Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Koffiekamer« Terug naar discussie overzicht

Arend Jan Kamp - Voorbeurs: Zooitje

3 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 6 februari 2008 10:12
    Ik las gister een bericht dat er niet meer gehandeld kan worden in het faxtor credit value fund om dat faxtor securities over onvoldoende liquiditeit beschikt. Tevens dat er enige maanden geleden in de VS als een beleggingsfonds van deze instelling ter ziele is gegaan. Heb zelf nog niet niets over deze feiten op de IEX-pagina vernomen. zou dat te maken kunnen hebben met een ander feit dat ik las: namelijk dat de twee grootste belanghebbenden van iex.nl tevens zakelijk zeer gelinkt zijn aan Faxtor securities?
  2. Pieter Kort 6 februari 2008 10:59
    Beste L. Christiaans,

    Om direct antwoord te geven op uw vraag: nee, dat heeft niets met elkaar te maken. Beursbedrijf IMC is inderdaad aandeelhouder van IEX èn bij Faxtor, maar IEX opereert inhoudelijk volledig gescheiden van IMC.
    Dat moet ook; onze onafhankelijkheid is ons grootste goed en daar valt niet aan te tornen, ook niet door een grote aandeelhouder (die dat overigens ook heel goed beseft en zich nooit inhoudelijk met IEX heeft bemoeid of zal bemoeien).

    Kortom, ga er vanuit dat we zeker op gepaste wijze aandacht zullen besteden aan hedge funds in last, of die nu Faxtor, Hiax of Spirit Aim heten. Houd de komende tijd de IEX Hedge Fund Nieuwsbrief (tegenwoordig ook bekend onder de naam IEXProfs) in de gaten.

    Vriendelijke groeten,
    Pieter Kort
    Hoofdredacteur IEX
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.