Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Koffiekamer« Terug naar discussie overzicht

DNB helpt Nederlandse Icesave-spaarders

112 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 8 oktober 2008 10:34
    quote:

    johnnyr82 schreef:

    Zelfde bij mij, gisterochtend vóór 14:00uur verwerkt, dus 0,- op de icesave rekening maa rnog niet binnen. Wat is de normale snelheid?
    Op de Icesave-site stond dat opnames "de volgende werkdag" op de tegenrekening bijgeschreven werden. Wat betreft de Postbank zou het dus nog kunnen. Betalingen vanaf andere banken komen vaak in de loop van de dag binnen.
  2. [verwijderd] 8 oktober 2008 10:43
    Mijn overboeking van maandagavond laat is nu ook nog niet binnen. En hetzelfde als andere mensen, emailbevestiging van de overboeking en 0,- op IceSAVE rekening...ik denk dat het of boven het water hangt tussen Ijsland en Nederland of en dat is mijn grote angst nog in Ijsland ligt te bevriezen...

    Leuk en aardig dat de DNB het garandeert maar daar hebben we nu niets aan op moment. DNB begint ook op Icesave te lijken...onbereikbare website...beetje serverpark trekt dat toch wel...het is geen download site...alleen tekst en wat plaatjes...Tip voor volgend jaar, "uitbreiding serverpark"

    Ps. Rabobank
  3. puts in de zomer 8 oktober 2008 10:48
    Ik heb altijd geleerd van mn pa: zorg dat je wat spaart dan heb je geen stress.

    Ben erg blij dat ik niet naar hem heb geluisterd.

    Niet gedacht dat je ooit ook stress zou kunnen hebben als je braaf aan t sparen bent geweest.

    oprecht sterkte gewenst.
    te bizar voor woorden dit....

  4. welshterrier 5 8 oktober 2008 10:59
    quote:

    Martijno2000 schreef:

    Mijn overboeking van maandagavond laat is nu ook nog niet binnen. En hetzelfde als andere mensen, emailbevestiging van de overboeking en 0,- op IceSAVE rekening...ik denk dat het of boven het water hangt tussen Ijsland en Nederland of en dat is mijn grote angst nog in Ijsland ligt te bevriezen...

    Leuk en aardig dat de DNB het garandeert maar daar hebben we nu niets aan op moment. DNB begint ook op Icesave te lijken...onbereikbare website...beetje serverpark trekt dat toch wel...het is geen download site...alleen tekst en wat plaatjes...Tip voor volgend jaar, "uitbreiding serverpark"

    heeft mij ruim 3 kwartier gekost om een email naar de dnb de sturen, geduld dus

    Ps. Rabobank
  5. [verwijderd] 8 oktober 2008 11:26
    Grote zorgen bij spaardersWeggehaalde Icesave-gelden nog niet op rekening

    AMSTERDAM - Ook Icesave-spaarders die wél op tijd hun geld wisten weg te halen bij de internetbank, verkeren in grote onzekerheid. Het overgeboekte geld staat namelijk nog steeds niet op hun rekening.

    www.telegraaf.nl/dft/2139542/__Weggeh...
  6. [verwijderd] 8 oktober 2008 11:41
    2e UPDATE: Icesave blokkeert Nederlandse spaartegoeden


    (Update van eerder gepubliceerd bericht 'Icesave blokkeert Nederlandse spaartegoeden' om extra informatie toe te voegen.)

    Door Marijn Wellink en Anna Marij van der Meulen

    Van DOW JONES NIEUWSDIENST



    AMSTERDAM (Dow Jones)--Nederlandse klanten van Icesave kunnen geen geld meer opnemen via de website. Dat zegt een woordvoerder van de internetspaarbank van de IJslandse bank Landsbanki woensdag tegenover Dow Jones Nieuwsdienst.

    De zegsman stelt dat klanten verzocht worden contact op te nemen met De Nederlandsche Bank (DNB).

    Op de website heeft Icesave in plaats van een inlogscherm een dinsdagavond uitgegeven persbericht van DNB geplaatst.

    De centrale bank meldde dat het IJsland om opheldering heeft gevraagd over Icesave.

    DNB stelt dat er "onduidelijkheden zijn ontstaan", nadat de IJslandse overheid maandagavond de volledige controle over Landsbanki overnam.

    DNB wil overleggen over de dekking op de spaartegoeden van Nederlandse rekeninghouders bij Icesave. Want mocht Landsbanki failliet gaan, dan zijn zowel de IJslandse als Nederlandse depositogarantiestelsels van toepassing op de rekeningtegoeden bij Icesave, zo stelt DNB.

    Dit betekent dat het besluit van het Ministerie van Financien om de tegoeden van rekeninghouders in Nederland voor een periode van een jaar te verhogen tot EUR100.000 per persoon per bank, niet geheel opgaat voor rekeninghouders van Icesave.

    Dinsdag sloot Icesave al haar Britse loketten. Icesave biedt op de Nederlandse markt een rente van 5,25% en heeft in Nederland meer dan 100.000 klanten.

    Overigens meldt een bron bekend met de situatie dat er sinds maandagmiddag geen transacties meer hebben plaatsgevonden. Daarnaast zitten alle medewerkers van Landsbanki Nederland thuis omdat er geen activiteiten meer plaatsvinden.

    De website van het Nationaal Incasso Bureau (NIB) is momenteel overbelast door de "enorme belangstelling naar aanleiding van de Icesave berichtgeving". Volgens verschillende media heeft een aantal spaarders via het NIB beslag laten leggen op de tegoeden van Icesave Nederland. De website van DNB is slecht bereikbaar.




    Door Marijn Wellink en Anna Marij van der Meulen; Dow Jones Nieuwsdienst; +31-20-5715 201, marijn.wellink@dowjones.com



    (END) Dow Jones Newswires

    October 08, 2008 04:35 ET (08:35 GMT)

    Copyright (c) 2008 Dow Jones & Company, Inc.

    SINDS MAANDAGMIDDAG HEBBEN GEEN TRANSACTIES PLAATSGEVONDEN! Velen zijn dus te laat, waaronder ik zelf ook.

  7. [verwijderd] 8 oktober 2008 12:10
    quote:

    AngTalunin schreef:

    [quote=bp5ah]
    teletekst.nos.nl/?107-01
    [/quote]

    120.000 nederlanders? Ik dacht dat het er max 75 waren?
    [/quote]

    Telegraaf kwam vanochtend ook met het getal 120.000, zal wel kloppen. Die 1,6 miljard heeft IJsland niet eens, dus verwacht niet al te veel van hun garantiefonds.

    Zelf zit ik ook nog te wachten op mijn geld. Vrijdagavond heb ik een bedrag naar mijn Postbank tegenrekening geboekt, dit is maandag binnengekomen. Gisteren heb ik voor 14:00 uur de rest (het grootste gedeelte) teruggeboekt, heb daar zoals zovelen hier wel een bevestiging van en op mijn IceSave account was het bedrag al wel afgeschreven.

    Alleen dat bericht dat 'een bron bekend met de situatie' verklaard dat er sinds maandagmiddag niets meer gebeurd baart mij grote zorgen. Heb niet zo veel zin om straks bij de heren Wellink en Bos aan te moeten kloppen.

    Is er niemand hier die bekend is met internationale transacties, die kan vertellen hoe zoiets werkt? Als het nu direct uit IJsland is weggesluisd op het moment dat ik het heb overgeboekt (en er nota bene de melding in beeld verscheen dat de transactie succesvol voltooid was) is er niet zo veel aan de hand, dan moet het gewoon bijgeschreven worden. Ben alleen een beetje bang dat het geld het koude eiland nooit verlaten heeft.

    Wat een ironie overigens, IceSave bevriest rekeningen.

    [quote=John Cleese]
    [quote=tangox]
    Ben benieuwd of Bos deze belastingbetalers en spaarders bijspringt met de 1e 20k.
    [/quote]
    Als je persé voor ogenschijnlijk meer rente zaken wil doen met een buitenlandse bank, moet je nu je mond houden. Zit dat lekker, die blaren?
    Heerlijk, zuur leedvermaak. Volgens mij willen we allemaal gewoon geld verdienen, dan is het opzoeken van de hoogste rente niet meer dan vanzelfsprekend. Bovendien, dat geld dat je op een Nederlandse bank hebt staan zit ook gewoon in het buitenland, als het er nog is.
  8. [verwijderd] 8 oktober 2008 12:19
    quote:

    John Cleese schreef:

    [quote=tangox]
    Ben benieuwd of Bos deze belastingbetalers en spaarders bijspringt met de 1e 20k.
    [/quote]
    Als je persé voor ogenschijnlijk meer rente zaken wil doen met een buitenlandse bank, moet je nu je mond houden. Zit dat lekker, die blaren?
    Ik vind het een beetje flauw om nog te spreken van verkeerde keuzes maken en dan maar op de blaren zitten. Dit is echt anders. Het is juist die schaamte voor de verkeerde keus die mensen doet besluiten hun verlies te nemen en verder niets te doen. Volgende keer beter....!!?? Wat een onzin. Er is hier sprake van crimineel gedrag en we hoeven dus ook geen genoegen te nemen met onze eigen schaamte. Er moet worden opgetreden. De Amerikaanse stelling dat we eerst de problemen moeten oplossen en DAARNA de schuldigen moeten straffen ben ik niet voor. Het wordt echt hoog tijd dat er mensen worden opgepakt en rekeningen van bestuurders/managers worden bevroren en hun paspoort wordt ingenomen. De spelletjes en leugentjes moeten maar eens afgelopen zijn. Met de billen bloot, voordat er echte volkswoede uitbreekt. Dit is nadrukkelijk GEEN oproep daartoe, begin maar met pasporten inleveren.
  9. [verwijderd] 8 oktober 2008 12:22
    quote:

    Mark9712 schreef:

    Volgens mij willen we allemaal gewoon geld verdienen, dan is het opzoeken van de hoogste rente niet meer dan vanzelfsprekend.
    Hoogste rendement geeft hoogste risico. Is al eeuwen zo en heeft geen fluit met leedvermaak te maken. Gewoon niet zielig doen als die $-tekens in je ogen verkeerd uitpakken.
  10. [verwijderd] 8 oktober 2008 12:25
    Geen transacties Icesave sinds maandagmiddag
    cesave heeft sinds maandagmiddag geen overboekingen meer verwerkt, zo meldt een woordvoerder. De status van moederbedrijf Landsbanki is onbekend.

    Nederlandse spaarders die vanaf maandagmiddag hun tegoeden hebben willen opnemen, zijn daar niet in geslaagd. Volgens een woordvoerder heeft Icesave sinds maandagmiddag geen transactie meer verwerkt.

    Onduidelijk is wat er gebeurt als klanten wel een mail met een bevestiging van de overboeking naar een tegenrekening hebben gekregen.

    Icesave raadt mensen op dit moment aan zich tot De Nederlandsche Bank te wenden. Aan die oproep wordt massaal gehoor gegeven. De website was woensdagochtend tijdelijk niet beschikbaar vanwege de vele bezoeken, zo meldt de woordvoerder van De Nederlandsche Bank.

    www.z24.nl/z24geld/artikel_33916.z24
  11. [verwijderd] 8 oktober 2008 12:39
    quote:

    John Cleese schreef:

    Hoogste rendement geeft hoogste risico. Is al eeuwen zo en heeft geen fluit met leedvermaak te maken. Gewoon niet zielig doen als die $-tekens in je ogen verkeerd uitpakken.
    Wie doet er nu zielig? Je kan hier toch wel vragen stellen? Bovendien heb ik ook heel bewust het risico genomen, ik accepteer dat er nu problemen zijn ontstaan. Maar dat neemt natuurlijk niet weg dat ik wel gewoon mijn geld terug wil.
112 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.