Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Aandeel ING Groep AEX:INGA.NL, NL0011821202

Laatste koers (eur) Verschil Volume
16,000   +0,046   (+0,29%) Dagrange 15,826 - 16,038 11.113.111   Gem. (3M) 7,9M

ING heeft CitiStreet heel goedkoop gekocht!

16 Posts
| Omlaag ↓
  1. Mr.Windows 2 mei 2008 14:58
    Ook ik ben als aandeelhouder van ING erg gecharmeerd van deze aankoop. Het zijn echt de krenten uit de pap. ING moet constant een keuze maken tussen risico en veiligheid. In deze onzekere tijd en dan met name in de bank/verzekerbranche is ING een gedegen fonds met een goed en laag risicoprofiel.
  2. [verwijderd] 2 mei 2008 20:50
    "But the sunny outlook started to dim when major banks disclosed daunting write-offs arising from too much balance sheet exposure to troubled asset-backed securities"
    www.citistreetonline.com
    een zeer gelikte website waar het onweer is verpakt in roze wolkjes...citi is er net op tijd van verlost, kijk ook ff bij de rankings!!!!.het ging niet om die $500 miljoen opbrengst, het gaat om de balans die enorme scheuren ging/gaat vertonen.....
  3. [verwijderd] 3 mei 2008 11:08
    Financials zijn nog steeds veel te hoog gewaardeerd.
    Op grond van de financiële theorie moeten banken verhandeld worden op een meervoud van de boekwaarde, overeenkomstig het rendement op het aandelen kapitaal, gedeeld door de kosten daarvan, minus aanpassingen van beide cijfers op basis van economische groei.
    Als de wereldeconomie het slechter gaat doen dan voorheen zal het rendement op het aandelenkapitaal lager zijn, hetgeen beleggers ertoe zal aan zetten de koers een lager meervoud te geven.
    Als toekomstige verliezen erger worden dan voorspeld, kunnen de veronderstellingen omtrent de boekwaarde te hoog zijn.
    Het is al/al niet zo moeilijk om je een grote daling van de winstgevendheid van financials voor te stellen als de groei blijft afnemen. Hier en daar zijn banken al zo reëel geweest om hun winstverwachtingen met soms wel 75% terug te schroeven!
    Ik ken geen rendementsdoelstelling van bv ING, maar het feit dat er een eigen aandeleninkoopprogramma loopt is reeds een veeg teken, nl dat er veel te weinig commerciele kansen zijn voor het bedrijf om zijn vleugels uit te slaan.
    Nu heeft men dan de uitvoerder van pensioenen in de VS overgenomen, CITIstreet.
    14 miljoen mensen maken van die dienstverlening gebruik.
    Totaal heeft ING daarmee 224 miljoen VS pensioengelden in beheer. Gezien de uiterst smalle marges en gezien het feit dat er pas in 2010 evt winst gemaakt gaat worden, is de betaalde prijs, 578 miljoen euro, mi aan de zeer hoge kant.
    De spoeling wordt dunner en dunner, en het wordt steeds moeilijker voor een bank als ING om substantieel winst te maken.
    Vergeet ook niet dat er qua waardering in de diverse portefeuilles van alles op ING aan te merken valt.
    Deutsche Bank ging deze week onderuit en hard ook.
    Deze bank heeft aanvankelijk, net als ING, ook ook minder hard ingegrepen in de waardering van haar portefeuilles met bedrijfskredieten, commercieel vastgoed en hypotheken dan een aantal branchegenoten.
    Vergelijkbaar overdreven optimisme bij ING kan mi dan ook binnen afzienbare tijd alsnog zorgen voor onverwachte meldingen van substantiele afschrijvingen bij deze bank.

    In de VS eindigde afgelopen vrijdag share ING op minus 0,51%...
  4. [verwijderd] 8 mei 2008 18:52
    statestreet staat ter discussie: liquiditeitstekorten, justitieel onderzoek, enorme afschrijvingen, geen prettige berichten allemaal...citistreet is samenraapsel van de citigroup en statestreet, dit gebundelde probleem ligt nu op het bord van de postbank...de titel van deze draad wordt achterhaalt....
16 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.