Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Koffiekamer« Terug naar discussie overzicht

Frank van Dongen - Bankoverval

15 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 10 oktober 2008 12:41
    Nu elke rationaliteit verloren gaat en we de financiele situatie van banken toetsen aan de de overvalratio, stel ik voor als de Russen, maar dan drastischer. We gooien de hele boel plat, gaan massaal met winterslaap en in april worden we wakker. De kikkers kwaken, het is lente en de AEX staat weer gewoon op 550, de olieprijs is weer $25, tegen die tijd meer dan genoeg voorraden. Om de SNS maar een te citren "zo simpel kan het ook"
  2. [verwijderd] 10 oktober 2008 12:42
    "Alles wat garantie nodig heeft, dus ook de depositogarantieregeling, kan klaarblijkelijk stuk. Anders hoef je immers niks te garanderen, want dan is het zonder garantie ook goed."

    Het gaat hier volgens mij om 'vertrouwen'. Door de garantiestelling wordt een signaal afgegeven dat het om betrouwbare instellingen gaat. Dit legt een fundament onder het vertrouwen.

    Dat heb ik toch liever dan dat ik de 'bank meneer' moet vertrouwen op zijn blauwe ogen....
  3. [verwijderd] 10 oktober 2008 12:48
    Het wanbeleid is het begin van de ellende:

    Crisis of niet, de verzekeringstak van het Belgische deel van Fortis organiseert een feestje in het duurste hotel van Monaco. Vijftig genodigden mogen op kosten van Fortis een nachtje slapen in het Hôtel de Paris en eten in het driesterrenrestaurant Louis XV dat bij het hotel hoort.

    Dat meldde vrijdag de Belgische krant De Morgen.

    Hôtel de Paris beschikt over de grootste wijnkelder ter wereld, met zo'n 250.000 flessen veelal zeer dure wijnen. De kosten voor Fortis Insurance bedragen een slordige 150.000 euro. Het uitstapje is bedoeld voor externe verzekeringstussenpersonen. De verzekeraar werd afgelopen weekeinde genationaliseerd en vrijwel direct doorverkocht aan het Franse BNP Paribas.
  4. R-KNOW 10 oktober 2008 12:49
    De S&P500 zit tegen de lows van 2003 zoals je op de grafiek ziet. Maar soms is het beter om nog wat verder de historie in te duiken. Vanaf de jaren 80 zie je bij bijna alle indexen een flinke stijging bij de aandelen. Dit komt vooral door het lage rente beleid van de centrale banken, waardoor de kredietbubbel is ontstaan. Die loopt nu dus leeg. Ik vrees dat het nog niet gedaan is met de dalingen en dat de bodem voor de S&P500 bij de 300 of 400 punten ligt. Dus nog een daling van circa 50% in het verschiet :-(
  5. Erik.S 10 oktober 2008 12:51
    met Cees eens, depositogarantie stelsel is een onderling garantiestelsel van de banken.Ik was het weer ven vergeten, het is zo'n tijd geleden dta het moest leren in de bankopleiding
    zie europese opdeze pagina van de DNB richtlijn.
    www.dnb.nl/openboek/extern/id/nl/all/...

    In feite betekent het dat de spaarders preferente crediteuren zijn.

    Laten we nu maar hopen dat het geldstelsel overeind blijft, ik kan de afboekingen niet meer overzien. Mijn I own You's heten ECU, maar hoever zijn we nu nog weg van een hervorming van het geldstelsel, de schulden die mijn ECU's dekken smelten als sneeuw voor de zon weg.
    Gedl is een blijft een schuldbekentenis en de schuldenaren, vallen bij bosjes om.

    Goud of kon olie thats' the question.

    Vandaag op de beurs liquidatie van de Lehman derivaten (geschat op 400 mrd)
  6. [verwijderd] 10 oktober 2008 22:46
    "Zo betalen de banken dus mee aan de ondergang van anderen en daarmee mogelijk ook aan de eigen ondergang."

    Ja klopt. Zoiets bestaat al vrij lang, en wordt ook wel eens een verzekering genoemd. Dat is toch logisch? Ik begrijp de aanklacht hiertegen niet goed.

    Net zo min als ik de verongelijkte beleggers begrijp. Het was erop of eronder voor Fortis, er was een bankrun gaande.
    Als goed belegger bestudeer je dan eerst de geschiedenisboekjes, en verbaas je je erover hoevaak zo'n run niet goed afloopt, ondanks groots ingrijpen van autoriteiten.
    Het wordt nu voorgesteld alsof Bos Fortis zou hebben voorgesteld als een risicoloze belegging. Niets is minder waar, hij heeft het voorgesteld als een bank die weer solide was, in de zin van dat de gelden die erop waren geparkeerd veilig waren. Dat de aandelen nog in serieus gevaar waren en afhankelijk waren of de bankrun kon worden gestopt, was nu eenmaal zo. Hij had moeilijk kunnen zeggen dat het voor spaarders veilig was, maar voor beleggers niet. Dat had het vertrouwen niet hersteld. Gegokt en verloren, zowel aan de kant van de beleggers als van Bos. Wat ik ook niet begrijp: niet alleen de aandeelhouders, maar óók Bos, én de belastingbetaler hebben beide op dit moment verloren. In de toekomst komt er misschien geld uit, maar er is een reeële mogelijkheid dat het uiteindelijk geld kóst. U, mij, ons allemaal. De aandeelhouders willen nu misschien meedelen in de eventuele toekomstige winst, maar ik vind dat om daaraan mee te doen zij ook moeten delen in eventuele verliezen die in de toekomst zich voordoen. Immers, als de bank kapot was gegaan hadden ze met compleet lege handen gestaan.

    Als de beleggers die er na die mededeling in zijn gestapt beter hun huiswerk hadden gedaan, hadden ze zich dat risico gerealiseerd. Maar in plaats daarvan halen deze lieden de pek en veren tevoorschijn. Mijns inziens niet terecht.
  7. [verwijderd] 11 oktober 2008 17:21
    Breninderdaad volledifg tegen het , op welke wijze dan ook..ondersteunen met belastinggeld van de financiele wereld zijnde het financiele systreem..

    IK zie, elke interventie als gewoon het openrukken van een voorheen stinkende wond..

    IK hoop dat deze akties

    (ja maar jullie hebben de verkeerde werkelijkheid aangegeven, daarmede vervallen alle toezeggingen.....)

    op welke wijze dan ook terug gedraaid gaan worden..

    Murc
  8. [verwijderd] 12 oktober 2008 17:05
    zal wat betreft volkswagen wat meer voorzichtigheid tonen sinds er enkele rare spelletjes gespeeld worden door onder ander porche zelf, heeft te maken met preferente en gewone aandelen en er is maar één partij die uitmaakt welke kant het opgaat. Geloof je me niet kijk dan effe naar de dag dat alle short eruit gejaagd werd en vw naar 430+ ging en weer terug zakte naar 280 op een dag lekker handelen jongens en GOED advies meneer van dongen
15 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.