Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Koffiekamer« Terug naar discussie overzicht

René van Mourik - TA: Tijdelijke opleving

16 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 17 september 2008 09:35
    De halve markt is nog bezig met het unwinden van collateral posities die vrijgekomen zijn door het automatisch ontbinden van derivatencontracten met Lehman Brothers. Dit is niet binnen 2 dagen afgerond en zal nog wel een paar dagen doorgaan. Verwacht hoogstens stabilisatie, maar een opleving?!! Ik weet het, heeft niks met TA te maken, maar in dit proces van unwinding zijn zowel fundamentals als technische analyse waardeloos.
  2. dominee 17 september 2008 10:02
    Het blijft denk ik bij deze zeer tijdelijke opleving van ongeveer een half uur na opening. Daarna zal de boel weer zuidwaards trekken, Renee. Technisch gezien zitten we volgens mij ook nog niet op een belangrijke steun of fibonacci niveau om een opleving te kunnen verwachten. Pas rond 345 zal er enige stabilisatie op kunnen treden, om daarna wellicht nog verder te kelderen richting 305.
  3. [verwijderd] 17 september 2008 18:25
    quote:

    Redactie IEX.nl schreef:

    "Het is niet toevallig dat de dagen met de grootste dalingen altijd in een al bestaand negatief beursklimaat gebeuren.

    Ofwel, uitschieters naar beneden zijn (bijna) altijd binnen een dalende trend die al duidelijk is gevestigd en al langer actief is. Daarom is het ook zo belangrijk om de trend te weten om zo de grootste prijsschokken te voorkomen. "
    Zo is het. Je kunt de forse beweging niet voorspellen, maar je kunt wel weten wat je positie moet zijn.

    Elke belegger zou die tekst naast z'n scherm moeten hangen. Deze simpele waarheid wordt jammer genoeg door de meesten straal genegeerd.

    Gevreesd moet worden dat ook de ravage die deze week aangericht wordt in hun porto daar weinig verandering in zal brengen.

16 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.