Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
IEX 25 jaar desktop iconMarkt Monitor

Koffiekamer« Terug naar discussie overzicht

Corné van Zeijl - BAA

9 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 20 maart 2007 08:40
    Het hoofdkantoor in Rotterdam?
    Wat een meesterzet.

    Perfecte infrastructuur, een stad met allure, vliegveld vlakbij en nooit druk.
    Verder een directe verbinding naar andere grote steden. Denk een aan de hoge snelheidslijn.

    Als zakenstad denk ik de beste keus met de beste uitstraling.

    Kijk nou eens naar andere bedrijven: ING zit met zijn hoofdkantoor in AMS maar heb je dat mooie pandje aan het Weena(RDM) wel eens gezien.

    Dan hebben we nog Fortis: Verzekeringen zit weggestopt in een buitenwijk van Utrecht. Utrecht zal internationaal niemand iets zeggen. Heeft geen uitstraling van een metropool. Heeft geen vliegveld en geen TGV.

    Uitstraling telt en is zeer belangrijk.

    Ennuh....ik kom zelf niet uit RDM hoor.
  2. [verwijderd] 20 maart 2007 09:17
    Een paar opmerkingen:

    1. nu wordt duidelijk waarom Groenink een zwaar commissariaat bij rds aanvaardde (30 dagen per jaar). Hij wordt geen CFO in de nieuwe combinatie, maar komt in de luwte te werken.

    2. de k/w van Barclays mag lager zijn (erg laag zelfs), maar hoe zit het daar met de groeimogelijkheden? Die zijn bij AAB natuurlijk prima; ze zijn veel internationaler dan Barclays dat circa de helft van de winst uit het VK haalt, waar de groeikansen veel beperkter zijn dan in - bijvoorbeeld - Brazilië of Italië. Probleem bij AAB is alleen dat ze die kansen nog niet volledig benut hebben.

    3. Deze fusie lijkt de voorbode van de - al veel eerder verwachte - concentratietendens binnen het bankwezen. Zeker in versnipperde markten moet men nu wel gaan fuseren, overnemen. Er zijn beleggingsfondsen die daar speciaal op ingericht zijn. Tip!
  3. [verwijderd] 20 maart 2007 10:10
    In het weekoverzicht van het FD lees ik dat voor 2007 een wpa van 2.41 euro voor ABN AMRO wordt verwacht. Dat zou een k/w van 12,9 betekenen i.p.v 11,9.
    Als de winst over 2007 gedrukt zou worden door fusiekosten wordt de k/w verhouding nog hoger.

    Een k/w 12,9 voor ABN AMRO tegenover k/w van 8,5 voor Barclays houdt een overwaardering van plm 50% in van ABN AMRO ten opzichte van Barclays.

    Als het klopt wat dhr. v.Zeijl schrijft en een eventuele overname vindt gedeeltelijk in aandelenruil plaats, dan zou de koers van ABN AMRO op dit moment wel eens aan de hoge kant kunnen zijn.

    Groet.
  4. forum rang 7 ffff 20 maart 2007 17:30
    De nieuwe bank krijft waarschijnlijk zowel in Londen als in Amsterdam een notering. Dan blijft de vraag over hoe succesvol deze nieuwe Brits-Nederlands combinatie wordt. Veel hangt af van de slagkracht van de CEO to be en de mate van kostenbesparingen. Pakt u mijn Excel-sheetje er vast maar bij.

    Excell-sheetje heb ik niet nodig. Op een van mijn surftochten de palmares gelezen van de huidige CEO van barclays. En dat is een prachtprestatie.
    Sinds zijn aantreden in 1996, dus nu 11 jaar geleden is de koers van Barclays verachttienvoudigd. Dat ziet er dus hoopgevend uit!

    Peter
9 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.