Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Koffiekamer« Terug naar discussie overzicht

Frank van Dongen - Wintertenen

26 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 29 oktober 2007 09:19
    De euro stijgt ten opzichte van de dollar omdat men een renteverlaging van de FED deze week verwacht. Het renteverschil tussen VS en Eurozone stijgt waardoor de dollar minder aantrekkelijk wordt.

    Aan het feit dat de koers inmiddels $1.44 voor een euro is (begin vorige week 1.41) doet mij geloven dat men rekent op een half procent.
    Mvrgr Dirk
  2. [verwijderd] 29 oktober 2007 09:41
    de enorme bedrgaen die de centrale banken en de FED op de markt strooiden om de zaak (tijdelijk?) te redden zijn een signaal dat het hele speculantenfeest gewoon lekker door kan gaan; de redding is altijd nabij m.b.v. de ter beschikking staande geldpersen!(kan iemand me vertellen waar dat geld toch uitgedeeld wordt?)

    Ik zou als ik u was eens wat schrijven/aandacht besteden over/aan de handel zoals dat indertijd met IMC&WHV geschiedde...precair misschien, aangezien IEX van IMC is, maar ik kan niet anders concluderen dat heel veel fondsen op zijn zachtst gezegd vreemde patronen vertonen.
    Waar ik jaren terug zo'n 70-80% van alle beleggingsbeslissingen goed zat, ga ik nu voor 95% nat...het tart elke kansberekening!
    Ik weet dat softwareprogramma's precies uitrekenen welke koers hoort bij een bepaalde positie vaan vnl derivaten(beleggers storten zich steeds vaaker op derivaten dan op de onderliggende waarde, waardoor dat laatste veel makkelijker te beinvloeden is...Bij een goed bericht stort men zich blijkbaar meer op door banken verkochte turbo's/speeders/opties, waardoor die banken het liefst de waarde van die derivaten wil elimineren).

    Ook de media laten vreemde capriolen zien....zaken worden altijd positief gepresenteerd(let op aantal commentaren 'beter dan verwacht' , 'negatief nieuws ingeprijsd' etc.

    Ik ben mogelijk nog een grotere beer dan u meneer Smit, maar met één groot verschil: de beurs gaat m.i. liefst alleen nog maar verder omhoog...tenzij het loont voor de grootste/belangrijkste/invloedrijkste partijen om te dalen...waar ik long in wil(denk laatste tijd meer in schaduwportef.omdat mijn vertrouwen id beurs nihil is), gaat omlaag en waar ik short in wil gaat omhoog...!!!

    mvg ivet
  3. [verwijderd] 29 oktober 2007 11:32
    quote:

    Rob Vennik schreef:

    wat mij bevreemd is dat ik niemand hoor over de geweldige kansen die Amerika creeërt door de lage dollar.
    Het is natuurlijk ook lastig om daar van te profiteren aangezien wij onze return toch in euro's willen hebben. Tenzij je het valuta risico geheel afdekt natuurlijk.
  4. [verwijderd] 29 oktober 2007 11:42
    quote:

    Rob Vennik schreef:

    wat mij bevreemd is dat ik niemand hoor over de geweldige kansen die Amerika creeërt door de lage dollar.
    Niet Amerika, maar de multinationals die er vandaan komen hebben geweldige kansen...

    Multinationals zijn niet persé USA(en wellicht in de toekomst steeds minder USdollar) gebonden...waar ze straks mogelijk bakken met geld verdienen ih verre oosten, zullen ze id USA een forse veer kunnen laten wat omzet/winst e.d. betreft. Ze zijn of zullen steeds minder afhankelijk zijn van het 'thuisland'. Voor de totale winst dat multinationals behalen zal het niet zoveel hoeven te betekenen.

    Philips heeft bijv. zijn wortels in NL en idd ook nog de nodige vestigingen...maar qua arbeidskosten was Philips allang weg geconcureerd als ze afhankelijk was geweest van NL alleen. Bijv. voor elke NLwerknemer een veelvoud aan Chinezen!
  5. [verwijderd] 29 oktober 2007 11:45
    quote:

    Pegasuspaard schreef:

    De euro stijgt ten opzichte van de dollar omdat men een renteverlaging van de FED deze week verwacht. Het renteverschil tussen VS en Eurozone stijgt waardoor de dollar minder aantrekkelijk wordt.

    Aan het feit dat de koers inmiddels $1.44 voor een euro is (begin vorige week 1.41) doet mij geloven dat men rekent op een half procent.
    Mvrgr Dirk
    Dirk: de low ten opzichte van de gulden is nog niet bereikt maar het scheelt niet veel meer. De vraag is alleen - als de FED minder doet dan 0,5%, corrigeert de dollar dan?
    Op de korte termijngrafiek is de euro uitgebroken, maar deze uitbraak wordt denk ik nog wel gecorrigeerd, wat zou betekenen dat we de 1,42 nog een keertje gaan zien. Ik denk dat er een (KT) shortmoment voor de euro aan zit te komen. En dat daarmee het ook even gedaan is met de stijging van de (euro)beurzen.
  6. forum rang 6 Eagle1959 29 oktober 2007 12:10
    Niemand heeft belang bij een recessie. Men voelt zich rijk bij hoge huizenprijzen, hoge aandelenkoersen etc. Gaan de huizenprijzen omlaag dan moeten de aandelenkoersen wel omhoog gaan anders dondert het hele systeem in elkaar.De geldpersen draaien op volle toeren in de VS. De ballon wordt voller en voller. De wereld wordt bedekt met geld wat ergens heen moet. Het pyramide spel zonder einde...
  7. josfk 29 oktober 2007 12:17
    Grote liquiditeit, M3 is nu groter dan 11% en stijgt sinds 2004, veroorzaakt stijgende prijzen van aandelen, grondstoffen en onroerend goed.
    In de VS zakt en in Europa (muv Duitsland) toppen de OG-prijzen, dus stijgen de aandelen- en grondstofprijzen en daalt de rente?
    Ik zet in op een 1/4 rente verlaging in de VS, maar wat gaat de ECB dan doen?
  8. [verwijderd] 29 oktober 2007 12:35
    Josfk: Het is heel wel mogelijk dat de ECB gaat meedoen... de europese export krijgt het op deze wijze steeds moeilijker. Frankrijk zal er met name op hameren dat de eurosterkte schadelijk is, en ook Duitsland begint net een beetje uit het dal te klimmen dat na de val van de muur ontstond. Die vinden de huidige sterkte echt niet grappig.
    Daar iets aan doen betekent dus wel dat de inflatoire spiraal weer wordt gestimuleerd, en zal een teken zijn voor de USA en Azië om er ook maar niets aan te doen. Niemand wil de eerste zijn om het te doorbreken. Dit heeft de potentie om serieus uit de hand te gaan lopen.

    Ongelooflijk he, dat zaken als voedsel in de USA buiten de CPI worden gehouden onder het mom van dat ze te volatiel zouden zijn. Wat op zich wel klopt... parabolisch naar boven...
  9. [verwijderd] 29 oktober 2007 12:47
    quote:

    Frank van Dongen schreef:

    Als iemand kan kiezen tussen iets te eten en een iPod dan lijkt me de keuze toch niet zo ingewikkeld.
    Dat is sterk opgemerkt...totdat je erover na gaat denken.

    Ik zie heel veel van die slanke dames met een iPod door het park joggen. Mijn indruk is dat ze ook niet zo veel eten.

    Aan de andere kant, onder de leden van de Obesitas verenigingen bevinden zich ook iPod bezitters.

    Zo causaal is het verband dus niet.
  10. josfk 29 oktober 2007 13:07
    toffe_dudde: Denk dat we de komende tijd, tot augustus/november 2008 om precies te zijn, wel in deze stijl door zullen gaan. Enerzijds de Olympische Spelen in China en voor de presidentsverkiezingen in de VS zijn banen belangrijker als prijzen van voeding. Die prijzen van voedsel in de korte termijn statistieken kun je kort voor de verkiezingen manipuleren door te spelen met de dollar/rente. Als de VS-economie nu stevig afkoelt met als resultaat een groot banenverlies raken de Republikeinen veel invloed kwijt bij de komende verkiezingen. Banen generen naast inkomen ook stemmen.
  11. [verwijderd] 29 oktober 2007 17:07
    quote:

    toffe_dude schreef:

    Dirk: de low ten opzichte van de gulden is nog niet bereikt maar het scheelt niet veel meer. De vraag is alleen - als de FED minder doet dan 0,5%, corrigeert de dollar dan?
    [/quote]
    Dat weet ik niet niet. Wat ik wel weet is dat bij de vorige renteverlaging (toen bleek dat het een 1/2 ipv een 1/4 werd) de koers direct een volle cent daalde. Een daling van zeg 1,41 naar 1.44 (nu) vind ik opmerkelijk. Woensdag zullen we het weten.

    [quote=toffe_dude]
    (...). Ik denk dat er een (KT) shortmoment voor de euro aan zit te komen. En dat daarmee het ook even gedaan is met de stijging van de (euro)beurzen.
    Dat kan. Ik kijk (en beleg overigens) op dit moment meer richting verre oosten en olie. Daar zit meer muziek in.
    Mvrgr Dirk
  12. [verwijderd] 29 oktober 2007 23:25
    Opkomst van superfondsen zorgt voor angst op wereldwijde schok

    Artikel van Wallstreet web

    De snelle groei van zelfstandige welvaartsfondsen, petrodollar investeerders, hedgefondsen en private equity groepen vormen een significant risico voor de wereldeconomie, aldus een rapport van management consultant McKinsy.

    Financiële bubbels, overmatige uitgaven, extreme leningen, marktverstoringen en bankmissers worden allemaal genoemd als gevolgen van het toenemende aantal grote en invloedrijke spelers in de financiele markt. McKinsey’s rapport “New Power Brokers” is het resultaat van zes maanden onderzoek door de consultant en analyseert “hoevel olie, hedgefondsen en private equity de mondiale kapitaalmarkt vormgeeft”.

    Schrijfster Diana Farrell geeft aan dat “samen met al hun winsten, de groei van macht van deze machtige handelaren ook gepaard gaat met nieuwe risico’s voor het mondiale financiele systeem”. Farrell, directeur van McKinsey’s afdeling voor economisch onderzoek, zegt dat de waarde van onroerend goed in ontwikkelde landen tussen 2000 en 2005 met $30.000 miljard is toegenomen. Dat is een stuk hoger dan met op bais van de gemiddelde economische groei had mogen verwachten. Dit wordt enerzijds veroorzaakt door onroerendgoed aankopen met oliedollars, maar aan de andere kant is het ook een neveneffect van lagere rentetarieven als gevolg van investeringen in overheidsobligaties - met name in de VS – door beleggers uit het Midden-Oosten en Azie.

    “Een andere zorg is dat Aziatische centrale banken en onafhankelijke fondsen van petrodollars door hun overheidsconnecties politieke overwegingen mee laten spelen in hun investeringen,” aldus Farrell.

    “Dit zou de creatie van economische waarde kunnen verminderen en daarmee de signalen kunnen verstoren op basis waarvan de financiële markten efficient kunnen functioneren”. De omvang en hefboomwerking van hedgefondsen en hun toenemende niet-liquide investeringen zijn besmettelijke bedreigingen in tijden van financiële crises, aldus het rapport. De dramatische groei van hoge-rendements schulden en lossere leningsovereenkomsten die worden aangegaan om de vraag van private equity groepen bij te houden, vormen ook een groter wordend kredietrisico. “De gegevens van dit moment geven nog wel enige reden voor optimisme dat de risico’s beheersbaar blijven, maar desalniettemin zijn de zorgen reëel en moet er gezorgd worden voor een goede en betrouwbare monitoring,” concludeert Farrell.

    Petrodollar investeerders, centrale Aziatische banken, hedgefondsen en private equity fonds hadden in 2006 gezamelijk $ 8.400 miljard in handen. Dit vermogen is verdrievoudigd sinds 2000 en is nu gelijk aan 40 procent van de omvang van de wereldwijde pensioenfondsen en een vergelijkbaar deel van de wereldwijde gezamelijke fondsen. Samen zijn ze goed voor 5 procent van de 167.000 miljard dollar aan financieel vermogen in de wereld.

    Cruciaal is dat de groei van deze vier nieuwe “power brokers” veel groter is dan die van de traditionele financiele vermogensgroepen. Tussen 2000 en 2006 zijn de vermogens onder beheer van Aziatische centrale banken met 20 procent per jaar gegroeid, vier maal zo snel als de pensioenfondsen over de hele wereld bij elkaar. Met de huidige groeisnelheid zal het vermogen van deze vier groepen in vijf jaar tijd de 20.000 miljard dollar overstijgen oftewel gelijk zijn aan 70 procent van de mondiale pensioenfondsen.

    De grootste bijdrage van de vier komt voor rekening van de oliedollars. Dat deel is enorm gegroeid na een verdriedubbeling van de prijs sinds 2002 tot een waarde van 3.800 miljard dollar aan buitenlands vermogen. Zelfs als de olieprijs terug zou vallen tot $30 dollar zullen de vermogens de komende vijf jaar snel blijven stijgen, volgens mevrouw Farrell. Als we gebruik maken van de $50 dollar per vat (olie is afgelopen week naar een recordhoogte van $92 gestegen) die de consultant in haar berekeningen aanhoudt, dan zal dat in 2012 een bijdrage in de financiele markt betekenen van $1 miljard per dag.

    Bij de centrale banken zijn die van China en Japan de meest belangrijke spelers met een vermogen van 3.100 miljard dollar aan buitenlandse reserves. Het meeste geld heeft zijn weg gevonden in Amerikaanse obligaties, hetgeen de rentetarieven kunstmatig laag houdt. De centrale banken van China, Zuid-Korea en Singapore hebben plannen aangekondigd om gezamelijk 480 miljard dollar over meer diverse vermogensdelen te spreiden waarbij ze een nieuw soort “liquiditeitsbonus” toepassen in de wereld markt.

    Hedgefondsen zijn minder belangrijk maar hebben nog altijd een groei laten zien van minder dan 500 miljard dollar in 2000 tot 1.500 miljard dollar vandaag. Samen met de hefboom waar ze normaliter mee werken kunnen zullen de hedgefondsen in 2012 goed zijn voor ongeveer 12.000 miljard dollar.

    Het is duidelijk dat de veranderde omstandigheden in de wereldeconomie in het afgelopen decennium verschillende nieuwe spelers hebben voortgebracht die van grote invloed zijn op het verdere verloop van de globale economie. Het is dan ook cruciaal om de acties van deze partijen actief te volgen. Zo zal Amerika en de dollar er erg slecht voorstaan als er geen petrodollars, yens en yuans meer worden ingewisseld voor Amerikaanse staatsobligaties. Het spel is pas begonnen en de nieuwe Power Brokers draaien aan de knoppen van de wereldeconomie.
  13. [verwijderd] 29 oktober 2007 23:37
    quote:

    vissekop schreef:

    Opkomst van superfondsen zorgt voor angst op wereldwijde schok

    Artikel van Wallstreet web

    Wat spreekt je aan in dat artikel Vissekop?
    Het zal toch een reden hebben om dat te posten, dus een begeleidend persoonlijk commentaar kan wat verhelderend zijn.

    Mvg Peerke
26 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.