Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Koffiekamer« Terug naar discussie overzicht

René van Mourik - TA: Tijd rekken

30 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 13 maart 2008 08:33
    Met alle respect: Op basis van slotkoersen AEX: laagste punt 417,13 op 23 januari, hogere bodem 427,74 11 feb, wederom hogere bodem op 427,96 op 1 maart, dat is dus een dubbele bodem, DJI ongeveer hetzelfde patroon........ Van een dalende trend is n.m.m. geen spraje meer. Trend is "neutraal" - trading range 427 - 458. Ik zou graag nu wel eens willen weten wat ik in deze TA-discussie gemist heb!!!!
  2. [verwijderd] 13 maart 2008 09:18
    Mischien lkrijgt hij nog gelijk, toch denk ik het niet. Gisteren stelde hijj de TA boven de werkelijkheid. Dat vond ik vreemd, want over het algemeen is het wel redelijk realistisch.
    Op grond van zijn lijnen maakt hij op dat de maatregelen (FED) niet gaan werken, want de trend is down.
    Nu kan het ook zijn dat het fenomeen TA zo aan belang heeft gewonnen dat er ook door zeer grote bedrijven op gezinsspeeld wordt. Dat de TA inderdaad leidinggevend is geworden in het hele spelletje. (red: vies spelletje met onze pensioengelden).

    En je zou jezelf ook kunnen afvragen of banken niet hebben gehandeld met voorkennis.

    Zij hadden lijken in de kast. Dat wisten ze al heel lang. Ze gaan (niet openelijk) short in de meeste aandelen en voila, ze verdienen niets meer aan CDO en die troep, maar vullen hun zakken met gemeenschapsgeld over de rug van de belegger.

    Ik moet toegeven dat vaak TA en dusdanig belang krijgt toebedeeld dat ook grote instellingen erop jawel ANTICIPEREN en dus daarom ook bewaarheid wordt.

    Beleggen is sentiment?? nu ja, mijn sentiment zegt dat ik volgend jaar ook nog genoeg te eten heb. Heel europa, behalve de Iberische stukken, zit nog prima in zijn vel. Afkoeling is voor de arbeidsmarkt zeker in NL een zegen.

    Welk sentiment bij mij maakt dan dat ik geen aandelen meer koop. Juist ja, de angst voor het sentiment van mijn buurman(res:USA)
  3. [verwijderd] 13 maart 2008 09:52
    "Laten we die 401 eens op gaan zoeken - komt er eindelijk eens rust in de tent........ Nou, ALS we die 4,01 gaan opzoek zie IK die rust niet ontstaan maar de vola weer boven de 30 komen - zeker weten. Rust in de tent is er na een driedubbele bodem op 428! Maar niets is zeker (gelukkig maar anders is het spelletje niet leuk)
  4. [verwijderd] 13 maart 2008 09:55
    Tja, ik heb mijn zorgen met jullie allen gedeeld (en natuurlijk you win some you loose some....) Fed effect werkt twee dagen en dan short. Gisteren de paex 440 ingenomen en even afwachten of we de 426 weer gaan opzoeken. Wellicht komt de top steeds iets hoger te liggen (430,07 vandaag??).

    Geloof overigens niet dat we doorzakken naar 401, dus op deze standen even scherp blijven tot 14.30 uur!

  5. [verwijderd] 13 maart 2008 09:58
    al het onvermijdelijke komt altijd, anders was het namelijk niet onvermijdelijk.

    Maar wat jij classificeert als onvermijdelijk, classifeer ik als WEL vermijdelijk. Men wil het gewoon bewust, dat is wat anders.

    Maar tegen grote machten valt niet te vechten.

    Veel belangrijker voor mij is, als dat onvermijdelijke dan komt, hoe lang duurt dat dan?? 1 dag zoals de vorige keer of gaan we maanden van dalingen tegemoet.
  6. [verwijderd] 13 maart 2008 10:04
    citaat; "Fed effect werkt twee dagen en dan short."

    Dat bedoel ik. Waar gaat het nog over.

    NB: voor alle lezers wil ik benadrukken dat de TA wel degelijk vaak "uitkomt". Echter ik ben een voorstander van TA als HULPmiddel, maar TA lijkt tegenwoordig het heilige woord te zijn.
    Er wordt na toegewerkt. Dat neemt niet weg dat ik geen gekke Henkie ben en weldegelijk één ding altijd in me opneem, go with the flow voor KT-winst en pik de diamanten op uit de puinhopen van de beurzen voor een long positie. Die overigens wordt gefinancieerd door de KT-winsten op welke manier dan ook. Short, aan de zijlijn of gewoon gebruik makend van de volatiliteit van de dag
30 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.