Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Getronics« Terug naar discussie overzicht

Getronics heeft fans...!!!

17 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 29 januari 2007 01:07
    Ook het gerenommeerde Financieele Dagblad heeft onbetrouwbare journalisten in dienst, neem nu het onderstaande stukje over Getronics. Het loopjochie van de post kamer doet ook een poging om een stukje over Getronics te schrijven. Het knulletje gaat hopeloos de mist in en benaderd het bedenkelijke niveau van de Teleklets, hieronder het stukje met tussen haakjes de missers.


    Getronics heeft fans
    Automatiseerder Getronics heeft zich het afgelopen jaar laten kennen als het minst betrouwbare fonds uit de AEX. Toch heeft dit bedrijf over de afgelopen drie maanden de meeste koerswinst geboekt van alle AEX-fondsen.

    Er waren problemen met dochterbedrijven in Italië en de VS. (JL: wel problemen in Italië, in de VS slechts omzetverlies door een niet verlengd contract) Er moest gesproken worden met banken over nieuwe voorwaarden voor kredietlijnen. In korte tijd stapten drie bestuurders op. De markt in Nederland trok aan, maar Getronics moest bij de halfjaarcijfers desastreuze omzetcijfers bekendmaken. (JL: Klinklare onzin, omzet is in het eerste halfjaar juist met 11% gestegen) Het bedrijf zocht toenadering tot KPN, maar dat hield na twee gesprekken de boot af. (JL: opnieuw misleiding; beide bedrijven hebben elkaar een keer benaderd voor oriënterende gesprekken) Dat alles deed afbreuk aan het vertrouwen in de onderneming en het management. Opdrachtgevers aarzelden om contracten met Getronics af te sluiten(JL:Op nieuw klinklare onzin) en beleggers dumpten het aandeel massaal na de halfjaarcijfers. Op 8 augustus tuimelde het aandeel naar euro 4,77.

    Het maakt Getronics met voorsprong het slechtst presterende aandeel van de AEX over het laatste half jaar en helemaal over het afgelopen jaar. Over het laatste halfjaar bedraagt het verlies 19,3%, op jaarbasis loopt dat op tot 39,3%. Wetende dat slechts twee andere AEX fondsen het afgelopen jaar beurswaarde inleverden (Buhrmannen Shell, respectievelijk 2,4% en 1,2%) is enig medelijden met de lange termijn- Getronics -belegger op zijn plaats.

    Voor de belegger die pas een paar maanden in Getronics zit, ziet de wereld er heel anders uit. Sinds het dieptepunt begin augustus is het aandeel met schokkende beweginkjes omhooggegaan. Gisteren sloot het als een van de weinige winnaars op een donkere beursdag op euro 6,44. Gemeten over de laatste drie maanden betekent dit een rendement van 17,8%. Dat haalt geen ander AEX-fonds.

    Ook voor de belegger die nu in Getronics gaat, ziet het er mooi uit, stelt analist Laurent Daure van zakenbank Kepler Equities. Hij heeft maar liefst tien redenen om het aandeel een 'koop'-advies te geven. Een greep uit zijn argumenten: Getronics heeft zijn meeste probleemgevallen gedumpt. Moeizame operaties als Spanje en Japan gaan nog verkocht worden, wat extra kasgeld oplevert. De marges gaan omhoog, niet alleen omdat de verlieslijdende onderdelen gesaneerd zijn, maar ook omdat er nieuwe en betere contracten zijn getekend. Voeg daarbij een minimum aan neerwaarts risico en het feit dat een overname door een grotere partij nog altijd tot de mogelijkheden behoort.

    Uniek in zijn opvatting is analist Daure niet, want van de zeventien analisten die Getronics volgen hadden al drie een 'koop'-advies. Maar pikant blijft het, gezien de geschiedenis van de afgelopen 365 dagen.

    Bron: Het Financieele Dagblad

    Als Het Financieele Dagblad met dit soort artikelen gaat komen, is het op passen geblazen. Dat is een goede “Contrairian” indicator dat het sentiment aan het veranderen is, een positieveomslag is nabij.
    Dat het licht bij Getronics op groen staak blijkt ondermeer uit het volgende:

    -Getronics heeft de rentekosten verlaagd middels de succesvolle plaatsing van een nieuwe convertible.

    -Grote internationale klanten hebben wel degelijk vertrouwen in Getronics, denk alleen maar aan het recent afgesloten Mega-contract met ING, om maar te zwijgen van Deutsche Bank en Barclays.

    -de ICT markt groeit als kool in Nederland, 4,9% in 2006 en een verwachte groei van 4,3% in 2007. Ook LogicaCMG bevestigt een positieve markt in Nederland via een 10% groei en oplopende marges.

    -Getronics is een aantrekkelijke partner voor andere Multi-Nationals zoals ING, waarmee het een joint-venture heeft opgezet voor digitale nota’s.

    -Technisch licht het aandeel er ook goed bij met een eerst volgende weerstand op € 8,75 (het oude koersdoel van Buzzie!!!)

    -Getronics is ook uitstekend gepositioneerd om optimaal te profiteren van de omschakeling naar Vista.

    -naast drie genoemde analisten met een koersdoel van € 8,- is ook beurskenner Han Vermeulen zeer positief over Getronics. Hij noemt terecht de enorme onderwaardering, Getronics heeft slechts een marktwaarde van € 785 miljoen. Hierdoor is het aandeel ook een interessante overname prooi voor telecom bedrijven als BT, Deutsche Telekom, Telefonica en volgens Han Vermeulen ook KPN.

    Groeten,

    Jesse Livermore

    PS Nog steeds een grote fan van Getronics!!!

  2. [verwijderd] 29 januari 2007 01:35
    Duidelijk de postsorteerder, verder ben ik blij dat er nog wakkere folkz zijn alhier die de zogenaamde jongens op hun plaats kan wijzen. Met de laatste handelsdag denk ik dat er een sterk signaal is afgegeven richting de markt. De weerstand is afgelopen vrijdag geslecht en het zou zo kunnen zijn dat we weer verder opwaarts kunnen gaan kijken.
    Wellicht wat optimistisch, maar een algeheel herstel naar waarden voor de crash zit er er wel in. Het bedrijf draait wat betreft orders nog immer prima en is financieel gezien weer "redelijk" op orde.
    Graag zou ik handrijkingen van bijvoorbeeld Dell en msft meer willen zien. Het is een winning duo, maar het open-source idee kan met enige concessies jegens Gates zeker interessant zijn.
    Diversificatie in het overheidsnetwerk moet gezien worden als een kans die gegrepen kan worden om de ware aard en talent van GTN te uitten.
  3. gerrit 69 29 januari 2007 02:23
    Bedankt Jesse Livermore voor je uitgebreide epistel.
    Tot nu toe sta ik nog steeds op verlies met Getronics, maar ik heb ze de afgelopen 4 maanden gewoon bijgekocht voor 5,32 Euro en 6,15 Euro en blijf ze gewoon vasthouden. Op dit moment ben ik iets positiever op Getronics dan op LogicaCmg.
  4. [verwijderd] 29 januari 2007 19:29
    De journalist mag zich idd schamen als hij zo met de feiten omspringt. Uiteindelijk zijn het maar details waar de fouten/onwaarheden in zitten, het gaat om het idee.

    Maar ja, wat maakt het uit? Analisten zijn nou niet echt betrouwbaar of wel?
    Doe je huiswerk en je word vanzelf beloont met een welverdient rendement.
    Dit soort onzin moet je je niet door laten leiden.

    Binnen twee weken naar de 8 euri?
  5. [verwijderd] 30 januari 2007 00:45
    quote:

    Thijs K. schreef:

    Jesse,

    De door jouw geplaatste kanttekeningen slaan nergens op.

    Het is maar net hoe en wat je lezen wil.
    Speciaal voor Thijs enige aanvullingen op de kanttekeningen:

    Uit het half jaar bericht:

    P10/P11:

    North America
    Total revenu from North America represented 14% of group revenue. After many years of solid performance, the revenue and profitability of the operations in North America declined in the first half of 2006 primarily due to the loss of two major contracts (Wachovia, BP) and some poor performing contracts.

    P2:
    Revenue....... H1 2006..... 1.342 ..........H1 2005 .....1.209....... +11%

    P7
    Total group revenu in the first half year increased 11% to € 1.342 million, which includes the effects of the PinkRoccade acquisition and a number of divestments made last year.

    11% Groei en wat schrijft het FD: “desastreuze omzetcijfers”

    Fusiegesprekken KPN en Getronics mislukt

    Zaterdag 14 oktober 2006, 10:01 - KPN en Getronics hebben in het afgelopen anderhalf jaar tot twee keer toe gesprekken gevoerd om tot een fusie te komen.

    De laatste keer dat het overleg stuk liep, was enkele weken geleden, schrijft het Financieele Dagblad zaterdag. KPN bevestigt tegenover de krant dat er onlangs 'oriënterende gesprekken hebben plaatsgevonden'. "Maar die hebben tot niets geleid en zijn beëindigd", aldus een woordvoerder.

    De eerste keer werden de gesprekken gevoerd op initiatief van Getronics, de tweede keer ging het initiatief uit van KPN. Het is niet duidelijk waarom het telecombedrijf nu is afgehaakt.

    Voor KPN is Getronics interessant omdat de zakelijke markt voor telefonie en kantoorautomatisering steeds meer in elkaars verlengde komen te liggen. Onlangs deed KPN al overnames op dat gebied met CSS Telecom en een belang van 50 procent in in Gemnet CSP.

    KPN en andere telefoniebedrijven transformeren hun spraaknetwerk tot een digitale snelweg waarop telefonie een bijproduct is naast snel internet, datacommunicatie en televisie. Getronics biedt bedrijven ook werkplekbeheer en internettelefonie.

    Bron: webwereld

    IT-sector groeit in 2006 boven gemiddeld met 4,9 procent

    De IT-sector is in 2006 boven verwachting gegroeid met 4,9%. Het segment software groeide in de zakelijke markt zelfs met bijna 7%. Dat is meer dan het dubbele van de economische groei vorig jaar in Nederland, die naar verwachting uitkomt op 3%. Op basis van deze voorlopige cijfers is voor 2007 de verwachting dat de IT-sector wederom sneller groeit dan de economie.

    De voorlopige cijfers geven aan dat een toenemende vraag uit het MKB en innovatieve ontwikkelingen in de zorg belangrijke redenen zijn voor de groeicijfers in het softwaresegment. De hardware- en dienstverleningssector laten over 2006 ook groeicijfers zien die liggen boven de economische groei. De hardwaresector groeide met 3,3% en de dienstverleningssector met 5,5%. Voorlopige cijfers van de ondernemingen uit de telecomsector en in de kantoortechnologie zijn nog niet beschikbaar.

    Henk Broeders, voorzitter van ICT~Office, kijkt op de website (www.ictoffice.nl) terug op 2006 en blikt vooruit op dit jaar. Hij geeft onder meer aan dat de sector zorgen heeft over de toenemende krapte op de arbeidsmarkt. Dit tekort is nu nog beperkt maar kan in 2010 uitgroeien tot zo’n 10.000 mensen.

    Het inzamelsysteem van de Stichting ICT Milieu is in 2006 wederom succesvol. Het afgelopen jaar is ruim 18 miljoen kilo gebruikte apparatuur ingezameld en verwerkt. Dit is een stijging van 9% ten opzichte van het jaar daarvoor. Sinds 1999 is 88 miljoen kilo apparatuur verwerkt.

    ICT~Office brengt jaarlijks de ICT-Marktmonitor uit in samenwerking met onderzoeksbureau Heliview. De ICT-Marktmonitor 2007 verschijnt dit voorjaar. In onderstaande tabel staan de belangrijkste voorlopige cijfers van de IT-branche.

    Groeicijfers 2006 en verwachte groei 2007 in procenten


    ...............................2006..........Verwachting 2007
    Totaal IT-sector......4,9...................4,3
    • hardware..............3,3...................2,6
    • software...............6,7...................6,4
    • dienstverlening....5,5...................4,5

    Bron: voorlopige cijfers ICT~Office / Heliview.


    Inderdaad; Het is maar net hoe en wat je lezen wilt.

    Groeten,

    Jesse Livermore

  6. [verwijderd] 30 januari 2007 14:52
    Beste Thijs,

    Het interesseert een belegger wel degelijk of een bedrijf omzet groei realiseert. Groei is voor een bedrijf van levensbelang. Misschien interesseert de belegger Thijs het niet, dat is natuurlijk je goed recht, maar de markt interesseert het namelijk wel. Neem als recent voorbeeld LogicaCMG; de markt verwachte een omzet groei in de UK van 5% en het bedrijf rapporteerde 4,5%, het aandeel werd vervolgens keihard afgestraft met een koersdaling van 5%.
    Overigens voor een dividend rendement moet je niet in Getronics investeren, kies dan ABN AMRO, Fortis of Aegon. In Getronics beleg je uitsluitend voor de belastingvrije koerswinst van pakweg € 5,- tot € 6,- op korte termijn. Voor de langere termijn zit er nog veel meer in het vat, een verdrievoudiging vanaf het huidige niveau is mogelijk. De eerst Euro koerswinst heeft er slechts twee dagen voor nodig gehad.

    Vooralsnog staan alle lichten op groen, waarvoor dank aan o.a. Han Vermeulen!

    Groeten,

    Jesse Livermore

    PS Getronics heeft er vandaag weer de nodige fans bijgekregen...!!!
17 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.