Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Koffiekamer« Terug naar discussie overzicht

Frank van Dongen - Darling my darling

12 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 18 september 2007 12:51
    quote:

    FvD schreef:

    Lekker consequent en lekker geloofwaardig. Als ik de rijen zie op televisie, dan ben ik toch blij dat er zoiets als telebankieren bestaat.
    Berichtgeving zeker niet goed gelezen, Frank!

    Customers of the troubled Northern Rock bank have complained of problems accessing their online savings accounts because of massive demand.

    news.bbc.co.uk/2/hi/business/6997197.stm

  2. Erik.S 18 september 2007 14:04
    Dat soort tafrelen kenden we ook in Nederland, toen Slavenburgsbank ten onder ging aan de hypotheekverstrekking (sterk oplopende rentes, net zoals nu en verslechterende credit ratings).
    Stonden wekenlang colones gepantserde (DNB)geldwagens achter de bank (met name in Zeeuws Vlaanderen)om de tegoeden uit te kunnen betalen. Hypotheek verstrekking binnen het bedrijf werd daarna afgeschaft. Het was daarna een soort open zenuw als je erover begon.

    Wat me bij Greenspan het meeste opviel was te lezen in een interview in de Telegraaf, waar hij zei dat de rente in de nabije toekomst in twee cijfers geschreven gaat worden.
    In het interview op de T.V. gisteren zei hij dat de babyboomers niet moeten rekenen op de pensioenhoogte waar ze nu recht op menen te hebben.

    Je hoeft geen Einstein te zijn om in te zien dat een veel hogere rente de koersen wegvaagd en het onroerend goed afwaardeert.

    De oorzaak is de eneorme geldgroei (M3), dat langzamerhand in de echte economie terechtkomt en de inflatie aanwakkert. Zowel in Europa(http://sdw.ecb.europa.eu/quickview.do?SERIES_KEY=117.BSI.M.U2.Y.V.M30.X.I.U2.2300.Z01.A) als de US is de geldgroei (10+ %) tot ongekende hoogte gestegen. De laatste periode dat we dat zagen is rond 1980 en de rente ging toen naar 14-15 %.

    In Amerika wordt M3 niet langer gepubliceerd (http://www.federalreserve.gov/releases/h6/discm3.htm) door de FED, het is daar een heel controversieel onderwerp geworden (http://www.nowandfutures.com/key_stats.html), de regering en FED worden ook door leden van het parlement beticht van een cover-up.

    Het gevolg is dat de FED nu kijkt naar de core inflation, zeg maar naar de inflatie zonder energie. De echte algemene consumenten inflatie is inmiddels al twee keer zo hoog. Wat de US verder doet dalen, omdat het rente nivo veel te laag is om de inflatie te bestrijden.
    Een verdere rentestijging wordt op dit moment tegengegaan door de onrust in bankenland, want de staatsleningen zijn de enige waardepapieren waarvoor er geen geldwagen aan te pas hoeft te komen. En omdat klienten effecten van de vermogens van banken zijn afgescheiden, val je zelf niet mee om als een bank failleert.

    Een van de gevolgen is dat Amerikanen (burgers en bedrijven)vanuit de USD overstappen naar goud en steeds meer beleggen buiten de U.S.A om hun koopkracht te behouden.
  3. [verwijderd] 18 september 2007 15:50
    quote:

    Klippie schreef:

    Wel heel erg toevallig van Lehman, net zoveel verdienen met je aandelen business als verliezen met je hypotheek business, wanneer wie en wat prikt nu door deze materie heen ?? Zaten ze short ???
    Banken kunnen momenteel heel creatief hun verliezen publiceren, en op die manier de echte problemen voor zich uit schuiven. Hoe lang dat goed gaat weet niemand, maar tot nu toe gaat het nog goed. De FED kan meer duidelijkheid geven.
12 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.