar toch gebeurde het.. en wij zijn echt niet slimmer dan zij... dommer zelfs, want wij trekken de aarde ook nog eens leeg om maar te kunnen blijven groeien (zonder groei werkt ons systeem immers niet, dus we zuellen alles doen om te blijven groeien)... Google voor meer info op: bartlett.wmv (is een zeer goede video over groei).. nb. ik geniet er niet van dat het feest voorbij is...
  3. [verwijderd] 8 november 2008 01:45
    HMMM lang verhaal man, de wereld changed man.

    en blijft groeien (waarschijnlijk) waarschijnlijk is een trend en die is weer je friend.

    Ik geef je een voorbeeld van positieve verandering wat ver weg lijkt, maar dit komt en is al. Een MUUR, een muur geeft meerdere functies in de toekomst. tegen kou, tegen warmte in de muur die van glas is voor een deel zit water. In het water zitten algen en vissen. de vissen eten de algen, en de algen maken zuurstof. En wij eten deze vissen weer.

    Laat je niet gek maken, alles komt goed.

    Pro trader
11 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.