Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Getronics« Terug naar discussie overzicht

Na eerder Wellink, gaat nu AFM boek te buiten

39 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 28 februari 2007 19:27
    quote:

    trade schreef:

    Nogmaals, het verleden heeft geleerd dat KW en zijn RCB en RVC zich niet hebben gehouden aan hun woorden, waarshuwing op waarschuwing... Dus we kunnen wel naar de toekomst kijken en doen alsof dit jaar niet bestaan heeft, maar ervaring leert iets heel anders..
    Beleg nu al jaren in GTN, heb KW en consorten jaren lang verdedigd, en de hand boven het hoofd gehouden, maar nu ik weer verneukt ben door KW en vrinden ben ik het beu...
    Eerst maar eens 3 jaar op rij iets laten zien, dan verdien je weer vertrouwen, niet door drie jaar pruts cijfers te laten zien...
    Mvg,, Lpn
    Ik heb vele keren eerder over de afgelopen jaren aangegeven waar het aan schortte bij Getronics. Jij weet dat ik dat vaak via het DFT forum heb gedaan.
    Om nu pas negatief op het bedrijf te worden, is niet bijster slim. Dat terwijl de Turn-Around nu tevens in volle vaart is ingezet, gaat het je dit veel geld kosten. Geld die je, door al die tijd en de nog komende tijd gewoon te blijven zitten, automatisch weer terugverdiend.

    1. De balans is opgeschoond en wachten is op rating verhoging van S&P (zoals Jesse L. terecht elders al stelde, thx JL).
    2. De strategy is duidelijk op de 4 peer-landen gericht, d.i. cash-cows gebieden. Daarnaast de services standaardiseren en ook als cash-cows creeren.
    3. De focus is duidelijk op creeren van hogere margins, cash-flow genereren en verhogen stakeholder value gericht.
    4. De totale lasten zijn in afgesloten transitie-jaar 2006 geheel genomen.
    5. Spanje en Zuid-Amerika gedeeltelijk afstoten zal ook nog een duit in het zakje doen en het feest van kraaltjes rijgen kan beginnen. Al deze afstotingen zorgen ervoor dat management aandacht niet meer benodigd is en deze zich verder kan concentreren op de peer-gebieden/landen (de cash-cows).

    Cash-cows is een beproefd concept waarmee KPN zichzelf recent (2001-2006) uit de misere heeft gesleept en kijk het nu eens bloeien (met de dubbelcijferige hoge marges). Zij hebben nog wel even 9 mld aan schuld op de balans, maar mede dankzij de cash-cows kunnen zij zich van alles veroorloven, zelfs grote overnames en aandeleninkoop, met daarnaast toch die torenhoge schuld in stand gehouden.

    2007 start voor GTN met een geheel nieuw elan en compleet schone lei. Met daarnaast een duidelijke strategie en focus. Met bekendmaking Beleidsplan in eind 2005 had ik het -de TurnAround- vanaf dat moment al verwacht, maar leven gaat niet altijd zoals vooraf uitgestippeld, over rozen. Kan gebeuren. Daarom, zoals eerder gesteld en ook hierboven, kan het nu wel plaats gaan vinden. En t.o.v. eind 2005 ziet het er nu wel veel gezonder en cleaner en opgeschoond uit.

    Verleden jaar Sept06 al gesteld, de goed nieuws show ging toen aanvangen en zal nog lange tijd aanhouden.

    De Top heb ik in 2004 (febr) aangegeven, alsook in 2005 de Bodem. Dalen gaat veel harder dan stijgen. Reden: de laatste gebeurt met vallen en opstaan. Cijfers gisteravond en 2006 waren de laatste stuitrekkingen van de meerjarige downfall van GTN. Men kan nu weer -met opgeheven hoofd- omhoog kijken. De versnelling zal nog enige tijd op zich laten wachten, maar als de trein heeft aangevangen, is het voor langere tijd niet te stoppen. Wat dat betreft op naar het eerste k.d. van 23.33 (oude feb04 top). MAar nu eerst nog de 5.80 bodem testen (zie ook ander TA-draadje met daarin de valse Vlag-uitbraak)
    www.iex.nl/forum/topic.asp?forum=53&t...

    Ps. we spreken elkaar gauw weer toch? Greetz, T)
  2. [verwijderd] 28 februari 2007 20:32
    quote:

    John Cleese schreef:

    Nog zo'n leuke:
    Mr. Wagenaar is chairman and CEO of Getronics NV. Until July 27, 2005 he was also Chairman of the Board of Getronics Solutions Italy S.p.A.

    En dan roepen dat je van niks weet.

    Bevindingen in dat rapport liegen er niet om; Klazientje heeft een beetje zitten slapen tijdens wat presentaties en vergaderinkjes.
    Je roept maar wat. Holle vaten klinken het hardst.

    Rapport meldt:

    Tot July 27 (als RvB-voorziter van SpA) was Wagenaar wel direkt bij deze tak betrokken, echter periode daarna was Hr van Schaik (mede-Bestuurslid Corporate) -na zijn aanstelling in Mei05- voldoende ingewerkt en de direkt operationeel verantwoordelijke binnen Corporate-bestuur voor o.a. Italy SpA geworden.

    En had hij tijdig, op zijn laatst in Dec05, aan de noodrem dienen te trekken. Wagenaar was alleen op de hoogte van de Balance sheet van SpA, van Schaik wel degelijk van de Q3 vooruitzichten (-38 mln door het gesjoemel). Het rapport geeft aan dat dat niet is gebeurt.

    Wagenaar hield daardoor alleen rekening met een klein verlies (-3 a -4 mln), waarvoor bij de Corporate-winst over 2005 voldoende dekking was.

    Rapport geeft ook duidelijke conclusies dat Corporate zelf en zijn RvB-voorzitter Klaas Wagenaar mede daardoor totaal geen blaam treft.

    Daarnaast komt rapport tot de eindconclusie: "We did not find any information that indicated that Mr Wagenaar knew of the existence of the defered cost/managerial adjustments." (die de -38 mln veroorzaakte).

    Hoe het met de Hr van Schaik en ook de 2 frauderende lokale bestuurders is afgelopen, weet een iedereen. Getronics trok de juiste conclusies en ontsloeg alle 3.
  3. forum rang 6 NewKidInTown 28 februari 2007 22:29
    Keer op keer toon je aan een volledig verkeerd verwachtingspatroon te hebben van de gang van zaken bij GTN. En je besteedt er enorm veel tijd aan om dit aan andere beleggers over te brengen.
    Dat kan 2 dingen betekenen, we hebben hier te maken met:
    - een onverbeterlijke optimist die al heel lang psychiatrische hulp nodig heeft
    - een betaalde kracht die is ingehuurd om beleggers doelbewust en systematisch te misleiden

    Gezien je taalgebruik denk ik dat je niet van de straat bent, ik kies dus voor het laatste.
    Ik waarschuw hierbij dan ook alle beleggers voor jouw postings, trap er niet in, we hebben hier te maken met professionele maffia die uit is op jullie centen.

    Ondergetekende heeft geen enkel belang in GTN, noch aandelen, noch opties, noch turbo's of andere afgeleide produkten. Want GTN heeft helemaal niets met beleggen te maken.
  4. [verwijderd] 28 februari 2007 23:02
    quote:

    John Cleese schreef:

    Je bent stiekum toch geabonneerd op de Telegraaf? Zoals wel vaker vertel je de goegemeente de halve waarheid.

    Lees maar eens punt 4.4.4 4e alinea van het rapport (je weet wel, waar die potloodlijntjes langs getekend zijn). Hopelijk ben je de Engelse taal machtig.
    Lezen, lezen, lezen !!! Tis echtnie moelijk ... zie daarom al het antwoord gegeven hierboven.
  5. [verwijderd] 28 februari 2007 23:04
    quote:

    Rivier schreef:

    [quote=John Cleese]
    Je bent stiekum toch geabonneerd op de Telegraaf? Zoals wel vaker vertel je de goegemeente de halve waarheid.

    Lees maar eens punt 4.4.4 4e alinea van het rapport (je weet wel, waar die potloodlijntjes langs getekend zijn). Hopelijk ben je de Engelse taal machtig.
    [/quote]
    Lezen, lezen, lezen !!! Tis echtnie moelijk ... zie daarom al het antwoord gegeven hierboven.
    Tja, als je iets niet KUNT weerleggen, brul je maar dingen over prutsers en dergelijke. Zoals wel vaker afgelopen jaren. Succes verder met je schamele centjes.
  6. Sponge Bob 28 februari 2007 23:05
    Als je de Telegraaf leest ben je dit ook tegen gekomen:

    Goden van Getronics

    ’Godenborrel op tweede etage’, stond er bij de deur van de Amsterdamse headhunter Master Search Recruitment. Daar kwamen oud-topmanagers van ICT-concern Getronics bijeen rond hun voormalige ’generaal’ Ton Risseeuw, tegenwoordig president-commissaris van KPN. „Maar er zijn goden en supergoden”, sprak gastheer Edze Hiemstra respectvol tot de man die het piepkleine Getronics tot een multinational maakte, voordat hij in 1999 afscheid nam. Kort daarna begon de duikvlucht van de beurskoers van ruim 200 euro naar zo’n 6 euro nu. Alleen al vorig jaar ging er bijna 46% van de koers af. Bankroet Inmiddels lijkt Getronics rijp voor bankroet of overname. „Maar bij een overname moeten beide bedrijven er beter van worden”, sprak Risseeuw, refererend aan de vermeende interesse van zijn eigen KPN. Hij maakte geen geheim van zijn mening over de huidige topman Klaas Wagenaar, die lang zweeg over de fraude bij de Italiaanse divisie. „Als je als topman iets zegt wat niet klopt, vind ik dat je weg moet”, aldus Risseeuw, onder het motto: „Het is niet de tent, maar de vent”. Risseeuw: „Ik ben stijf gescholden omdat ik bij KPN Ad Scheepbouwer binnenhaalde, maar kijk eens wat hij heeft gepresteerd!” Aan de kroonluchter hing een kaart met Risseeuws ’Tien Geboden’ waaronder: ’Gij zult werken of het uw eigen bedrijf is, Gij zult de verwachting overtreffen, Gij zult uw afspraak nakomen en Gij zult u voorbereiden op mindere jaren’. „We waren toch wel semiverplicht om die achter ons bureau te hangen”, vertelde Hiemstra, tot 2005 directeur Global Accounts bij Getronics. „Ja, Risseeuw was geen makkelijke man. Maar we hebben enorm veel van hem geleerd. En loeihard gewerkt,” sprak Eddy Clark, die nog als salesmanager bij het bedrijf werkt. „Toen ik begon hadden we 400 werknemers, nu 24.000.” De voormalige baas van de netwerkdivisie Nico Peet was van mening: „We zijn nu weer echt aan het ondernemen, zoals we vroeger deden.”

    Sponge
  7. Sponge Bob 1 maart 2007 00:21
    quote:

    quickk schreef:

    Neem de 2e vinger van links van je rechterhand, doe je mond open en breng langzaam genoemde vinger naar het daar ontstane gat en druk door. Dan krijg je het geluid, dat hoort bij Telegraaf en Sponge Bob.
    Eigenlijk is dat meer wat KPN-topman Risseeuw richting Wagenaar deed hoor. Hij pruimde hem echt niet, dus de deal ging niet door.

    Sponge
  8. [verwijderd] 1 maart 2007 08:44
    nounounou moet dat nou allemaal zo vroeg op de ochtend? Ik zit net aan mijn ontbijt. Dat er gisteren een zeeperd is geweest voor de koers is geheel terecht. Ook de manier waarop het naar buiten is gekomen vind ik niet helemaal netjes. Dat er wat frustraties zijn omtrent de gang van zaken kan ik begrijpen, maar laten we het hier aub over de kern van zaken hebben, namelijk GTN.
    Verder ziet het er naar uit dat we vandaag een dubbeltje lager openen dan het slot van gisteren. Zouden we een herhaling krijgen van gisteren?
  9. Sponge Bob 9 maart 2007 21:43
    quote:

    Rivier schreef:

    Uit: Beleggers straffen Getronics af na AFM-onderzoek
    www.fd.nl/ShowRedactieNieuws.asp?Cont...
    Publicatiedatum: 28-2-2007 16:55

    De raad van commissarissen van Getronics heeft vorig jaar de forensisch accountants van Ernst & Young opdracht gegeven een vermoeden van fraude bij de inmiddels afgestoten Italiaanse dochter te onderzoeken. Uit dit interne onderzoek, dat in het bezit is van Het Financieele Dagblad, blijkt dat Getronics-topman Klaas Wagenaar al in december 2005 op de hoogte was van de slechter dan verwachte gang van zaken in Italië.

    Klik hier voor het Ernst & Young rapport
    www.fd.nl/GetBlob.asp?DirectID=GTNond...

    Klik hier voor de bekendmaking vanochtend door het FD
    www.fd.nl/ShowNews.asp?Context=N%7C2&...

    Het FD en de AFM aan de ene kant, tegen de RvC en E&Y aan de andere kant:
    "The investigation by E&Y shows that the Italian management deliberately and repeatedly was hiding the size of the losses in their monthly management reporting. Only in the December 2005 reporting that became available in January 2006, were these losses no longer hidden. It was only on 12 January 2006 that these losses were made known to Mr Wagenaar.”
    M.a.w. het interne rapport concludeert nergens dat Klaas Wagenaar al in Dec05 op de hoogte was, en pas op de hoogte kwam op .... 12 Jan 2006 !!!

    Wie liegt en wie voert een hetze jacht ????
    Nu een keer een visie uit de accountantswereld:

    Waar is PricewaterhouseCoopers bij Getronics?

    Door Micha Kat

    ‘Top Getroncis had ruzie over foute jaarrekening’ aldus De Telegraaf op 15 november. Volgens de krant zou CEO Klaas Wagenaar CFO Theo Jansen hebben gedwongen valse jaarstukken te ondertekenen waarin ondermeer de rampzalige situatie in Italie niet was terug te zien. Ook zou er ruzie zijn geweest over afboekingen op Amerikaanse activiteiten. Jansen stapt op bij de automatiseerder.

    Schokkend
    Toch wel behoorlijk schokkend allemaal. Maar de vraag die natuurlijk direct bovenkomt is: wat is de rol van PricewaterhouseCoopers in dit nieuwe boekhoudschandaal? Het lijkt wel of de externe accountant van Getroncis compleet afwezig is en de CEO en de CFO onderling uitmaken wat voor jaarrekening naar de stakeholders krijgen gepresenteerd!. Is de externe accountant er niet juist voor bedoeld dit soort ongekende conflicten binnen een raad van bestuur over de juistheid van cijfers te voorkomen, ondervangen dan wel uit de wereld te helpen?

    Nieuw 'type' schandaal
    Hier doemt een geheel nieuw type boekhoudschandaal op: niet zoals bij Enron en Ahold waar de externe accountant samenspant met het management om de stakeholders te misleiden (het ‘gewone’ boekhoudschandaal) maar een situatie waarin het management onderling rollebollend over straat gaat over de juistheid van de cijfers terwijl de externe accountant aan de zijlijn staat! Dus niet het leveren van slecht dan wel onbetrouwbaar en gedragsrechterlijk strafbaar werk, maar gewoon niets doen! Zo zout hebben we het in accountancyland nog niet eerder gegeten. En dat bij een bedrijf dat in de AEX staat!

    Afgrond
    Getroncis staat inmiddels aan de rand van de afgrond door de chaos rond de eigen cijfers. ‘beerput Getroncis moet helemaal open’ roept De Telegraaf vandaag. VEB-voorzitter Peter Paul de Vries roept (dat doet hij trouwens al langer) om het directe aftreden van de CEO. “Getronics is ondanks de chaos de top operationeel een aatrekkelijke prooi” aldus De Vries die maar vast zinspeelt op het verdwijen van de onderneming als zelfstandig bedrijf. Hoe de vork precies in de steel zit is niet te zeggen, maar een ding lijkt zeker: als er zo’n heisa ontstaat over de cijfers, heeft PricewaterhouseCoopers gefaald, op ongekende wijze.

    Sponge

  10. [verwijderd] 9 maart 2007 22:05
    Wel een b-tje outdated artikel Sponge. Oud nieuws uit 2006. Goed, dat je het gevonden hebt en gaf inderdaad de juiste gang van zaken bij Getronics weer. Het is niet voor niets, dat de financieel man de laan uit moest en Klaas Wagenaar, de kanjer zoals je hem zo terecht noemt, blijft. Ja, Sponge we zijn deze man veel dank verschuldigd. Niet iedereen ziet dat nog maar zieners zoals jij kijken wat verder vooruit.
  11. [verwijderd] 9 maart 2007 22:28
    quote:

    quickk schreef:

    Wel een b-tje outdated artikel Sponge. Oud nieuws uit 2006. Goed, dat je het gevonden hebt en gaf inderdaad de juiste gang van zaken bij Getronics weer. Het is niet voor niets, dat de financieel man de laan uit moest en Klaas Wagenaar, de kanjer zoals je hem zo terecht noemt, blijft. Ja, Sponge we zijn deze man veel dank verschuldigd. Niet iedereen ziet dat nog maar zieners zoals jij kijken wat verder vooruit.
    Degene die wang overgenomen heeft is de schuldige ....
  12. [verwijderd] 10 maart 2007 00:17
    Zeer zeer vreemd artikel zou ik zo op 1e hand al zeggen. Nader onderzoek leert dan ook:

    PWC is niet de accountant van Italy SpA, maar van GTN.

    Ook stelt het Bestuur een Jaarrekening op, stuurt het naar de accountant en deze stelt dan met zijn verklaring de Jaarrekening vast en stuurt deze dan op naar de RvC, welke er uiteindelijk nog hun goedkeuring aan dienen te moeten geven. En welke goedkeurende verklaringen dan in het bijbehorend Jaarverslag vermeld dienen te worden.

    Met bovenstaande wetenschappen, kan ook dit artikel direkt naar het rijk der fabelen worden afgeschoten, en gekwalificeert worden als pure sensatie gepruts, rijp voor de prullebak.

    Zo zie je maar uitknijp geval, waar een beetje kennis en research en vooral aktie, het klinklare gepruts en gekolder al snel achterhalen kan.

    Kan je best zelf ook, hoor....kijk maar ff Jaarverslag 2005 pag 15.
  13. Sponge Bob 10 maart 2007 00:28
    quote:

    Rivier schreef:

    Zeer zeer vreemd artikel zou ik zo op 1e hand al zeggen. Nader onderzoek leert dan ook:

    PWC is niet de accountant van Italy SpA, maar van GTN.

    Ook stelt het Bestuur een Jaarrekening op, stuurt het naar de accountant en deze stelt dan met zijn verklaring de Jaarrekening vast en stuurt deze dan op naar de RvC, welke er uiteindelijk nog hun goedkeuring aan dienen te moeten geven. En welke goedkeurende verklaringen dan in het bijbehorend Jaarverslag vermeld dienen te worden.

    Met bovenstaande wetenschappen, kan ook dit artikel direkt naar het rijk der fabelen worden afgeschoten, en gekwalificeert worden als pure sensatie gepruts, rijp voor de prullebak.

    Zo zie je maar uitknijp geval, waar een beetje kennis en research en vooral aktie, het klinklare gepruts en gekolder al snel achterhalen kan.

    Kan je best zelf ook, hoor....kijk maar ff Jaarverslag 2005 pag 15.
    Nou, je weet het ook al beter dan de accountants zeg. Rivier is toch geen pseudoniem voor Wagenaar, hoop ik.
  14. [verwijderd] 10 maart 2007 00:42
    Ik zal nog 1 item aanhalen uit dat pruts-artikel, maar waarvoor jij de bewijzen mag leveren ...

    "het management onderling rollebollend over straat gaat over de juistheid van de cijfers terwijl de externe accountant aan de zijlijn staat!"

    Ik ben nergens tegengekomen dat het management rollebollend over straat gaat of ging.

    Wel weet ik dat er 3 niet presterende en niet-kapabele GTN-bestuurders om andere dan in bovenstaande artikel vermeldde redenen zijn opgestapt. Op gegronde redenen bevond de RvC alle 3 niet langer geschikt voor het uitoefenen van hun taak/taken.

    Van 1 werd zijn portefeulle (europe) opgeheven, een ander besloot uit eigener beweging op eigen gronden op te stappen (uk en emea) en 1 werd uiteindelijk vriendelijk doch dringend aangeraden na akkoord 'het pand te verlaten' (cfo).
39 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.