Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Hagemeyer« Terug naar discussie overzicht

Weekdraad week 3 -2008 -Absolute stilte hier?

27 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 18 januari 2008 19:43
    WEEKSLOT: Mineurstemming Damrak houdt aan


    Door Ykje Vriesinga & Elvan Bayraktaroglu

    Van DOW JONES NIEUWSDIENST



    AMSTERDAM (Dow Jones)--Het Damrak is sinds het begin van het jaar in mineur en ook deze week bleef een opleving uit. De Amsterdamse beurzen werden meegesleept in de val van Wall Street, veroorzaakt door afschrijvingen bij Amerikaanse financials en verdere voortekenen van een mogelijke recessie in de Verenigde Staten.

    De AEX sloot vrijdag 6,6% lager op 450,08 punten, tegen het slot van 481,83 punten vorige week vrijdag. De Midkap sloot 6,8% lager op 564,30 punten, tegen 597,13 punten vorige week. De Smallcaps sloten met een verlies van 5% op 558,28 punten tegen 587,62 punten vorige week.

    Op maandag zei handelaar Rob Koenders van Harmony Vermogensbeheer nog dat de AEX deze week genoeg aanknopingspunten zou moeten hebben voor een rebound, gezien de vele macro-economische cijfers en bedrijfsresultaten.

    De rebound bleef echter uit, in plaats daarvan duikelden de markten na maandag naar beneden.

    De week werd gedomineerd door de resultaten van Amerikaanse financials, waarbij de afschrijvingen als gevolg van de crisis in de kredietwereld nauwlettend werd gevolgd.

    Merrill Lynch leverde fors in nadat ze over het vierde kwartaal van 2007 een nettoverlies van $9,8 miljard boekten en afschrijvingen aankondigden ter waarde van $14,6 miljard op subprime-hypotheken en complexe obligatieproducten.

    De Nederlandse financials volgden dit beeld. ING Groep sloot deze week 9,3% lager, Fortis leverde 12,1% in en Aegon daalde op weekbasis 8,5%

    Donderdag werd de AEX vlak voor de slotbel naar beneden getrokken door uitspraken van Ben Bernanke, voorzitter van de Amerikaanse Federal Reserve. Bernanke presenteerde maatregelen die de economie zouden moeten stimuleren, maar hiermee werd tevens de nadruk gelegd op de ernst van de economische situatie in de Verenigde Staten.

    De beurs beleefde vrijdag nog een korte opleving, nadat bekend werd dat het Amerikaanse consumentenvertrouwen in de eerste helft van januari is gestegen ten opzichte van de voorgaande maand, terwijl economen uitgingen van een verdere daling van het vertrouwen. De onzekerheid in de markt sloeg vrijdag toe, nadat in de markt geruchten rondgingen dat de Duitse verzekeraar Allianz met afschrijvingen komt en dat ING Groep op zijn obligatieportefeuille zal afboeken.

    Niet alleen is Oce op weekbasis een van de weinige winnaars op het Damrak, de fabrikant van printers en kopieerapparaten wist op weekbasis zelfs een dubbelcijferige koersstijging te boeken.

    Oce presenteerde maandag voorbeurs de cijfers over 2007 en schreef er in een dag ruim 21% bij om op een koers van EUR12,73 te sluiten. Bedenk daar echter wel bij dat het aandeel in juli nog boven de EUR18 stond en er de afgelopen maanden dus al een flinke rit naar beneden op heeft zitten. Aan het eind van de week sloot de fabrikant van printers en kopieerapparaten 13,7% hoger.

    De maker van halfgeleidermachines ASML verloor deze week 4,1%, ondanks een kleine stijging van de nettowinst in het derde kwartaal, en de verwachting van 'stevige' omzet in het eerste halfjaar van 2008. De conservatieve prognose van ASML zette het aandeel woensdag al 6,9% lager.

    Beter Bed Holding nv werd deze week deels meegesleept in het slechte sentiment op de aandelenmarkten, maar moest voor een deel ook de hand in eigen boezem steken. Vrijdag maakte de dit jaar jubilerende beddenretailer over het vierde kwartaal een groeivertraging in de omzet bekend en verlaagde het zijn winstverwachting voor 2007 met EUR2 miljoen. Vrijdag daalde het aandeel 16,8%, op weekbasis was dit 15,4%.

    In de eerste drie weken van het 2008 heeft de AEX al 12,7% verloren, waarmee het verlies van de Amsterdamse beursgraadmeter nu al de neergang over geheel 2007 heeft geevenaard.

    De sterkste stijgers, en minst sterke dalers, in de AEX en de Midkap van de afgelopen week (slotstand vandaag vergeleken met vrijdag een week geleden):


    Oce EUR11,94 +13,7%
    Unibail Rodamco EUR146,49 +3,8%
    Wereldhave EUR69,07 +1,3%
    Unilever EUR22,62 +0,0%
    Corio EUR48,50 -0,1%

    De sterkste dalers in de AEX en de Midkap van de afgelopen week (slotstand vandaag vergeleken met vrijdag een week geleden):

    SBM Offshore EUR16,72 -17,2%
    Crucell EUR10,12 -15,3%
    USG People EUR13,64 -15,2%
    BinckBank EUR7,63 -14,7%
    Van der Moolen EUR2,09 -14,7%


    Door Ykje Vriesinga; Dow Jones Nieuwsdienst; +31-20-5890270; ykje.vriesinga@dowjones.com

  2. forum rang 10 voda 18 januari 2008 19:46
    quote:

    douwej schreef:

    hey voda

    AB-tje

    mis toch heel erg ons forum

    hoop dat de overname strandt, lekker weer opnieuw beginnen

    waar zijn al onze forumgenoten gebleven ?

    douwej

    Dat is het hele rare Douwej. De meesten zie ik niet meer terug op andere fora. Ja, de veelposters, maar het gros is "weg". Heel vreemd.
    Waren dat ook allemaal versotkte HGM fans, die nu maar lijdzaam afwachten? Ik weet het niet.
    Ik (en Hans) proberen toch nog uit alle macht het forum in "leven" te houden, ook al is dat lastig als bijna niemand reageert.
    Wie weet gaat die hele deal niet door?
    Wie heeft dan al die aandelen?
    Allemaal vragen waar ik geen antwoord op heb...

    Wordt vervolgd.....
  3. douwej 18 januari 2008 20:27
    quote:

    voda schreef:

    [quote=douwej]
    hey voda

    AB-tje

    mis toch heel erg ons forum

    hoop dat de overname strandt, lekker weer opnieuw beginnen

    waar zijn al onze forumgenoten gebleven ?

    douwej

    [/quote]
    Dat is het hele rare Douwej. De meesten zie ik niet meer terug op andere fora. Ja, de veelposters, maar het gros is "weg". Heel vreemd.
    Waren dat ook allemaal versotkte HGM fans, die nu maar lijdzaam afwachten? Ik weet het niet.
    Ik (en Hans) proberen toch nog uit alle macht het forum in "leven" te houden, ook al is dat lastig als bijna niemand reageert.
    Wie weet gaat die hele deal niet door?
    Wie heeft dan al die aandelen?
    Allemaal vragen waar ik geen antwoord op heb...

    Wordt vervolgd.....
    beste voda,

    helemaal geen afm meldingen, erg vreemd

    met deze beurs zou hagie ook minstens 30 % gezakt zijn

    die rexel jongens zijn gek als ze nog 4.85 betalen,
    ze kunnen de zaak ook voor 3 euri krijgen

    waar zijn mannen als snipper, tuinstraat ,bartbas,zwartbles,niche,mvdheiden gebleven

    allemaal teleurgesteld ??

    groet

    douwej
  4. forum rang 10 voda 21 januari 2008 17:26
    Beurzen Europa kelderen; AEX tot 6,4% lager (update)
    21 januari 2008, 17:04 uur | FD.nl/Betten
    Amsterdam (BETTEN FINANCIAL NEWS) - De Europese beurzen krijgen maandag harde klappen, waarbij het laagste punt zich rond het middaguur voordeed. Inmiddels, met nog zo'n halfuur te gaan, wordt de daling opnieuw verdiept. Omstreeks 16.55 uur staat de AEX 5,8% lager op 423,72 punten. Het laagste dagniveau luidt vooralsnog 421,21 punten (-6,4%). De Midkap staat 5,5% lager op 532,96 punten.

    Een dergelijke buiteling is al in jaren niet meer voorgekomen. De laatste keer dat de AEX 6,4% verloor, was in maart 2003, tijdens de Irak-oorlog. Maar het kan nog erger. Op 14 september 2001, een paar dagen na de aanslagen in de Verenigde Staten, sloot de AEX 7,25% lager. En op 19 oktober 1987, de dag die de boeken zou ingaan als Zwarte Maandag, raakte de index in e e n klap 12% kwijt.

    Ook in de rest van Europa lijkt er geen rem te zitten op de beurskoersen. De DAX in Frankfurt raakt 6,75% kwijt en de Parijse CAC40 staat 6,4% in de min. In Londen daalt de FTSE met 4,7%. De DJ Stoxx 50 verliest 5,5% op 3.165,86 punten.

    De vrees voor een recessie in de Verenigde Staten en angst voor groeivertragingen in Europa en Azi� zetten de koersen wereldwijd onder druk. De Aziatische beurzen gingen ook al hard onderuit.

    Op het Damrak wordt ING (-10,15%) geraakt door een afwaardering door JPMorgan Cazenove. De zakenbank heeft het advies voor ING verlaagd van outperform naar in line uit zorg voor mogelijke afschrijvingen op hypotheken.

    Bijna alle fondsen binnen de AEX staan op verlies. Behalve Philips, dat een plus van 0,5% schrijft naar aanleiding van de jaarcijfers, houdt geen enkel aandeel de voeten droog. Grootste dalers zijn, naast ING, ArcelorMittal (-9,1%) en Corporate Express (-9,1%).

    Wanneer een individueel beursfonds een koersuitslag heeft die de grens van 5% en 10% overschrijdt, slaat het orderboek even dicht. De handel gaat daarna uiteindelijk echter gewoon door.

    'De statische en dynamische grens staan op 5% en 10%', aldus een woordvoerder van Euronext Amsterdam. 'Dan is er even geen handel en krijgt de markt een rustmoment. Als bied- en laatprijs weer in overeenstemming zijn, wordt de handel hervat.'

    (c) BETTEN FINANCIAL NEWS (tel: +31 20 710 1756; fax: +31 20 710 1875)
  5. forum rang 10 voda 21 januari 2008 18:30
    quote:

    douwej schreef:

    toch wel bijzonder dat rexel geen aandelen opkoopt op een fors lagere koers dan 4.85

    vandaag zelfs te koop voor 4.56

    geeft te denken

    douwej

    Dit heeft te maken met het feit dat Rexel zelf geen geld heeft. Alles moet gefinancieerd worden.
    Ze gaan nu niet (relatief) duur geld lenen om wat aandelen te kopen. Wie weet worden er niet eens genoeg aandelen aangemeld? (Niche scenario)
  6. forum rang 10 voda 21 januari 2008 19:51
    Bloedbad op Europese beurzen
    21 januari 2008, 18:07 uur | BNR.nl
    De Europese effectenbeurzen hebben maandag forse verliezen geleden. De toonaangevende beursgraadmeters verkeerden in zwaar weer door de zich opeenstapelende problemen op de kredietmarkt en angst voor een recessie in de Verenigde Staten. 'Zo bar en boos als vandaag is het lange tijd niet geweest', zei een handelaar in Amsterdam.

    Volg de crisis van minuut tot minuut
    blogs.fd.nl/beurscrisis/

    De AEX-index van de effectenbeurs in Amsterdam verloor 6,1% en kwam uit op 422,45 punten. Het was de grootste daling sinds de aanslagen in New York op 11 september 2001. De MidKap-index dook 5,9% omlaag tot 530,79 punten.

    De malaise op de grote Europese beurzen was groot. De Duitse DAX verloor 7,2%, de Franse CAC leverde 6,8% in en de Britse FTSE daalde met 5,5%.

    Zwaarste klappen

    Binnen de AEX kregen banken en verzekeraars de zwaarste klappen te verduren. Met name ING moet het ontgelden na een adviesverlaging van JPMorgan Cazenove. Het aandeel sloot op een verlies van 10,5% op euro 20,99. Aegon verloor 8,2% en Fortis 6,7%.

    De markt vreest voor meer afschrijvingen in de financiele sector. Gisteren werd bekend dat de kredietcrisis de Duitse banken Landesbank WestLB en IKB stevig heeft geraakt. WestLB heeft in het afgelopen jaar een verlies geleden van euro 1 mrd als gevolg van investeringen in subprime hypotheken. De bank heeft een kapitaalinjectie nodig van zo'n euro 1,5 tot euro 2 mrd om overeind te blijven.

    'Doordat weer een Duitse bank in de problemen is gekomen, beginnen de zorgen dichter bij huis te komen', zo verklaart analist Paul Beijsens van Theodoor Gilissen voor een deel de onrust in de markt.
27 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.