Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Koffiekamer« Terug naar discussie overzicht

Frank van Dongen - Strijders, denkers en graaiers

42 Posts
Pagina: «« 1 2 3 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 4 oktober 2007 21:36
    Een beter onderbouwde social culturele cyclus is die van William Strauss en Neil Howe:

    Het boek "The Fourth Turning" van William Strauss and Neil Howe refereert naar de komende overgang van de 3e (Unraveling) naar de 4e (Crisis) periode in een Saeculum.

    Het boek beschrijft eerst 7 Saeculum tijdperken (ongeveer 80 jaar) in het verleden waar elke keer hetzelfde proces wordt doorlopen van opbouw en afbraak. En komt dan met een beschrijving wat ons allemaal te wachten staat in de komende "Crisis" periode ca. 2005 - 2023 (boek uit 1997). Het leukste onderdeel gaat over de rollen die gespeeld moeten worden door de babyboomer als oudere en de 13th (verloren/nix) generatie. Dat loopt nu nog van geen kant: de babyboomers (en hun trawanten van de grijze generatie) bemoeien zich nog steeds met de maatschappij tot in iedere detail(Pronk, Marijnissen) en de 13th generatie laat volkomen over zich heen lopen (Rutte, Bos, Famke, Rouvout). De enige uitzondering is Wilders, maar die typen heb je liever niet. De babyboomers hadden hun pedanten in de missionaris generatie (geboren 1860-1880) en de 13th gen. hadden hun evenknie in de Lost (zelfde naam - toeval?) generatie geboren 1880-1900 (met leden als Eisenhower, Roosevelt, Hitler, Mao en Stalin - geen lievertjes dus.

    De sociale-culturele cyclus lijkt beter houdbaar dan vele economische cycli die hun geldigheid lijken te verliezen of worden aangepast tot een "verlengde cyclus". De winter volgens de Kondratieff cyclus is al zovele malen aangekondigd dat het lachwekkend aan het worden is.

    Een kleiner detail is dat het huidige tijdperk niet lijkt op de 30-er jaren maar op de 20-er jaren. Drank, sex en andere uitspattingen van bepaalde groepen in de jaren 20 hadden te maken met soldaten uit WO-I die niet meer konden wennen aan de burger maatschappij.

    Zomaar wat letters op volgorde gezet,
    EIB

  2. [verwijderd] 4 oktober 2007 21:44
    Let vooral op het kapsel:-)
    Behoorlijk cyclisch drank drug and the Pistols.
    Ach wanneer hadden we geen "overlast" van dit soort zaken als drugs enz.
    Dat is toch van alle tijden? Of zouden we nog even moeten wachten op een anti-reactie naar de huidige gevestigde Chr Unie orde voordat de Pistols weer opstaan??

    www.youtube.com/watch?v=4bM_l443VV4&m...
  3. [verwijderd] 5 oktober 2007 00:28
    Ik heb het artikel ook gelezen en heb spijt van de tijd die ik eraan heb gespendeerd. Wat een bullshit. Je kunt aan de hand van gebeurtenissen altijd wel een denkbeeldige toekomst voorspellen. Dit heeft evenveel waarde als de nostradames voorspellingen die worden gemanipuleerd naar hedendaagse feiten. Ok. Genoeg tijd besteeds aan deze bullshit.
  4. [verwijderd] 5 oktober 2007 05:21
    Kan me wel iets voorstellen bij het verhaal van Van Dongen. Degenen die uit zijn op het verkrijgen van directe beleggingstips kunnen zelf ook eens de hersens laten werken. Zoals ik! haha.
    Ik schreef op mijn belog hierover getiteld: Rienk Kamer is mijn held!..(neem de moeite die bijdrage te lezen voordat je met een Pavlov-reactie over Kamer komt). Ik geloof ook wel dat de komende jaren innovatieve bedrijven (techniek, bio/semi/biofuels e.d.) die praktische oplossingen aanreiken op het gebied van bv milieu, recycling, Quantum-computers e.d. weer aan interesse winnen bij de jongere generatie waardoor een vliegwiel effect ontstaat. De nerd, die eerder met argwaan werd bekeken, krijgt nu bewonderende blikken. Ik denk dat dit de 'strijders' zijn. EIB zijn bijdrage interessant. Zal het door hem genoemde boek eens inkijken. Het betoog van Van Dongen is dan ook meer voor de aanhanger van de BAHFAVLT-porto. (buy and hold for a very long time)
  5. [verwijderd] 5 oktober 2007 12:19
    Frank, Laat je niet kisten. Blij dat er iemand af en toe verder kijkt dan de beurskoersen. Het bevestigt je verhaal: we leven in een tijd van graaiers. Iedereen zit alleen te kijken hoe snel zijn eigen vermogen groeit. Een wat bredere blik wordt dan niet gewaardeerd. We willen alleen horen hoe snel meer geld kunnen verdienen.
    @ Erik S.: stabiliteit wil niet zeggen dat er niets veranderd. Er bestaat ook nog zoiets als een dynamisch evenwicht.
42 Posts
Pagina: «« 1 2 3 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.