Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Koffiekamer« Terug naar discussie overzicht

Frank van Dongen - Ben toch zeker Sinterklaas niet

7 Posts
| Omlaag ↓
  1. josfk 1 november 2007 14:56
    Een giga kredietprobleem bij banken, subprime probleem nog steeds niet transparant, rijen bij bank in de UK om hun spaargeld op te nemen, Mega verlies bij banken, woningnieuwbouwmarkt die tot stilstand komt in de VS en woningen op voorraad bouwt die amper verkocht worden. Dat we dat niet terug zien in de grafieken komt door M3 geldcreatie (in de EU trouwens net zo groot als in de VS). Liquiditeit in de markt pompen creert bubbles, nu niemand meer investeert in huizen zijn de aandelen en de commodities aan de beurt.
    Dus dat gaat voorlopig allemaal wel omhoog.
  2. [verwijderd] 1 november 2007 22:42
    quote:

    josfk schreef:

    Liquiditeit in de markt pompen creert bubbles, nu niemand meer investeert in huizen zijn de aandelen en de commodities aan de beurt.
    Dus dat gaat voorlopig allemaal wel omhoog.

    Josfk: helaas, dat gaat voor de equities niet per se op. De winstmarges van heel veel bedrijven komen namelijk onder druk te staan dor de speculatie in ruwe materialen. Bij financiële instellingen gebeurt dat door de rentemarges (lees hiertoe de columns van Jan Dwarshuis op inveztor), en tenslotte hebben we veel bedrijven die hun winsten en waarde zullen zien dalen door de dalende dollar. Dus aandelen/equities...? Hmmm, ik heb zo mijn twijfels.

    Er zijn voor de USA (en deels Europa) twee scenario's vanaf hier. Deflationaire recessie door de "credit crunch", of hyperinflatie. Beide zijn niet echt wat je noemt prettig om mee te maken en beide zullen er vermoedelijk voor zorgen dat de markten tot ca. 30% zullen krimpen in mijn visie. Bedenk daarbij dat dat dus ofwel een ineenstorting zal zijn van de beurzen of een hyperinflatie die in feite in koopkracht hetzelfde betekent.
7 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.