Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Aandeel RELX AEX:REN.NL, GB00B2B0DG97

Laatste koers (eur) Verschil Volume
41,420   -0,240   (-0,58%) Dagrange 41,240 - 41,700 430.856   Gem. (3M) 638,9K

Vooruitzicht 2008 door topman van de Aast

4 Posts
| Omlaag ↓
  1. bin(c)k 19 december 2007 08:42
    19 Dec 07, 08:04
    door Brenard Vogelsang
    AMSTERDAM (DFT) - Reed Business heeft een goed jaar gedraaid. De vakinformatiedivisie van uitgeverijconcern Reed Elsevier profiteert wereldwijd van drukbezochte vakbeurzen en snelgroeiende internetactiviteiten. „De resultaten zien er goed uit”, zegt topman Gerard van de Aast in een vraaggesprek. Maar over de gang van zaken in 2008 is hij minder zeker.


    „De signalen voor volgend jaar zijn een beetje verwarrend”, constateert Van de Aast (50), naast baas van Reed Business ook lid van de raad van bestuur van Reed Elsevier. Volgens hem is nog onzeker hoe bepaalde delen van de advertentiemarkt zich ontwikkelen. Daarnaast kunnen de Europese vakbeurzen van Reed hinder ondervinden van de zwakke dollar, omdat die het voor Amerikanen een stuk duurder maakt ze te bezoeken. „De economische condities in de wereld zullen uiteraard een invloed hebben op onze groei, die daardoor volgend jaar wellicht iets lager zal uitvallen”, verwacht de Achterhoeker.
    De internetactiviteiten van Reed Business blijven niettemin groeien als kool. In 2007 komt de omzetgroei op het wereldwijde web uit op 25 à 30%. De divisie streeft in 2010 naar een bijna verdubbeling van de ’online’ omzet naar $1 miljard.
    In dat groeiscenario zal vacaturesite Totaljobs een belangrijke rol spelen. De banensite is sinds enkele jaren actief in Nederland en Groot-Brittannië. Vanaf volgend jaar breidt Totaljobs ook uit naar andere Europese landen, te beginnen met Duitsland.
    Reed Business komt binnenkort tevens met internetsites die gekoppeld zijn aan de honderden vakbeurzen van de Nederlands-Britse uitgever, die jaarlijks worden bezocht door ruim zes miljoen personen. Deze sites gelden ter aanvulling, zodat beursbezoekers het hele jaar door op de hoogte kunnen worden gehouden van ontwikkelingen in hun sector.
    Eerdere voorspellingen dat vakbeurzen minder bezoekers zouden trekken door de opkomst van het internet zijn niet uitgekomen. Volgens Van de Aast groeien de bezoekersaantallen juist, omdat beurzen de beste plek zijn waar de vraag naar en aanbod van producten en diensten samenkomen. Adverteerders hebben een deel van hun bestedingen daarom verschoven van gedrukte uitgaven – die bij Reed Business jaarlijks met 2 à 4% teruglopen – naar vakbeurzen. Evenals de afgelopen jaren ziet de Reed Elsevier-divisie de omzet uit beurzen in 2007 dan ook met ruim 10% stijgen. De volledige resultaten van Reed verschijnen overigens op 21 februari.
    Als bestuurslid van Reed Elsevier heeft Van de Aast zich dit jaar gebogen over het afstoten van de onderwijsdivisie Harcourt. „We hebben ons wat vergist in de tegenvallende snelheid waarmee internet in het onderwijs doordringt en de lage bereidheid die er in deze sector bestaat om voor elektronische producten te betalen”, bekent hij. Desondanks heeft Reed Elsevier volgens hem „een fantastische prijs” ontvangen voor Harcourt. De netto-opbrengst van $4 miljard gaat volgende maand volledig terug naar de aandeelhouders.
    Naast Reed Elsevier heeft ook Wolters Kluwer dit jaar zijn onderwijstak verkocht. Dit geeft voeding aan geruchten dat beide uitgevers, na eerdere mislukte pogingen in 1987 en 1998, alsnog werken aan een fusie. „Dat hele Wolters Kluwerverhaal is pure speculatie”, benadrukt Van de Aast echter. „Als je op een afstand naar de activiteiten van Reed Elsevier en Wolters Kluwer kijkt, kun je je afvragen of zij bij elkaar passen. Het antwoord is: misschien wel, misschien niet. Maar als je ook zaken als cultuur laat meewegen, denk ik eerlijk gezegd van niet.”
    Bron:DFT
  2. [verwijderd] 19 december 2007 09:32
    Reed Business onzeker over 2008


    AMSTERDAM (Dow Jones)--Topman Gerard van de Aast van Reed Business, een divisie van Reed Elsevier nv, is onzekerder over 2008 dan over 2007, zegt hij woensdag in een gesprek met De Financiele Telegraaf (DFT). Van de Aast is ook lid van de raad van bestuur van Reed Elsevier.

    Over 2007 zegt Van de Aast dat de resultaten er goed uit zien, maar voor 2008 vindt hij "de signalen een beetje verwarrend."

    Van de Aast zegt in DFT: "De economische condities in de wereld zullen uiteraard een invloed hebben op onze groei, die daardoor volgend jaar wellicht iets lager zal uitvallen."

    Hij wijst erop dat de onzekerheden vooral verband houden met de vraag hoe bepaalde delen van de advertentiemarkt zich zullen ontwikkelen. Daarnaast is de zwakke dollar voor veel Amerikanen een hinderlijke factor bij het bezoeken van Europese vakbeurzen, die Reed Business organiseert.

    De internetactiviteiten blijven sterk groeien. De verwachting ligt voor dit jaar op 25% tot 30%. In 2010 streeft de tak naar een omzet uit online van $1 miljard.

    DFT polste Van de Aast ook over een mogelijke combinatie tussen Wolters Kluwer en Reed Elsevier, nu beide uitgevers zich hebben ontdaan van onderwijsdivisies. "Een fusie is pure speculatie. Op een afstand bekeken passen de twee ondernemingen misschien wel, misschien niet bij elkaar. Als je zaken als cultuur laat meewegen, denk ik eerlijk gezegd van niet", aldus Van de Aast.



    Door Andre Sterk; Dow Jones Nieuwsdienst; +31-20-5890270; andre.sterk@dowjones.com

  3. [verwijderd] 19 december 2007 10:08
    MARKET TALK: Reed Elsevier; onzekerheid '08 geen verrassing


    AMSTERDAM (Dow Jones)--Reed Elsevier doet geen verrassende uitspraken in de Financiele Telegraaf via de Reed-Business-topman over de onzekerder vooruitzichten voor 2008 voor deze tak, aldus analist Michel Veul van SNS Securities. In tegenstelling tot de visie van de topman dat Reed Elsevier en Wolters Kluwer niet goed bij elkaar zouden passen, denkt Veul dat een combinatie tussen deze twee wel schikt. SNS hanteert een buy-advies met een koersdoel van EUR16,50. Woensdag om circa 9.40 uur noteert de koers van het aandeel Reed Elsevier 0,8% lager op EUR13,09, terwijl de AEX met 0,1% zakt. (ANS)



    Dow Jones Nieuwsdienst: +31 20 5890270, amsterdam@dowjones.com

  4. [verwijderd] 31 december 2007 17:02
    Hiep hoi, een relatief slecht beursjaar wordt door de AEX afgesloten met een winst van 4,1%. Reed Elsevier heeft in de afgelopen weken een ' mooie inhaalslag' gemaakt en eindigt met een jaarwinst van 5,7%. Toch een relatief goed eind, daar zag het de laatste maanden niet naar uit.
    gr. Bas
4 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.