Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Imtech« Terug naar discussie overzicht

wat is er aan de hand

37 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 12 januari 2008 01:25
    Nog iets meer dan een maand wachten dan weten wat "sterke toename" van de winst betekent in cijfers!

    Meer bedrijfresultaat voor ImtechMAANDAG 7 JANUARI 2008, 08:12 | 27 keer gelezen
    GOUDA (ANP-AFX) - Het bedrijfsresultaat van de technische dienstverlener Imtech is in het afgelopen jaar ,,sterk toegenomen'' ten opzichte van 2006. Dat heeft de bestuursvoorzitter René van der Bruggen gezegd in zijn nieuwjaarstoespraak.

    In 2006 behaalde Imtech een bedrijfsresultaat (ebita) van 113,3 miljoen euro. Van der Bruggen liet zich niet uit over de ontwikkeling in 2007 van de nettowinst. Deze bedroeg in 2006 67,6 miljoen euro. Imtech publiceert op 26 februari de jaarcijfers over 2007.

    Persbericht Imtech - EBITA-groei in 2007
    7 januari 2008, 7:57 uur | FD.nl/Betten
    Amsterdam (BETTEN FINANCIAL NEWS) - Hier volgt de tekst van het persbericht Imtech.

    2007: topjaar voor Imtech

    - Sterke toename van ebita
    - Autonome ebita-groei ruim boven de 10%
    - Orderportefeuille groeit met ongeveer 27% naar circa 3,7 mrd euro
    - Veel vertrouwen in het jaar 2008

    Gouda, 7 januari 2008 - Imtech (technische dienstverlening in Europa) heeft het jaar 2007 uitstekend afgesloten. De ebita over 2007 zal sterk toenemen ten opzichte van de ebita over het jaar 2006. Dit meldde dr. ir. R.J.A. (René) van der Bruggen, Voorzitter Raad van Bestuur, in zijn nieuwjaarstoespraak voor medewerkers. Van der Bruggen sprak over een 'topjaar voor Imtech met hoge autonome groei, aanzienlijke versterking van de Europese positie door goede overnames en sterke groei (circa 27%) van de orderportefeuille met een winstpotentie van goede kwaliteit.' Bovendien heeft Imtech heldere strategische keuzes gemaakt voor de toekomst, die op basis van het nieuwe strategisch plan zullen leiden tot een sterke Europese positie met een niveau aan opbrengsten van ongeveer 5 mrd euro in 2012. Mede op basis hiervan, alsmede de gunstige ontwikkeling in de voor Imtech relevante markten in Europa, heeft Van der Bruggen 'veel vertrouwen' in het jaar 2008.

    Imtech bevestigt hiermee de in februari 2007 (publicatie jaarcijfers 2006) gegeven en in augustus 2007 (publicatie halfjaarcijfers 2007) herhaalde vooruitzichten van verdere groei van de ebita in het jaar 2007 door een gezonde combinatie van autonome groei en overnames.

    In zijn speech blikte René van der Bruggen kort terug: '2007 was een topjaar omdat duidelijk was dat de investeringen in technologie op een structureel hoog niveau uitkwamen. In nagenoeg al onze markten is sprake van sterke groei. Doordat Imtech in staat is totaaloplossingen aan te bieden door de combinatie van elektrotechniek, ICT (informatie- en communicatietechnologie) en werktuigbouw weten we van die groei uitstekend te profiteren. Op een aantal fronten doen we het meer dan goed, vooral in Duitsland onder invloed van met name de groeiende export van de Duitse industrie. Als één van de grootste technische dienstverleners in Duitsland weet Imtech hiervan over de volle breedte te profiteren. Maar ook in de Benelux, UK, Spanje, Oost-Europa, in de maritieme markt én op het gebied van ICT onderscheidt Imtech zich door gezonde groei. Opvallend is hierbij dat Imtech vanuit haar core business steeds vaker een bijdrage levert aan een duurzame, leefbare samenleving, bijvoorbeeld met energietechnologie, intelligente oplossingen voor mobiliteit, totaaloplossingen in de zorg, met technologie die bijdraagt aan een beter milieu en bij de bevordering van veiligheid voor burgers en bedrijven.'

    In 2007 werd, evenals in voorgaande jaren, met succes gewerkt aan verdere Europese positieversterking van Imtech door overname van een groot aantal bedrijven, waaronder:
    - Peek Traffic, hightech mobiliteitsoplossingen in Europa;
    - Suir Engineering, waarmee Imtech zich een positie verwierf in Ierland, met een focus op de continue investerende farmaceutische industrie;
    - Aqua Group, versterking van de positie in de UK, met name rond de regio Cambridge;
    - twee overnames op de Duitse ICT-markt, waardoor de samenwerkingsrelaties met de wereldmarktleiders IBM en Microsoft verder verstevigd werden;
    - in Spanje, Luxemburg en in de maritieme markt werden kleinere, maar gezonde en groeiende bedrijven overgenomen.
    Van der Bruggen: 'De totale opbrengsten van deze acquisities op jaarbasis bedragen met circa 1.500 nieuwe medewerkers bijna 220 mln euro. Alle overgenomen ondernemingen presteren goed en leverden een directe bijdrage aan de ebita over 2007.'

    De orderportefeuille ultimo 2007 bereikt een niveau van circa 3,7 mrd euro (2006: 2,9 mrd euro), een toename van ongeveer 27%. Van der Bruggen: 'De aanwezige winstpotentie in deze snel groeiende orderportefeuille is van goede kwaliteit, hetgeen veel vertrouwen geeft voor de toekomst. Imtech groeit structureel hard. Dit blijkt ook uit de autonome groei van de ebita die in 2007, vergelijkbaar met 2006, wederom ruim boven de tien procent zal uitkomen. Dit is opnieuw een bewijs voor de consistentie van onze strategie en visie gericht op brede multifunctionele technische dienstverlening in de voor ons relevante markten van gebouwen, industrie, maritieme technologie en infra/mobiliteit in Europa. Imtech streeft er naar in al deze markten over sterke Europese posities te beschikken met een opbrengstenniveau van rond de 5 mrd euro op jaarbasis in 2012. We streven naar een operationele ebita-marge van 6%. In 2007 zullen we in lijn met 2006, toen we een toename van de operationele ebita-marge van 4,1% naar 4,5% wisten te bereiken, opnieuw een margesprong maken.'

    Een belangrijk aandachtspunt vormt de werving van nieuw personeel en het behouden van medewerkers. Van der Bruggen: 'Imtech heeft de ambitie uitgesproken om in de markt van technische dienstverlening de beste werkgever te willen zijn. Hiermee wordt goede progressie geboekt. In 2007 is extra geïnvesteerd in opleidingen. Young Imtech, een initiatief gericht op kennisoverdracht, persoonlijkheidsontwikkeling en teambuilding voor jonge Imtechers, slaat enorm aan. In Duitsland zijn de programma's JUMP en MOVE, respectievelijk gericht op werving van jonge en ervaren technici, succesvol. Ons Young Capital Program, gericht op de vorming van het Imtech-management van de toekomst, wordt in de markt als onderscheidend erkend. Dit stelt ons in staat om de beste mensen te werven. In Nederland is Imtech uitgeroepen tot één van topwerkgevers 2008.

    Op 26 februari 2008 zal Imtech haar jaarcijfers over het jaar 2007 bekend maken.

  2. [verwijderd] 12 januari 2008 01:44
    quote:

    beeldscherm schreef:

    Repsol approves the largest industrial investment for the expansion of its refinery in Cartagena
    édité le 11/01/2008

    he Repsol YPF’s Board of Directors has approved an investment of more than € 3.2 billion for the expansion of its refinery in Cartagena. With this investment the complex will become one of the most modern refineries in the world and will double its production capacity to 11 million tonnes/year (220,000 barrels per day).

    The President of the Autonomous Community of Murcia, Ramón Luís Valcárcel, and the Mayor of Cartagena, Pilar Barreiros, visited the Complex today together with Pedro Fernández Frial, Executive Managing Director of Downstream for Repsol, who informed them of the final approval and the scope of the expansion project for the Cartagena refinery.

    This project, which is scheduled to start in 2011, will provide employment to more than 6,000 people during the construction and will generate around 700 jobs once in operation. The development of this project for the Cartagena refinery will represent more than 3.5 million engineering hours and 20 million construction hours.

    With the new unit in operation, the Cartagena refinery will become one of the most modern refineries with one of the largest conversion capacities in the world and will maximise the production of clean transportation fuels.

    After the planned investment, more than 50% of the complex's production will be medium distillates, mainly diessels, which will contribute to significantly reducing the growing deficit of these products in Spain.

    The investment approved by Repsol is part of its refining strategy, which among its objectives aims to increase the oil distillation and conversion capacity in Spain and help remedy the current deficit of medium distillates on the Spanish market.

    The Cartagena project forms part of Repsol’s programme to adapt its installations for the production of clean transportation fuels, promote the use of biofuels (biodiesel) and improve energy efficiency, safety and the impact on the environment.

    The financial and industrial scale of the project make this the largest industrial investment ever to be made in Spain and reflects the firm commitment of a Spanish and international company, such as Repsol, to the economic and social development of the country.

    Metubsa zal hiervan profiteren dus ook...
    Metubsa is inmiddels............

    Grote klanten van Metubsa zijn onder meer Repsol en Iqua, met wie het bedrijf langlopende onderhoudscontracten heeft. Het bestaande management van Metubsa heeft zich voor langere tijd aan Imtech verbonden.

    Imtech neemt Spaanse specialist in industrial maintenance over
    3 december 2007

    Imtech neemt Spaanse specialist in industrial maintenance overGouda - Imtech (technische dienstverlening in Europa) maakt bekend dat het Metubsa S.A., een Spaanse specialist in industrial maintenance, overneemt. Met 70 medewerkers zijn de verwachte opbrengsten van Metubsa in 2007 4 miljoen euro. De overnamesom (inclusief earn-out) is gebaseerd op vijf keer de EBITA over 2007. Deze overnameprijs wordt in contanten voldaan. De overname zal direct bijdragen aan de winst per aandeel en biedt een goede basis voor het versterken van de positie op de Spaanse markt voor industriële technische dienstverlening.

    In Zuid-Spanje en de regio rond Madrid bezit Imtech een sterke positie op de markten van olie & gas, (petro)chemie, de staalindustrie en overige zware industrie. Vanuit elf locaties biedt Imtech toegevoegde waarde op het gebied van industriële assemblage, industrial maintenance, shut-downs en revamping services. In het noorden van Spanje is de positie van Imtech nog bescheiden. Op projectbasis worden hier voor bestaande klanten werkzaamheden verricht. Met de overname van Metubsa creëert Imtech een solide basis voor verdere groei.

    Metubsa, gevestigd in Tarragona in het noorden van Spanje, is gespecialiseerd in industrial maintenance. De onderneming beschikt over een goede reputatie en is al jarenlang in deze sterk groeiende industriële regio actief met een concentratie in olie- & gasindustrie en (petro)chemie. Grote klanten zijn onder meer Repsol en Iqua. Bij beide beschikt Metubsa over langlopende onderhoudscontracten. Vanuit deze positie zal Metubsa als noordelijke regio van Imtech gaan acteren, waarbij Imtech haar totale industriële dienstenpakket aan bestaande en nieuwe klanten kan aanbieden. Dit zal leiden tot additionele groei en een verdere versterking van de huidige positie. Het bestaande management van Metubsa heeft zich voor langere tijd aan Imtech verbonden, hetgeen continuïteit garandeert.

  3. Mr TT 15 januari 2008 14:50
    Wat een dump partij. Orders van ettelijke duizenden stuks worden zo de markt ingegooid. Soms zelfs bestens. Ik zou wel eens willen van een verkoper waarom hij/zij op deze koers gaat verkopen.
    Met een beetje mazzel komen we nog wel onder de 13 vandaag. Mooi koopmoment weer voor de lange termijn.
  4. [verwijderd] 15 januari 2008 22:24
    quote:

    Mr TT schreef:

    Wat een dump partij. Orders van ettelijke duizenden stuks worden zo de markt ingegooid. Soms zelfs bestens. Ik zou wel eens willen van een verkoper waarom hij/zij op deze koers gaat verkopen.
    Met een beetje mazzel komen we nog wel onder de 13 vandaag. Mooi koopmoment weer voor de lange termijn.
    Koers van Econosto werd ook gedrukt door merkwaardige orde inleg. Nu weten wij wat de reden daarvan was. Jammer straks ook Imtech voor een veel te lage prijs van de beurs. Diefstal op klaar lichte dag door witte boorden criminelen!!!!
  5. Mr TT 18 januari 2008 15:34
    quote:

    biagi schreef:

    loopt gelijk met aex

    Dat nog niet eens. Veel opvallender is de vergelijking met ING. Raar maar waar. Vandaag na 10 omlaag, ruwweg na 10.20 stabiel, even na 12 nog een tikkie terug, na enen omhoog tot de daling om half drie weer inzet. Al vaak gezien dat ze gelijk lopen.
    De enige relatie die ik zie is dat ze in het alfabet achter elkaar staan. Misschien dat een ontslagen programmeur bij een grote belegger een grapje in de software heeft ingebouwd. Of er zit een motorisch gestoorde net boven het regeltje met ing te klikken..
37 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.