Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Aandeel Aegon AEX:AGN.NL, BMG0112X1056

Laatste koers (eur) Verschil Volume
5,466   -0,306   (-5,30%) Dagrange 5,452 - 5,690 6.341.982   Gem. (3M) 5M

ALLIANZ<>AEGON>>overname Ja of Nee??

11 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 5 november 2008 10:49
    Commerzbank neemt Dresdner Bank over voor EUR9,8mrd
    1 september 2008, 8:16 uur | FD.nl/DJ
    AMSTERDAM (FD.nl/DJ)--Allianz SE, de grootste verzekeraar van Europa gemeten naar brutopremies, verkoopt Dresdner Bank aan Commerzbank, de op een na grootste bank van Duitsland, voor euro 9,8 mrd in contanten en aandelen. Dat hebben de partijen zondag bekendgemaakt.

    De transactie vindt plaats in twee stappen en zal niet later dan eind 2009 worden afgerond. Allianz zal na de verkoop de grootste aandeelhouder worden van de gecombineerde bank met een belang van bijna 30%. Daarnaast krijgt de verzekeraar de vermogensbeheerder Cominvest van Commerzbank in handen. Cominvest heeft een waarde van ongeveer euro 700 mln.

    In de eerste stap zal Commerzbank 60,2% van de aandelen Dresdner Bank overnemen. In ruil daarvoor ontvangt Allianz 163,5 mln nieuwe aandelen in Commerzbank, wat overeenkomt met een belang van 18,4% in het toegenomen aandelenkapitaal van Commerzbank. Daarnaast zal Commerzbank een extra euro 2,5 mrd in contanten betalen aan Allianz. Van dit bedrag zal euro 975 mln worden achtergehouden ter dekking van risicovolle investeringen van Dresdner Bank.

    In de tweede stap zal Dresdner Bank worden samengevoegd met Commerzbank en zal Commerzbank het resterende belang van 39,8% van Allianz overnemen.

    Door de overname zullen zo'n 9.000 banen verloren gaan, waarvan zo'n 6.500 in Duitsland en de rest daarbuiten. Bij de beide banken werken in totaal zo'n 67.000 werknemers. De reorganisatiekosten zullen zo'n euro 2,0 mrd bedragen en de kostenbesparingen circa euro 5,0 mrd.

    De overname zal volgens Commerzbank vanaf 2011 een positief effect hebben op de winst per aandeel.

    Commerzbank blijft ook na de overname de nummer twee in Duitsland. Deutsche Bank blijft de grootste bank.

    Allianz kocht Dresdner Bank in 2001 voor circa euro 24 mrd. Het bankonderdeel drukte sinds de overname op de winsten van de verzekeraar. De bank raakte door de kredietcrisis verder in de problemen.
  2. [verwijderd] 6 november 2008 10:38
    Als er totaal geen sprake zou zijn van enig overnamegesprek, zou de cfo toch wel stelliger zijn geweest met een uitspraak als 'wij zijn niet in gesprek' 'overname is uitgesloten' etc?

    Nu zegt hij kennelijk alleen iets technisch correct;''vijandige overname niet mogelijk'.

    Oftewel.....kopen!
  3. la rinconada 6 november 2008 10:46
    'Bos benoemt deze week Aegon-commissarissen'



    DEN HAAG (AFN) - Minister Wouter Bos (Financiën) maakt naar verwachting deze week nog bekend welke commissarissen hij bij Aegon neerzet namens de regering. Dat zei financieel directeur Jos Streppel donderdag in een toelichting op de kwartaalresultaten.

    De staat verwierf eind oktober het recht om twee commissarissen bij Aegon te plaatsen. Aegon ging hiermee akkoord in ruil voor een kapitaalinjectie van 3 miljard euro. Streppel zei dat er "een goede kans" is dat Bos de namen nog deze week onthult. Streppel zei blij te zijn met de keuze van de minister.

    Eerder gingen Lodewijk de Waal en Peter Elverding aan de slag bij ING. De voormalige FNV-voorzitter en de oud-topman van chemieconcern DSM kregen de zetels toebedeeld nadat ING een beroep had gedaan op 10 miljard euro aan staatssteun.

    Verlies

    Aegon heeft in het derde kwartaal een verlies geleden van 329 miljoen euro. Het was al bekend dat Aegon in het rood zou belanden. Eind oktober zei de Haagse verzekeraar een verlies te verwachten van ongeveer 350 miljoen euro.

    Het negatieve resultaat is vooral het gevolg van de koersdalingen op de aandelenmarkten en afboekingen op investeringen. Alleen al op beleggingen in bedrijfsobligaties in de omgevallen Amerikaanse financiële concerns Lehman Brothers en Washington Mutual werden 336 miljoen euro afgeboekt.

    Onrust

    De onrust rondom Aegon heeft het concern de laatste tijd parten gespeeld op de beurs. Na de kapitaalinjectie van Bos zakte het aandeel weg naar 2,87 euro per aandeel, waarmee Aegon toen nog maar 4,5 miljard euro waard was. "Bezorgde klanten hebben ons hierover gebeld. Maar we hebben ze uitgelegd dat een lagere beurskoers Aegon geen geld kost", stelde Streppel.

    Streppel is niet bang dat de historisch lage koers van Aegon een overnameprooi maakt. "Voor een overname zou er toestemming moeten komen van onze commissarissen en de Vereniging Aegon. Ik acht een vijandige overname onmogelijk", aldus de topman.

    Eigen vermogen

    Aan het einde van het derde kwartaal had Aegon een eigen vermogen van 9,4 miljard euro. Daarin is de kapitaalinjectie van Bos nog niet meegenomen. In deze roerige tijden blijft Aegon druk in de weer om de kapitaalbuffers te versterken. Dat doet de onderneming onder meer door portefeuilles met levensverzekeringen te verkopen aan beleggers.

    Deze en andere maatregelen leverden Aegon in het derde kwartaal 729 miljoen euro aan kapitaal op. In het vierde kwartaal moet dat de buffers met nog eens 600 tot 800 miljoen euro stutten. Het exta kapitaal moet ervoor zorgen dat Aegon zijn kredietwaardigheidstatus AA behoudt.

    Aanvankelijk was Aegon van plan om geld vrij te maken om te investeren in groeimarkten, zoals in Centraal en Oost-Europa. ,We gebruiken het geld nu voor onze kapitaalpositie. Als straks het slechte weer voorbij is, wenden we het weer aan voor de groeimarkten", stelde Streppel. Ondanks de economische onrust in sommige Oost-Europese landen vindt de financieel directeur de regio nog steeds zeer geschikt voor uitbreiding.


    Bron: ANP
    Publicatiedatum: donderdag 6 november 2008 10:00:17
    Copyright (c) 2008 - Algemeen Nederlands Persbureau ANP
11 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.