Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
IEX 25 jaar desktop iconMarkt Monitor

Koffiekamer« Terug naar discussie overzicht

Frank van Dongen - Tegen de klippen op

15 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 17 september 2007 11:53
    Frank,
    Als de rente verlaging, in de USA, niet door gaat zal de dollar omhoog gaan i.p.v. omlaag t.ov. de Euro.
    Jij beweert het tegenover gestelde?

    Verder als iedereen z'n derivaten en beleggingen ten geld wil maken, om het onder hun kussen of in de oude sok te stoppen, stort het totale systeem in, dus dit zal niet gebeuren.
    Verder gevolg is dan dat er geen rendement meer gemaakt wordt op deze gelden en geconfronteert wordt met inflatie waardoor je vermogen afneemt.

    Dit zijn te grote doem scenario's en niet gestoeld op realiteit.
    Er is nog steeds veel geld beschikbaar waar iets mee gedaan moet worden.
    Specifieke problemen blijven er komen en daar zal iedere keer weer een schrik effect vanuitgaan.
    Nothern Rock zal overgenomen worden tegen een mooie lage prijs, maar niet failliet gaan.
    De balans van dit bedrijf kon deze crisis in het financiële systeem niet opvangen en is daardoor aangeschoten wild geworden.
    In duitsland heb je het ook al gezien.
    De probleem banken worden lekker goedkoop ingelijfd!
    En er ontstaat een mooie grote bank met een behoorlijke kapitalisatie.

    Altijd kansen en bedrijgingen!
    Groetjes Groentje
  2. hajo 17 september 2007 12:38
    Helemaal mee eens groentje
    Ik vind dat Frank ook veel te veel beren ziet en de incidentele krediet brandhaarden worden aangewakkerd door pure angst
    Dit solide financiele systeem zal nooi omvallen want dan vallen we allen om dat is duidelijk
    Over een paar maanden zeggen we allen'hadden we de financials maar opgepikt'
  3. [verwijderd] 17 september 2007 13:02
    Groentje, excuseer mij maar je doet je naam eer aan. Bedreigingen spel je zo, en over de opmerking "als iedereen z'n derivaten en beleggingen ten geld wil maken, om het onder hun kussen of in de oude sok te stoppen, stort het totale systeem in, dus dit zal niet gebeuren." heb ik al helemaal geen goed woord over. De historie leert dat dat zonder meer een reëel gevaar is. Elk banksysteem is op vertrouwen gebaseerd, en het fractionele banksysteem zoals wij dat kennen heeft daarbij als nadeel dat de bank bij een run per definitie insolvabel is. Het is en blijft een kaartenhuis, waarbij ineenstorting te allen tijde een niet te verontachtzamen gevaar is. In een dergelijk geval hebben de eersten die bij de bank zijn nog de kans er nog geld uit te krijgen, waardoor iedereen dat zal proberen, ook als dat uiteindelijk de teloorgang van het systeem betekent. Vergelijk het met één kleine reddingsboot bij een groot zinkend schip, de ruzie over die ene reddingsboot zal heel waarschijnlijk betekenen dat ook die laatste redding ten onder gaat. Iedereen weet het, maar het zal niemand tegenhouden het toch te proberen.
  4. Sjaak50 17 september 2007 14:32
    Ik zie steeds vaker kladaradatsj theorieën.
    waren die er ook zo veel in 2000/2003 ?
    Kunnen we niet "gewoon" en "rustig aan" met een procentje of 4 of 5 per maand omlaag naar de 400.
    (nivo 2e hj. 2005 in ± 8 maanden) of 450 (1e hj'06 in ± 4 maanden)De rente héél langzaam verlagen om de boel in de hand te houden(zie joop Bresser 18/9.) BV tot ultimo 0,75%. Als de jaarcijfers dan goed zijn kunnen we weer omhoog in 2008.
  5. sunnyb0y 17 september 2007 16:49
    Helaas ben ik het met Frank eens. Totdat de sub-prime storm uitgewoed is ben ik ook een beer. Met een beren visie kan ook een goede boterham mee verdiend worden.
    Ik heb recentelijk ergens gelezen dat de totale handel in derivaten $900 trillioen bedraagd (niet uit eigen onderzoek). Het totale wereld GDP bedraagd zoiets van $ 15 trillioen.
    Mocht het beleggingsspelletje van echt grote spelers in de markt (Goldman Sachs en dergelijke, niet frank van Dongen natuurlijk, die doet zoiets niet) verkeerd uitpakken dan wordt het een nieuw record domino stenen om vallen (lees investment bankers).
    Misschien is dat een belangrijke reden voor de centrale banken om maar geld in het systeem te pompen.
  6. helleborus51 17 september 2007 19:20
    Frank, waarom niet beleggen in kleine fondsen. Een ondernemer kijkt toch vooruit en niet alleen westwaarts. De echte belegger weet toch dat men zich niet moet branden aan de dollar of dollargeraleerde markten. De grote markt met haar blik op het westen wordt m.i snel achterhaald en is veel te behoudend omdat ze wordt bedwelmd door een spruitjesgeur. De koude oorlog is echt voorbij en marshallhulp is verleden tijd. Europa kan echt wel op eigen benen staan met handels partners over de gehele wereld.
15 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.