Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Koffiekamer« Terug naar discussie overzicht

Peter Paul de Vries - ABN Amro Trio

10 Posts
| Omlaag ↓
  1. williamcor 16 april 2007 16:30
    Beste heer de Vries,

    Als aandeelhouder ABNAMRO ben ik het geheel met u eens. Bij dit soort onsamenhangende ondernemingen (zoals bijv vroeger Internatio Muller)drukt de holding de waarde van de onderneming 1)direkt, door de gemaakte kosten van de Holding en 2)indirekt, door het lokale ondernemerschap te frustreren. Er zijn uitzonderingen zoals GE, maar deze zijn dungezaaid.
    William
  2. [verwijderd] 16 april 2007 16:55
    Fusie met Barclays lijkt ingegeven door persoonlijke voorkeur en carriereperspectief van Groenink en consorten. Het tripartite bod biedt veel meer mogelijkheden, maar lijkt te worden geblokkeerd door de major-ego ABN-AMRO RvB, die vreest voor de eigen toekomstige positie. Aandeelhouders let op uw zaak!
  3. [verwijderd] 16 april 2007 19:30
    "Het wordt tijd dat ABN Amro tekst en uitleg geeft aan haar aandeelhouders en dat de bank de deur ook opent voor interessante alternatieven".

    Tekst en uitleg geven ze ja,daar kan je op rekenen,maar het opent niet haar deuren voor alternatieven....daarvoor ligt het er veel te dik bovenop dat ze met Barclays in zee gaan.
    Het is doorzichtig genoeg...gewoon 1 en 1 optellen.
    Iedereen die goed heeft opgelet zou dat door moeten hebben...
    Maar de dollartekens in de ogen van eenieder zijn te groot....dan maar de botte bijl!
  4. [verwijderd] 16 april 2007 20:35
    gezien KLM weet je , dat de commissarissen, die zogenaamd oog heeft voor alle aandeelhouders, zich daar in de praktijk geen moertje van aan trekken. Wanneer wordt dit eens zwaar getoetst en in wet verweven met sancties ? Je kan je kop 3 maal stoten maar een ezel zal 3 keer lachen dat die de domste niet meer is.
    Goed stuk van de Vries maar verwacht er niet teveel van .
    Natuurlijk wel hulde voor Groenink dat hij na jaren stilstand van de koers, de waarde heeft weten te verprachtiseren hoe het ook loopt ,waarbij ik helaas geen spekkoper ben maar de grote adh's wel .
  5. [verwijderd] 16 april 2007 23:54
    ’Deal or no deal’ voor ABN Amro
    16 Apr 07, 14:59
    AMSTERDAM (ANP-AFX) - ABN Amro maakt uiterlijk woensdag bekend of Barclays wel of geen bod uitbrengt. Het bankconcern ziet ervan af om de onderhandelingen met Barclays te verlengen. Dat meldden maandag bronnen dicht bij de onderhandelingen.

    Financieel analisten houden rekening met een biedingsoorlog om ABN Amro. Komende woensdag is in de ogen van marktpartijen een belangrijke datum. Op die dag verliezen de gesprekken tussen ABN Amro en Barclays hun exclusiviteit, omdat een periode van dertig dagen verlopen is sinds de toenadering vorige maand. Hoewel ABN Amro deze termijn niet erkent, wil de bank toch uiterlijk woensdag duidelijkheid geven over de lopende fusiegesprekken met Barclays.
  6. [verwijderd] 17 april 2007 14:49
    quote:

    momentum schreef:

    Wat mij verbaasd is dat je niemand hoort noemen
    dat en lager bod van Barclay's het gunstigst is voor het personeel en een hoger bod van de drie
    uiteindelijk zal verdampen, omdat die zullen eisen dat "De Bank"" eerst het overtollig peroneel
    moet laten afvloeien.
    Niet correct 1: gisteren is in de pers al vermeld dat het opknippen van ABN kan leiden tot een verlies van 1000 banen in NL.

    Niet correct 2: een hoger bod verdampt niet. De synergievoordelen van het opknippen zijn hoger dan de synergievoordelen bij een samengaan met Barclays. Uiteraard kost het laten afvloeien van personeel in eerste instantie geld, maar daarna (doorgaans uiterlijk vanaf jaar 2) levert het een besparing op.
10 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.