Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Koffiekamer« Terug naar discussie overzicht

Frank van Dongen - Thank God it's Monday

59 Posts
Pagina: «« 1 2 3 | Laatste | Omlaag ↓
  1. Mighty Duck 6 oktober 2008 00:30
    Kijk even op www.standaard.be.

    "Het beursgenoteerde Fortis is tot nader order een schelp geworden met daarin aandelen BNP Paribas en een onbekend bedrag aan cash en aan verplichtingen. Uiteindelijk moet het batig saldo aan de Fortis aandeelhouder worden uitgekeerd en zijn de dagen van het beursgenoteerde Fortis geteld. "

    Is er een batig saldo? Beurswaarde naar 0 en een heel klien beetje morgen?
  2. [verwijderd] 6 oktober 2008 00:36
    OUD!!

    dit moet je hebben, hier staan wel de getallen in als je die kan geloven.
    Op basis hiervan heb ik mijn berekeningen gemaakt.

    BNP Paribas neemt Fortis Bank over

    ReageerMailShare / Save Bent u nog niet geregistreerd? Registreer nu!
    Bent u uw wachtwoord vergeten? Klik hier.
    Aanmelden
    Onvoldoende rechten
    Gebruiker niet gevonden
    E-mail of login: Foutief wachtwoord
    Wachtwoord: Wachtwoord onthouden ?
    Aanmelden
    gelieve uw naam in te vullen
    Uw naam *
    Geldige email invullen
    Uw email *
    Gelieve een reactie te geven
    Uw boodschap
    Geldige email invullen
    Email ontvanger*
    Spam protection: * Gelieve de som in te vullen
    is de som van 2 + 9
    Verzend COMMENTAAR: Fin de régimeBNP Paribas zendt open brief naar …BNP Paribas terug van nooit weggew…Bois Sauvage verkoopt grootste dee…BNP Paribas neemt de essentie van de Belgische activiteiten van Fortis en Fortis Bank Luxemburg over. Dat zijn de Belgische overheid en BNP Paribas vanavond overeen gekomen. België wordt door de operatie op termijn de grootste aandeelhouder van de Franse groep.
    (tijd) - De federale regering behoudt een blokkeringsminderheid van 25 procent in Fortis Bank België. Het Groothertogdom Luxemburg zou 33 procent behouden in de lokale Fortis-dochter.

    De Belgische operatie verloopt in twee stappen. Eerst neemt de overheid 51 procent van Fortis Holding in Fortis Bank over. De bank wordt dus volledig genationaliseerd. Het overnamebedrag voor de extra 51 procent zou rond de 5 miljard euro schommelen. In een tweede fase verkoopt de Belgische overheid 75 procent in Fortis Bank België aan de Franse groep voor 8,25 miljard euro.

    BNP Paribas neemt op die manier eveneens de bankactiviteiten in Turkije (ex-Disbank) en de bankactiviteiten in Polen over. De Franse groep neemt ook de Belgische verzekeringsactiviteiten (Fortis Insurance Belgium) over voor 5,5 miljard euro in cash. BNP Paribas is niet bekend als verzekeraar, maar de verzekeringsdochter van de groep realiseerde vorig jaar een omzet van 18 miljard euro.

    Grootste aandeelhouder
    BNP Paribas betaalt de aankoop van 75 procent in Fortis Bank België in aandelen. België, dat dan de enige aandeelhouder is, zou na afloop een belang van 11,7procent krijgen in de Franse bankgroep krijgen en Luxemburg ongeveer 1,4 procent.

    Ons land wordt op die manier zelfs de grootste aandeelhouder van BNP Paribas. Totnutoe is AXA de grootste aandeelhouder met een belang van 5,93 procent. Op basis van de beurskoers van de Franse bankgroep, is het belang van de Belgische overheid 7,6 miljard euro waard. België krijgt twee zitjes in de raad van bestuur van BNP Paribas.

    Rest
    Er blijft in Fortis Holding het volgende over: Fortis Insurance International, de opbrengst van de verkoop van de Nederlandse activiteiten, de opbrengst van de verkoop van Fortis Insurance Belgium en de opbrengst van de verkoop van het belang van 51 procent in Fortis Bank België.

    'Er blijven activiteiten onder Fortis over. De regering heeft ervoor gezorgd dat de belangen van de kleine aandeelhouders worden gerespecteerd', verklaarde premier Yves Leterme (CD&V) op een persconferentie. Minister van Financiën Didier Reynders verklaarde dat de aandeelhoudes van Fortis 'kunnen genieten van toekomstige dividenden'. Leterme benadrukte ook dat hij bewust voor een buitenlandse partner gekozen heeft met een beperkte aanwezigheid in België, 'zodat de werkgelegenheid verzekerd is'.

    De handel in het aandeel Fortis zal maandag wellicht worden opgeschort op Euronext Brussel.

    Mini 'Bad bank'
    Onder Fortis Holding zal ook nog een belang van 66 procent zitten in een nieuw vehikel, waarin de probleemkredieten van Fortis Bank België ter hoogte van 10,4 miljard euro zijn ondergebracht. De overheid krijgt 24 procent van het vehikel in handen en BNP Paribas 10 procent.

    Open brief
    In een open brief van BNP Paribas die de redactie al kon inkijken, zegt de Franse groep dat 'het onafhankelijk netwerk' van Fortis en de medewerkers van de groep deel zullen uitmaken van 'één van de meest solide banken van Europa. BNP Paribas benadruk in de brief ook haar 'respect voor de verscheidenheid van de culturen'.

    Op de persconferentie op de Wetstraat 16 viel ook te horen dat de naam Fortis, althans voorlopig, behouden blijft.

    PBL/MS/PS/JL
  3. [verwijderd] 6 oktober 2008 00:41
    naja, ik denk dat ik er niet ver naast zit en mogelijk zelfs te laag, dat zou erg verrassend zijn en zeker met de redding van Hypo in Duitsland, de actie om 100% te garanderen in Duitsland wat mogelijk dan ook hier gaat gebeuren zeker positief zijn voor de rest van de financials.

    Het niet extra short mogen gaan voor market makers en alle andere partijen zorgt in ieder geval voor problemen met de prijsvormingen van puts morgen, die zullen relatief duurder worden omdat marketmakers moelijker puts kunnen verkopen omdat ze stukken niet kunnen verkopen.
    Belachelijk beslissing om deze groep erbij te halen want die hebben tegenover elke short in aandelen niets anders dan synthetische longs staan, tja, we zien het morgen wel weer, er zal weer ergens door al die maatregelen flink geld worden verloren en verkregen, want verdiend is het in ieder geval niet maar het hoord er allemaal bij.

    Als je als marketmaker al aandelen short zit dan is het morgen in ieder geval lastig handelen, zit je echter long dan heb je het makkelijk.
  4. [verwijderd] 6 oktober 2008 00:53
    Gelukkig ook nog iets negatiefs, spietjes -15rt, mogelijk op die Citigroup / Wells Fargo onzin om Walchovia, belanchelijk moeilijke zaak.
    In je recht staan maar wel ten kosten van mogelijk belasting geld vs, een betere deal voor de aandeelhouders en geen gebruik van belasting geld.

    Ik stem voor het 2de, dat is exact wat we nodig hebben in deze tijd, problemen die zichzelf oplossen zonder extern ingrijpen en geen rare deal making.

    Unicredit wil ook nog wat geld gaan ophalen in convertibles en aandelen.

    Morgen ook maar weer kijken hoe 'the mother of all spreads' zich weer gaat bewegen gezien het doorgaan van het bailout plan en andere plannen over de hele wereld, de 'TED spread'.
  5. [verwijderd] 6 oktober 2008 06:27
    Als we, in reactie op de financials, Azië volgen gaat er deze sessie 10% af. Fortis zal ongetwijfeld een ander cijfer te zien geven. Wachovia blijft in After Hours Trading redelijk liggen maar ook dat kan zomaar omslaan. Als vetrouwensindicator moeten we goed letten op de koers van Real Hypo vandaag...
  6. [verwijderd] 6 oktober 2008 07:54
    quote:

    abceetje schreef:

    Het is toch bekend dat computerprogramma's regelrecht naar de stoploss werden gedirigeerd ..... shortselling dus met een 99% kans op winst

    Beetje paranoia? Het lijkt mij een beetje de smoes van een slechte verliezer. Wat ik wel zie is dat bijvoorbeeld de stoploss van turbo's technisch gezien vaak zodanig is geplaatst dat die wel geraakt moet worden. Maar daar zie ik nog geen manipulatie van shortsellers in, eerder manipulatie van dé bank, de markt haalt gewoon een van te voren te berekenen koersdoel.

    Het lijkt mij dat short selling in een bear markt even riskant is als long gaan in een bull markt en ik zie dus niet helemaal hoe je aan 99% komt.
  7. [verwijderd] 6 oktober 2008 09:06
    Cees

    Goed verhaal.
    Maar deze crisis komt toch niet als een verrassing.
    Meneer Greenspan heeft gewoon de oude wet van Fisher
    MV=PT
    genegeerd.
    En de ECB is gevolgd en daarmede de huizenprijzen en de inflatie -want welke onnozele hals geloofd nog het CBS met zijn 2%-3% die denken echt dat ze met een stelletje achterlijken te maken hebben- tot hoogtes opgestuwd, die geen enkel verband meer houden met de werkelijke waarde.
    En www.histotheek.nl/index.php?option=co... krijg je Tulpmania.

    En de reacties van de autoriteiten niets nieuws onder de zon.
    Lees het boek van John Kenneth Galbraith
    "De Crash van 1929"

    En weten we nog wat Colijn vlak voor het uitbreken van de 2e wereldoorlog
    "Gaat u maar lekker slapen"

    En Cees ik vrees dat je binnenkort iets echt nuttigs met je leven zal moeten gaan doen "tuinman of vuilnisman worden" of zoiets en dat zeg ik met alle respect voor de tuinman en de vuilnisman.

    Want alle reguleringsmaatregelen voor de financiele markten, die na de crash van 1929 werden ingevoerd zullen nu ook weer ingevoerd gaan worden en dat betekent het einde van de "windhandel".
    Het rad van de geschiedenis zal zich gewoon gaan herhalen.
    En ik kan daar echt niet mee zitten.
    Niet dat ik tegen vrije markten ben -integendeel- maar doordat bijvoorbeeld zich met miljarden volgeladen hebben met exotische derivaten waar niemand de maximale verplichtingen van kent is deze crisis ontstaan. Kijk bijvoorbeeld naar de balans van Barclays 50% derivaten.
    Dat is in mijn ogen geen bank maar een casino.

    Het is gewoon boontje komt om zijn loontje.
  8. [verwijderd] 6 oktober 2008 11:43
    hallo u allen.
    ik had gelijk he kijk maar even terug AEGON op de slachtbank.
    nou dat beloofd wat als straks de beurs in amerika open gaat..IK GEEF JULLIE OP EEN BRIEFJE DAT DE BEURZEN DEZE MAANDAG GEWOON PLAT GAAN.

    tevens is foetsie (fortis) volgens mijn trader scherm 2,66 waard ALS DEZE NOTERING OOK WAS MEE GEGAAN IN DE AEX WAS DE BEURS ALLANG ONDER DE 300 GEDOKEN.dan was de aex ook vanmorgen al stil gezet minstes 2X 10 min ..

  9. Erik.S 7 oktober 2008 02:46
    Ik ben het volledig met je eens, ik heb dat boek over the great crash 1929 de afgelopen jaren meermaals herlezen.

    De parallelen zijn ernorm met wat er nu gebeurt.

    Alleen toen waren de overheden erg laks om het banksysteem overeind te houden. Bernanke van de FED is nu juist de specialist in dit soort crissesen. Hij vertelde de afgevaardigden van de volksvertegnwoordiging letterlijk, dat als het pakket aan noodmaatregelen niet aangenomen wordt er maandag geen economie meer is....

    De overheden zijn veel beter dan in 1929, bereid er wat aan te doen. Maar aan de andere kant onderschat ik zeker niet wat het betekent om die enorme leveraged finance (zeg maar krediet bubbel) weer onder controle te krijgen. En zoals we weten uit hetzelfde scenario in Japan gaat het decennia duren voordat al die foute leningen uit het banksysteem zijn.

    Onverkort de crises van 1929 in de hedendaagse context, levert ongeveer het volgende beeld op

59 Posts
Pagina: «« 1 2 3 | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.