Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Koffiekamer« Terug naar discussie overzicht

Aalberts Dividend

8 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 6 marique 30 november 2007 11:44
    Ook wel interessant is dat Aalberts keuzedividend biedt. Grofweg de helft van de aandeelhouders kiest voor stockdividend. Daardoor wordt het aantal aandelen elk jaar 1 á 2% opgekrikt. Dat kun je zien als negatief, vanwege de verwatering, maar je kunt het ook positief zien als een prima manier van 'geld ophalen' voor gezonde financiering van o.a. overnames.
    M.i. heel wat beter dan de algemene trend van 'geld terug naar de aandeelhouder'.

    vrgr
    marique
  2. Dow Jones 30 november 2007 12:02
    quote:

    Koos99 schreef:

    Een klassieke fout, maar Aalberts is gesplitst 1:4. Jij rekent vanuit de oude dividenden, en het dividend rendement ligt dan dus gewoon op 2%.
    Deze fout wordt bij Fortis waarschijnlijk ook gemaakt. Ik zie dat ze nu bijna 7% dividend betalen, maar daarbij is de claimemissie even vergeten.
  3. jrxs4all 30 november 2007 12:34
    quote:

    Dow Jones schreef:

    [quote=Koos99]
    Een klassieke fout, maar Aalberts is gesplitst 1:4. Jij rekent vanuit de oude dividenden, en het dividend rendement ligt dan dus gewoon op 2%.
    [/quote]

    Deze fout wordt bij Fortis waarschijnlijk ook gemaakt. Ik zie dat ze nu bijna 7% dividend betalen, maar daarbij is de claimemissie even vergeten.
    Nee, die bijna 7% is inclusief de effecten van de claimemissie. Kan je nagaan ....

    www.dividendpagina.nl/dividendrendeme...

    www.dividendpagina.nl/dividendrendeme...

    www.rabobank.nl/beleggen/iris/page.as...

    JR
  4. forum rang 7 ffff 30 november 2007 12:40
    Mark,

    Ik zit al veel jaren in Aalberts en snap die koerscorrectie eigenlijk ook niet. Zo nu en dan bekruipt mij het bange gevoel dat sommige partijen meer weten over die gigantsche boete die Nelie Kroes aan Aalberts heeft opgelegd en waartegen Aalberts in beroep is gegaan. Weten sommigen meer...? Dat ze toch moeten betalen...?

    Vandaag weer schitterend staaltje voorwetenscha in de pers: Morgan Stanley was enkele weken geleden plots voor zo'n procent of 3,5 % aandeelhouder van Fortis geworden.

    Goh, hebben die daar plots zo'n vertrouwen in.

    Ping An heeft ZIJN 4,18 procent opgebouwd in enkele maanden tijd. En weet je wie de adviseur van Ping An was...?

    Morgan Stanley.........

    Als of dat, grote dikke vette vloek, geen VOORWETENSCHAP was. !

    Peter
  5. forum rang 6 marique 30 november 2007 13:37
    quote:

    ffff schreef:

    bekruipt mij het bange gevoel dat sommige partijen meer weten over die gigantsche boete die Nelie Kroes aan Aalberts heeft opgelegd en waartegen Aalberts in beroep is gegaan. Weten sommigen meer...? Dat ze toch moeten betalen...?
    Peter,
    Als ik me goed herinner was de boete ongeveer 100 mln. Gelijk aan de jaarwinst. Dat hakt er natuurlijk in, maar is in wezen niks anders dan een eenmalige buitengewone last. Normaal gesproken wordt daar nooit zo heftig op gereageerd. Gebeurt ook niet met andere bijzondere baten of lasten, zoals belasting en verkoop van onderdelen.

    Aalberts is echter erg scherp gefinancierd. Dat betekent dat de boete vermoedelijk geheel of ten dele gefinancierd moet worden met vreemd geld. Dat geeft extra rentelasten. Uiteindelijk resultaat op de bedrijfswinst volgens mijn schatting blijvend 3-4% negatief. E.e.a. zou nooit zo'n groot effect op de koers moeten.

    Maar ja, wie maakt die berekening? Beleggers krijgen slecht nieuws te horen (of denken dat) en hup, de koers met sprongen omlaag.

    vrgr
    marique
8 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.