Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Koffiekamer« Terug naar discussie overzicht

Jacques Potuijt - Door de bank genomen

27 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 10 oktober 2008 15:22
    De wijze van handelen van de BENELUX overheden en FORTIS heeft het vertrouwen in de aandelenhandel wereldwijd ten gronde gericht.Er had een volledig plan op tafel moeten worden gelegd, ook een oplossing voor zittende aandeelhouders had er moeten zijn!!

    Daarom is het mooi dat alles keihard onderuit klapt.
  2. forum rang 5 theo1 10 oktober 2008 17:10
    Wat dhr. Potuijt een beetje vergeet is dat alles uiteindelijk staat en valt met de integriteit van de mensen die het moeten doen. In een coöperatie is dat niet vanzelfsprekend beter. Eerder zijn er daar meer mogelijkheden om ongemerkt één en ander aan de strijkstok te laten hangen. De rabobank doet het natuurlijk ook goed omdat ze concurreren met commerciële banken. Als alle banken geen winstoogmerk hebben, dan valt de concurrentie weg en zit je voor je het weet weer tegen torenhoge kosten aan te kijken. Die worden dan niet gebruikt om dividend te betalen, maar voor mooie kantoren, overdreven veel personeel, hoge bonussen (waarom zou dat bij een coöperatie opeens niet bestaan) en algemene inefficiëntie. Een paar coöperaties is goed, maar het moet zeker niet het dominante model zijn.
  3. [verwijderd] 10 oktober 2008 18:18
    goede argumenten maar een coop is ook niet alles.
    de beloningen van de top zijn ook bij de Rabobank fors ten koste? van de leden. Geen lagere hypotheekrente en geen hogere spaarrente dan de concurrentie.
    Zelf ben ik ruim 25 jaar lid, een kostenloze verplichting, geweest en het enigste aaandeel in de winst waren een paar kaartjes voor een voorstelling die de bank in zijn alwetenheid voor het "volk" had geselecteerd.
  4. [verwijderd] 10 oktober 2008 18:24
    Rake teksten en volkomen mee eens. Gelukkig had ik de vooruitziende blik om nog net op tijd te ontsnappen bij Go-Capital en (voor de staatsgreep) bij ABNAMRO. De gelden vd laatste overgeheveld naar Rabo. Zag het nooit zo zitten bij die Boerenleenbank, maar het was een warm bad. Bijna direct gebeld door de accountmanager die grotere klanten beheert en prima begeleiding. Een verzuchting tov de omhooggevallen Preferred Bankers van ABN AMRO, die geen behoefte hadden aan kennismaken en assistentes van assistentes de telefoon lieten beantwoorden. Gruwel. Was er ca.40 jaar klant en met een zeer behoorlijk saldo. Weet alleen hoe lullo Preferred Banker heet. Nooit gezien dus. Ook de beleggings "specialisten" van De Bank waren van een bedroevend niveau. Zeldzaam slechte adviezen. Overigens bij Fortis zaten slimmere mensen. Opmerkelijk is dat, nadat ik de rekeningen had leeggehaald (kostte flink wat rente) er geen hond van De Bank de moeite heeft genomen eens te bellen.
    In algemene zin is inmiddels duidelijk geworden wat al duidelijk was: banken verrijkten zich zeer onbehoorlijk. Je wordt toch, zelfs als rechts denkend mens, flabbergasted dat malloten in de VS PER JAAR met tegen de 200 miljoen dollar naar huis gingen. Je reinste waanzin.
    Ik heb besmuikte bewondering voor Kiervel en zijn Barings compaan, die wel de ins-and outs van krankjorem derivaten doorzag en ze zelfs konden manupileren. Doordat geen hond de materie snapte hebben ze lang hun gang kunnen gaan. Te lang, want ook zij hadden het "greed" virus.
    Maar goed, nu zijn alle ogen gericht op de financiële sector. Neem van mij aan dat soortgelijke exorbitante verrijkingen plaatsvinden in de advocatuur, accountancy, merchant/investment banking. Vrije marktwerking in deze sectoren zorgt voor excessen. Al decennia zijn de grotere advocaten en accountancy bedrijven gerenommeerd om het zg "schrijven met een of twee vork(en)". Wonderlijk dat daar zelden tegen geageerd wordt. Zelfs de meest lullige advocaat meent dat hij 300 euro per uur kan kosten.
  5. [verwijderd] 10 oktober 2008 18:44
    quote:

    Casbeheer schreef:

    Lehman´s CDO´s worden geveild vandaag . Portfolio is nog 10% waard van de boekwaarde . Dat is niet echt goed nieuws voor de banken .
    Heb je gelijk een van de redenen waarom het deze week uitverkoop is.

    Ook weten we waarom lehmann niet gered werd door de US,grootste blaren zijn buiten de US grens.

    Nu kijken wie er allemaal blaren hebben.
    Mogen ze van mij lekker op zitten.

    mvrgr jo jo
  6. [verwijderd] 11 oktober 2008 09:55
    De tijd is nu aangebroken om dit kabinet ,o.a. Bos,zo snel mogelijk de laan uit te sturen.
    Geen overzicht meer ,nationaliseren, terug naar af.
    Mensen die naar buitenlandse banken gaan ,oké, zijn ZELF verantwoordelijk voor hun geld en nu beslist niet de Rabo of andere goede banken,dus Bos wij zijn de klos,ook nog eens 20 milj.weggeven wat geen nut heeft.
    U begrijpt nu waarom het nu zo rommelt aan alle kanten??
  7. [verwijderd] 11 oktober 2008 09:58
    quote:

    pellegrino schreef:

    De tijd is nu aangebroken om dit kabinet ,o.a. Bos,zo snel mogelijk de laan uit te sturen.
    Geen overzicht meer ,nationaliseren, terug naar af.
    Mensen die naar buitenlandse banken gaan ,oké, zijn ZELF verantwoordelijk voor hun geld en nu beslist niet de Rabo of andere goede banken,dus Bos wij zijn de klos,ook nog eens 20 milj.weggeven wat geen nut heeft.
    U begrijpt nu waarom het nu zo rommelt aan alle kanten??
    De VVD moet weer terugkomen.
27 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.