Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Corporate Express« Terug naar discussie overzicht

Koersdoel 5 euro

8 Posts
| Omlaag ↓
  1. Erik.S 28 september 2007 21:53
    Beste mensen,

    Pas a.u.b. op met dit fonds, er zijn fundamenteel in de balans zaken te onderscheiden, waardoor ik er nu afblijf.

    Corp Exp is zwaar geleveraged d.w.z (te) veel vreemd vermogen. Daarnaast blinkt het management niet uit in verkopen. Telkens blijkt weer dat de doelstellingen niet gehaald worden.
    Koffrie is een uitstekend bankier, maar trek niet de commerciele kar (c.q heeft er onvoldoende kaas van gegeten). En dat is de achillishiel van het bedrijf.

    Op de chart zien we een dalende trend, waarbij de onderste steunlijn zich ron de 5 euro bevindt.
    Met een tegenvallend bericht zit je er zo op.

    Dus wees a.u.b voorzichtig en beleg niet je hele hebben en houden in dit fonds. De neerwaartse risico's zijn gewoon te groot

  2. forum rang 10 bp5ah 28 september 2007 23:12
    Daar gaat het maandag niet over.

    Technisch is het koersdoel voor CXP geen 5 euro, in de lange termijn grafiek is dat nog veel lager, ergens rond de lows van een paar jaar terug, rond de 2 euro.

    Maar zoals gezegd daar gaat het maandag niet over, dan zijn er andere zaken die de 'waan van de dag bepalen'.

    Gr.

    Dirk
  3. forum rang 10 bp5ah 28 september 2007 23:43
    Hier gaat over Erik S., stukje staat tussen de #-jes.

    Dit is een interessante alinea daaruit:
    ----
    De dwarsliggende aandeelhouders willen niet zeggen welke koers het aandeel zou moeten bereiken. Analisten becijferen de waarde van Corporate Express bij een verkoop rond de €11 à €12 per aandeel. Het aandeel sloot gisteren op €7,57.
    ----

    ###################################################
    Berichtgeving van 20 september 2007

    AMSTERDAM (DFT) - De top van Corporate Express (voorheen Buhrmann) staat onder druk van activistische aandeelhouders om het bedrijf in de etalage te zetten. Dit melden onder meer bronnen rond het beruchte Britse hedgefund Centaurus, dat sinds juni een belang van ruim 5% heeft in de leverancier van kantoorartikelen. De visie van Centaurus wordt naar verluidt gedeeld door circa 30% van de aandeelhouders, waaronder een aantal grote Amerikaanse investeerders, zo meldt de Financiële Telegraaf vanmorgen.
    Onder meer Level Global, York Capital en Third Point hebben aanzienlijke belangen in Corporate Express. Zij werken echter niet als een hechte club samen om Corporate Express op de knieën te krijgen, zo melden insiders. York Capital zou vorige maand al een brief aan de bedrijfstop hebben gestuurd, waarin wordt aangedrongen op een verkoop. Daarop is volgens ingewijden nog geen antwoord gekomen.

    Topman Frans Koffrie van Corporate Express, het voormalige Burhrmann, komt eind deze maand naar buiten met een nieuwe strategie na wat hij zelf een ’strategische heroriëntatie’ noemt, waarin diverse opties voor het kwakkelende concern zijn overwogen.

    Maar voor een aantal Angelsaksische aandeelhouders is de tijd van pappen en nathouden naar verluidt nu echt voorbij.

    „We zullen niet rusten voor Corporate Express is verkocht. Koffrie weet dat er aan de deur geklopt wordt, maar doet hardnekkig alsof hij het niet hoort. Als niemand bij het bedrijf wil luisteren, dan breken we deur zelf open”, zegt één van de Amerikaanse aandeelhouders, die de visie van Centaurus onderschrijft maar niet met zijn naam in de krant wil.

    De Amerikaanse concurrent van Corporate Express, marktleider Staples, zou zich vorige maand als koper hebben gemeld. Corporate Express zou de deur echter dicht hebben geslagen in het gezicht van de Amerikanen. Staples wil desgevraagd de vrijage niet ontkennen of bevestigen. „We gaan niet in op speculaties”, aldus een woordvoerder.

    Volgens de bronnen zou Koffrie zó zenuwachtig hebben gereageerd op de ontstane situatie, dat hij zijn secretaresse uit de kantine sleepte om het mobiele nummer van president-commissaris Paul van den Hoek te achterhalen, die op dat moment op vakantie was. De Amerikaanse aandeelhouders zouden overigens niet blij zijn met de hechte relatie tussen Koffrie en Van den Hoek. Tien jaar terug zijn Koffrie en Van den Hoek bijna tegelijkertijd begonnen bij het toenmalige Buhrmann. Iets vergelijkbaars geldt ook voor financieel directeur Floris Waller en vice-voorzitter van de raad van commissarissen Jan Peelen. „Deze heren vormen twee tandems en nemen geen enkele verantwoordelijkheid voor de gang van zaken bij het bedrijf”, aldus een Amerikaanse aandeelhouder.

    Een zegsman bij een ander Amerikaans hedgefund, die er nog niet uit is hoe zijn fonds zich zal opstellen, zegt dat hij al een paar keer met Koffrie over een verkoop heeft gesproken. „Hij keek me dan aan met een blik van: waar heb je het in vredesnaam over?”

    Gezichtsverlies

    De aandeelhouders zijn het er allemaal over eens dat een hogere operationele marge alleen kan worden behaald door schaalvergroting. „Corporate Express zou dit kunnen bereiken door bijvoorbeeld met Staples in zee te gaan. Bovendien zou Frans Koffrie dan rustig kunnen vertrekken, zonder gezichtsverlies”, aldus de eerder genoemde Amerikaanse investeerder.

    De dwarsliggende aandeelhouders willen niet zeggen welke koers het aandeel zou moeten bereiken. Analisten becijferen de waarde van Corporate Express bij een verkoop rond de €11 à €12 per aandeel. Het aandeel sloot gisteren op €7,57.

    De naam Corporate Express staat volgens analisten al langere tijd synoniem voor teleurstellende koersontwikkelingen en winstwaarschuwingen. Het afgelopen kwartaal daalde de winst met 29%. De omzet in de Verenigde Staten, goed voor 70% van het totaal, was voor het derde kwartaal op rij teruggelopen. Volgens Koffrie heeft de daling van omzet en marktaandeel vooral te maken met de hevige concurrentiestrijd in de VS. Staples slaagde er echter wel in om de omzet en winst te verhogen.

    Corporate Express zegt in een reactie dat de aandeelhouders nooit specifieke eisen hebben gesteld. Ook stelt het bedrijf nooit een brief te hebben ontvangen waarin wordt aangedrongen op verkoop.
    ###################################################

    Gr.

    Dirk
  4. Erik.S 29 september 2007 01:12
    Dirk,

    Dat mooie stukje bevestigd mijn opninie dat Corp Exp niet in staat is te concurreren.
    Zoals je weet is dat een kwestie van marketing en Koffrie is een bankier.

    Hij weet dus niks van sales het zit niet in z'n bloedvaten.
    Ik kan me heel goed voorstellen hoe dat gaat in het bedrijf, beleid maken en bewaken, maar niet zorgen dat het gebeurt. Mouwen opstropen en aan de slag en niet uit een ivoren toren memo's maken en besturen op afstand.
    Koffrie is een kundige en goeie vent, maar hij heeft niet de competenties die het bedrijf nu nodig heeft.

    Ik ben blij met de actie van de hedge funds om arbeidsplaatsen te redden. Want als we het management zo door laten gaan is het koersdoel nul.
  5. Brievenbus 29 september 2007 20:29
    Ach, ik was net buiten lekker een uurtje aan het hardlopen, toen bedacht ik plots dat het ook mogelijk is dat Koffrie nog een paar dagen extra nodig had om het verkrijgen van dat bod boven de 12 af te ronden, en bovendien wilde de bieder natuurlijk nog een extra weekje goedkoop shoppen in A'dam...
    Vandaar die oproep van een paar weken geleden`we hopen dat de aandeelhouders zolang nog geduld kunnen hebben`......
    In dat geval zullen de doodskreten van het shortende volkje maandagmorgen tot ver buiten A´dam te horen zijn.......
  6. Erik.S 1 oktober 2007 14:35
    Maandag 1 okt.

    Het lijkt er wel op of ik een zetel heb in de RvC.
    Andere mensen (uit de verkoop) nemen het roer over en delen van het bedrijf worden verkocht (om de schuldenlast te verminderen).
    Dat zijn positive stappen, maar het zal nog wel even duren voordat er resulaten gaan komen.

    Voorlopig zal de (EURO) winst wel dalen door de koersval van de USD. Het korte krediet wordt ook duurder en het voordeel van de yieldcurve is ook weg.

    Ons wacht zware kwartalen van stagnerende en teruglopende winstontwikkeling.
8 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.