Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Aandeel BE Semiconductor Industries AEX:BESI.NL, NL0012866412

Laatste koers (eur) Verschil Volume
121,050   +1,050   (+0,87%) Dagrange 120,050 - 123,100 548.262   Gem. (3M) 430,2K

Onderzoek strategie Besi zomer 2008

1 Post
| Omlaag ↓
  1. bin(c)k 3 april 2008 19:38
    Be Semiconductor
    Aandeelhouders Besi: onderzoek naar strategie
    MAARSBERGEN -
    Drie aandeelhouders van BE Semiconductor Industries (Besi), een toeleverancier van de chipindustrie, hebben donderdag tijdens de aandeelhoudersvergadering gevraagd om een onderzoek naar de strategie die het bedrijf voert. De motie werd unaniem door de vergadering gesteund.

    Besi heeft toegezegd aan het onderzoek mee te werken. Frederik van Beuningen, die namens een van de drie bezorgde aandeelhouders optreedt, zei dat de aandeelhouders zich al vier jaar bezorgd maken over de gang van zaken bij het bedrijf. “Er wordt al jaren geen waarde gecreëerd, maar waarde vernietigd.” Omdat de resultaten over 2007, die tijdens de vergadering werden besproken, tegenvielen, besloten de drie aandeelhouders gezamenlijk om een extern onderzoek te vragen.

    Het onderzoek wordt in de zomer verwacht en zal op een bijzondere aandeelhoudersvergadering worden besproken. Eerder donderdag werd bekend dat twee kandidaten voor een commissariaat bij Besi zich hebben teruggetrokken. Hun benoeming zou donderdag worden voorgelegd aan de aandeelhouders, maar een aantal van hen had al aangegeven de benoemingen niet te zullen steunen.

    Het gaat om de 48-jarige Andreas Leimbach en de 40-jarige Mona ElNaggar. Leimbach is consultant en was eerder lid van de raad van bestuur van de Duitse Dresdner Bank. ElNaggar is directeur van de Londense vestiging van The Investment Fund for Foundations (TIFF), een fonds dat onder meer belegt voor Amerikaanse liefdadigheidsinstellingen.

    Bron: DFT
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.