Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Koffiekamer« Terug naar discussie overzicht

Frank van Dongen - Bos blijft blij

59 Posts
Pagina: «« 1 2 3 | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 20 oktober 2008 14:53
    Natuurlijk het toezicht op de banken had beter gemoeten; desondanks hadden de banken zelf moeten voorkomen dat ze in de problemen kwamen.
    Je kunt het Bos niet aanrekenen dat ze voor steun bij hem aankloppen. Het is vanzelfsprekend dat Bos dan niet de belangen van aandeelhouders en CEO's (bonussen) in de gaten houdt. Bos moet kijken naar de gewone Nederlander en de economie.
    Mogelijk dat banken nu beter de risico's in de gaten houden (zelfs als ze niet gecontroleerd worden. Ik ben daar niet positief over.
  2. [verwijderd] 20 oktober 2008 14:57
    Beste Frank,

    Ik heb de Internet en Telecomcrash meegemaakt, niet vanuit de financiële stoel, maar werkend in het veld. Toen liepen vele managers/CEOs te klagen over hoe de overheid met Frequentieveilingen het geld uit de sector trokken. Daarbij werden toen door Gerrit Zalm batterijen economische hoogleraren naar de media toe gemobiliseerd (en deels betaald om wat studietjes te schrijven voor Financiën) om te vertellen dat die veilingen economisch juist en verstandig overheidsbeleid waren.

    Je ziet nu de financiële sector in de heupzwaai wordt genomen eenzelfde reactie komen vanuit de mensen die in de sector zelf werken.

    De lessen die ik toen geleerd heb.
    1. Bij Financiën kunnen ze ook rekenen
    2. Als de markt werkelijk boomt komt de overheid uiteindelijk ook zelf geld eruit trekken.

    De overheid moest nog maar kort terug een met "vertrek uit Nederland" dreigende Tilmant verduren, toen er door Bos c.s. een wetje over topsalarissen werd voorgesteld. Tilmant begreep toen al duidelijk niet hoe boterhammen besmeerd worden. Net als velen in de financiële sector het zicht op de inkomensrealiteit een beetje waren kwijtgeraakt. Aandeelhouders zijn echter niet bereid geweest Tilmant over zijn uitglijder publiekelijk te bekritiseren en corrigeren. Waar kon hij immers heen met zijn hoofdkantoortje, naar Londen? Daar zou hij nu de "zoveelste in de rij zijn". Hier is ING veruit de grootste en belangrijkste partij.

    Financiën en Bos hebben hun snater dichtgehouden en halen nu dus definitief en ongenadig hard uit.

    Nergens zo hard als in de 'Haûte Finance'.

    Een verstandige aandeelhouder zou bij de volgende vergadering maar eens kunnen vragen of meneer Tilmant wat sneller gaat opkrassen, wegens gebrekkig oordeelsvermogen. Hij zette zichzelf en zijn bedrijfstop juist als graaier neer. Niemand zat hier namelijk te zeuren over de salarissen en bonussen die zij hun traders in Londen betaalde, of andere werkelijke operationele performers.

    Positie: geen ING, Tilmant's publieke gedrag begin dit jaar was aanleiding om dit aandeel te gaan mijden. Ik had natuurlijk flinke veel lange termijn put-opties moeten kopen ...
    Maar ja, sinds 2001 geen speculant meer.
  3. [verwijderd] 20 oktober 2008 15:13
    Beste Frank,

    Het moet niet gekker worden. Dus Bos is verantwoordelijk voor de ondergang van Fortis, hij was het dus die ABN/Amro voor teveel overnam. Hij was het ook die bankiers gedwòngen heeft onverantwoord te handelen. Nog even en ook Lehman viel dankzij Bos.

    Ik ben blij met een adequaat en snel handelende minister. Van mij hoeft hij daarbij niet te huilen. Lijkt me voor de psychologie van de kijker minder wenselijk.

    Mensen van dit niveau in de top van het bankwezen, hadden ons veel ellende kunnen besparen...

  4. [verwijderd] 20 oktober 2008 15:17
    Selectief geheugen.

    Frapant is dat er zo makkelijk geroepen wordt over anderen dat zij het niet goed doen. Van Dongen gaat optimistich van leer tegen Wouter Bos, of is het opportunisme, en meldt dat hij de regering niet meer vertrouwt.
    Vooral de teloorgang van het aandeel Fortis, of is het de bank Fortis (Met een uitstaand aandelen pakket) laat hem razen en tieren.

    Af en toe wat disclaimers lezen zou de heer van Dongen toch op de risico`s moeten wijzen.

    Frapant, voordat je bij de iex een reactie mag typen, krijg je een uitgebreide disclaimer voorgeschoteld, maar ik betwijfel of hij hem heeft gelezen.

    Zou het van Dongen zijn geweest die enige tijd geleden meldde op de iex dat hij voor een long positie in Fortis ging? Ja dan kan ik me wel voorstellen dat, vooropgesteld dat hij dat was en dat hij niet liegt en dus ook echt een longpositie heeft aangeschaft, die nu dus in is gestort, want toen stond de koers nog ergens rond de zeven euro.

    Och, och, och, het is toch wel makkelijk om dan daar de regering de schuld van te geven. Wouter Bos had van Dongen moeten redden. Meneer de Goeroe heeft mensen geadviseerd, of was het een ander op iex, om vooral een long positie in Fortis te kiezen.

    Disclaimer of niet, vele beleggers trappen nog steeds in zulke losse "adviezen" en gaan ook long in Fortis na zo`n opmerking op iex.

    Misschien is het beter dat er wat minder gehypt wordt op iex door de diverse redacteuren en als ze dan toch hypen, daarna ook eens naar hun eigen aandeel daarin kijken.

    Human interest doet het nog steeds goed op TV. We hebben nu wel eventjes genoeg van die jankende wielrenners die vertellen dat ze het publiek voor hebben gelogen en om een carrière wat glans te geven doping hebben gebruikt in het verleden, misschien is het iets om een ekonoom nu eens niet arrogant te laten vertellen, maar gewoon aan het publiek te laten toevertrouwen dat dit nu één maal is wat je met de economie leert: We gaan met vertrouwen van start, prijzen ons produkt aan en als het aanslaat stijgen de aandelen, kunnen we nog een emissie doen. Slaat het niet aan en dalen de aandelen, nu ja, dan zijn die stomme beleggers hun geld kwijt, maar wij verliezen wat minder, want we spreiden ons belang en beleggen gewoon ook in de concurrent.

    Suus Antigoon

    Die zich heel eventjes van voorspellingen weerhoud.
  5. [verwijderd] 20 oktober 2008 15:30
    08-11-2007 08:48

    'ING dreigt met vertrek hoofdzetel'
    Amsterdam (BETTEN BEURSMEDIA NEWS) - Bank-verzekeraar ING houdt er rekening mee zijn hoofdkantoor naar het buitenland te verplaatsen als het Nederlandse vestigingsklimaat niet verbetert. Dit zegt ING-topman Michel Tilmant in gesprek Het Financieele Dagblad.

    'In theorie kan ING overal in Europa naartoe. Er wordt wel eens voor de grap gezegd dat de thuishaven van een bedrijf is waar belasting wordt betaald. Dat is waar.' De Belgische bestuursvoorzitter noemt het beloningsbeleid, onderwijs, belastingklimaat, de kwaliteit van het toezicht en de dienstverlening van de overheid als punten die verbetering behoeven. 'Ik maak me zorgen. Al deze factoren moeten positief zijn als dit land hoofdkantoren wil binnenhalen of hier houden.' Volgens Tilmant wordt in Nederland onderschat hoeveel hoofdkantoren als die van ING bijdragen aan de economie. 'In de meeste landen weet men dat internationale ondernemingen voor veel werkgelegenheid zorgen. Zowel direct als indirect voor bijvoorbeeld advocaten en adviseurs. Dat besef moet ook hier doordringen.'

  6. kwast-c 20 oktober 2008 15:36
    Hoe bedoelt u FANTASIE in het aandeel,we zijn niet in de EFTELING !!!!dit is realitijd
    en volgens mij is mijnheer van Dongen goed pissig
    Iemand die al 20 jaar broker is,moet ook weten
    dat er altijd weer wat anders opduikt en zeker in de markt van vandaag.
    DUS HOUD HET HOOFD COOL.
    zoals ik het nu zie houd men ing kuntstmatig hoog
    we zien de 7,50 deze week nog wel.
    mvrg Kwast-c
  7. sebpb 20 oktober 2008 15:46
    Bos was een held geweest als hij de overname van ABN-AMRo niet had goedgekeurd. Dan had ie nog met een grijns mogen zeggen, "later zult u me er dankbaar voor zijn".

    Hij was een held geweest als ie, toen DNB en dus financiën zagen dat ICEsave over de limiet van 500 milj. gingen, de rem erop had gezet. Sorry IJslanders 500 miljoen is 500 miljoen klaar uit. Maar nee Jan modaal mocht werdt die extra rente gegunt.

    Maar zie wat nu gebeurd: hij benoemd een ex directeur van NIBC (wat zelf in moeilijk weer kwam) die niet wist wat subprime was neer als hoofd bij Fortis.

    Voor de rest is Bos niet meer dan de marionet van Wellink.
    Tuurlijk, ook deze man heeft niet ingegrepen bij ICEsave, 'te weinig' toezicht gehad op de banken, maar was wel een duidelijk tegenstander van die overname door Fortis.

    Maar het is allemaal als als als als als.

    Frank, kan je mij eens uitleggen wat nou het werkelijke nut is van opties en short selling. Jij bent daar een groot voorstander van maar naar mijn mening ligt daar ook een bron van ellende.
  8. [verwijderd] 20 oktober 2008 16:19
    ik vroeg me af waarom Tilmant zo innemend bleef lachen tijdens de persconferentie. Nu weet ik het. Hij heeft succesvol de perpetual V geplaatst bij het souvereign wealth fund van de nederlandse overheid. Wouter Bos beelde zich in dat hij een superdeal deed, net als Warren Buffet. Echter Buffet zou dit alleen doen tegen (voor hem) betere voorwaarden. Echter Buffet heeft aandeelhouders en Bos heeft makke schapen zonder stemrecht. Bos belegt met geld dat hij nog niet eens geleend heeft. Wat een voorbeeld. Het goede nieuws is dat ING door kan blijven modderen, maar de aandeelhouder is wederom de klos. Onze beloning is dat ING niet naar nul hoeft te worden afgeboekt. Toekomstige winstgevendheid is natuurlijk in elkaar getrapt door deze transactie èn de afzwakkende economie. Financials afblijven. Beleggen in goed gefinancierde "echte" bedrijven leveren komende tijd performance. De beurs is goedkoop nu.
  9. [verwijderd] 20 oktober 2008 17:19
    quote:

    firesale schreef:

    Cees,

    Persoonlijk zou ik de pijlen richten op Nout Wellink. Hij heeft de overname van ABN goedgekeurd en de spaarders bij Icesave genaaid door onder de pet te houden dat die bank al maanden geleden problemen had.

    Wouter Bos kan niet veel anders doen dat de shit van de immer glimlachende Wellink opruimen toch?

    P.s.: Fortis alweer ruim boven de euro!
    Goed zo Frank jij bent eigenlijk de enige die het verschil tussen list en bodrog ziet.

    Waarom werden spaarders bij Icesave genaaid?met een big smile vertelde Nout dat hij in augustus al voldoende info had dat het niet goed zat bij Icesave dat zij onmogelijk de schuldigen van een bankrun in IJsland wilden zijn,daarom werd de burger genaaid.
    Waarom wilden zij geen schuldige zijn?jawel zij wisten toen al van Fortis,ING en straks Aegon en SNS.
    Bankrun op Icesave zou teveel slapende spaarders en beleggers wakker gemaakt hebben,met gevolg bankrun Fortis en ING.
    Kom laat je niet bedotten,deze mensen zijn professionals,ze spelen met ons.
    Ze komen vanzelf aan de beurt de boomerang komt terug,over twee jaar verkiezingen en samen met wat economische teruggang weet de SP wel raad en daad.
    Of we daar blij van moeten worden?
    In ons land laat de burger zich niet schaamteloos naaien.

    mvrgr jo jo
  10. Eddy Raymann 20 oktober 2008 17:50
    Op zich zelf weer een prima stuk van FvD, maar wat mij nou irriteert zijn de mensen, ook "zogenaamde experts" die nu al weken roepen dat ze dit al maanden, of jaren zelfs, zagen aankomen. Ik snap best dat je erkenning wil (of je die verdient interessert me niet zo veel), maar doen al die eigen veren geen pijn ?
  11. [verwijderd] 20 oktober 2008 18:01
    Achteraf weet iedereen het altijd beter.

    Bos heeft maatregelen genomen om het financiële systeem in Nederland overeind te houden. Het belang van de continuïteit van de geld- en kapitaalstromen is wezenlijk voor de reële economie. Niets doen zou rampzalige gevolgen hebben.
    Overigens staat hij niet alleen, zowel in Europees verband als in Amerika is sprake van een gecoördineerde actie.
    Dat daarbij ook fouten worden gemaakt is evident. Dat behoeft evaluatie en zonodig correctie, al dan niet via de rechter.
    Ik ben geen fan van Bos, maar hij heeft wel gedaan wat van hem verwacht mag worden als hoeder van het publieke belang.
    Tevens heeft hij miljarden potjes gecreëerd voor de nabije toekomst die aangewend kunnen worden voor bijvoorbeeld grote infrastructurele projecten als de dijkverhogingen. Dat drukt dan niet onnodig op 's-lands toekomstige begrotingen in tijden dat wellicht sprake is van lage economische groei.
    Want uiteraard werkt dit alles nog wel door in de economie. Maar niets doen zoals in de crisis van de 30-er jaren is ook geen optie. Hoge werkloosheid, armoede, sociale onrust. Tot aan het moment dat een sterk leider opstond om daar een eind aan te maken. Hij kreeg die kans in de gegeven omstandigheden. U zult vast wel eens van hem gehoord hebben. Hij heeft twee wereldoorlogen op zijn naam.

  12. [verwijderd] 20 oktober 2008 19:02
    Beste Frank,

    Hardstikke bedankt voor je steun. Ik roep al maanden dat ONZE minister van financien en zijn hoeder Nout DE grote leugenaars zijn die ONS stelsel om zeep zullen brengen. Wat communistisch Rusland in de 30 er jaren niet lukte en wat Kondratief de kop koste gaat deze generatie economen eindelijk lukken. Ik ben blij met jouw beschouwende visie. Houd vol.

    René van de Werve
  13. [verwijderd] 20 oktober 2008 19:34
    quote:

    RLW schreef:

    Beste Frank,

    Hardstikke bedankt voor je steun. Ik roep al maanden dat ONZE minister van financien en zijn hoeder Nout DE grote leugenaars zijn die ONS stelsel om zeep zullen brengen. Wat communistisch Rusland in de 30 er jaren niet lukte en wat Kondratief de kop koste gaat deze generatie economen eindelijk lukken. Ik ben blij met jouw beschouwende visie. Houd vol.

    René van de Werve
    Zonder deze ingrepen waren geld- en kapitaalstromen tot stilstand gekomen en kort daarna de economie. Eerst volgt de autoindustrie en dan de bouw. De duurdere huizen in 't Gooi zijn weliswaar nog in prijs gestegen maar je kunt je afvragen hoe lang dat stand houdt.

    In de doemscenario's die volgen trekt het gepeupel de dure wijken in om te plunderen, nadat de winkels zijn leeggehaald.
    Dit soort gevolgen worden weggewuifd.
    De vrije markt zijn gang laten gaan is het credo. Zoals in de 30-er jaren? De grote depressie ontstond omdat de FED niet ingreep, toen na de krach enkele grote banken omvielen. In voorgaande crisisjaren was veel liquiditeit in de markt gepompt om de economie te stimuleren. Dat was na de 1e wereldoorlog. Van die situatie is nu geen sprake. Daarom is het nu wel mogelijk in te grijpen. Uiteraard zijn deze maatregelen niet zonder gevolgen. Een recessie is waarschijnlijk. Maar een depressie zoals in de 30-er jaren is een stuk minder waarschijnlijk.
  14. [verwijderd] 20 oktober 2008 21:38
    quote:

    RLW schreef:

    Beste Frank,

    Hardstikke bedankt voor je steun. Ik roep al maanden dat ONZE minister van financien en zijn hoeder Nout DE grote leugenaars zijn die ONS stelsel om zeep zullen brengen. Wat communistisch Rusland in de 30 er jaren niet lukte en wat Kondratief de kop koste gaat deze generatie economen eindelijk lukken. Ik ben blij met jouw beschouwende visie. Houd vol.

    René van de Werve
    Zeg slimboon, komt dit ook van jouw hand? Je rijdt zeker in een taxi rond?

    2008-10-20 16:58:00
    Nu de ene rijkaard na de andere zijn belangen lijkt af te bouwen is het ook voor ons tijd nog eens kritisch naar de index te kijken. ING kreeg er 10 miljard bij waar bij Fortis in eerste instantie maar 4,5 miljard nodig was terwijl RABO volhoud geen LET OP geen versterking van het eigen vermogen nodig heeft. Iemand zit er hier te slapen beste mensen. Als DE ....Nederlandse Bank DE Hoofd Econoom van EN de ROPARCO en dus haar moeder RABOBANK als directeur benoemd dan gaan bij mij een aantal metertjes op tilt. Het gaat goed met Nederland lijkt men te zeggen maar een aantal top economen wil niet meer in de directie van banken zitten uit frees voor naamsverlies zeer binnen kort. Krijgen we dan toch nog 1x een uitschudder tot onder de 200?? Het zou mij inmiddels niet meer verbazen. Vandaag hebben we al eerder gezien dus morgen kunnen we goed voorspellen. In de opening flink omhoog en pas dan keihard .......... Gelooft U het allemaal nog? De overheid zegt we gaan OMHOOOOOOOOOOGGGGGGGGHHHHHHH!!!!!!!!
  15. [verwijderd] 20 oktober 2008 21:46
    quote:

    John Cleese schreef:

    [quote=RLW]
    Beste Frank,

    Hardstikke bedankt voor je steun. Ik roep al maanden dat ONZE minister van financien en zijn hoeder Nout DE grote leugenaars zijn die ONS stelsel om zeep zullen brengen. Wat communistisch Rusland in de 30 er jaren niet lukte en wat Kondratief de kop koste gaat deze generatie economen eindelijk lukken. Ik ben blij met jouw beschouwende visie. Houd vol.

    René van de Werve
    [/quote]
    Zeg slimboon, komt dit ook van jouw hand? Je rijdt zeker in een taxi rond?

    2008-10-20 16:58:00
    Nu de ene rijkaard na de andere zijn belangen lijkt af te bouwen is het ook voor ons tijd nog eens kritisch naar de index te kijken. ING kreeg er 10 miljard bij waar bij Fortis in eerste instantie maar 4,5 miljard nodig was terwijl RABO volhoud geen LET OP geen versterking van het eigen vermogen nodig heeft. Iemand zit er hier te slapen beste mensen. Als DE ....Nederlandse Bank DE Hoofd Econoom van EN de ROPARCO en dus haar moeder RABOBANK als directeur benoemd dan gaan bij mij een aantal metertjes op tilt. Het gaat goed met Nederland lijkt men te zeggen maar een aantal top economen wil niet meer in de directie van banken zitten uit frees voor naamsverlies zeer binnen kort. Krijgen we dan toch nog 1x een uitschudder tot onder de 200?? Het zou mij inmiddels niet meer verbazen. Vandaag hebben we al eerder gezien dus morgen kunnen we goed voorspellen. In de opening flink omhoog en pas dan keihard .......... Gelooft U het allemaal nog? De overheid zegt we gaan OMHOOOOOOOOOOGGGGGGGGHHHHHHH!!!!!!!!

    RLW na mij ook al een beurt.
    Of een hekel aan van Dongen.
    Of zit verschrikelijk scheef.
    Kan natuurlijk ook beide.
    Verzoek je toch wat matiging en deze draadjes van je onzin te verschonen.

    mvrgr jo jo
59 Posts
Pagina: «« 1 2 3 | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.