Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Koffiekamer« Terug naar discussie overzicht

ondernemend beleggen

21 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 marique 2 november 2007 13:26
    Ik niet, maar even googlen is verhelderend.
    Allereerst, wie onderneemt, belegt niet en wie belegt, onderneemt niet.
    En ... je kunt wel rijk worden VAN de beurs, maar niet OP de beurs.

    Maw wie 30% per jaar rendement maakt op zijn vermogen, hoe klein ook, en dat al 20 jaar aaneen, ligt allang aan de Azuren kust op zijn jacht van de zon en ander lekker schoons te genieten.
    Of zouden die praatjes in allerhande obscure zaaltjes alleen maar een break zijn uit de alledaagse sleur van het rijk zijn in zonovergoten oorden?
    Als ik onafgebroken 30% per jaar zou boeken zou ik ècht geen cursussen gaan verzorgen. Hooguit hier in de KK wat ideeën spuien.

    vrgr
    marique
  2. forum rang 6 marique 2 november 2007 13:53
    Kan hij zich ook via zijn laptop 'beamen' naar die halfduistere zaaltjes, vol met ouwe vergrijsde mannen in sjofele kledij, die zoet gehouden worden met lauwe koffie en kleffe kake? Moet dan toch steeds weer een afknapper zijn.

    BTW, Aan de Azoren is het niet zo zonnig, hoor. Met Azuren kust bedoelde ik Saint Tropez e.o.

    vrgr
    marique
  3. [verwijderd] 2 november 2007 14:37
    quote:

    marique schreef:

    Allereerst, wie onderneemt, belegt niet en wie belegt, onderneemt niet.


    Beleggen is een deel van het ondernemen: je hebt grond/gebouwen/spulletjes nodig, de waarde van vooral grond en gebouwen is de basis van je onderneming en vaak ook je spaarpot voor later.

    Ook beheer van liquiditeiten kan leiden tot beleggen.

    En verder: kijk eens naar gisteren en vandaag: het is een hele onderneming om de beleggingen te bewaken :-)
  4. forum rang 6 marique 2 november 2007 15:31
    quote:

    veeboer schreef:

    [quote=marique]
    Allereerst, wie onderneemt, belegt niet en wie belegt, onderneemt niet.
    [/quote]
    Beleggen is een deel van het ondernemen: je hebt grond/gebouwen/spulletjes nodig, de waarde van vooral grond en gebouwen is de basis van je onderneming en vaak ook je spaarpot voor later.
    [/quote]
    Ik ben zo vrij hier anders over te denken. Vaste activa zijn geen beleggingsobject maar maken primair deel uit van de bedrijfsactiviteit. Dat ze eventueel later tevens een pensioenpotje blijken te zijn is mooi meegenomen, maar is slechts een secundair doel.

    [quote=veeboer]
    Ook beheer van liquiditeiten kan leiden tot beleggen.
    Ben ik wel met je eens. Maar hoort slechts in beperkte mate voor te komen. Tenzij je als doel hebt met je ondernemingsactiviteit kapitaal voor later te vergaren. Dan ben je eigenlijk belegger die middels een bedrijfsactiviteit cash genereert bestemd voor beleggingsdoeleinden.

    vrgr
    marique
  5. Moo 11 november 2007 16:25
    Mini Cursus

    4.500 euro rendement met 500 euro investeren

    Er gaan weer geluiden op die zeggen dat we het dieptepunt nu wel zo'n beetje hebben bereikt. Voor dat soort berichten heb ik een speciaal mandje. Daarin bewaar ik voorspellingen die ik later nog eens wil checken. De eerste berichten over het 'diepste' punt dateren uit januari 2002. Inmiddels weten u en ik dat dit een van de slechtste beursjaren was sinds de tweede wereldoorlog en dat ook de jaren daarna niet veel goeds hebben gebracht.

    Wie heeft de wijsheid in een markt als deze? Als je niet het risico wilt lopen 'te laat' te zijn ben je geneigd om bovenstaande berichten te geloven en in aandelen te gaan. Maar als technische analisten gelijk krijgen, dan moeten koersen eerst nog verder omlaag. Twijfel alom dus wat tot passiviteit kan leiden. Toch is deelnemen altijd beter dan niets doen. Zelf het heft in handen houden heet dat. Kopen en schrijven (lees: 'verkopen') van opties is dan het beste alternatief.

    Optiestrategie in plaats van aandelen kopen

    Stel dat u Philips in portefeuille wilt nemen. Het aandeel kost op moment van dit schrijven 20,- euro. U vindt dit gunstig geprijsd en wilt hier wel 1.000 aandelen van hebben. U heeft het geld liquide maar u twijfelt of de koers op korte termijn zal stijgen. U kunt onderstaande strategie uiteraard ook met bijvoorbeeld 3 of 5 opties innemen in plaats van 300 of 500 aandelen te kopen.

    In dit voorbeeld koopt u in plaats van duizend aandelen 10 calls met uitoefenprijs 20,- en een looptijd tot oktober 2007. U mag dan de aandelen tegen deze prijs opvragen. Deze opties doen 3,50 euro aan premie. Voor 10 opties is dat dus 10x 350,- is 3.500,- euro.

    Tegelijk schrijft/verkoopt u 10 puts met uitoefenprijs 15,- eveneens tot oktober 2007. Hiermee loopt u kans de aandelen voor deze koers te moeten afnemen. Maar u wilde ze vandaag al voor 20 euro hebben. De premie is 1,45 per optie dus voor het verkopen van deze opties ontvangt u totaal 10x 145,- is 1.450,- euro.

    Ook schrijft u 10 calls oktober 2007 maar met uitoefenprijs 25,-. Met deze opties loop je kans aandelen te moeten leveren voor 25 euro als ze boven deze koers noteren. De premie is 1,55 per optie. Voor deze verkoop ontvangt u dus 10x 155,- euro is 1.550,- euro.

    De initiële investering voor de complete combinatie is:
    U betaalt: 3.500,-. U ontvangt: 1.450,- plus 1.550,- is samen 3.000,-.
    Totale investering: 500,- euro voor tien combinaties.
    Per optiecombinatie kost deze strategie dus 50,- euro.

    Het risico

    Voor de geschreven puts wordt op uw rekening een zogenaamde margin geblokkeerd om er zeker van te zijn dat u aan uw afnameplicht kunt voldoen. Omdat deze per commissionair verschillend is dient u over de hoogte van deze zekerheidsstelling contact op te nemen met uw eigen bank/commissionair.

    U loopt dus het risico dat Philips onder de 15 euro komt. Dan krijgt u duizend aandelen geleverd op basis van de geschreven puts. Omdat u vandaag per optiecombinatie 0,50 eurocent premie investeert bedraagt uw effectieve kostprijs dan dus 15,50 per aandeel. Dat is een korting van 22,5% ten opzichte van de huidige koers. Mogen we dit eigenlijk wel een risico noemen als u vandaag de aandelen voor 20 euro wilde kopen? Met de optiecombinatie moet de aandelenkoers eerst 22,5% dalen voordat u verlies maakt. Terwijl als u vandaag de aandelen koopt, u direct verlies heeft als ze onder de 20 euro komen.

    Het rendement

    De koers kan tijdens de looptijd van de opties ook stijgen. Dan krijgt u op basis van de puts geen 1.000 aandelen geleverd maar u maakt dan wel rendement. Stel dat Philips de komende jaren stijgt naar 25 euro of hoger (zo'n 8% per jaar) wat is dan het rendement met deze combinatie?

    Met de gekochte calls mag u duizend aandelen aankopen voor 20 euro. Omdat de optiecombinatie reeds 0,50 eurocent per aandeel gekost heeft is alles wat het aandeel boven de 20,50 euro noteert dan winst. Dit gaat op tot een koers van maximaal 25 euro. Door de geschreven calls met deze uitoefenstand worden de aandelen dan opgevraagd en profiteert u niet meer als de koers hierboven komt.

    Het financiële plaatje ziet er dan uit als volgt:
    Met de geschreven calls worden bij u 10x 100 aandelen opgevraagd.
    U ontvangt hiervoor: 10 opties x (100 aandelen x 25,-) is 25.000,- euro.
    Met de gekochte calls gaat u vervolgens 10x 100 aandelen opvragen.
    U betaalt hiervoor: 10 opties x (100 aandelen x 20,-) is 20.000,- euro.
    Uw initiële investering voor de 10 optiecombinaties is 500,- euro.
    Totaal heeft u nu dus geïnvesteerd: 20.000 plus 500 is 20.500,-.
    Uw maximale winst is dan: 25.000 minus 20.500 is 4.500,- euro.

    U kunt ook met één optiecombinatie positie innemen. De investering is dan 50,- euro en de maximale winst 450,- euro, eveneens 900% rendement dus.

    In onzekere tijden is met optiecombinaties uw kans op hoog rendement vele malen groter dan door het aankopen van aandelen. En het risico ligt ook nog eens 22,5% lager. Belangrijk is echter dat u de juiste opties selecteert. Wilt u weten hoe? Scrol dan naar de onderkant van deze pagina en meldt u aan voor een van de mini-seminars.

    ______________________________________________________________________

    Verdienen in élke markt

    Opnieuw organiseert de Stock Management Academie weer de veel geprezen mini-seminars met als thema 'Verdienen in élke markt'. Duizenden beleggers hebben deze seminars reeds bijgewoond en zowel beginnende als ervaren beleggers zijn altijd bijzonder enthousiast.

    U krijgt onder meer uitleg over "Ondernemend Beleggen". Met deze veilige beleggingsmethode wordt al ruim 10 jaar gemiddeld 35% rendement per jaar behaald. Tevens krijgt u inzicht in een optiestrategie voor een gemiddeld rendement van 2% tot 9% per MAAND, mét kapitaalbescherming.

    Deze mini-seminars zijn inmiddels een begrip onder zelfstandige beleggers. De inleider is beleggingsstrateeg François Franken. Vanuit zijn twintig jarige ervaring onthult hij, hoe u risico's van beleggen optimaal kunt beheersen en hoe u met opties in élke markt een mooi rendement kunt maken.

    Door de enthousiaste en heldere manier van presenteren is dit mini-seminar beslist een aanrader. Voor de kosten hoeft u het zeker niet te laten. Het deelnamebedrag is slechts 15,- euro.

    Momenteel zijn er geen seminars gepland.
    ______________________________________________________________________
    François Franken is beleggingsdeskundige en trainer in professionele beleggingsmethoden. Na een carrière als trainer van professionele traders bij verschillende grootbanken en effectenbanken heeft hij de Stock management academie opgericht. De Stock management academie houdt zich bezig met cursussen en trainingen op het gebied van "ondernemend beleggen". Deze mini-cursus is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies en zowel StockScore, Dhr. Franken en de Stock management academie wijzen alle aansprakelijk van de hand. Hoewel deze Mini-Cursus met de grootste zorgvuldigheid is samengesteld, kan noch StockScore, noch Dhr. Franken, noch de Stock management academie aansprakelijk gesteld worden voor eventuele fouten.
  6. Boemba ~ de stem van de rede 13 november 2007 14:44
    quote:

    bankeu schreef:

    en bovendien heb ik al geconstateerd dat de opmerking van franken over 8% rendement met kapitaalbescherming KLOPT!!
    Ik heb het nu zelf getoetst en gezien dat het zo werkt.

    Groet
    Hans
    maar je deed het toch pas sinds oktober?

21 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.