Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
IEX 25 jaar desktop iconMarkt Monitor

Koffiekamer« Terug naar discussie overzicht

Paulson roept op tot haast met reddingsplan

32 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 23 september 2008 14:59
    Paulson roept op tot haast met reddingsplan
    23-09-2008 14:23:00

    AMSTERDAM (Dow Jones)--De Amerikaanse minister van financien Henry Paulson roept het Congres op om haast te maken met de goedkeuring van het reddingsplan van $700 miljard voor de financiele sector. Dat blijkt dinsdag uit de tekst van een toespraak die de minister om 14.30 zal geven voor een delegatie van de Senaat.

    Paulson zegt dat politici het plan niet moeten laten verzanden door de toevoeging van "ongerelateerde" voorwaarden en maatregelen.

    "In de laatste dagen is het duidelijk geworden dat beide politieke kampen het eens zijn dat een ingreep door middel van nieuwe wetgeving een urgente noodzaak is", zegt Paulson. "We moeten hiervan gebruik maken om de wet snel aan te nemen, en niet te vertragen door voorwaarden te stellen die niet gerelateerd zijn of niet breed gesteund worden."

    De minister stelt dat de grote onrust in de financiele markten, die aanleiding gaf tot het reddingsplan, in de afgelopen week een "nieuw niveau" heeft bereikt en de economie heeft geschaad. Daarom moet de wortel van het probleem worden aangepakt, door de 'verziekte' hypotheekgerelateerde effecten uit het systeem te verwijderen.

    Het plan van de Amerikaanse regering om de financiele sector te bevrijden van 'slechte leningen' die het systeem dreigen te verstikken, door voor $700 miljard van zulke onverhandelbare effecten op te kopen, werd eind vorige week door het ministerie van financien gelanceerd.

    De afgelopen dagen wordt er in het Amerikaanse Congres gediscussieerd over de vraag, of de redding van de financiele bedrijven met overheidsgeld moet worden verbonden aan strengere regels en voorwaarden of met aandelenbelangen van de overheid in die financiele bedrijven.

    Naast Paulson zal ook voorzitter Ben Bernanke van het Amerikaanse stelsel van centrale banken, de Federal Reserve, vanmiddag een toespraak houden voor het Congres.

  2. [verwijderd] 23 september 2008 16:23
    MARKET COMMENT: Hoger Wall Street verwerkt toespraak Paulson
    23-09-2008 16:04:00
    AMSTERDAM (Dow Jones)--Wall Street koerst dinsdag hoger in de vroege handel. De markt verwerkt de toespraak van minister van financien Henry Paulson, waarin hij het Congres oproept om haast te maken met de goedkeuring van het reddingsplan van $700 miljard voor de financiele sector. Ook Fed-voorzitter Ben Bernanke roept op tot goedkeuring van het 'Paulson-plan'. Omstreeks 15.50 uur noteert de Dow Jones-index 0,5% in de plus op 11.070,01 punten, terwijl schermenbeurs Nasdaq 0,6% stijgt tot 2.192,00 punten. (MIW)

  3. [verwijderd] 23 september 2008 16:32
    Ik ben even "confused":

    Zie net op mijn news ticker voorbij komen de 2 volgende berichten:

    Dj; Paulson &co inc. have 1.18% short position in Barclays
    Dj; Hbos Paulson & co inc. has 0.95% short position.

    HUH?

    ik krijg berichten van mijn brokers dat ik NIET meer mag shorten in de uk financials maar hij wel?
  4. [verwijderd] 23 september 2008 16:44
    di 23 sep 2008, 16:05

    Euforie maakt plaats voor scepsis

    AMSTERDAM (AFN) - Onzekerheid over het reddingsplan van de Amerikaanse overheid voor de financiële sector heeft dinsdag wereldwijd gezorgd voor verliezen op de aandelenbeurzen. Eind vorige week werd juist nog euforisch gereageerd op de voornemens.

    De Verenigde Staten trekken de komende twee jaar naar schatting 700 miljard dollar uit om omgevallen banken op te kopen en ze te verlossen van slechte beleggingen. Het Congres moet zich nog over de plannen buigen.

    De graadmeters op Wall Street sloten maandagavond met verliezen tussen de 3,3 en 4,2 procent. De beurzen in Azië volgden dinsdagochtend met koersdalingen van 1,4 tot 3,5 procent en in Europa koersten de indices halverwege de dag tot 2 procent in de min.

    Waardering van beleggingen

    Beleggers zijn sceptisch over het afwenden van een recessie in de VS en vragen zich af of er niet nog meer banken ten onder zullen gaan. “Het reddingsplan is mooi, maar de grote vraag is wel hoeveel afboekingen er gaan volgen bij banken die er gebruik van gaan maken”, aldus handelaar Paul Brouwer van SNS Securities.

    Volgens een analist van bankverzekeraar ING is de waardering van de beleggingen die de Amerikaanse overheid wil opkopen van doorslaggevend belang. “Als die te laag is, zullen banken niet graag meedoen omdat ze dan nog grotere verliezen moeten incasseren. Dat gaat weer ten koste van de solvabiliteit.”

    Dinsdagmiddag spraken onder andere Ben Bernanke, voorzitter van de Federal Reserve en minister van Financiën de senaatscommissie voor bankzaken toe.

    Instemmen

    Paulson deed een dringend beroep op de congresleden om in te stemmen met de voorgenomen reddingsoperatie. “We moeten een beslissende actie nemen om de oorzaak van de onrust op de financiële markten bij de wortel uit te roeien.” Paulson denkt dat het plan de belastingbetaler uiteindelijk minder kost dan het laten instorten van de kredietmarkt.

    Ook Bernanke drong aan op onmiddellijk ingrijpen omdat de financiële markten ondanks eerdere maatregelen van het Amerikaanse stelsel van centrale banken, het ministerie van Financiën en andere overheidsinstanties onder “buitengewone druk” staan. Tot dusver heeft de Fed 900 miljard dollar (632 miljard euro) uitgetrokken om banken overeind te houden.

    Stabielere wereldeconomie

    De Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) omarmde het plan, dat zou bijdragen aan een stabielere wereldeconomie.

    Ook de G7-landen, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland, Italie, Japan, Rusland en Canada, verwelkomden de voorstellen. De centrale banken van de meeste van deze landen pompten samen met de Fed honderden miljarden dollars in de markt om de liquiditeit te behouden.

    De Europese Unie maakte duidelijk niet van plan te zijn een eigen reddingsoperatie te starten. Die verantwoordelijkheid ligt volgens eurocommissaris Joaquin Almunia (Economische Zaken) bij de individuele overheden. Het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en Duitsland hebben al laten doorschemeren een dergelijk plan op dit moment niet nodig te vinden.
  5. [verwijderd] 23 september 2008 16:47
    quote:

    robertix schreef:

    Ik ben even "confused":

    Zie net op mijn news ticker voorbij komen de 2 volgende berichten:

    Dj; Paulson &co inc. have 1.18% short position in Barclays
    Dj; Hbos Paulson & co inc. has 0.95% short position.

    HUH?

    ik krijg berichten van mijn brokers dat ik NIET meer mag shorten in de uk financials maar hij wel?
    Een put optie of een geschreven call kun je ook zien als een short positie.
  6. [verwijderd] 23 september 2008 16:58
    "...
    Volgens een analist van bankverzekeraar ING is de waardering van de beleggingen die de Amerikaanse overheid wil opkopen van doorslaggevend belang. “Als die te laag is, zullen banken niet graag meedoen omdat ze dan nog grotere verliezen moeten incasseren. Dat gaat weer ten koste van de solvabiliteit.”

    Dat noem ik nou met een enorme knal een geopende deur intrappen. Zal ik er dan bij fluisteren dat als die waardering maar goed laag is de amerikaanse bel. betaler er winst op gaat maken?
    Enige nadeel is dat een vordering van de staat op een hele grote groep stemmers het stemgedrag en dus de waarde van deze leningen beinvloed.

    de bos
32 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.