Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Binck« Terug naar discussie overzicht

Welke naam moet het beestje dragen?

18 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 25 oktober 2007 23:52
    quote:

    RookRook schreef:

    Schijnt dat ABN binnenkort als naam vrijkomt...
    Alex Binck Nederland
    Super Idee. Groenink is misschien ook wel op zoek naar iets nieuws??

    En iets met banken??

    En met een leuke bonus??

    Kan ie misschien zijn ABN visite kaartjes nog houden. Bespaart weer wat kosten.

    Het logo van Alex is waarschijnlijk waar het Binck om gaat. Is toch wel een stoere bink, dat mannetje met z'n spierballen.

    Neverrest
  2. [verwijderd] 26 oktober 2007 14:47
    Interessant voor Binck?

    AEX loopt leeg. Wat zijn de nieuwkomers?
    De uitverkoop is begonnen en niemand weet wanneer en waar die eindigt. De AEX-index heeft in de afgelopen jaren een aantal zware jongens zien vertrekken. Na ABN Amro en Numico is de kans groot dat ook Hagemeyer zal verdwijnen.

    Hagemeyer staat op het punt overgenomen te worden, maar stribbelt nog tegen. Het Franse Rexel wil het Naardense bedrijf inlijven om vervolgens grote delen door te verkopen aan de Franse branchegenoot Sonepar. Dat hebben de twee al samen bekonkeld. Er komt dus geen mooie biedingenstrijd, zoals vele beleggers hadden gehoopt. Sonepar heeft zijn eerdere bod weer ingetrokken. Rexel is nu bezig de financiering van het bod rond te krijgen.

    Als ook Hagemeyer achter de coulissen schuift, wordt het wel heel mager met de AEX. Momenteel zitten er 24 fondsen in de AEX-index. Dat is nog inclusief Numico, dat met zijn laatste spartelingen bezig is voordat Danone ermee aan de haal gaat. ABN Amro is ook nog niet vervangen. Verdwijnt Hagemeyer, dan ligt het voor de hand dat er wel wat gebeurt. De eerste handelsdag in maart staat gepland voor de entree van nieuwelingen.

    Over wie het moet worden, zijn de meningen verdeeld. Herman Bots van Theodoor Gilissen ziet in USG People, Corio en Fugro toekomstige kandidaten. Deze fondsen trekken hoge omzetten.

    Cees Smit van Today's Beheer denkt er anders over en hoopt op een financiële instelling. 'Ik kan me voorstellen dat er na het vertrek van ABN Amro in die hoek zal worden gezocht. Denk bijvoorbeeld aan BinckBank. Vooralsnog is dat nog niet zo'n goede kandidaat. Mochten ze echter Alex overnemen, dan is de bank wel degelijk geschikt. Zeker als de aandelenomzetten door de overname oplopen. Ik ben zelf niet zo'n voorstander van vastgoedfondsen. Dat zijn toch beleggingsfondsen. Ze beleggen dan wel niet in aandelen, maar wel in huisjes.'

    De mening van Smit heeft wel gewicht. Hij is lid van de index- adviescommissie. Hij benadrukt dat het tot aan het eind van dit jaar koffiedik kijken blijft. 'Duidelijk is dat er slechts 23 fondsen overblijven wanneer Hagemeyer verdwijnt. Maar het bod is nog niet gestand gedaan, dus alles is nog onzeker. Uiteindelijk zullen er weer 25 fondsen op de lijst moeten staan.'

    De laatste jaren is een groot aantal fondsen gefuseerd of door overnames van het Damrak verdwenen. Dat doet denken aan een uitverkoop , hoewel de relativeerders zullen opmerken dat het van alle tijden is dat fondsen de AEX verlaten.

    Mooi zou zijn als er zich plotseling een nieuwe TomTom zou melden of dat de DSB Bank plotseling naar de beurs zou komen en zich met veel reuring een plaats in de top 25 zou verwerven. Nieuw en actief bloed heeft de beurs nodig.

    Daarom gevraagd in Amsterdam: een nieuwe klapper!

    Karen Eshuis

    Copyright (c) 2007 Het Financieele Dagblad

  3. Robin Good 27 oktober 2007 00:46
    quote:

    happy-guus schreef:

    Ali B of Alibi. Je moet ook denken aan uitbreidingen achter de Oeral. Dus moet het ook daar begrijpelijk zijn. sssssstttt!
    Laat Binck gewoon Bourse Direct (lees: BeursDirect) in Frankrijk overnemen, ik blij, hoeft het nieuwe kantoor in Frankrijk ook niet meer ingericht te worden en de naam krijgen ze kado.
  4. [verwijderd] 27 oktober 2007 13:47
    Met Bourse Direct maak je geen fortuin Joris!
    Het is een onderdeeltje van een fin. groep die het als "vuilnisvat" gebruikt, ofwel delen met verlies laat overnemen voor een mooie prijs. De winst wordt zo weggesluisd en de derden (minderheidsaandeelhouders van buiten de groep) blijven zitten met de gebakken peren. Wil je vragen stellen op de AVA dan moet je tijdig een notariele(!!) verklaring opsturen waarin aangegeven wordt hoeveel aandelen je hebt. Probeer die maar eens te krijgen!
    Ik heb er verleden jaar flink mijn handen aan gebrand toen door betaalde goodwill bij overname van een (half)zusteronderneming alle winst opeens verdwenen was.

    Wees voorzichtig.

    sjapo
  5. [verwijderd] 29 oktober 2007 16:15
    Jazeker, en ik had er een heleboel, en dus ook alle fundamentele info (jaarverslag etc., en ofschoon ik redelijk goed bekend ben met de franse trucendoos, ben ik er toch mooi ingestonken.

    Het aandeel had normaliter nu al minstens op 5 euro moeten staan als er niet een overname van een bedrijf met een dik verlies had plaatsgevonden.

    Het is heel vervelend als je ze niet kunt verkopen omdat er geen kopers zijn: dagen met 2000 stuks en minder waren geen uitzondering.

    Maar misschien heb jij wel geluk.
    Succes ermee.
    sjapo
18 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.