Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Koffiekamer« Terug naar discussie overzicht

Frank van Dongen - Voortwoekerpolis

14 Posts
| Omlaag ↓
  1. warboel 20 december 2006 14:01
    12 jaar geleden een doorlopende lijfrente afgesloten. Voor de goede orde toen al laten vastleggen welk bedrag er aan kosten waren en welk bedrag belegd werd.

    Wat ik alleen zie is dat elk jaar als het bedrag van mijn rekening wordt afgeschreven en ik noteer de koers van dat moment deze altijd afwijkt van de koers die ik betaal.

    Het zal er ook wel op neer komen zodra er uitgekeerd moet worden dat de koers weer niet zal kloppen.

    Ben je toch mooi bij de neus genomen ondanks dat je de kosten hebt laten vastleggen
  2. [verwijderd] 20 december 2006 16:28
    Och de verzekeraars doen op dit moment of ze nog van niets weten. De eerste claims van tussen de 30 en 70 miljoen liggen al bij NN op de deurmat.
    Het gaat slechts om een collectieve claim van 7000 opgelichte mensen.
    Als je bedenkt dat er zeker een half miljoen mensen in deze truk zijn ingetrapt, kunnen ze nog wat verwachten.
    Het lijkt mij het komende jaar dan ook niet verstandig om in deze sector te beleggen.
    Verzekeraars hebben aangegeven het bij nieuwe polissen beter te gaan doen. Je moet toch wel gek zijn om er weer in te trappen.
    Verzekeren, alleen datgene wat verplicht is. De rest is water naar de zee dragen.
  3. warboel 20 december 2006 19:06
    Analist,

    Als je de mensen voorhoudt dat de belastingdienst meebetaald dan denkt men niet meer logisch maar is men alleen maar gefocust op het idee dat men de belasting te slim af is.

    Later komt de spijt, maar eigenlijk is het ieder zijn eigen schuld want je kan op je vingers natellen dat elke verzekeringsmaatschappij geld wil verdienen en met hun de tussenpersonen.
  4. warboel 20 december 2006 19:48
    Als ik in het verleden aan dergelijke constructies meedeed dan vroeg ik altijd bij de offerte welk deel wordt er belegd.

    En helaas waren er maar weinig verzekeraars die antwoord gaven de meeste waren verbaasd over de vraag.

    Waar ik mij nu over verbaas is dat er blijkbaar een heleboel mensen zijn die verzekeraars en tussenpersonen op hun blauwe ogen geloven, maar dat moet je nooit achteraf doen.
  5. [verwijderd] 20 december 2006 22:39
    Eigenlijk is het niet zo belangrijk wat nu wel kosten zijn en welke niet.
    Het punt is gewoon dat de voorgespiegelde bedragen waarmee de hypotheek zou kunnen worden afgelost in bijna alle gevallen door deze kosten niet haalbaar zijn. En dit wisten de verzekeraars.
    Er is en wordt dus gewoon een wanprestatie geleverd.
    Koersplannen, Winstverdubbelaars noem al deze bedriegelijke produkten maar op.
    Ik stel dan ook voor om net als op een pakje sigaretten een waarschuwing op alle offertes verplicht te stellen met de tekst.
    Deelname aan dit produkt kan u veel ellende in de toekomst bezorgen.
  6. [verwijderd] 21 december 2006 02:02
    Heb ook een onbevredigende relatie met Golden Duck studieplan. Ik had 2 polissen lopen voor mijn kinderen. De ene liep een paar jaar geleden af en ik erg weinig rendement. Desgevraagd wilde men mij geen uitleg geven over de "kosten" en hoogte daaraan gekoppelde levensverzekeringspolis. Had een netto rendement van nog geen 4% En dat voor 12 jaar sparen. Voel me zwaar opgelicht
  7. [verwijderd] 24 december 2006 10:07
    Waar kankeren jullie over? Als je een kostuum koopt, een biertje enz. dan is de winstmarge x3! of 300% en nog gaan er handelaren failliet. Als je een gouden ring koopt bij de juwelier krijg je ook maar 14karaat= 58%goud. Weeg je ring en bereken je goudprijs per kilogram. Deze prijs is ook 3x de goudprijs en ga zo maar door.....
    Wat mij stoort is het verhaal van veel adviseurs dat bestaat uit fantasie en leugens en dit is vrijwel niet te controleren en nog veel moeilijker te bewijzen. Het is zoals vrouwenhandel. Kortom ben je bedrogen door een adviseur, houdt een revolver voor zijn kop en kijk hoelang het duurt voor hij in zijn broek doet. Dit is de beste leugendetektor.
  8. [verwijderd] 24 december 2006 10:49
    quote:

    folg2 schreef:

    . Kortom ben je bedrogen door een adviseur, houdt een revolver voor zijn kop en kijk hoelang het duurt voor hij in zijn broek doet. Dit is de beste leugendetektor.
    Da's weer een halte te ver...gewoon met jofele jongens van een foute sportschool effe koffie gaan drinken, en uitleggen dat je je beetgenomen voelt en dat anderen zich daarover heel bezorgd maken.

    niog een kertje terug en dan de voeten op tafel leggen,

    nog een keertje terug en dat lieve fotootje van vrouw en kind in Opel Kadet tegen de muur smijten,

    nog een keer terug en....wat zachte tikjes,

    nog een keer terug en...he de cemtjes liggen klaar...maar da's dan niet meer genoeg dus alsnog de boel kort en klein geslagen.

    Succes, Murc
  9. DrFlapdrol 24 december 2006 12:12
    Jongens, houd het even netjes.

    Ik voel mij ook beetgenomen maar dat wil niet ineens zeggen dat alles en iedereen slechts erop uit is om je te belazeren.

    Er zijn vast ook goede tussenpersonen en de kwaliteit van een bank is uiteraard ook gekoppeld aan de kwaliteit van de mensen die er werken.

    Achteraf is het altijd makkelijk lullen terwijl niemand een probleem had bij het afsluiten van de verzekeringen. Lesson learned, beter opletten voortaan, gecombineerd met duidelijkere regelgeving. Over een paar jaar is er vast wel weer iets anders op dit vlak waarover we ons druk maken.

    Verder wens ik iedereen prettige feestdagen.

    groet,
    Flap

14 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.