Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
IEX 25 jaar desktop iconMarkt Monitor

Koffiekamer« Terug naar discussie overzicht

Corné van Zeijl - ISM complot

21 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. kolenboer 3 november 2008 12:14
    Natuurlijk worden deze cijfers gemanipuleerd, in de VS doen ze niet anders en ze doen het al jarenlang. Ik kan niet begrijpen dat u dat nog steeds niet snapt of houd u ons ook voor de gek?

    Dan hebben op geen stijl toch nog gelijk: www.geenstijl.nl/mt/archieven/2008/10...

    Hoe vak zijn we de laatste weken al niet voor de gek gehouden?
  2. [verwijderd] 3 november 2008 12:16
    "Overmatig optimisme
    Dit soort theorieën wordt vooral naar voren gebracht door mensen die de ontwikkelingen zelf niet begrijpen. Nee, het is voor je ego veel beter om maar te roepen dat de cijfers gemanipuleerd worden in plaats van toe geven dat je het niet begrijpt."

    Je merkt goed dat Corne bij een F.I. werkt. Overigens alle respect daarvoor. Soms is beter om je intutie te vertrouwen dan zogenaamd koele cijfers!

  3. [verwijderd] 3 november 2008 12:19
    hhmmm, even kijkend naar het grafiekje zie ik dat in het verleden het blauwe lijntje ook een stuk lager was dan de anderen.

    Dan was het toen dus omlaag gemanipuleerd, de honden!!! :)

    Specifieke regio's met belangrijke maar regionale overwogen economische activiteiten in een bepaalde sector worden natuurlijk uitgevlakt door het nationale cijfer en dus is deze gematigder.

    41.5 kan evengoed best te hoog zijn natuurlijk, die analisten kunnen er natuurlijk ook net zo makkelijk naast zitten want anders hadden ze wel een echt beroep of waren ze allang binnen.

    Waarschijnlijk is de range der verwachtingen ook 35 om 45 ofzo.

    Afgelopen donderdag Q3 GDP kwam uit op -0.3% tegen -0.5% verwacht, dat verschil is niet zo schokkend maar de range der verwachtingen van de heren experts van -2.3% tot + 1.2% is natuurlijk belachelijk.

    Hele grote natte vinger en kijken naar de veel grotere issues, huizen markt Amerika en de TED spread bijvoorbeeld, daar begint het herstel mee.

    Dat we cijfers gaan krijgen die een recessie aangeven mag ik toch ondertussen wel hopen, dat werd begin vorig jaar al geroepen en we zouden al kwartalen in een recessie zijn.

    Nou als Boeing geen staking had gehad dan was het Q3 GDP zelfs nogsteeds positief geweest.

    Wanneer komt dat nou eindelijk een keer dan kunnen we eindelijk weer eens gaan kijken naar het moment dat we uit die recessie gaan komen want anders is het daar al te laat voor. (maar dat blijkt misschien pas over 1.5 jaar als alle echte cijfers bekend zijn)
  4. casagrande2407 3 november 2008 12:54
    Hans, ik sluit me bij je aan. Die grafiek laat maar een paar deelindices zijn en vertelt niet het hele verhaal.

    Ik betwijfel overigens of de boel in elkaar zakt als de ISM lager is dan verwacht want dan had dat vorige week op die dramatische cijfers al mogen gebeuren. Of wachten we tot na de renteverlaging wo/do?
  5. [verwijderd] 3 november 2008 13:51
    U snapt niet dat de ISM index het zo goed blijft doen.
    Ik snap niet dat u ons grafiekjes voorschotelt die u niet begrijpt en daar een column omheen maakt.
    Ik zie een ISM van november 2003 tot mei 2008 schommelen tussen pakweg 48 en 60, waarbij inkoopmanagers van enkele afzonderlijke staten vooral in de eerste periode aanmerkelijk positiever zijn.
    Ik heb wel wat vragen: hoeveel weegt elke afzonderlijke staat mee in de totale index, is het tijdstip van ondervraging elke keer hetzelfde en hoe groot is de foutmarge historisch gezien?
    Indien u geen antwoord kunt geven op deze vragen snapt u net als ik de grafiek niet.

  6. forum rang 4 theo1 3 november 2008 14:01
    @kolenboer99: Dat zou een beetje slordig zijn hè, wel het totaalcijfer manipuleren maar dan de regionale cijfers vergeten.

    Raulgol heeft natuurlijk gelijk. Als je niet weet hoe het totaalcijfer zich verhoudt tot de regionale cijfers, is er geen zinnige verbinding te maken en is het heel goed mogelijk dat ze schijnbaar tegenstrijdig gedrag vertonen.
  7. Floralys 3 november 2008 14:02
    quote:

    Hans Heijkers schreef:

    Afgelopen donderdag Q3 GDP kwam uit op -0.3% tegen -0.5% verwacht, dat verschil is niet zo schokkend maar de range der verwachtingen van de heren experts van -2.3% tot + 1.2% is natuurlijk belachelijk.

    Je moet altijd even verder kijken dan je neus lang is bij dit soort cijfers.

    Het GDP viel mee omdat de overheidsuitgaven in dat kwartaal met 5,8% waren gestegen!

    Dat is veelzeggend: de overheid kan het cijfer dus tot op zekere hoogte maken of breken.

  8. forum rang 4 theo1 3 november 2008 14:29
    Vroeger leerde ik op de HTS "meten is weten als je maar weet wat je meet". Aan dat weten wat je meet schort het nogal eens in het beurswereldje. Ongelooflijk af en toe hoe er wordt aangekloot met statistieken en enquêtes en wat voor conclusies daar dan weer uit getrokken worden. Met wetenschap heeft het vaak bitter weinig te maken.
  9. [verwijderd] 3 november 2008 16:53
    quote:

    tuttebollekakkie schreef:

    Lijkt niet dat er iemand onder de indruk is.
    Eigenlijk logisch want het is wat iedereen verwachtte. Slecht nieuws levert geen grote dalingen meer op, goed nieuws zorg dat alles (voor korte duur) uit het dak gaat.

    Wat dat betreft was het vroeger (toen je nog geen drempels had maar alleen kuilen in de weg) een stuk simpeler.

21 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.